Őszintén vallott a Dodzsem 52-ben Egervári Sándor. A labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya Világi Péternek mesélt arról, milyen volt egy filmben szerepelni Sylvester Stalloneval, a legendás Pelével és Ardiles-szel. Visszaemlékezett az 1986-os szovjet válogatottól elszenvedett 6-0-ás vereségre is, továbbá a jelenlegi nemzeti tizenegy esélyeit is latolgatta a SportKlub magazinműsorában.

Kevesen tudják, hogy Egervári Sándor a sportkarrier mellett belekóstolt egy film erejéig a mozi világába is. A Menekülés a győzelembe című filmben együtt játszott olyan futballistákkal, mint Pelé vagy Ardiles, és a hollywoodi sztárral, Silvester Stallonéval is.
„A filmet az akkori MTK pályán forgatták. Az MTK játékosok közül választották ki a szereplőket, akik kicsit „svábos alkatúak” voltak, mi pedig a német válogatott játékosait alakítottuk. Szenzációs élmény volt Pelével, Bobby Moore-ral, Ardiles-szel együtt tölteni az időt, aki nagyon barátságos, kedves, igazi sportemberek.” – mondta el Egervári.
A Dodzsem 52-ben nem csak kellemes emlékeket elevenített fel Egervári. Visszagondolt arra is, hogy a magyar válogatott éremesélyesként érkezett az 1986-os, mexikói világbajnokságra, de a remények hamar szertefoszlottak. A csapat technikai vezetője Világi Péternek vallott arról, hogy ő hogyan élte meg a bukást. Arra is visszaemlékezett, hogy sokan igazságtalanul bántak a válogatott tagjaival.
„Amikor hazaértünk Ferihegyre, méltatlanul betoloncoltak minket egy ötször ötös kis helyiségbe, és csúnyán lejárattak a tévé nyilvánossága előtt. Nagyon rosszul éreztem magam, mintha mi az országot szándékosan hoztuk volna ilyen helyzetbe” – mondta el a válogatott akkori technikai edzője.

Egervári azonban nem a múltban él, és bízik a jelenlegi válogatottban. Ahogy ő fogalmaz: több mint két évtized telt el azóta, hogy utoljára világversenyen szerepeltünk, de az elmúlt néhány esztendőben, lépésről-lépésre közelebb kerülünk az áhított célhoz.

Ha kíváncsi a teljes beszélgetésre, ne hagyja ki a Dodzsem52 adását augusztus 15-én, csütörtökön 20:00-kor.