Lezárult a magyar golf-válogatott idei harmadik összetartása. A tízfős csapatból kilencen vettek részt a közös edzésen, amelyet Damian MacPherson szövetségi kapitány tartott. Az angol szakember januárban vette át dr. Hegedűs Gábortól a válogatott irányítását és a célja az, hogy a lehető legjobb szintre hozza a magyar fiatalokat.

- Tavaly a szerb válogatott felkészítésével foglalkoztam, és a szerződésem lejárta után örömmel mondtam igent a Magyar Golf Szövetség elnökének, Sugár András kérésére – mondta MacPherson.

- Kulcskérdés volt, hogy minél hamarabb összeálljon egy szakmai stáb, amely segíti a válogatottat. Elmondható, hogy mostanra egy orvos, egy táplálkozási- és egy fitneszszakember, valamint egy gyógytornász foglalkozik a versenyzőkkel” – számolt be a szövetségi kapitány, aki hangsúlyozta: nem kell messze menni a pozitív példákért.

- Ausztriában és Németországban is felépítettek egy olyan rendszert, amely nemzetközileg is eredményes golfozókat nevel. Nekünk is ezt kell tennünk. Bár amatőr golfról van szó, én szeretném, ha ebben a válogatottban csupa profi gondolkodású sportoló lenne, akik büszkék arra, hogy ők a nemzeti csapatban kaptak helyet. Élvezik a magyar szövetség bizalmát, de tudják azt is, hogy nekik is vannak kötelezettségeik, melyeknek eleget is tesznek – mondta Damian MacPherson.