A Katari Olimpiai Bizottság már jelezte: részt vesz a Szabadidősport Világszervezetének (TAFISA) budapesti világkongresszusán. A katariak az első jelentkezők az egy év múlva megrendezendő rangos nemzetközi szabadidősportos eseményre. Közben a budapesti szervezőbizottság küldöttsége eredményes prezentációt tartott Dániában, a TAFISA Board előtt.

A Slagelsében megtartott eszmecserén Füleky András, a 2015-ös Budapesti TAFISA Világkongresszus operatív vezetője és Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára beszélte át a Szabadidősport Világszervezetének vezetőivel az aktuális információkat a magyarországi kongresszussal kapcsolatban.

„A Gerlevi Sportakadémián kiderült, hogy nagy az elvárás a fővárosunkkal szemben. Salga Péter főtitkár úrral az igazgatótanácsot tájékoztattuk a kongresszus várható programjáról, valamint egyetértettünk abban, hogy olyan részvételi díjat kell megszabnunk, amelyet az Európán kívüli, résztvevők (itt elsősorban Dél-Amerikára, vagy Ázsiára gondolok) ki tudnak fizetni, és megéri nekik Budapestre látogatni. Ismertettük továbbá a fővárosban igénybe vehető szállásokat is.” – mondta a Magyar Szabadidősport Szövetség Sajtószolgálatának Füleky András.

A TAFISA Világkongresszusnak 2015. október 14-18 között ad otthont Budapest.