Dr. Kaszó Klára szerint a Szocsiban lezajlott „magyar csoda” összehozhatja a magyar sísportot. A Magyar Sí Szövetség elnöke a SportBánya hétfő esti adásában elmondta, hogy a sok „semmiből való próbálkozás” sokszor szított viszályt a magyar sítársadalmon belül. „Most azt remélem, hogy a lehetőségek megadják a közös összefogást is” – fogalmazott a sportvezető a Juventus 103.9 sportmagazinjában. Kaszó Klára hozzátette, hogy január 24-én kaptak sportágfejlesztési támogatást.

–        Azt még mindig nem tudtam elfogadtatni, hogy a nem egy sportágat jelent a Magyar Sí Szövetség, hanem legalább ötöt, de majd szép lassan talán kicsit odafigyelnek ránk! – zárta nyilatkozatát a hazai sí szövetség elnöke.

A SportBányában megszólalt Miklós Edit is, aki sporttörténelmi sikereivel akár el is hitetheti a magyar közvéleménnyel, hogy el lehet felejteni a földrajzi kötöttségeket, és komolyabb támogatással, még nagyobb bravúrok is elérhetők számunkra is a sísportban. A magyar olimpikon az olimpia női lesikló versenyben hetedik lett.

A SportBányában elhangzott két nyilatkozat meghallgatható itt!

Fotó: Magyar Sí Szövetség