Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A 2015. évi Kékszalag névadó támogatója a budapesti ÁRKÁD

A magyar vitorlás sport legkiemelkedőbb eseménye, az évente megrendezésre kerülő balatoni Kékszalag névadó támogatója 2015-ben a budapesti ÁRKÁD Bevásárlóközpont. Az erről szóló megállapodást a fővárosi Boat Show kiállításon írták alá. A 47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíj rajtja július 2-án lesz, a hagyományoknak megfelelően Balatonfüreden.

 

„A Magyar Vitorlás Szövetség számára a Kékszalag, és a hozzá kapcsolódó események: az ifjúsági versenyzőknek kiírt Kékpántlika és a kisebb katamaránok versenyzését biztosító 2Szalag verseny az év egyik legfontosabb rendezvénye. Évek óta kitartó partnerünk a versenyek és a parti programok szervezésében Balatonfüred városa, és rendkívül nagy örömünkre szolgál, hogy idén már jóval a vitorlás évad megkezdése előtt olyan komoly, erős támogatót köszönthetünk a fedélzeten, mint a budapesti ÁRKÁD” – mondta csütörtökön dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke.

 

„A Kékszalag olyan esemény, amely évről évre joggal vonzza a látogatókat – egyedülálló, minőségi program, amely nemcsak a vitorlázókat, hanem a Balatont kedvelő családokat, a természet és a szabadidő nívós eltöltése iránt elkötelezett embereket is megszólítja. Ők a mi célközönségünk, hiszen az ÁRKÁD-ban örömmel látjuk a minőségi termékeket kereső családokat és az azokat kínáló kereskedőket is. Ezért véltük úgy, hogy a Kékszalag támogatása mindkét fél számára előnyös együttműködést jelent, s örömmel mondhatom, hogy ebben a törekvésünkben kiváló partnerre leltünk a Magyar Vitorlás Szövetségben” – húzta alá Vizsolyi Dániel, a budapesti ÁRKÁD Bevásárlóközpont igazgatója.

 A Kékszalag Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenye, ahol évről évre közel 600 hajó, mintegy 3.000 sportoló teljesíti az embert próbáló távot. A balatonfüredi rajttól az ugyancsak itt elhelyezkedő célig légvonalban 155 kilométert kell megtenni, s erre 48 óra áll a hajósok rendelkezésére. Az elmúlt évben a Fifty-fifty nevű, high-tech, magyar tervezésű, karbonból készült, kétárbocos katamarán nyerte a versenyt, s egyben fantasztikus 7 óra 13 perces rekordot állított fel a táv teljesítésére, amelyet rendkívül nehéz lesz majd felülmúlni.

 A 47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíj névadó támogatója a budapesti ÁRKÁD Bevásárlóközpont, amely több mint kétszáz üzlet egyedi kínálatát biztosítja vásárlóinak. A nemrégiben felépült ÁRKÁD2 megnyitása óta a bevásárlóközpont Magyarország egyik legnagyobb eladóterével büszkélkedhet. A tervek szerint a 47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíj rajtjáig hátralévő hónapokban több, vitorlázáshoz kapcsolódó eseménynek is otthont ad majd a bevásárlóközpont.

 

0 Tovább

Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője

Ma nyitott, és három napon át látogatható Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és a vízi sportok szezonnyitó nagyrendezvénye. A Budapest Boat Show 2015 a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont G pavilonjában várja a látogatókat. Az esemény stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ).

A 24. alkalommal megrendezendő kiállítás 2012 óta folyamatosan fejlődik és növekszik, 2015-ben több mint 65 kiállító mutatkozik be több mint 80 hajóval, és 9500nm-en csak hajók és kapcsolódó kiegészítők vonulnak fel, számos újdonsággal, több hazai hajóbemutatóval, többek között itt láthatja először a közönség a SÁMSON névre keresztelt óceáni evezős hajót is, mellyel nem mindennapi expedícióra készülnek, hiszen ez lesz az első ilyen hajó, amivel áteveznek az atlanti óceánon New Yorkból Párizsba – áll a szervezők közleményében.

2015-ben a kiállítás középpontjába a tengeri hajózás kerül, azon belül is a Volvo Ocean Race, a jelenleg is zajló földkerülő vitorlásverseny kap kiemelt figyelmet a Volvo Autó Hungária Kft. támogatásával. A látogatók egy 400 négyzetméteres Volvo Ocean Race programszigeten ismerkedhetnek a versennyel, a csapatokkal és a legénység életével. Kiállítják a Volvo Ocean 65 versenyhajó belsejének egy részletét, és felállítanak egy hajókormány installációt is a látogatók számára.

A Generali Kikötő Színpadon nagyon sok érdekes előadással találkozhatnak, a Magyar Vitorlás Szövetség képviselői is beszámolnak a versenyrendszerben bekövetkezett változásokról, és a sportág fejlődését szolgáló terveikről.

Bővebb infók a 2015-ös Boat Show-ról: http://boatshow.hu

0 Tovább

A magyar bajnok megnyerte a Hungarian Dance Opent

Fantasztikus hangulatban, kiváló magyar sikerekkel zárult a TáncSport Magyar Bajnokságok második versenynapja. A Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban a magyar bajnokságokon kívül a Magyar TáncSport Szakszövetség (MTáSz) először rendezett nemzetközi versenyeket, amelyeken közel 20 ország táncosai indultak.

Kiemelt figyelem kísérte a  felnőtt tíztánc magyar bajnokságot, melyen végül a címvédő Hegyes Bertalan János, Kis Violetta páros győzött. Ugyancsak komoly rangot adott a rendezvénynek a Latin International Open, ahol ráadásul magyar siker született. A magyar bajnok Andrea Silvestri és Váradi Martina ugyanis megszerezte az első helyet, maga mögé utasítva a kategória 53 párosát. A Junior II. Latin Openen Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra győzött, Nagy Márk és Vörös Liza pedig bronzérmes lett. Szalaiék a Junior II. Standard Openen is parkettre léptek, ahol a harmadik helyen zártak. A Senior III Standard Open döntője is magyar sikerrel ért véget, miután  Kránicz József és Dobó Erika nyert.

„Pörgős versenyeken vagyunk túl. Örömmel konstatáltuk, hogy a Bassano Opennel párhuzamosan rendeztük meg a Hungarian Dance Opent, közel ugyanannyi páros indult Szigetszentmiklóson is, mint Olaszországban. A jó hangulatú versenyekből és a népes mezőnyből kiindulva 2016-ra hatalmas táncfesztiválra készülhetnek a sportág szerelmesei” – mondta Jenei Éva, az MTáSZ versenytánc szakág versenysportjáért felelős elnökségi tagja.

A TáncSport Magyar Bajnokságok következő versenynapjai február 21-én és 22-én lesznek. Bővebb infók a www.tancsportmb.com oldalon.

 

A Magyar bajnokok 2015-ben (a vasárnapi döntők után):

 

Tíztánc Magyar Bajnokság

Hegyes Bertalan János, Kis Violetta

 

Senior I-II. Tíztánc Magyar Bajnokság

Szabó Zsolt Mihály, Ónodi-Szabó Valéria

 

Senior III. Tíztánc Magyar Bajnokság

Savanya László, Savanyáné Árvai Margit

 

Ifjúsági Standard Magyar Bajnokság

Sorin Andrei Neagu, Elek Réka

 

Junior I. Latin Magyar Bajnokság

Kovács-Kalic Károly Péter, Farkas Liliána

 

Gyerek Standard Magyar Bajnokság

Kohon Patrik, Kávási Éva

 

Formáció Latin A Liga:

Gála TE 'A' - Tribute to Diana Ross

 

Formáció Latin 'B' Liga:

Savaria TSE B Csapat - Hello Africa

0 Tovább

Magyar sikerek és bajnokavatók Szigetszentmiklóson

Szigetszentmiklóson lebonyolították a TáncSport Magyar Bajnokságok első versenynapját. A szombat késő este befejeződött versenyeken a magyar bajnokságokon kívül a nemzetközi viadalokon több magyar páros is érmet szerzett. Ugyanezt tette egy magyar profi duó is Bassanóban.

WDSF Senior I Open Standard kategóriában Balogh Csongor és Szabó Anita arany-, Kemény Tamás és Princz Nóra pedig ezüstérmes lett. A WDSF Senior II Open Latin döntőjét is egy magyar páros nyerte: Kiss Mihály és Farkas Mónika volt a legjobb. Neagu Sorin Andrei és Elek Réka a WDSF Youth Open Standard mezőnyben lett dobogós. Ők bronzérmesként zártak.

Az utánpótlás korosztályokban szombaton a gyermek tíztánc és a junior II-es standard mezőnyben avattak magyar bajnokot, előbbiben Kohon Patrik és Kávási Éva, utóbbiban pedig Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra lett magyar bajnok. Vasárnap újabb rangos versenyekkel folytatódnak a TáncSport Magyar Bajnokságok, emellett több nemzetközi viadalt is láthat a közönség. További részletek a magyar bajnokságok hivatalos honlapján: www.tancsportmb.com

A szigetszentmiklósi versennyel párhuzamosan Bassanóban is zajlik egy több napos táncfesztivál. Olaszországban parkettre lépett Gellai Tamás és Vorobchenko Darya is. A magyar duó a profi latin kategóriában bronzérmesként zárt.

 

0 Tovább

TáncSport – A magyar bajnokságok következnek

A magyar táncsportban élők számára az év versenyei következnek, az előttünk álló hétvégén ugyanis megkezdődnek a magyar táncbajnokságok. A versenyeknek ezúttal a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnok ad majd otthont.

 

Február 7-én és 8-án rendezik meg a bajnokságok első hétvégéjét, amely részeként a közönség láthatja a Hungarian Dance Open WDSF-verseny párosait is parkettre lépni. Húsz országból érkezett nevezés a WDSF-versenyre.
A nemzetközi versenyekkel párhuzamosan több kategóriában rendeznek magyar bajnokságot. A győztesek képviselhetik Magyarországot a világ- és Európa-bajnokságokon.
A táncsportos magyar bajnokságok második hétvégéjét február 21-én és 22-én bonyolítják le, ugyancsak Szigetszentmiklóson.
A bajnokságokkal kapcsolatos infók elolvashatók a http: www.tancsportmb.comoldalon.
0 Tovább

Miért menjünk el a technikai búvárok találkozójára?

Szombaton rendezik a II. Magyar Technikai Búvár Találkozót. Az eseményre érdemes kilátogatni mindazoknak, akiknek már van fogalmuk a búvárkodásról, hiszen a találkozón ők is sok hasznos dolgot hallhatnak, de még a laikusoknak is érdekes lehet, amennyiben, mondjuk, szeretnek a National Geographic tévécsatornán búvárkodást nézni.

A technikai búvárkodásba leegyszerűsítve a különleges merülések tartoznak, ilyenek például a barlangi vagy a roncsmerülések. A technikai búvárok, miközben vérbeli felfedezők, ugyanúgy szabadidős sportolónak tekinthetők, mint a búvárkodást hobbiból űzők, csak éppen sokkal kevesebben vannak, hiszen ez egy jóval nehezebb és költségesebb tevékenység. Létszámuk Magyarországon nem éri a száz főt sem.

"A rendezvénnyel életet szeretnénk lehelni a technikai búvárkodás hazai társadalmába" - mesélte Zelenák József, a Magyar Búvár Szakszövetség elnökségi tagja.

Az összejövetel fő motívuma a technikai búvárkodás oktatásban való szerepe lesz. Több olyan búvár oktatási szervezet létezik ugyanis, amelyik felvette palettájára a technikai búvárkodást, a találkozóra pedig olyan előadókat hívtak meg, akik ezzel foglalkoznak.

A hobbi búvároknak is izgalmasak lehetnek az előadások, hiszen például a technikai búvárkodásban alkalmazott felszerelések vagy oktatási metódusok egy része idővel jellemzően átszivárog az ő területükre is. Annakidején többek között a víz alatt használt kommunikációs jeleket is a technikai búvároktól vették át.

A másik oldalról viszont senki nem technikai búvárként kezdte ezt a sportot, tehát a szervezők várnak minden búvárt, aki azon gondolkodik, hogy milyen fejlődési vagy továbblépési lehetőségek vannak a számára.

A II. Magyar Technikai Búvár Találkozót 2015. január 31-én, szombaton reggel 9 órától rendezik a budapesti Lion's Garden Hotelben (1146, Cházár András utca 4.) Bővebb információ: www.buvar.hu

0 Tovább

Berecz: Cél a folyamatos fejlődés és a 98 kiló

Berecz Zsombor kilókra hajt.  A 2014-es év férfi vitorlázójának megválasztott sportember az elmúlt másfél hónapban Valenciában edzőtáborozott, csak közvetlenül karácsony előtt érkezett haza – írja a Blikk. Szabó Dávid „Ott leszünk Rióban” című írásából az is kiderül, hogy a 2014-ben 92 és 94 kilós versenysúly között ingadozó Berecz 98 kilogrammosra szeretné feltornázni magát, amit elsősorban izomnöveléssel szeretné elérni.  Ez jelentősen megkönnyítené az erősebb szélviszonyok közötti versenyzését.

Berecz Zsombor  a második magyar sportoló, aki olimpiai kvótát szerzett a 2016-os riói nyári játékokra, előtte a sportlövő Tobai-Sike Renátának sikerült. Az MVM Sport Egyesület vitorlázójának a riói lesz a harmadik olimpiája.

„A kvóta megszerzése főként mentálisan segíti a munkámat, nyugodtabban és így bátrabban tesztelhetek hajókat. Célom a folyamatos fizikai és technikai fejlődés” – mondja Berecz, aki Finn-dingi hajóosztályban szerzett kvótát. 

0 Tovább

Majthényiék két sikerrel rajtoltak

Jól kezdte a repülőhollandi-világbajnokságot a Majthényi Szabolcs, Domokos András duó. A tízszeres világbajnok kettős a Sydneyben zajló világverseny első két futamát megnyerve az élről várhatja a folytatást. 

Majthényiék mögött a Kilian Koenig, Johannes Brack páros a második, míg az Enno Kramer, Ard Geelkerken egység a harmadik. 

A további magyar duók közül Ziegler János és Polgár Csaba 8., Gáborjáni-Szabó Gábor és Czeizel Balázs pedig a 9.

0 Tovább

Megvannak az év legjobb magyar vitorlázói!

A férfiaknál Berecz Zsombor, a nőknél pedig Érdi Mária lett az Év Vitorlázója 2014-ben.

 Berecz Zsombor valamennyi magyar sportoló közül - a sportlövő Tobai-Sike Renáta után - másodikként szerzett kvótát a riói olimpiára. A Magyar Villamos Művek SE vitorlázója a santanderi ISAF Világbajnokságon a Finn hajóosztályban elért 15., a nemzetek sorrendjében 11. helyével vívta ki az indulási jogot a 2016-os játékokra, amely a harmadik olimpiája lehet. A korábban a Laser hajóosztályban indult Berecz Zsombor az elmúlt két évben nyújtott teljesítményével immár megkérdőjelezhetetlen tagja a nemzetközi Finn mezőny elitjének. A 28 éves vitorlázó 2014 tavaszán az Andalúz Olimpiai Héten a második helyen végzett, a Palma de Mallorca-i Világkupán pedig 13. lett. A világbajnoki szintű, 101 hajót felvonultató Európa-bajnokságon az előkelő 9. helyet szerezte meg.

 

A mindössze 16 éves Érdi Mária fiatal korát meghazudtoló eredményeket produkál. Kétszeres ifjúsági világbajnok, minden eddigi korosztályos világversenyén érmet akasztottak a nyakába. Tavaly robbant be a hazai vitorlázás élvonalába. A Yacht Club Budapest Egyesület tehetsége idéntől már főként az olimpiai Laser Radialban versenyez. Élete első felnőtt Világkupa versenyén tavasszal nemcsak bekerült az Arany csoportba, de ott futamgyőzelmet is mondhatott a magáénak. Később a korosztályos Byte világbajnokságon bronz-, az Eb-n ezüstérmet nyert. A Laser Radial U17-es kontinensviadalán a harmadik lett, az augusztusi vb-t viszont megnyerte, ráadásul a két évvel idősebbek között is felállhatott a dobogó második fokára. A Nancsingban megrendezett ifjúsági olimpián 11. lett.

Berecz Zsombor harmadszor, míg Érdi Mária másodszor érdemelte ki az Év Vitorlázója címet.

  (Turák Péter)

0 Tovább

Elismerés a Juventusnak!

Sportos elismerésben részesült a 25 éves Juventus Rádió. A SportBánya ugyanis a Telesport szerkesztősége, Index és a Heves Megyei Hírlap mellett vehetett át médiadíjat a Magyar Paralimpiai Bizottságtól.

 

A Magyar Parlimpiai Bizottság a hagyományoknak megfelelően – mint minden páros évben – médiadíjakat adományozott az évzáró közgyűlésén. Rádiós kategóriában elismerésben részesült a Juventus 103.9-en hétfő esténként hallható SportBánya című műsora. A díjat a SportBánya szerkesztő-műsorvezetője, Bányász Árpád vette át.

Televíziós kategóriában az MTVA Telesport szerkesztőségét díjazták, míg internetes az internetes szerkesztőségek közül az Index kapott médiadíjat. A nyomtatott sajtó kategóriában a Heves Megyei Hírlap vehette át 2014-ben az elismerést.

http://www.juventus.hu/sportbanya/ 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum