Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ritmikus gimnasztika Eb – Ilyen gyakorlatokkal készül a felnőtt együttes kéziszer csapat​​​​​​​

Tóth Gabi sláger és reneszánsz stílusból induló, majd Pink számával záruló gyakorlatokat láthat a közönség a hazai rendezésű ritmikus gimnasztika Eb-n a magyar felnőtt együttes kéziszer csapattól. Az 5 karikával, valamint a vegyes szerrel (3 szalag, 2 labda), készül a csapat.

Mindkét gyakorlatot Deutsch-Lazsányi Erika, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség Technikai Bizottságának elnöke koreografálta.

Lauber Zsófia elmondta, az Európa-bajnokság finisében vagyunk, a lányokkal azon dolgoznak nap, mint nap, hogy két tiszta és hatásos gyakorlatot mutassanak be a Papp László Sportarénában. „Mindannyiunk számára kiemelt fontossággal bír a hazai rendezésű Eb. Egyik gyakorlattal a hazai közönségnek is szeretnénk kedvezni, ez az 5 karika lesz, Tóth Gabi zenéjére. A 3 szalag, 2 labda Pink slágerével ér véget úgy, hogy egy reneszánsz stílusból indul. Mindkét gyakorlat anyagerős, mind a testtechnikáját, mind a szernehézséget nézve. Bízunk a hazai környezet erejében, hogy a lányok két jó gyakorlatot produkálnak majd” – mondta Lauber Zsófia.

Az 5 karika gyakorlatban Urbán-Szabó Mónika, Mészáros Mandula, Szabados Dóra, Pesti Dalma és Jurca Lilla kap lehetőséget. A 3 szalag, 2 labda gyakorlatot Szabados Dóra, Pesti Dalma, Mészáros Mandula, Urbán-Szabó Mónika és Hagymási Kira mutathatja be. Utóbbi versenyző a sérült Farkas Júlia helyére került be a válogatottba, de Farkas ugyanúgy csapattag maradt, és ott lesz a kontinensbajnokságon.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

0 Tovább

Tizenegy arany a szarajevói kick-box Európa-kupán​​​​​​​

A hétvégén Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban folytatódott a kick-box sportág Európa-kupa sorozata. A versenyen 19 ország 650 versenyzője vett részt. A mieink a felnőtteknél 11 aranyérmet nyertek, összességében pedig Magyarország végzett az első helyen az éremtáblázaton.

Kiemelendő, hogy a legjobb hazai felnőttek mind az öt megrendezett szabályrendszerben hoztak aranyat Szarajevóból. Pointfightingban Viczián Dániel nevéhez két elsőség is fűződik, és szintén kétszer állhatott fel a dobogó tetejére Szabó Anna a kick-lightosoknál.

A duplázók mellett egy-egy aranyérmet szerzett a pointfightingban Petró Lili, Bárdos Inez, a sokszoros vb- és Eb-győztes Busa Andrea, valamint Haider Katrin. A light-contact szakágban Kajtár Bence lett első. A ringben kiütésre menő küzdelmekben a low-kickben indult Tóth Anna nyakába is aranyérem került, mint ahogyan K1-ben a korábban a Világjátékokat megjárt Bálint-Pálfi Viktória is megnyerte kategóriáját.

Az Európa-kupán a nemzetek között összességében Magyarország végzett az élen  az éremtáblázaton, a klubok versengését pedig két magyar egyesület uralta: a Halker-Király Team lett a legeredményesebb a JALTE-Debreczeni Team előtt.

Kick-box Európa-kupa, Szarajevó, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:

Férfiak:

63 kg: 1. Viczián Dániel, 2. Csiernyik Zsombor

69 kg: 1. Viczián Dániel

Nők:

50 kg: 1. Petró Lili, 2. Török Szonja

55 kg: 1. Bárdos Inez, 3. Török Szonja és Petró Lili

60 kg: 1. Busa Andrea

+70 kg: 1. Haider Katrin

 

Light-contact:

Férfiak:

74 kg: 1. Kajtár Bence

79 kg: 3. Veszelovszki Péter

 

Kick-light:

Férfiak:

63 kg: 2. Enyingi Ádám

79 kg: 2. Veszelovszki Péter

Nők:

60 kg: 1. Szabó Anna

65 kg: 1. Szabó Anna

 

Low-kick:

Nők

60 kg: 1. Tóth Anna

 

K1:

Férfiak:

63,5 kg: 3. Száraz Gergő

Nők:

52 kg: 1. Bálint-Pálfi Viktória

65 kg: 2. Kolozsvári Enikő

 

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Pigniczki Fanninak ez lesz a 2. budapesti kontinensbajnokság, amelyen indul​​​​​​​

Zsúfolt napjai vannak Pigniczki Fanninak! A hazai rendezésű ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságra készülő versenyzőnk versenyről versenyre utazik, közben egyéb kötelezettségeknek is eleget tesz.

„Az a tervem, hogy amikor az Eb előtti finisben leszünk,  ott már semmivel nem szeretnék foglalkozni, csak a hazai rendezésű kontinensbajnoksággal. Addig a versenyek és az edzések mellett a vizsgáimat is le szeretném zárni.” – mondta az MTK kiválósága, aki Tokió után a párizsi olimpiára is kijutott.

Pigniczki Fanninak az idei lesz a második budapesti Európa-bajnoksága. „2017-ben első felnőtt Eb-n vehettem részt Budapesten, hatalmas élmény volt hazai közönség előtt versenyezni. Akkor labdával és szalaggal indultam. Most is hasonló hangulatra számítok. Persze azóta eltelt jó pár év, és más pozícióból várom már a világversenyt” – tette hozzá a vb-bronzérmes klasszis.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

0 Tovább

Teqball – A hétvégén indul a vb-kvalifikáció és az ob​​​​​​​

A hétvégén megkezdődik a MOL Országos Teqball Bajnokság. Az 1. fordulónak a fővárosban a Nemzetközi Közszolgálati Egyetem ad otthont szombaton és vasárnap.

A Ludovika Arénában asztalhoz állók az országos bajnoki cím mellett a világbajnoki részvételért is harcolnak – adta hírül a Magyar Teqball Szövetség.

A mezőnyben többszörös világbajnokok, Európa-bajnokok, világbajnoki helyezettek lesznek. A közönség láthatja Blázsovics Ádámot (4-szeres vb-aranyérmes), Bányik Csabát (3-szoros világbajnok, emellett Európa-bajnok) és Janicsek Zsanettet (2-szeres világbajnok és kontinensbajnok).

 

Indul az ob-n Katz Balázs (világbajnok és 2-szeres Európa-bajnok), Bakó Ádám (vb-aranyérmes), Vicsek Nóra és Péchy Petra (a 2023-as vb ezüstérmesei) és Ács Krisztina (a 2023-as vb vegyes ezüstérmese).

A Ludovikában a profik mellett az amatőröket is várják 2 kategóriában, azaz egyéniben és párosban.

A Magyar Teqball Szövetség megreformálta a junior kategóriát, ahol szintén 2 kategóriában indulhat minden szárnyát bontogató fiatal, aki szívesen kipróbálná magát versenyhelyzetben az egyik legdinamikusabban fejlődő sportágban.

Mindezek mellett az aktív, sportot szerető iskolák részvételére is számítanak. A leglelkesebb sulik – a tavalyhoz hasonlóan – ismét nyerhetnek teqball asztalt.

A program:

Ápr 20. (szombat): Profi kategóriák egészen addig amíg meg nem születnek a döntősök, a finálék vasárnap lesznek

Április. 21 (vasárnap): Amatőr és junior verseny, plusz profi döntők.

Az ob-állomás egyben kitűnő lehetőség arra, hogy bárki kipróbálja a magyar fejlesztésű sportágat.

Bővebb információk a teqballhungary.hu oldalon.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Bemutatkozik a kontinensbajnokság honlapja​​​​​​​

„Together in Motion” – ez lett az Eb szlogenje

A 40. ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság közeledtével egyre több médium foglalkozik Magyarország idei egyik legnagyobb sporteseményével. Az újságíróknak, illetve a szurkolóknak is kiváló információs alapot jelenthet az Eb hivatalos honlapja, amely az rg2024.eu-n érhető el.

A portál megjelenésében hűen tükrözi az Eb színvilágát, hasznos információkat oszt meg itt a szervező bizottság, de jegyvásárlással kapcsolatos elérhetőségek is megtalálhatók, valamint tájákozódni tudnak többek között az önkéntesek is.

A honlapnak Facebook-os és Instagramos felülete is van, és itt megtalálhatók lesznek többek között a rajtlisták és az Eb ideje alatt az eredmények, beszámolók, fotók is.

Mivel a sportág kommunikációja nemzetközileg angolul zajlik, a 40. ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság szlogenje először ezen a nyelven fogalmazódott meg. A „Together in Motion” visszaadja azt a mondanivalót, amelyet a ritmikus gimnasztika és ez az Európa-bajnokság közvetíteni akart. Az „Együtt Mozgásban” kifejezi azt a sportélményt, amelynek a versenyzők a közönséggel együtt átélve részesei lehetnek Budapesten.

A sportág 40. Európa-bajnokságát május 22. és 26. között bonyolítják le a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

0 Tovább

Szkander Eb – A Nemzeti Döntőn kialakult a kontinensbajnoki keret

Színvonalas Nemzeti Döntővel hangoltak a magyar szkanderosok az idei Európa-bajnokságra. A finálét Madarason rendezték meg. Ez volt az utolsó Eb-válogató megmérettetés. A csapatversenyt a Donkesz Team nyerte meg, a második helyen a Dóró Team  végzett, harmadik pedig a Sárosdi SE lett.

Csabai Atilla, a Magyar Szkander Szakszövetség elnöke elmondta, rangos hazai eseményen vannak túl. „A nemzeti döntőre 390 nevezés érkezett. Közben kialakult a válogatott keret. A magyar válogatott a tervek szerint 68 fővel vesz részt az Európa-bajnokságon, ebből 24 szkanderos az utánpótlás kategóriákból érkezik. A nemzeti csapatban tizenkét hölgy kap helyet.” – mondta Csabai Atilla. 

Az idei szkander Európa-bajnokságnak Pozsony ad otthont május 2. és 12. között.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – Folytatódik a felkészülés...​​​​​​​

Ma befejeződik a szófiai ritmikus gimnasztika világkupa. Az már szombaton kiderült, hogy Pigniczki Fanni az egyéni összetett rangsor 20., Wiesner Hanna pedig a 23. helyén zárt. A Hagymási Kira, Jurca Lilla, Mészáros Mandula, Pesti Dalma, Szabados Dóra,  Urbán-Szabó Mónika alkotta együttes kéziszercsapat a 3 szalag, 2 labda gyakorlatára 24.550 pontot kapott, ezzel a 15. helyen végeztek.

Fotó: Ulrich Fassbender

Gelle Noémi edző az egyéni versenyzőkkel kapcsolatban elmondta, folytatják a felkészülést a hazai rendezésű Európa-bajnokságra.

"Sajnos a gyakorlatokban több hibát vétettek a lányok, így nem úgy sikerült teljesíteniük, ahogy szerettek volna. A munka folytatódik és haladunk tovább." – mondta Gelle Noémi.

Lauber Zsófia edző az együttes kéziszercsapatot értékelte: „A pénteki erős karika után szombaton vegyes szerrel több probléma is adódott. A hazai rendezésű Európa-bajnokságig sokat kell még mentálisan is fejlődnie a csapatnak és minimalizálni a hibákat.”

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között bonyolítják le a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

0 Tovább

Három gól, és hazai vereség a Szakolca elleni összecsapáson​​​​​​​

A Kassa 2-1-es vereséget szenvedett a vendég Szakolca ellen. A szlovák labdarúgó Niké Liga rájátszásának 5. fordulójában a többségi magyar tulajdonban lévő együttesbe kezdőként visszatért Obounet, a védelem jobb oldalán pedig Sindelár váltotta a sérült Kruzliakot.

Gyorsan beindult a sárga-kék együttes, a 20. másodpercben Obounet passzolt Fasek elé, aki egy technikás lövéssel veszélyeztetett. Az első gól a 27. percben született, amikor Matejov talált a kapuba. Ezzel vezettek a vendégek. Sokáig úgy tűnt hogy ez egy tipikus egygólos meccs lesz, ám a 82. percben Podhorín büntetőből növelte a Szakolca előnyét. A becsületgólról Jones gondoskodott, a hazaiak csatára a 90. percben állította be a végeredményt.

Kassa-Szakolca 1-2 (0-1)

Gólok: Jones (90. p.)- Matejov (27. p. ), Podhorín (82. p.).

Kassa: Kira - Sindelár (77. Qose), Gorosito, Innocenti - Fabis, Hocko, Gallovic (66. Jones), Davis (77. Petrák) - Fasko, Medved, Obounet. Edző: Ján Kozák Jr.

Szakolca: Junas - Krcík, Hradecky, Podhorín, Cernek - Morong (89. Gazi), Nagy (70. Ranko), Másik, Matejov (58. Davi Alves) - Sobczyk (58. Hasa), Smékal. Edző: Pavol Majerník.

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – A kontinensbajnokságra készülő magyarok Szófiában versenyeztek​​​​​​​

A második selejtezős nap után Pigniczki Fanni az egyéni összetett 20., Wiesner Hanna pedig a 23. helyen zárt a szófiai ritmikus gimnasztika világkupán. A rangos mezőny szombaton buzogánnyal és szalaggal mutatta be gyakorlatát.

A Hagymási Kira, Jurca Lilla, Mészáros Mandula, Pesti Dalma, Szabados Dóra,  Urbán-Szabó Mónika alkotta együttes kéziszercsapat a 3 szalag, 2 labda gyakorlatára 24.550 pontot kapott, ezzel a 15. helyen végeztek.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között bonyolítják le a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

A magyarok pontszámai:

20. Pigniczki Fanni

buzogány:  28.600,  szalag: 30.800

23. Wiesner Hanna

buzogány: 28.150, szalag: 30.150

Az együttes kéziszer csapat pontszáma: 24.550 

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb – A kontinensbajnokságra készülő mezőny a szófiai VK-n versenyzik

Az első selejtezős nap után Pigniczki Fanni az egyéni összetett 15., Wiesner Hanna pedig a 22. helyéről várja a folytatást a szófiai ritmikus gimnasztika világkupán.

A rangos mezőny pénteken karikával és labdával mutatta be gyakorlatát. Az élen a hazai környezetben versenyző Stiliana Nikolova áll, megelőzve honfitársát, Boryana Kaleynt. Szombaton szalaggal és buzogánnyal selejteznek Bulgária fővárosában.

A Hagymási Kira, Jurca Lilla, Mészáros Mandula, Pesti Dalma, Szabados Dóra,  Urbán-Szabó Mónika alkotta együttes kéziszercsapat öt karikával selejtezett, és végül a 12. helyen fejezte be a pénteki napot.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között bonyolítják le a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

A magyarok pontszámai:

15. Pigniczki Fanni

karika: 30.650, labda: 32.650

22. Wiesner Hanna

karika: 30.300, labda: 31.300

Az együttes kéziszer csapat pontszáma: 32.950

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum