Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gigabuli David Hasselhoff-fal és a 80-as, 90-es évek sztárjaival

Fantasztikus retrobulival várja a partizni vágyókat David Hasselhoff. A Knight Rider és a Baywatch című örökzöld sorozatok szupersztárja a 80-as, 90-es évek legnépszerűbb zenekaraival járja Európa különböző városait, és minden helyszínen fiatalok és lélekben fiatalok tízezreit szórakoztatja. A hangulat mindenhol elképesztő, amit garantál az is, hogy ezek az események az Acceleration Race elnevezésű sorozat állomásai is egyben. Sport és buli – ez a SportBányászat jelszava is, így szerkesztőségünk úgy döntött, ennél kellemesebb kikapcsolódást nem is ajánlhatna augusztus utolsó hétvégéjére. A retroparti augusztus 29-én, pénteken lesz a Hungaroringen, ahová a Hősök teréről külön fesztiválbuszokkal lehet eljutni, éjfél után pedig visszajönni. Érdemes elővételben megvásárolni a belépőket, hiszen így olcsóbban hozzájuthatunk. Minden további információ: acceleration-magyarorszag.hu.

0 Tovább

Sportol a Nemzet szabadidős sportmozgalom

A sportolanemzet.hu 2014. szeptember 7-én Sportol a Nemzet szabadidős sportmozgalom rendezvénysorozatot indít a Dél-Alföldön, mely a tervek szerint, 2015 januárjától Kárpát-medencei méretet ölt.

Sportol a Nemzet sportmozgalom:

Fővédnök: Czene Attila

a MOB szabadidősportokért felelős alelnöke

Közel 400 sportpályán, 12 hónapon keresztül, több mint 50 sportágban 6.400 sporttal töltött alkalom, több mint 100.000 sportolói aktivitás! Ezek a számok fogják jellemezni a SPORTOL A NEMZET mozgalmat, melyet a sportolanemzet.hu össznemzeti sportportál indít 2015-ben, a Kárpát-medencei magyar, sportot kedvelők részére.

Az éves projektet 2014-ben egy 3 hónapos bevezető ciklus előzi meg a Dél-Alföldön.

A Sportol a Nemzet sportmozgalom, egy olyan rendezvény sorozat, melynek célja, hogy:

-          minél többen sportoljanak

-          minél többet és rendszeresen sportoljanak

-          minél több sportágat próbáljanak ki

A Sportol a Nemzet sportmozgalmon belül a résztvevők heti rendszerességgel próbálhatnak ki sportokat és ez által bevezethetik az életükbe a rendszeres testmozgást. A meghirdetett időpontokban, a sportpályákon az eredeti óradíjaktól látványosan olcsóbban (minimum 50%) lesz lehetőség a sportolásra.

Hoffmann Pál,  a Sportol a Nemzet szabadidős sportmozgalom projektvezetője


A sportalkalmakon való részvételt pontozzuk. (a rendszeres heti részvétel 1 pont, kiemelt rendezvényen 2 pont, sportáganként 5 pont).

A rendszeres és igen kedvezményes sportolás-adta előnyökön túl a legtöbb pontot gyűjtő sportoló, család sorsoláson vesz részt egy a rendezvénysorozatot lezáró, „SPORTOL A NEMZET” díjátadón, ahol értékes, a sportoláshoz köthető nyeremények várják. Egyéniben 150.000, 100.000 és 50.000 forint értékű vásárlási utalvány, családi kategóriában pedig 300.000, 200.00 és 100.000 forint értékű vásárlási utalvány a tét. Ezen kívül –havonta- díjazzuk a legsportosabb egyéni indulót és családot, valamint a legnépszerűbb sporthelyszínt.

 Célközönség, Sportolók:

A sportmozgalom célja, hogy minél szélesebb sportági palettát kínálva, rendszeres – közösségben végzett - sportolási lehetőséget biztosítson mindenki számára, minimális anyagi ráfordítással.

A "SPORTOL A NEMZET" egy a közösségi sportolásra invitáló versenysorozat, amelyben egyénileg és/vagy családdal is lehet nevezni.

A mozgalomban való részvétel feltételei:

-          Minden nevezni szándékozó sportolónak regisztrációval kell rendelkeznie a www.sportolanemzet.hu portálon. (fényképes, teljesen kitöltött adatlap)

-          Mindenki indulhat egyéniben és családdal is.  A családnak min. 3 tagúnak kell lennie. A nevezések egyénileg történnek – igény esetén - a család megjelölésével.

-          valamennyi induló rendelkezik azonosító kártyával, amit a rendezvényekre magával kell vinnie, hogy a részvételét regisztrálni tudja a rendszerben

-          a kártyák aktiválása csak személyes megjelenés esetén a sportág szabályos kipróbálása után lehetséges és érvényes

Kecse-Nagy Sándor, a sportolanemzet.hu marketingvezetője

 

Miért jó sportolóként részt venni a mozgalomban?

-          rendszeres és kedvezményes sportolási lehetőség

-          a közösségben való sportolás élménye

-          részvétel egy nagyszabású versenyben

-          széles sportági kínálat

-          értékes nyeremények

 

Sporthelyszínek:

A sportmozgalomhoz folyamatosan kapcsolódhatnak azok a sportolásra alkalmas létesítmények, helyszínek, melyek képesek és hajlandók kedvezményes áron, sportág specifikus nyílt estéket (alkalmakat) biztosítani, havonta 1-4, de rendszeres alkalommal. A tervezett időpontok a kevésbé kihasznált esti-éjszakai, hétvégi időszak.

A mozgalomban való részvétel feltételei:

-          teljes körű regisztrációval kell rendelkezni a www.sportolanemzet.hu portálon (fénykép, kitöltött adatlap)

-          szabályos méretű sportpálya biztosítása

-          sportolói kártyát aktiváló eszközzel kell rendelkezni

-          az eredetinél látványosan olcsóbb óradíjat kell biztosítani (minimum 50%)

-          a rendezvények időpontját a sportpályán fel kell tüntetni.

Miért érdemes sportpályaként részt venni a mozgalomban?

-          új sportolók a kevésbé kihasznált időpontokban

-          a színvonalas szolgáltatás más időpontokra is foglalásokat hozhat

-          ismeretség a széles médiatámogatottság által

Természetesen minden kedves sportújságírót is szeretettel várunak a www.sportolanemzet.hu regisztrált tagjai között! Szeptemberben induló párhuzamos projektben a sportújságírókat is megszólítják majd.

Horváth András, a Magyar Szabadidősport Szövetség tiszteletbeli elnöke

 

0 Tovább

Régi árak és családi bérlet Pakson

A tavasszal az OTP Labdarúgó Ligában vitézkedő paksiak is megkezdik a bérletárusítást. Jó hír a szurkolóknak, hogy az MVM Paks hazai összecsapásait a bérletesek múlt szezonbeli árakért tekinthetik meg. Külön érdekesség, hogy speciális, négy főre szóló családi bérlet is kapható lesz július 14-től.

A bérletek az immáron három friss válogatottal (Fiola Attila, Heffler Tibor, Szabó János) is büszkélkedő zöld-fehérek mérkőzéseire és valamennyi hazai bajnoki, Magyar Kupa és Liga Kupa meccsre érvényesek.

A paksiak az elmúlt szezon utolsó 6 fordulójában hatalmasat hajrázva, 13 pontot szerezve végül a pontvadászat 11. helyén zártak.

A bérletárusítással kapcsolatos infók bővebben itt olvashatók.

 

(PaksiFoci - Hírek)

 

0 Tovább

Okleveles lett a Juventus rádió futást népszerűsítő riportja

A 25 éves Juventus rádió munkatársát is díjazták a Sportújságírás Világnapján. Budapesten tartották meg a Magyar Sportújságíró Szövetség (MSÚSZ) szervezésében azt a díjátadó ünnepséget, amelyen Bányász Árpád, a Juventus rádió 103.9-en hallható SportBánya szerkesztő-műsorvezetője átvehette az MSÚSZ Nívódíj, elektronikus sajtó kategória második helyezettjének járó oklevelét.

Bányász Árpád a Mert futni jó! című riportjáért kapta az elismerést. A 2014-es Telekom Vivicittáról készült összeállítással a sportriporter célja a futás és az egészséges életmód népszerűsítése volt.

A kategória győztese Fejér Balázs (Lánchíd Rádió) lett a Fűzy Andrásról, a Győri Kosárlabda Klub elnökéről, a tavaly autóbalesetben elhunyt Fűzy Ákos edző unokatestvéréről készített portréjával. Harmadik Kalapos Mihály (MTVA) Arcvonások – Pásztory Dóráról készített anyaga lett. Különdíjat kapott Pecsuvácz Péter (Pecsu Press) televíziós összefoglalója az áprilisi kempo-világbajnokságról. 

 

Hanganyag itt található: Mert futni jó!

0 Tovább

20 éves a Horfer Serleg Kft

Ünnepel a Horfer Serleg Kft. A magyar és a nemzetközi sportban is jól ismert cég serlegek, érmek, valamint ajándéktárgyak gyártásával foglalkozik, és idén immár 20 éves. A jubileumi ünnepséget a Magyar Sportházban tartották, ahol együttműködési megállapodást írtak alá az Albert Flórián Utánpótlás Labdarúgó és Sportalapítvánnyal.   

A cég egyéni vállalkozásként kezdte működését a '90‐es években. A Horfer Serleg Kft. tulajdonosát, Horváth Ferencet minden szál a sporthoz köti. Európai sportdiplomataként évekig dolgozott külföldön: „24 évet tevékenykedtem a sportban különböző tisztségekben, sportolóként, sportvezetőként. Eredetileg kézilabdáztam, de súlyemelésben kezdtem sportvezetői munkámat, válogatottakkal dolgoztam nagyon sokáig, különböző tisztségeket töltöttem be a technikai vezetőtől a szövetség főtitkáráig, olimpián is vettem részt. Ebből is adódott később, hogy vállalkozásba kezdek és mindenképpen a sport közelében szerettem volna maradni, San Marinóban dolgoztam európai sportdiplomataként a súlyemelők európai elnökségében, és pont az egyik feladatom volt a versenyek szervezése, a helyszínek bejárása, a díjazás. Egyik olasz kollégám adta meg a lökést, miszerint nincs szebb dolog annál, mint a sportolók díjazása, a díjak elkészítése, leszállítása, és ezáltal így is hozzá tudunk járulni a sikerhez” – mondja Horváth Ferenc.

A Kft. Magyarország minden pontjára szállít, és a 90‐es évek óta komoly tapasztalatra tett szert, de emellett igyekszik lépést tartani a technológiai fejlődéssel, ezért folyamatosan korszerűsítenek.

 

0 Tovább

SHOTOKAN KARATE EB UTáN

A magyar shotokan karatékák az utóbbi időben többször is megmutatták oroszlánkörmeiket a nagy nemzetközi versenyeken.

A válogatott túl van egy Európa-bajnokságon, és ahogy kell, ezúttal is érmekkel tért haza. A drezdai kontinensviadal téma volt a 25 éves Juventus Rádióban is. 

Lovász György, az SKI Magyarországi Szövetségének elnöke tudósította a magyar sikerekről a SportBányát.

A teljes adásrészlet meghallgatható itt!

0 Tovább

Bravó! Több, mint 67 millió mozgással töltött perc

Megvannak a 2014-es Kihívás Napja győztesei. A Magyarország legsportosabb címéért vívott Kihívás Napja vetélkedés szervező bizottsága összesítette az eredményeket, ezek alapján Hernádszentandrás, Hantos, Bükkábrány, Nyíradony, Makó, Kazincbarcika és Újpest lett az első az egyes kategóriákban, amelyeket a lakosság száma szerint határoztak meg.

2014-ben először az iskolák is nevezhettek, itt a Kölesdi Béri Balogh Ádám Általános Iskola szerezte meg az első helyett, megelőzve a Ráckeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskolát, míg harmadik helyen a Jászapáti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola végzett. A Magyar Szabadidősport Szövetség hagyományteremtő céllal az újságíróknak is kiírt egy versenyt, amelyet a 4bakancs.com hegymászó portál nyert meg.

A benevezettek lélekszáma 1,5 millió fő volt, a ténylegesen sportolók száma közel 1 millió főre tehető, közöttük olyanok is, akik vendégek voltak (pl. benevezett település meghívott más települést, stb.). Komoly előrelépés van a sporttal, mozgással töltött percek számában: tavaly 57 230 325 percet sportoltunk, idén 67 608 480 percet értünk el.

„Magyarország legsportosabb települése” kategória győztesei:

I.            kategória                                          Hernádszentandrás

II.         kategória                                          Hantos

III.      kategória                                          Bükkábrány

IV.      kategória                                          Nyíradony

V.         kategória                                          Makó

VI.      kategória                                          Kazincbarcika

VII.   kategória                                          Újpest, Budapest IV. kerület

 

Az iskolák versenyében a legaktívabb tanintézmények:

1.      Kölesdi Béri Balogh Ádám Általános Iskola (Kölesd)

2.      Ráckeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola (Ráckeresztúr)

3.      Jászapáti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Jászapáti)

0 Tovább

EFOTT 2014: Bekeményít az EFOTT!

A zenei sokszínűség jellemzi az idei EFOTT Fesztivált is. Éppen ezért a legnépszerűbb hip-hop, rock és pop előadók mellett Miskolctapolcán is bőven lesz zúzás. A hazai metál élet egyik legjelentősebb zenekarának, a huszonnyolc éves Ossian-nak frontembere már izgatottan várja, hogy újra színpadra léphessen a vándorló fesztiválon.

“Külön öröm számunkra az idei helyszín, hiszen Miskolc azon városok egyike, akik már 1987-ben, lemez nélküli zenekarként, egyetlen,  házilag terjesztett demo felvétel alapján is ugyanolyan lelkesedéssel és szeretettel fogadott, mint azóta is mindig…” – árulta el Paksi Endre. - “Annyiban más a fesztiválok hangulata, mint saját koncertjeinkké, hogy itt az igazán elkötelezett rajongók mellett mindig van egy olyan réteg is, aki inkább csak érdeklődik a zenénk iránt, úgyhogy mindent megteszünk ilyenkor, hogy őket is meggyőzzük.” – tette hozzá mosolyogva a metálzene egyik nagyágyúja.

A keményebb hangzásról a fiatalabb korosztály is gondoskodik. Az idén tizedik születésnapját ünneplő Road zenekar 2014-ben először látogat Miskolcra, hogy a korábbiakhoz hasonlóan zúzós hangulatot teremtsen.

„Idén tíz évesek vagyunk, így az egész évet ennek szenteljük, a nyári fesztiválokat is beleértve. Utoljára tavaly decemberben léptünk fel Miskolcon, nagyon vágyunk már vissza, hiszen mindig pörgősek ott a koncertjeink. Jó néhány éve állandó szereplői vagyunk az EFOTT-nak. Szerencsére egyre bővül a közönségünk, mindig pozitívak és vidámak vagyunk, sosem volt lapos vagy balhés a hangulat, még zuhogó esőben sem.” – mesélte a Road frontembere, Molnár Máté.

Az Ossian és a Road mellett többek között színpadra lép a Moby Dick és a Subscribe is, úgyhogy mindenki elkezdhet edzeni egy jó kis pogózásra.

0 Tovább

Molnár Andi zumbát vezényelt a Juventus és a SportKlub műsorvezetőinek

A Juventus és a SportKlub is csatlakozott a Kihívás Napjához. A Magyar Szabadidősport Szövetség május elején hirdette meg az Újságírók Kihívását. Ebben a programban az újságírók, illetve a médiában dolgozókat mozgatják át a Kihívás Napja felvezetéseként.

A Juventus 103.9 és a SportKlub egy közös kihívást teljesített a 25 éves rádió szülinapi road show-ján. A Juventus25 kamion előtt Molnár Andrea, a MezTelenül műsorvezetője, akit a Szombat esti lázban is láthatnak a nézők, egy laza zumbaórát tartott. A közös mozgásban részt vett az SportKlubtól Léderer Ákos, Horti Gábor és Sebők Vilmos, míg a Juventusból Fömötör Márti, Zsiga Bea, Dénes Tamás és Bányász Árpád zumbázott.

A Kihívás Napja a legnagyobb országos lakossági sportos megmozdulása, amelyet idén május 21-én rendeznek meg. Az eseményen eldől, hogy melyik Magyarország legsportosabb települése. 2014-ben először iskolák is nevezhettek, de mindenki csatlakozhat a Kihívás Napjához (attól függetlenül, hogy nevezett-e a települése, vagy sem.

A Legyen saját kihívásod! elnevezésű akcióhoz mindenki csatlakozhat, aki május 21-én legalább 15 percig sportol, és regisztrál a www.kihivasnapja.hu oldalon.  Itt a rövid regisztráció után azt kell leírni, hogy milyen jellegű sportaktivitást végzett a Kihívás Napján! Saját fotót, sportolás közben készített képet, vagy „szelfit” is fel lehet tölteni.

A regisztráltak között értékes sportnyereményeket sorsolnak ki: kerékpár, OTO CHILI kockahas gép, nordic walking bot, teniszütő, hálózsák, sátor, polár óra, hátizsák.

Bővebb információk: www.kihivasnapja.hu

 

0 Tovább

Legyen saját kihívásod!

Az ország legnagyobb szabadidősportos megmozdulásába bárki bekapcsolódhat a saját környezetében május 21-én. A Kihívás Napja elsősorban települések sportos vetélkedése, idén újdonság, hogy iskolák és magánszemélyek is nevezhetnek. A Magyar Szabadidősport Szövetség „Legyen saját kihívásod!” szlogennel lehetőséget ad azoknak is, akiknek a települése nem nevezett a Kihívás Napjára és szívesen sportolna együtt - képletesen - több százezer emberrel.

A Legyen saját kihívásod! elnevezésű akcióhoz csatlakozhat, aki május 21-én legalább 15 percig sportol, és regisztrál a www.kihivasnapja.hu oldalon.  Itt a rövid regisztráció után azt kell leírni, hogy milyen jellegű sportaktivitást végzett a Kihívás Napján! Saját fotót, sportolás közben készített képet, vagy „szelfit” is fel lehet tölteni.

A regisztráltak között értékes sportnyereményeket sorsolunk ki: kerékpár, OTO CHILI kockahas gép, nordic walking bot, teniszütő, hálózsák, sátor, polár óra, hátizsák.

Bővebb információk: www.kihivasnapja.hu

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum