Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nyíregyháza: Távozik a klubigazgató

Lucsánszky Tamás távozik Nyíregyházáról – adta hírül az nb1.hu. A nyírségiek a szakember vezetésével jutottak fel a labdarúgó OTP Bank Ligába, ahol egy tulajdonosi döntést követően, már nem a kispadon, hanem klubigazgatóként folytatta a munkáját.

           

„A terveimnek maximum egyharmadát tudtam egyáltalán elkezdeni. ​​Tavaly csapatot kellett építenem, talán szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy ez jól sikerült, hiszen a bajnokságot végig vezetve, nyertük meg a másodosztályt, pedig a keretet úgy állítottuk össze, hogy 2014 nyarára az első hatba kerüljünk, majd a követező (idei) szezonban legyünk harcban az NB I-ért” – nyilatkozta Lucsánszky.

„Sosem voltam megélhetési edző, nekem hobbim is a labdarúgás. Van egy civil szakmám és, amely az építőiparhoz köt, ahol egy sikeres vállalkozást működtettem hosszú évekig. Most ez egy kicsit a háttérbe szorult, hiszen Nyíregyházáról egy fővárosi székhelyű céget nehéz vezetni. Van tehát feladatom a futballon kívül is!” – tette hozzá Lucsánszky Tamás, aki hangsúlyozta: mindezek ellenére bármikor képes lenne újra leülni újra a kispadra.

0 Tovább

Magyar nyerheti a Karate1 sorozatot!

A Karate1 versenysorozat utolsó állomása előtt két magyar áll a sorozat idei ranglistájának élén a férfi 67 kg-osok között. Szegedi Döme az első, Tadissi Martial pedig a második helyről várja a salzburgi Grand Finalt, amelyet szombaton és vasárnap rendeznek. A magyar versenyzők jó pozíciója biztató a november elején, Brémában sorra kerülő világbajnokság előtt is.

 A pénzdíjas Karate1 sorozat a világ- és kontinentális bajnokságok utáni legrangosabb versenyeket tömörítő széria, amelyben 2014-ben nyolc viadal kapott helyet. Ebből hét már lezajlott, míg az ausztriai nagydöntőre most hétvégén kerül sor.

A 67 kg-os férfiak mezőnyében az eddigi viadalokon Szegedi Döme 990 pontot gyűjtött, ezzel toronymagasan vezeti a ranglistát. A korábbi junior világbajnok különösen a sorozat nyitányán, Párizsban gyűjtött sok pontot, ahol megnyerte súlycsoportjának küzdelmeit.

A pontverseny második helyén egy másik magyar, Tadissi Martial található 870 ponttal. Az idei Európa-bajnokságon bronzérmes karatés a Karate1 sorozat hollandiai és szlovéniai versenyén is harmadik lett, míg a németországi Hanauban az ötödik, Isztambulban pedig a hetedik helyen végzett.

A lista élén állni már csak azért is nagy eredmény, mert a Karate1-en a világ legjobbjai vesznek részt, a meghatározó országok gyakran teljes válogatottal érkeznek az egyes fordulókra. Legjobbjainknak több vb- és Eb-érmes sportolót sikerült eddig maguk mögé utasítaniuk: többek között az aktuális Európa-bajnok angol Jordant, a tavalyi budapesti Eb-n ezüstérmes török Kemaloglut és a Világjátékok-győztes kolumbiai Ramirezt is. 

Tadissi mögött a ranglista harmadik helyén a marokkói Kousseksou áll 832 ponttal. A magyaroknak így komoly esélye van arra, hogy a kategóriában egyikük az idei Karate1 sorozat élén végezzen - amire korábban még nem volt példa! -, és elnyerje az ezzel járó 1000 eurót is.

(Magyar Karate Szövetség)

0 Tovább

Gyalogolj ezen a hétvégén – vagy a hónap végéig!

A Magyar Szabadidősport Szövetség 2014-ben is megrendezi a Világ Gyalogló Napot, vagy ahogyan világszerte ismert: a World Walking Day-t. Az elnevezés az idén lazábban értelmezendő: elsősorban az október 4-5-i hétvégére vonatkozik, ugyanakkor minden októberi túra része lehet a milliókat megmozgató rendezvénynek. 

Mintegy 200 eseményen legalább 15 ezer résztvevőre számítanak a szervezők a Világ Gyalogló Nap alkalmából. A helyszínek többsége kiegészítő programokat is kínál. Főként a helyi nevezetességek – múzeumok, művészek műhelyei, természeti látványosságok – megismertetése népszerű, amelyről több esetben szellemi totó formájában adhatnak számot a résztvevők. Sok helyen sportversenyekkel, tombolával, egészséges életmódot népszerűsítő bemutatókkal, fittségi mérésekkel lehet találkozni. A legkreatívabbnak egy iskola bizonyult, amely az idei fogászati látogatását a túra keretében bonyolítja le diákjainak.

 

Ízelítőül néhány a meghirdetett gyaloglások közül:

- A debreceni Nagyerdőben az október 5-i, 13 km-es gyaloglás után szalonnasütésre invitálják a kirándulókat.

- Október 5-én Pécsett mecseki kutyás séta indul.

- Szegváron október 6-án az aradi vértanúkra emlékezéssel egybekötött 5 km-es túra lesz.

- Október 9-én Petőfiszálláson 6 és 10 km-es túrákat szerveznek iskolásoknak, kiegészítésként madármegfigyeléssel és termésgyűjtéssel.

- Október 11-én a fővárosban a „MOCCANJ Hűvösvölgy!” program keretein belül nordic walking túrára várják a mozogni vágyókat.

- Békés megyében Mezőmegyeren az október 11-ei túra után karate bemutató színesíti a programot, Végegyházán pedig a 10 km-es gyaloglással egybekötve rongylabda bajnokságot tartanak.

 

Akik netán kedvet kaptak, hogy egy-egy októberi gyaloglással még csatlakozzanak a Világ Gyalogló Naphoz, forduljanak a Magyar Szabadidősport Szövetséghez, amely különféle díjakkal járul hozzá az eseményekhez. Információk és elérhetőségek a szövetség internetes honlapján: www.masport.hu.

0 Tovább

Szépkorúak Testébresztő Fesztiválja 2014

Több százan sportos közegben és sok mozgással ünnepelték meg az idősek világnapját. A Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) szervezésében ugyanis Cegléden megrendezték meg a Szépkorúak Testébresztő Fesztiválját.


A Gál József Sportcsarnokban, és környékén, 14 megyéből több száz idősebb sportolni, mozogni vágyó vett részt a programokon. Nyugdíjas igazolvánnyal lehetett regisztrálni a játékos vetélkedőkre, amelyet öt korcsoportban bonyolítottak le. Volt gerinctorna, tánc, meridián torna és nordic walking – többek között.

Az idei szépkorúak mozgásfesztiválján több sporttal és egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadást hallgathattak meg az érdeklődők, valamint olimpiai bajnokok is erősítették a sportos vonalat. Ott volt Czene Attila, az 1996-os atlantai olimpia úszóbajnoka, aki egyben a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke is, valamint előadást tartott a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagja, Dr. Faragó Tamás, olimpiai bajnok vízilabdázónk.

A Szépkorúak Testébresztő Fesztiválja kiemelt eseménye volt a NowWeMove kampánynak. A kezdeményezésnek, amelyhez Magyarország is csatlakozott, az a célja, hogy 2020-ig 100 millióval emelkedjen a rendszeres mozgást végző európaiak száma.

A Magyar Szabadidősport Szövetség következő nagy rendezvénye a 2014-es Világ Gyalogló Nap lesz, amelynek programjait ebben az évben bővítették. Az október 4-5-ei Világ Gyalogló Nap mellett valamennyi októberi túra része lehet a rendezvénynek.

0 Tovább

Sportol a nemzet: 36 helyszín 27 sportággal csatlakozott eddig a szabadidősportos mozgalomba

Szeptember első hetében startolt, azóta napi szinten kínál aktív kikapcsolódási lehetőségeket kedvezményesen a Sportol a nemzet. A szabadidősportos mozgalom egyelőre Dél-Alföldön indult, de a szervezők 2015-től országossá bővítenék, sőt a célok között az is szerepel, hogy a Kárpát-medence magyarlakta településeit is bevonják. A projekt vezetője, Hoffmann Pál legutóbb erről a 25 éves Juventus Rádió egyik beszélgetős műsorában számolt be.  

 

Az építész, magasépítő mérnök, aki a sportnak nem csupán rajongója, hanem több sportágban rendszeresen ki is próbálja magát, a Thuróczy Richárd vezette Juventus Lights vendége volt.

Magyarországon és így Budapesten is, siralmasak a statisztikák: A magyarok európai viszonylatban nagyon keveset sportolnak, márpedig a rendszeres mozgással remekül megelőzhető lenne számos, ma népbetegségnek hívott egészségügyi probléma.

Jelenleg összesen 36 sporthelyszín kapcsolódott be a mozgalomba, 27 sportágat lehet űzni.

A teljes interjú meghallgatható a Juventus 103.9 honlapján. (kattintson a linkre!)

 

A Sportol a nemzettel kapcsolatban bővebben a www.sportolanemzet.hu oldalon olvashat.

0 Tovább

Mozgásfesztivál a régebb óta fiataloknak

Nemcsak a húszévesekre gondol a Magyar Szabadidősport Szövetség, amely – a szeptember eleji Családi Mozgásfesztivált követően – október 1-én rendezi meg a Szépkorúak Testébresztő Fesztiválját. Az ingyenes eseményre Cegléden kerül sor. Az MSZSZ a korábbi tapasztalatok alapján több száz mozogni vágyó nyugdíjast vár délelőtt 10 órától a Gál József Sportcsarnokba. 

 

A szervezők elmondása szerint hazánkban alig akad olyan sportrendezvény, amely kifejezetten az idősebbeket célozná meg, országos pedig egyáltalán nincs. Ezt az űrt igyekszik betölteni a szépkorúak sportfesztiválja. A cél, hogy a régebb óta fiataloknak segítsenek fiatalságuk megőrzésében, életminőségük javításában.

 

A nyugdíjas igazolvánnyal rendelkező, vállalkozó kedvű résztvevőket 5 korcsoportban 50 sportos, de biztosan nem teljesíthetetlen próba várja. A programot színesítő előadások mellett 34 féle ingyenes szűrővizsgálat áll a jelenlévők rendelkezésére, idén először pedig az aktivitások utáni, termálvizes fürdőzési lehetőséggel is kedveskednek a szervezők. 

Az eseményről részletek a Magyar Szabadidősport Szövetség internetes honlapján, a www.masport.hu oldalon találhatóak.

 

0 Tovább

Így pingpongoztak a paksi focisták - Fotók

Az MVM-Paks labdarúgói ebben a szezonban több meglepetést is okoztak. A magyar játékosokra építő csapat a labdarúgó OTP Bank Ligában ebben a kiírásban még nem kapott ki. Négy győzelem mellett két döntetlent játszott eddig a Csertői Aurél által irányított gárda.

Kovács Gábor szerint az egységesség a legnagyobb fegyverük. A paksiak védője ezt a Magyar Szabadidősport Szövetség által megrendezett Coca-Cola Testébresztő XVI. Családi Mozgásfesztiválon nyilatkozta. Kovács csapattársával, Eppel Mártonnal vett részt a tömegsportos megmozduláson, ahol több sportágat is kipróbáltak. A két labdarúgó jobbára asztaliteniszezett a rendezvényen, és mindkettőjük otthonosan mozgott a pingpongasztalnál is. Eppel Márton szerint pont azért, mert nem nagyon számoltak velük a bajnokság nyitányán, a „surranópályán” akár még a dobogó közelében is zárhatják az őszt.

Az MLSZ döntésének értelmében szeptember 15-től, kötelező lesz a szurkolói kártya. Ez egyben azt is jelenti, hogy aki most pénteken a helyszínen szeretné végigszurkolni a PMFC - MVM-PAKS bajnoki mérkőzést (2014. 09. 19. 19:00), annak a bejutáshoz, a jelenlegi állapot szerint, mindenképp rendelkeznie kell szurkolói kártyával. A szurkolói kártya kiváltása november 15-ig ingyenes.

0 Tovább

Útjára indult a Kárpát-medencei mozgalom

Hódmezővásárhelyen vasárnap elstartolt a Sportol a Nemzet szabadidősportos mozgalom, amelyet a tervek szerint 2015 januárjától országossá szélesítenek majd ki. A távlati célok között szerepel az is, hogy a kezdeményezés nem szorulna az ország határai közé, és a Kárpát-medence magyar lakta települései is bekapcsolódnának.

Szeptember 7-én a Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszodában igazi szabadidősportos pezsgésre számíthatott mindenki, aki kilátogatott a Sportol a Nemzet nyitórendezvényére. Nem is csalódtak, színvonalas programok mellett sikerült elindítani a sportmozgalmat.  

Az eseményen részt vett Czene Attila, a Magyar Olimpiai Bizottság szabadidős sportokért felelős alelnöke, aki egyben a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke is, Fekete Ferenc, Hódmezővásárhely önkormányzata képviseletében, valamint Hoffmann Pál, a Sportol a Nemzet projektvezetője.

Az 1996-os atlantai ötkarikás játékok úszó olimpiai bajnoka nem csupán a protokollrészét vállalta az eseménynek, hanem úszott is a résztvevőkkel.

 „A Sportol a Nemzet mozgalom legfontosabb célkitűzései egybecsengenek a Magyar Szabadidősport Szövetség küldetésével, azaz: minél több embert ösztönözni arra, hogy minél többet sportoljon és mozogjon, így örömmel vállaltam a kezdeményezés fővédnökségét” – mondta Czene Attila.

A színvonalas program Czene Attila, Fekete Ferenc és Hoffmann Pál beszédeivel kezdődött, majd a hódmezővásárhelyi ifjú vízilabdázó növendékek segítségével egy rövid bemelegítő keretein belül hangolódhattak rá a résztvevők az úszásra. Czene Attila vezetésével 200 métert kellett megtenni, Attila vegyes úszásban, a többiek szabadon választható úszásnemben teljesítették a távot. A program zárásaként, aki bátor volt, a helyi vízilabdások közé állhatott be egy meccs erejéig.

A program bevezetésként szeptembertől a három dél-alföldi megyében - Csongrádban, Békésben és Bács-Kiskunban - indul el, a tervek szerint 2015-től pedig Kárpát-medencei szintűvé bővül.

A mozgalom alapját a www.sportolanemzet.hu honlap biztosítja. A weboldalon az érdeklődők egy ingyenes regisztráció után megkapják plasztik kártyájukat, mellyel egyénileg és családi kategóriában gyűjthetnek pontokat, és versenyezhetnek a nyereményekért.

A pontokat sportolással lehet gyűjteni azokban a sportlétesítményekben, amelyek csatlakoztak a Sportol a Nemzet sportmozgalomhoz. Ezekben a komplexumokban, edzőtermekben jelentős kedvezménnyel lehet majd belépőt váltani a kártyatulajdonosoknak.

További részleteket itt olvashatnak: http://sportolanemzet.hu/mozgalom-naptar

0 Tovább

Tegye próbára családját a Mozgásfesztiválon!

Szeptember 7-én kiderülhet, hogy "Ki a család a gáton?". A Magyar Szabadidősport Szövetség 2014-ben úgy döntött: kibővíti hagyományos női sportfesztiválját. A szervezők immár nemcsak a sportolni vágyó hölgyeket várják a Kopaszi-gátra, hanem az egész családot igyekeznek mozgásra bírni a Coca-Cola Testébresztő XVI. Családi Mozgásfesztiválon.

A szeptember első vasárnapján 10 és 17 óra között ingyenesen kipróbálható 90 sportág és mozgásforma mellett kifejezetten a családokat szólítja meg a különleges, Családi 10Próba elnevezésű vetélkedés. Az indulók számára csupán egyetlen kritériumot határoztak meg: a családoknak minimum két generációból kell állniuk.

A szervezők mindenkit buzdítanak a részvételre, ugyanakkor azt előrebocsátják, hogy erőre, ügyességre, gyors reakciókra és összefogásra lesz szüksége minden famíliának, ha végig akar haladni az ügyességi pályán! A Családi 10Próbára máris lehet jelentkezni a Magyar Szabadidősport Szövetséghonlapján, az alábbi linken:

http://www.masport.hu/?mod=mainpage&cla=mainpage&fun=access&tpl=form

0 Tovább

Családi testébresztő!

A Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) idén szeptember 7-én rendezi meg a hagyományos országos női sportfesztivált. 2014-ben azonban nem csupán a mozogni vágyó hölgyeket várják, hanem a családokat is megszólítják. A Kopaszi-gáton megrendezendő szabadidős sportrendezvény a Coca-Cola Testébresztő XVI. Családi Mozgásfesztivál nevet kapta.

Idén 90 sportággal, illetve mozgásformával találkozhatnak az érdeklődők az ingyenes rendezvényen. A szervezők várják a csapatsportok szerelmeseit is, akik szivacskézilabda, futball, streetball, parkröplabda mérkőzéseken vehetnek részt (előnevezés a rendezvény előtt a www.masport.hu honlapon lehet, valamint az esemény napján, a helyszínen is lehetséges).

A családok számára különleges Családi Tízpróbával készülünk, ahol különböző ügyességi feladatok, erőpróbák, akadálypályák várják a csapatokat. A Kopaszi-gáton délelőtt 10 órától délután 5 óráig zajlik majd a mozgásfesztivál.

A rendezvény ingyenes!

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum