Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bronzérmek a kendo Hungária Kupán

Két harmadik helyezést értek el a magyar kendósok a 24. alkalommal megrendezett Hungária Kupán. A rangos kétnapos viadalon 21 ország közel 200 versenyzője indult. A nők között Bőviz Marina állhatott fel a dobogóra, a csapatversenyben pedig a Magyar-Japán Kendo Klub együttese szerzett bronzérmet.

Küzdőszelleméért külön elismerésben részesült Dubi Attila, aki a férfiak között Fighting Spirit-díjat kapott. 

A versenyt szeminárium előzte meg, amelyet három világszerte elismert - 8. dan fokozatú - japán mester, Koji Kato, Kazuo Furukawa és Yoshimi Higashi irányítottak. Utóbbi mester a versenyt követően kihangsúlyozta: elégedett a vívások színvonalával, és örömmel tapasztalta, hogy az összegyűlt kendósok megfelelő hozzáállással gyakorolnak.

A megfelelő hozzáállás azért kiemelkedően fontos, mert a kendo elsősorban nem versenysport. Megtanulásához hozzátartozik a versenyzői tapasztalat, de az csak része a harcművészet ismeretének. A kendo ugyanis a japán vívás művészete, és története egészen a szamurájok koráig nyúlik vissza. A gyakorlások és a vívások során bambuszból készült kardot használnak. Mivel a kendóban nincsen előre meghatározott mozgássor, így a támadás és védekezés képességének elsajátításán túl a legfőbb cél a lelki erő fejlesztése, a lélek edzése.

A XXIV. Hungaria Kendo Kupa eredményei. Férfi: 1. Aljosa Vuksanovic - Makoto (SRB), 2. Jouke van der Woude - Renshinjuku (NL), 3. Panagios Kapnidis - Athens (GRE), 3. Milos Jovanovic - Beograd (SRB). Fighting Spirit: Dubi Attila - SZJKK (HUN), Maciej Wierzbowski Warszaw (POL)

Nők: 1. Asteria Akila - Athens (GRE), 2. Lisa van Laecken (BEL), 3. Bővíz Marina - MJKK (HUN), 3. Manuela Hoflehner - Linz (AUT). Fighting Spirit: Alina Gdeczyk - Wroclav (POL), Paula Stepanova - Nozomi (CZE)

Senior: 1. Mihai Dutescu - Ikada (ROM), 2. Dimitris Kalkovalis - Ronin (GRE), 3. Baumruk Filip - Kacubo (CZE), 3. Szőke László - Mushin (HUN)

Fighting Spirit: Márkus Csaba - Bakony (HUN), Darko Perovic - Royal (SRB)

0 Tovább

Strandkézilabda: egy biztos és egy remélt Világjátékok kvóta

A múlt heti margitszigeti strandkézilabda világbajnokságon egyaránt a negyedik helyen végeztek válogatottaink. A helyezéssel a magyar férfi együttes kijutott a jövő évi Világjátékokra, míg a női nemzeti csapat jelenleg elsőszámú tartalék a nem olimpiai sportágak legnagyobb multisport-eseményére.

 

 

A férfi válogatott nyolc esztendő után lehet ott ismét a Világjátékokon. A 2009-es tajvani eseményen a magyarok az előkelő ezüstérmes helyen végeztek.

 

Érdekesség, hogy a női válogatott a 2013-as, Caliban megrendezett Világjátékokon úgy vehetett részt, hogy a kvalifikációkat követően csak elsőszámú tartalék volt – akárcsak most. A négy évvel ezelőtti kolumbiai tornán végül egy visszalépés miatt ott lehettek a nők, akik éltek is a lehetőséggel, és a brazilok mögött a második helyen végeztek.

 

Horváth Gabriella, a Magyar Kézilabda Szövetség strandkézilabda albizottságának elnöke kijelentette: ezúttal is mindent elkövetnek majd, hogy a nők is ott legyenek jövő nyáron Wroclawban.

 

„Azért is pályáztunk a világbajnokság megrendezésére, hogy ezzel is a lehető legjobb körülményeket biztosítsuk a válogatottainknak a Világjátékokra történő kvalifikációra. A célkitűzés is az volt, hogy kivívjuk az indulási jogot Wroclawban. A férfiak szereplésének nagyon örülünk, már csak azért is, mert igencsak kiegyensúlyozott a mezőny náluk. A lányok eredménye kicsit csalódást keltő, tőlük előzetesen döntőt várt mindenki, de tudni kell, hogy nagyon erős volt a mezőny, amiben benne van a némileg szerényebb szereplés. Nem jó, hogy nem sikerült közvetlenül kivívniuk a Világjátékok-részvételt, de meg fogjuk próbálni, lobbizni fogunk, hogy ott lehessenek ők is. Elképzelhető, hogy valakinek vissza kell majd mondania a szereplést, és akkor a helyükre tudunk lépni.”

 

A nem olimpia sportágak legnagyobb megmérettetését, a Világjátékokat az olimpiákhoz hasonlóan négy évenként rendezik meg, mindig az aktuális nyári játékokat követő esztendőben. Fotó: http://keziszovetseg.hu/

0 Tovább

Erőemelés - Újabb magyar Európa-bajnoki arany!

Fábri János után Petróczki Magdolna is Európa-bajnoki címet szerzett Csehországban. Petróczki Magdolna a plzeni Eb-n az M1-es kategóriában az 52 kilósok között szerzett aranyérmet, miután guggolásban 152, 5, fekvenyomásban 85, felhúzásban pedig 167, 5 kilogrammot teljesített - tudtuk meg a Magyar Erőemelő Szövetségtől. A huszonegyszeres magyar bajnok ezzel megszerezte a magyar küldöttség második aranyérmét a csehországi masters Eb-n 405 kilós összetett eredménnyel. Korábban Fábri János szerzett Eb-aranyat.

Petróczki Magdolna Erőemelés

„Sikeres Európa-bajnokságon vagyunk túl! Két Európa-bajnoki címet nyertek versenyzőink, a tervek szerint jövőre nagyobb létszámmal fogunk részt venni a kontinensviadalon. A következő versenyünk az észtországi masters erőemelő világbajnokság lesz októberben" - összegzett Berke Lóránd masters szövetségi kapitány.

0 Tovább

Vadnai Benjamin: a hiedelmekkel ellentétben nem annyira szennyezett a víz Rióban

A magyar vitorlázók Rióban készülnek. Érdi Mária, Berecz Zsombor és Vadnai Benjamin is a játékok helyszínén hangolódik az olimpiára.

Brencsán Ábel, a Magyar Vitorlás Szövetség versenysport-menedzsere többségében pozitív híreket kap a válogatott vitorlázóktól. „Mindenki jól van, három külön csoportban készülnek a játékokra. Szokniuk kell a kinti körülményeket, a speciális áramlásokat, hogy augusztusban a lehető legjobbat hozzák ki magukból. Külön megemlítendő, hogy mindhárom hajóosztályban erős nemzetközi mezőny van kint” – mondta a sportvezető.

Vadnai Benjamin vitorlázás Rió olimpia

Az előzetes információkkal ellentétben nem annyira szemetes a víz, mint ahogy korábban a nemzetközi sajtó beharangozta. Vadnai Benjamin elmondta, hogy a hiedelmekkel ellentétben nem annyira szennyezett a víz. „Sokkal rosszabbra számítottam. Simán vitorlázható, és az időjárás is tökéletes. Néha lehet látni egy-két szemetet, de nem vészes. A mezőny, amelyben vitorlázom, hasonló az olimpiaihoz. A cél, hogy tartani tudjam majd a tempót, és a sebességem is elég jó” – számolt be riói élményeiről Vadnai Benjamin, aki a Laser Standard-ben indul az olimpián. Az augusztus 5-én kezdődő játékokon Berecz Zsombor Finn Dingiben, Érdi Mária pedig Laser Radialban áll rajthoz.

 Az olimpián induló magyar vitorlázókat július 22-én búcsúztatják Balatonfüreden.

0 Tovább

Egyre erősebbek a magyar szkanderesek

A Magyar Szkander Szövetség stratégiaváltása beérni látszik. Toborzásokat tartottak több iskolában, és eredményes utánpótlás korosztályt hoztak létre – hangzott el a Kossuth Rádió „180 perc” című műsorában.

szkander Magyar Szkander Szövetség Csabai Attila

Csabai Attila, a magyar Szkander Szövetség elnöke kiemelte, hogy ez a korosztály lassan beérik, közben a válogatott krémje is rendszeresen jól szerepel a nemzetközi versenyeken. A sportágban jövőre Budapest világbajnokságot rendez.

„Várhatóan 50 ország 1500 versenyzőjét láthatjuk vendégül jövő szeptemberben. Októberben Bulgáriában lesz az idei vb, tavasszal pedig Eb. A célunk az, hogy ezeken a világversenyeken rendre jól szerepeljenek a válogatottjaink” – mondta Csabai Attila, akit a legutóbbi kontinensbajnokságon újra megválasztottak a Világ- és Európai-szövetség alelnökének.

0 Tovább

A Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke is népszerűsíti a III. Országos Állatorvos-Agrár Sportnapot

A szervezők bejelentették, hogy Czene Attila is csatlakozott a III. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvége védnökeihez. A Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) elnöke illusztris társaságban segíti az állatorvos-agrár sportnap népszerűsítését. Az őszi eseménynek ugyanis Dr. Sótonyi Péter a SZIE Állatorvos-tudományi Kar dékánja a fővédnöke, míg a védnöki testületben megtalálhatjuk dr. Magyar Zoltánt, a Nemzet Sportolóját, a MOB alelnökét, dr. Bognár Lajos, országos főállatorvost, dr. Gönczi Gábort, a Magyar Állatorvosi Kamara elnökét, Győrffy Balázst, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökét, valamint Michl Józsefet, Tata város polgármesterét. Nagykövetként segíti a III. Országos Állatorvos-Agrár Sportnapot dr. Hargitay András, világ- és Európa-bajnok úszó, állatorvos, aki a magyar úszó-válogatott szövetségi kapitánya.

Czene Attila Magyar Szabadidősport Szövetség

Dr. Bándy Pál, az esemény főszervezője elmondta a cél az, hogy az állatorvos-agrár sportnap minél hamarabb nemzetközi jelleget öltsön. „Már idén is jönnek résztvevők Amerikából, Erdélyből és Szerbiából is. A lényeg, hogy jól érezzék magukat az állatorvosok, agrármérnökök, szőlészek-borászok, kertészmérnökök, erdőmérnökök, vadászok, akik nap, mint nap együtt dolgoznak az agráriumban, egy minisztérium irányítása alatt. Innen is jött az ötlet, hogy legyen egy olyan rendezvény, ahol ezen szakemberek együtt sportolnak, pihennek, szórakoznak, családtagjaikkal közös élményekkel gazdagodnak.” – mondta Bándy Pál.

„A Magyar Szabadidősport Szövetségnél nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a munkahelyi sportminél népszerűbb legyen. Ez ugyan nem minősül munkahelyi sportnak, de egy szakterületnek a sportos megmozdulása, így nem volt kérdéses az, hogy amennyire csak tudom, segítem az állatorvos-agrár sportnapot” – nyilatkozta Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke, aki egyben a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke is.

A szeptember 24-i sportnap helyszíne Tata, a vizek és virágok városa, a gyönyörű Olimpiai Edzőtáborral, Öreg-tóval, Angolparkkal.

Bővebb infók: www.oaas.hu

Czene Attila Magyar Szabadidősport Szövetség

0 Tovább

EFOTT: Hamarosan indul az utazás...

Ismét a Velencei-tó partjára várják a bulizni vágyó fiatalokat az EFOTT szervezői! Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója immár 40 éves múltra tekint vissza, hiszen először 1976-ban, Abaligeten rendezték meg. A fesztivál azóta bejárta az egész országot, a hagyományok alapján ugyanis eddig vándorcirkusz jelleggel bonyolították le, idén azonban változik a helyzet, hiszen 2015-höz hasonlóan ebben az évben is Velencén, az Északi strandon kerül rá sor, gyönyörű környezetben. A település egyébként összességében ötödször lesz az EFOTT házigazdája: 1987, 2005, 2012 és 2015 után tér vissza ide a fesztivál, amely ezúttal is nagyon gazdag zenei és kulturális programot kínál.

 

A július 12. és 17. között megrendezésre kerülő esemény nulladik, keddi napja rögtön igazi csemegét ígér: egy retro-mulatós-techno-disco házibuli keretében a 90-es évek népszerű zenekarai, az UFO, a Groovehouse és a Kozmix mellett Kis Grófo és barátai igyekeznek szórakoztatni a közönséget, a tavalyi bombasiker után utóbbinál az eksztázis idén is garantált…

Szerdától aztán a hazai zenei élet színe-java lép fel a különböző színpadokon, így többek között a 30Y (ejtsd: harminc ipszilon), a PASO (ejtsd: paszó), a Tankcsapda, az Intim Torna Illegál, Majka & Curtis, a Wellhello, a Vad Fruttik vagy éppen a Halott Pénz.

Lesz természetesen Dumaszínház, találkozhatunk az örökifjú Dévényi Tibi bácsival, és nem hiányozhatnak majd a sportprogramok sem, a strandvízilabdától a beerpongon (ejtsd: bírpong) át a kajak-kenuig számos sportágban mérik össze erejüket az egyetemisták és a főiskolások.

Az év egyik legnagyobb bulijának ígérkező EFOTT tehát július 12-én, kedden indul a velencei Északi strandon, és egészen vasárnapig tart.

 

0 Tovább

TÓPARTI HÁZIBULIVAL NYIT AZ EFOTT FESZTIVÁL

Milyen egy retro-mulatós-techno-disco házibuli? Ezt így egyben kapjuk meg július 12-én, Velence Északi Strandján! Az EFOTT fesztivál nyitónapjára ugyanis a szervezők egy tóparti házibuli hangulatot álmodtak meg, ahol a 90-es évek UFO-Kozmix-Groovehouse együttesei mellett, a mulatós király Kis Grófo és barátai is mikrofont ragadnak. A buli zárásaként pedig indulhat a csapatás Deadcode & Friends vezényletével.

Idén olyan dalokkal nyitja meg kapuit az EFOTT, amelyeknek mindenki ismeri a szövegét, és már az első dallamból pontosan tudja, hogy melyik sláger fog felcsendülni. Július 12-én az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának beköltözőit különböző helyszíneken igazi zenei kavalkád várja majd. Egyrészről a 90-es évek hazai kedvencei veszik birtokba a nagyszínpadot, így a bulizni, vagy éppen nosztalgiázni vágyókat olyan zenekarok és zenészek szórakoztatják majd, mint Dj Dominique, Csordás Tibi, a Kozmix, a Desperado, a Groovehouse és az UFO.

Másfelől érkezik a tavaly teltházas sátorkoncertet adó Kis Grófo, aki ezúttal barátait is magával hozza, így még annál is nagyobb őrjöngés várható, mint az előző évben.

‒ Óriási buli volt tavaly is a velencei EFOTT-on, telt ház és elképesztően jó hangulat fogadott, erre számítok idén is. Az egyetemisták és főiskolások igazi bulibárók, mindig örömmel várom az ilyen estéket! Most a nulladik napon igyekszem tovább maradni, ezúttal nekem is belefér az este programjába egy kis mulatási– mondta el Kis Grófo.

Az est zárásaként pedig techno kerül a fókuszba Deadcode & Friends azaz HOT X, Coyote és SanFranciscoBeat, valamint Gomes jóvoltából.

A hangulat megalapozását követően pedig indulhat az EFOTT, negyvenegyedik alkalommal.

‒ Minden eddiginél színesebb kínálattal készültünk 2016-ra, és a nyitó napra is próbáltunk olyan zenestruktúrát kialakítani, amelyet nézve és hallgatva a fiatalok ugyanúgy szórakozhatnak, mint az Y, az X, vagy akár még az afölött lévő generáció. A kedvezményes jegyértékesítés a napokban zárul, de úgy tűnik, idén gyorsabban kelnek el a hetijegyes bérletek, mint valaha. Mi pedig igyekszünk a bizalmat egy felejthetetlen fesztivállal viszonozni – mondja Maszlavér Gábor fesztiváligazgató, aki a tavalyi látogatószám megdöntését jósolja.

EFOTT – csak szabadon…

 

0 Tovább

EFOTT: Jófogás Karma Camp

Nincs még szállásod az EFOTT-on? Jól jönne egy sátor, de nincs kedved bajlódni cipeléssel, felállítással, lebontással? A Jófogás 100 sátras, full extrás kempinget állít fel a Velencei-tó partján, ahol napközben szóda segíti a belső hidratálást, jóga a felfrissülést, masszázs pedig az igazi kikapcsolódást az esti bulik megpróbáltatásai után.

Akarod az egyiket?

Nézzük is, hogyan szerezhetsz Te is egy fullos sátrat magadnak! Majdnem olyan könnyű, mint albérletet találni a Jófogáson, igaz ide kell egy kis szerencse, viszont fizetned egy forintot sem kell érte…

Nincs más dolgod, mint feladni egy hirdetést a Jófogáson július 3-ig egy számodra kedves fesztiválos tárgyról. Meséld el a történetét, tölts fel képeket róla, és mindenképpen írd bele a hirdetésbe, hogy “Kell egy sátor!”

75 sátor még gazdát keres!

Tehát kb. 3 perc meló, és ha benne leszel a 75 legérdekesebb, legviccesebb, legkreatívabb hirdetőben, akkor július 4-én biztosan kiválaszt a Jófogás zsűrije. Ezután felveszik Veled a kapcsolatot, és megtudhatod, hogyan veheted birtokba az előre felállított hipermenő fesztiválsátradat! A felszerelések között megtalálható a polifoam matrac is, de a Jófogás túlélő csomaggal is kedveskedik a lakóknak, benne többek között olyan hasznos cumókkal, mint az esőkabát, cserepóló vagy éppen nasi. A sátrak egyenként 3 személyesek, így nyereményedet akár barátaiddal is megoszthatod!

Nem elég még? Akkor tudd meg, hogy a Karma Camp mindössze 1 percre van a Nagyszínpadtól.

 

0 Tovább

EFOTT 2016: Úszógumis zenészek gerillatámadása

Napszemcsi fel, úszógumi a kézbe, felpattanni egy tuktukra és már indulhat is a kedvjavító hadművelet vizsgaidőszakhoz – ezzel az elhatározással vette a nyakába a várost Puskás Peti, Puskás Dani és Ganxsta Zolee. Eltökélték: feldobják a még tanulni kényszerülő rajongók napját, és vízparti fesztiválhangulatot teremtenek Budapest utcáira. A vizsgázóknak pedig azt üzenik: már csak egy kicsit kell kitartani és indulhat a nyár, no meg egy óriási buli az EFOTT-on.  

‒ Cirka másfél évig jártam egyetemre, de a felkészülést sohasem vettem igazán komolyan. Jóllehet, a könyvtárat mindig is szerettem, de ne legyünk álszentek, a srácok többsége csak 20%-ban jár ide tényleg olvasni, a maradék időt csajozásra használja – emlékezett vissza Puskás Peti, a The Biebers frontembere.  – Mindenesetre a még vizsgázóknak annyit, hogy kitartást srácok, kell ez az időszak a szervezet méregtelenítéséhez, hogy utána teljes gőzzel elindulhasson a fesztiválozás.

Bár zenei stílusuk igencsak eltérő van, ami közös a két zenészben: Petihez hasonlóan Ganxsta Zolee szívéhez sem állt közel sohasem a tanulás.

‒ Két dolgot nem szerettem csinálni soha életemben: tanulni és dolgozni. Egyet viszont nagyon: szórakozni. Úgyhogy teljesen szerencsém van a mostani munkámmal: fizetett szórakozó vagyok! – fejtette ki a rapper, aki rátért arra is, mi lesz majd, ha már a lánya jár szórakozni. –  Nem lenne fair részemről, ha letiltanám a kislányomat a fesztiválozásról, hiszen a saját bőrömön tapasztalatam, milyen élményekkel gazdagodhat ott az ember. Egyelőre támogatom őt mindenben, amit csak szeretne, és ha eljön ennek is az ideje, kitalálok majd valamilyen jó stratégiát a bulizásra is.

 Zolee olykor saját fellépéseire is magával viszi gyermekét, sőt zenésztársai koncertjeiből is látott már néhányat az utánpótlás, de Puskás Daniék is szívesen látogatnak el más zenekarok bulijaira.

‒ Néhány évvel ezelőtt épp egy Pendulum koncerten voltunk, ahol elhatároztuk, hogy megkeressük a VIP szektort a backstage-ben. Valahogy sikerült feljutnunk a színpadra, és bár semmi keresnivalónk nem volt ott, végighallgattuk a koncertet a takarásból. Idén az EFOTT-on ugyanaznap, ugyanazon a színpadon játszanak a srácok mint mi, ami egyrészről WOW, másrészről reméljük kikerekedik majd egy jó kis közös móka – mondta el Puskás Dani.

Július 16-án, a fesztivál szombati napján a Pendulum, a The Biebers és Ganxsta Zolee és a Kartel mellett az EFOTT színpadára lép majd az Ivan & The Parazol, a Vad Fruttik és a Halott Pénz is.

 EFOTT – csak szabadon…

 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum