Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Családok a gáton - Várhatóan több ezren sportolnak majd a Kopaszin

Coca-Cola Testébresztő XVIII. Családi Mozgásfesztivál - Nagykorú lett az esemény

 Ismét nagy dobásra készül a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ). A szervezet ugyanis szeptember 11-én több száz családot invitál a Kopaszi-gátra egy nagy közös testmozgásra. A Coca-Cola Testébresztő XVIII. Családi Mozgásfesztiválon való részvétel ingyenes.

A The Lancet című orvosi hetilap a közelmúltban premiernek számító vizsgálatot végzett, és ennek alapján először számszerűsítette azt, hogy mibe kerül az emberiségnek az immár világméretű problémát jelentő elhízás, amely elsősorban a mozgáshiányra vezethető vissza. Erről a magyar sajtó is beszámolt, hiszen ez a probléma Magyarországon különösen aktuális. Az összefoglalóból kiderül, hogy 2013-ban 67,5 milliárd dollárba került a főleg mozgáshiányból származó beteges elhízás. A vizsgálatot 142 országban végezték el, vagyis lényegében globálisnak tekinthető.

Az MSZSZ itthon a rendezvényeivel igyekszik felhívni a figyelmet a rendszeres mozgás fontosságára, és ez nem lesz másképp a Coca-Cola Testébresztő XVIII. Családi Mozgásfesztiválon sem. A Kopaszi-gáton rengeteg sportágat kipróbálhatnak az érdeklődők, emellett egészségügyi tanácsadások, szűrések is lesznek.

Az esemény az Európai Sporthét (EWOS) hazai nyitórendezvénye is lesz egyben. Az Európai Sporthetet másodszor rendezik meg, melyet az Európai Bizottság hívott életre 2015-ben. A nemzetközi eseménysorozat szeptemberben Európa 31 országában zajlik. A cél az, hogy szeptember 10-18. között minél több magyar tegyen az egészségéért, ezzel felkerüljünk Európa sporttérképére, és az unión belül kiemelkedő részvétellel mozduljon meg az egész ország.

További információk: www.masport.hu

0 Tovább

75 nap múlva kezdődik a budapesti asztalitenisz Európa-bajnokság

2016. október 18. és 23. között Budapest ad otthont az asztalitenisz Európa-bajnokságnak. 75 nappal az esemény megkezdése előtt a szervezés megfelelő ütemben halad.

„A zágrábi ifjúsági és serdülő Európa-bajnokságon találkoztunk az európai szövetség vezetőivel, akikkel egyeztettünk a szervezés jelenlegi állásáról. Mindkét fél számára megnyugtató volt a megbeszélés, a szervezéssel pontosan ott tartunk, így a nyár közepén, ahol kell. Napi szinten szervezik a kollégák a szövetségben az eseményt, az egyes részfeladatok megoldását. Minden egyes szervezési pont a felügyeletünk alatt áll. Azt gondolom, hogy egy nagyon magas színvonalú és kifejezetten élvezetes Európa-bajnokságot fogunk látni októberben a Tüskecsarnokban. Hogy pontosan hány országból mennyi versenyző érkezik, azt még nem lehet tudni, de azt például tudjuk, hogy 1200 labdát használnak majd a versenyzők.” – mondta mosolyogva Nátrán Roland a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke.

„Bízom benne, hogy a három versenyzőnk az olimpián, Póta Georgina, Lovas Petra és Pattantyús Ádám úgy szerepelnek majd, hogy a lendületük kitart az Eb-re. Egyébként rendezőként mi indíthatjuk a legtöbb versenyzőt, összesen 10 főt. Így lesz kiért szurkolni a budapesti rendezésű Európa-bajnokságon.” –fejezte be az elnök.

„Az idei Európa-bajnoksággal az asztalitenisz visszatér egyik otthonába. Magyarország a sportágon belül tettrekész és nagyon aktív. Jó házigazdák lesznek a magyarok” – mondta az Európai Asztalitenisz Szövetség elnöke, Ronald Kramer, még januárban az Eb szerződés aláírásakor.

0 Tovább

Állatorvos-agrár sportnap: A MOB alelnöke már sportoló korában eldöntötte, hogy állatorvos lesz

A Magyar Olimpiai Bizottság alelnökének sportoló korában tetszett meg az állatorvos szakma. Dr. Magyar Zoltán, kétszeres olimpiai bajnok tornász, ma a Magyar Torna Szövetség elnökeként tevékenykedik, a III. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégét pedig védnökeként segíti. A rendezvényt 2014-ben azzal a céllal hívták életre, hogy összefogja ezen a szakterületen dolgozókat.

„Természetesen örömmel vállaltam a védnökséget. Egy évben egyszer összejön ez a nagy csapat, hiszen ne feledjük, nem csak állatorvosok tartoznak ide, hanem az agráriumban dolgozók is. Sportvezetőként kötelességemnek tartom, hogy a rendszeres testmozgást a Magyar Torna Szövetségben és a Magyar Olimpiai Bizottságban betöltött tisztségemen túl népszerűsítsem” – nyilatkozta az állatorvos-agrár sportnap hivatalos honlapjának Magyar Zoltán, aki elmesélte, hogy még aktív sportolóként beleszeretett az állatorvoslásba.

„Egy nagyon kedves barátom, aki már sajnos nem él, rendszeresen elvitt magával vidékre oltani, herélni, és nekem nagyon megtetszett ez a világ. Ahogy időm engedi, örömmel veszek részt ennek a szakterületnek a rendezvényein, az Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvége is remek alkalom lesz arra, hogy ezek a szakemberek közösen kikapcsolódjanak, sportoljanak.” – tette hozzá Magyar Zoltán.

A Magyar Olimpiai Bizottság alelnökén kívül a MOB egy másik alelnöke is csatlakozott az eseményt támogatókhoz, hiszen a rendezvény szervezői a közelmúltban jelentették be, hogy Czene Attila is az állatorvos-agrár sportnap védnöke lett.

Az Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégét először 2014-ben rendezték meg hagyományteremtő szándékkal. Az eseményen állatorvosok, agrármérnökök, szőlészek-borászok, kertészmérnökök, erdőmérnökök, vadászok vesznek részt, idén szeptember 24-én rendezik meg, Tatán.

Bővebb információk: www.oaas.hu

0 Tovább

Sikeres VK-szereplés – Hat arany Belgiumban

Hat aranyat hozott haza a válogatott

 Hat aranyéremmel térhettek haza a magyar szkander-válogatott tagjai a belgiumi Világkupáról.

A Rochefortban lebonyolított nemzetközi versenyen a 65 kilogrammos kategóriában Barzsó Henrietta, a 70 kilogrammosok között Ivánfi Brigitta, míg a 95 kilós mezőnyben Bogdán Róbert lett aranyérmes. Mindhárman mindkét kézzel szereztek egy-egy aranyat. Fazekas Andrea két ezüstérmet, Echmann Krisztina pedig két bronzérmet szerzett. Mindketten a 65 kilogrammos kategóriában.

Dobos Attila a +80 kilósok között állhatott dobogóra, bal kézzel 2., jobb kézzel 3. lett, míg Tanka Róbert bal kézzel harmadikként zárt a 65 kilósok között.

További eredmények:

Junior korosztály

Verbóczki Luca (60 kg)

Jobb kézzel 1. hely, bal kézzel 2. hely

Szakállas Szilárd (80 kg)

Jobb kézzel 3. hely, bal kézzel 3. hely

Sztanek Sándor (80 kg)

Jobb kézzel 2. hely, bal kézzel 2. hely

0 Tovább

Sárkányhajó Eb – Sporttörténelmi magyar szereplés

8 arany, 9 ezüst, 11 bronz

Huszonnyolc érmet szereztek a magyar sárkányhajósok Rómában. Az olasz fővárosban megrendezett 12. EDBF Sárkányhajó Európa-bajnokságon a Magyar Sárkányhajó Szövetség közel 200 versenyzője vett részt.

Ez volt a hazai szövetség történetének legsikeresebb nemzetközi szereplése. A magyar küldöttség a nemzetek közötti pontversenyben a 3. helyen végzett.

Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke, a magyar csapat vezetője, aki egyben az Európai Sárkányhajó Szövetség első alelnöke, büszkén nyilatkozta, hogy a magyarok az Eb-n összesen 8 arany, 9 ezüst és 11 bronzérmet szereztek.

„Ez történelmi jelentőségű eredmény, hiszen az érmek minden korosztályban eredményes versenyzést tükröznek, és az ifjúsági és premier osztály a legfényesebb érmekből sokat gyűjtött be, ami a jövő szempontjából nagyon fontos. Nem szabad elfelejteni, hogy 2018-ban a szövetség rendezi meg a sportág legnagyobb versenyét a 11. IDBF Klub Legénység Világbajnokságot, ekkor a világ sárkányhajósai ismét Magyarországra fognak látogatni. Jó alap lehet a mostani szereplés a jövő építéséhez, hiszen a vb-n a klubok majd a legjobb teljesítményt szeretnék hozni minden korosztályban. Úgy tűnik, hogy jó úton járunk, dolgozni fogunk tovább a sikerért, és a sportágunk további népszerűsítéséért” – mondta Járosi Péter.

0 Tovább

Rióban a magyar vitorlázók!

Megérkezett Rióba a magyar vitorlás csapat. Berecz Zsombor, Cholnoky Sára, Gádorfalvi Áron, Érdi Mária és Vadnai Benjamin, valamint a szörfösök szövetségi kapitánya, Utassy Lóránd, és az edzőként utazó Vadnai Péter.

 

Korábban már megérkezett Rio de Janeiróba a magyar csapat vezetője, Kelemen Tamás, aki egyébként Berecz Zsombor edzője, illetve Rick Gergő, aki hajóépítőként és technikai segítőként van a magyar vitorlás csapattal. Érdi Máriát Laura Baldwin ausztrál edzőnő segíti.

 

Az olimpián ott lesz még a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke, Dr. Kollár Lajos is, ám ő nem a vitorlás csapat kontingensében lesz jelen, hanem az egész magyar olimpiai csapatot kísérő sportorvosok egyikeként.

0 Tovább

A Balaton retro csúcspartija Fűzfőn!

A Balaton legnagyobb retrobulijával várja az I Love Retro stábja a partizni vágyókat augusztus 5. és 7. között Balatonfűzfőn. A gyönyörű környezetben, közvetlenül a tó partján sorra kerülő esemény első napján, pénteken jól ismert sztár DJ-k szórakoztatják a közönséget, fellép DJ Quicksilver, a Three Drives, Sterbinszky, DJM és Newl.

Miután másnap mindenkinek sikerül a torkát és a lábát is újra „üzemképes” állapotba hozni, már indulhat is egy igazán fergeteges buli! Estétől egészen hajnalig ugyanis tényleg nem lesz megállás: fellép Haddaway, a Kozmix, az UFO, a nagy visszatérő, Krisz Rudi, a Groovehouse, Mr. Rick, az Animal Cannibals, a Spytheghost, a Desperado, Dj Dominique, valamint Erős & Spigiboy.

A vasárnap is pazarnak ígérkezik, ekkor Zoltán Erika, Kefir, Csordás Tibi és a Magyarországon eddig még soha koncertet nem adó „Lambada-zenekar”, a Kaoma gondoskodik a jó hangulatról.

A jegyvásárlásnál két dolgot is érdemes megfontolni: egyrészt elővételben igen kedvezően lehet belépőhöz jutni, másrészt a háromnapos bérlettel is komoly megtakarítást érhetünk el. Részletek az iloveretro.hu oldalon.

0 Tovább

Továbbra is bombaformában vannak a magyar sárkányhajósok

Folytatták jó szereplésüket a magyar egységek a római sárkányhajó Európa-bajnokságon.  A 12. nemzetek közötti kontinensbajnokság második versenynapján a magyarok négy arannyal, egy ezüsttel és egy bronzzal zártak.

Az Európa-bajnokság második versenynapján a 200 és az 500 méteres versenyeket bonyolították le. 200 méteren aranyérmes lett a junior vegyescsapat 20 fős legénysége, ugyanezen a távon a senior vegyescsapat lett ezüstérmes, míg premier vegyesben bronzérmet szereztek a magyarok.

Az 500 méteres távon a junior vegyescsapat, a premier vegyescsapat, a senior vegyescsapat szerzett Európa-bajnoki címet. A római Eb-n két nap után a magyar válogatott mérlege hét arany, négy ezüst és öt bronzérem.

0 Tovább

Groupama nyílt 420 és 470 junior Európa-bajnokság Balatonfüreden

Ma kezdődik és augusztus 5-ig tart az idei balatoni vitorlás szezon egyik legjelentősebb nemzetközi eseménye, amelyet a jövőre alapításának 150. évfordulóját ünneplő Balatonfüredi Yacht Club, a Magyar Vitorlás Szövetség, a 420 Nemzetközi Osztályszövetség és a 470 Nemzetközi Osztályszövetség rendez.

 

Eddig 22 országból érkeztek nevezések. A 420-as nyílt mezőnyben 85 egység, a 420 U17-ben 39, a 470 női mezőnyben 35, míg a 470-es férfiaknál 50 egység adta le a nevezését.

 

A magyar színeket tizenöt 420-as egység képviseli. A többség - nyolc csapat - a nyílt kategóriában nevezett, köztük egy lánycsapat, és heten indulhatnak az U17-es korosztályban. A 470-es hajóosztályban a fiúknál hét hajó, a lányoknál egy páros indul.

 

Magyar színekben a legjobb eredmény a 470-esben versenyző Gyapjas fivérektől várható, akik a tavalyi junior világbajnokságon ötödikek lettek.

0 Tovább

Sárkányhajó Eb – Három arany, három ezüst, négy bronz!

Fantasztikus magyar kezdés a római sárkányhajó Európa-bajnokságon. A 2000 méteres távon megrendezett döntőkben a magyarok három aranyérmet nyertek, emellett három ezüsttel és négy bronzzal zártak.

Premier open kategóriában, a senior női mezőnyben, és a junior vegyescsapatok versenyében nyertek a magyarok.  

A Magyar Sárkányhajó Szövetség közel 200 versenyzője vesz részt Rómában a 12. nemzetek közötti Európa-bajnokságán.

A magyar válogatott az ifjúsági korosztálytól a premieren át, egészen a 60+ seniorig, a lehető összes divízióban képviselteti magát. A június eleji magyar bajnokság óta a csapatok közös edzéseken készültek az Európa-bajnokságra, továbbá részt vettek két edzőtáborban is.

A gyakran embert próbáló időjárási körülmények sem riasztották vissza a magyar csapatot a felkészülésben, mindent megtettek annak érdekében, hogy a római Európa-bajnokságon sikeresen szerepeljenek.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum