Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Látványos szabadtéri kick-box gálán parádézott az Exatlon-győztes dr. Busa Gabriella

Formabontó, nyilvános bemutatót tartott a TV2 idei sport reality-jét megnyerő dr. Busa Gabriella korábbi egyesülete, a szegedi Király Team Kick-box Akadémia a közelmúltban. A csongrádi megyeszékhely belvárosában rendezett gálán a háromszoros világbajnok sportoló mellett részt vett az Exatlont szintén megjáró, a sportág legendájának számító Mórádi Zsolt is. A tévés közönség kedvencévé váló, a versenysporttól már visszavonult két bunyós mellett a kick-box ifjú helyi titánjai igyekeztek felhívni a figyelmet a küzdősport szépségeire – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

Bár korábban nem nagyon vett részt ilyesmiben, dr. Busa Gabriella most szívesen vállalta a főszerepet az általa nagy sikerrel képviselt sportegyesület népszerűsítésében. A versenyszerű kick-boxtól a 2019-es év végén elköszönő hölgy 108 napnyi küzdelem után idén májusban elnyerte az ügyességi és akadálypályás versenyekből álló Exatlon legjobb női játékosa címet, ennek köszönhetően népes rajongótáborra tett szert. A rá irányuló figyelmet pedig azóta is igyekszik sportága szolgálatába állítani.

„Nagyon élvezem ezeket a kedvcsináló rendezvényeket. Sokan kíváncsiak rám és Zsoltira, de a sportágra is, szóval nem érdemes szétválasztani a kettőt. Egyrészt tartottunk egy élménybeszámolót és válaszolgattunk a közönség kérdéseire, emellett az egyesületünkbe járó gyerekek bemutató mérkőzéseket vívtak, és a helyi edzők meséltek a nálunk folyó munkáról. A végén pedig egy mini Exatlon-pályán is végig lehetett menni, amit szintén tetszett a gyerekeknek is” – osztotta meg élményeit dr. Busa Gabriella.

A jogi végzettségű, civilben nyomozóként dolgozó kick-boxos a tévéműsor óta visszatért hivatásos munkájához, hétköznapjainak mégis fontos eleme maradt a sport és a kick-boxos közösségi élet.

„Augusztusban többször is meglátogattam a Király Team-es csapatomat a háromhetes csongrádi edzőtáborban, ha pedig úgy alakul, edzésre is letévedek a terembe. Az exatlonos csapattársakkal is igyekszünk sokat találkozni, hiszen a műsor végeztével is baráti maradt a viszonyunk. Hiába vagyunk nagyon különbözőek, korban, nemben és abban, ahonnan jöttünk, mindannyian sportolók vagyunk, ami tényleges összekötő kapocs közöttünk. Ez nyilván egyértelművé teszi azt is, hogy a legtöbb programunknak köze van a sporthoz.”

Az, hogy a toborzónak köszönhetően hányan kaptak kedvet a kick-boxhoz, az ősz folyamán derül ki az edzéseken.

0 Tovább

Triatlon – Bajnokot avatnak középtávon

Az eddigi legzöldebb hazai versenyen dől el, hogy 2020-ban ki nyeri a triatlonosoknál a középtávú országos bajnokságot. A hétvégén megrendezik a Primavera Balatonman Kenesét!

A szervezők információi szerint a középtávon kívül rövid-, speciál- és irontávokon állnak rajthoz a legjobb hazai triatlonosok.

Idén először kedvezményes ÖKO-nevezéssel is lehet indulni. Ennek a lényege, hogy a rajthoz álló a kedvezményes nevezési díjért cserébe vállalja, hogy a frissítőpontokon és a végfrissítéskor kizárólag a saját poharát, vagy kulacsát használja, így várhatóan nem lesznek eldobott műanyag poharak. A szervezők külön zöld színű rajtszámot adnak az ÖKO-nevezőknek.

„A hétvégén Balatonkenesén, illetve a környékén egy picit másképp alakul a közlekedés, és minden bizonnyal a település nyugalmát megzavarjuk. A versenyzők felkészültek, remélhetőleg mindenki betartja a járványügyi előírásokat, az autósforgalomban résztvevőknek, valamint a helyi önkormányzatnak és a lakosoknak köszönjük a türelmét és az együttműködését” – mondta Zelcsényi Miklós főszervező.

A verseny programja: https://balatonman.hu/programtabla-2020/

Így változik a forgalmi rend a hétvégén: https://balatonman.hu/forgalmi-rend-valtozasok-szeptember-13/

0 Tovább

Három Európa-bajnoki cím jet-skiben

Szenzációs magyar eredmények születtek jet-skiben. Az augusztus végi sikeres Magyar Nagydíjat követően Lengyelországban fejeződött be az idei Európa-bajnoki és junior világbajnoki sorozat, amelyek végén összességében tíz érmes helyezésnek is örülhettek a sportág magyar képviselői.

A koronavírus járvány következtében az idei szezonban két – a magyar és a lengyel – futam alapján hirdettek bajnoki címeket.

A tíz hazai érmet hozó leveleki versenyt követően az Elk városában megrendezett viadalon kilenc magyar is dobogóra állhatott a maga álló (ski) vagy ülős (runabout) kategóriájában. A mindössze 16 esztendős Major Marcell a hazai elsőség után Lengyelországban sem talált legyőzőre, és a magyar színekben indult dán Marcus Jörgensen is diadalmaskodni tudott.

A két futam alapján az összesítésben a felnőtteknél Szabó Barnabás, Major Marcell és Marcus Jörgensen is Európa-bajnoki címet nyert. A junioroknál Jászai Csongor és Ifj. Komonyi Lajos ezüst-, Süli Csaba bronzérmes lett, míg a veteránok mezőnyében Déri Attila a harmadik helyet szerezte meg géposztályában. A fiatalok gyakorlatilag dupláztak, hiszen a junior világbajnoki sorozatban ugyanezeket a helyezéseket mondhatják a magukénak.

A nemzetek között Magyarország az igen előkelő második helyet szerezte meg az Eb-n, és a harmadik helyen végzett a junior vb-n.

Jet-ski Európa-bajnokság, a magyar érmesek:

Runabout GP1:                       1. Marcus Jörgensen

Runabout GP4:                       1. Major Marcell

Ski GP3:                                  1. Szabó Barnabás

Ski Junior GP3.3:                     2. Jászai Csongor, 3. Süli Csaba

Ski Junior GP3.2:                     2. Ifj. Komonyi Lajos

Ski Veterán GP1:                    3. Déri Attila

Junior világbajnokság:

Ski Junior GP3.3:                     2. Jászai Csongor, 3. Süli Csaba

Ski Junior GP3.2:                     2. Ifj. Komonyi Lajos

0 Tovább

HunChallenge Torna Világkupa – Tizenhét nemzet sportolói érkeznek

Dévai, Kovács, Vecsernyés és Mészáros után később kerülnek be tornászok a VK-keretbe!

Hat férfi és négy női versenyző indul majd a HunChallenge Torna Világkupán. A világversenyt október első hétvégéjén rendezik meg Szombathelyen. Jelen állás szerint Dévai Boglárka, Kovács Zsófia, Vecsernyés Dávid és Mészáros Krisztofer indulása tűnik biztosnak, de mind a férfi, mind a női szakvezetés a későbbiekben jelöli ki a Világkupa-keretet.

Ami még biztosnak mondható: úgy néz ki, hogy 17 nemzet legjobbjai indulnak a vasi megyeszékhelyen, ahol szigorú járványügyi előírások szerint zajlik majd a verseny – tudtuk meg a szervezőktől. A HunChallenge Torna Világkupának október 2. és 4. között ad otthont Szombathely.

0 Tovább

A világbajnok megszerezte első országos bajnoki aranyát

Bányik Csaba nyerte a több állomásból álló I. Teqball Országos Bajnokság egyéni aranyát. A magyar fejlesztésű sportágban az ob zárófordulójában az ezüstöt Blázsovics Ádám, a bronzot pedig Csereklye Martin szerezte meg Budapesten.

A sportágban 2020-ban rendezték meg először az országos bajnokságot, így érdekesség, hogy Bányik Csaba előbb szerzett világbajnoki aranyérmet teqballban, mint ob-elsőséget. Az egyéni világranglistán a nyolcadik helyen álló játékos korábban párosban lett világbajnok.

„Nagy dolognak tartom azt, hogy sikerült behúzni az első országos bajnoki címet. Blázsovics Ádámmal sokat dolgozunk azért, hogy ez a sportág minél népszerűbb legyen. Ebben az évben sok minden történt a koronavírus negatív hatásai ellenére is. Megalakult a hazai szövetség, és kiírták az első országos bajnokságot.” – mondta a Phoenix Teqball Akadémia világbajnoka, aki immár egy országos bajnoki arannyal is büszkélkedhet.

A nőknél Tokaj adott otthont az ob 3 fordulójának, ott Lepsényi Boglárka győzött. Az Infinity játékosa mögött Janicsek Zsanett (Phoenix) lett a 2., megelőzve Izsák Annát (Balatonakarattya). A juniorok legutóbbi fordulójának végeredménye: Tóth Benjámin (Infinity) 2. Levik Boldizsár (Tokaj) 3. Vajthó Jenő (Tokaj).

0 Tovább

A történelem ismétli önmagát

Szerencsés balesetet szenvedett a 9 éves Nagy Bianca, Nagy Norbert túraautó-Európa-bajnoki második helyezett autóversenyző húga, aki a Gokart GTC Bajnokság, kecskeméti fordulóján borult fel.

„Érdekesség, hogy annak idején, kezdő gokartos koromban ugyanezen a pályán, ugyanebben a kanyarban borultam fel én is, szerencsére Bianca karcolások nélkül megúszta az esetet, csak a sisakja látta kárát a borulásnak.”- kezdte Nagy Norbert.

„Azóta se volt a karrierem során újabb borulásom, remélem ez nem is fog változni és bízom benne, hogy a testvéremnek is ez volt az első és az utolsó.”- tette hozzá mosolyogva a csapatvezető pilóta.

A Nagy Norbert Racing Team másik két fiatal versenyzője Lantos Szabolcs és Lantos Balázs is két-két második helyet szerezett kategóriájukban.

„Jól szerepeltek a srácok, különösen annak fényében, hogy ők ezt a hétvégét inkább tesztnek, edzésnek szánták a Magyar Bajnokság későbbi fordulóira.”-fejezte be Nagy Norbert.

0 Tovább

Turista célpontokon nyíltak tájfutó pályák

Tatabányán és Zebegényben. Két új állandó pontos pálya is létesült a nyár végén hazánkban. Mindkettőt a turisták által kedvelt célpontokra telepítette a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség (MTFSz): a Dunakanyarban fekvő Zebegényről, illetve a Tatabánya feletti Turul-szobor környékéről készült térképen fedezhetik fel a sportolni vágyók a környék látnivalóit, és próbálhatják ki a tájékozódási futást.

Mindkét új állandó pontos pályát kettős céllal hozta létre az MTFSz: egyrészt a hobbifutók és a családok is kipróbálhatják ezeken a tájfutást, másrészt viszont játékos formában lehet így felfedezni a népszerű turista-célpontokat.

A tatabányai pályán két útvonalat jelöltek ki a pálya készítői. A rövidebb kör  (3 km) összesen hat ellenőrzőpontot érint, és végig ösvényeken halad, ez akár kisgyermekes családoknak is ideális túra. A hosszabb kör (5 km) teljesítéséhez is főként ösvényeken kell haladni, ám néhány ellenőrzőpont megtalálásához le kell térni a turistautakról is. Ez a kör azoknak ajánlott, akik egy könnyebb, de már kihívást jelentő pályán próbálnák ki a tájfutást, és közben gyönyörködnének a kilátásban is. Mindkét kör a Turul-szobortól indul, és egyaránt érintik a Ranzinger Vince kilátót, ahonnét csodálatos panoráma nyílik a Dunántúlra és a tatai várra is.

A kilátás a zebegényi pályáról is gyönyörű, hiszen innét a Dunakanyar látványát lehet csodálni. A rajt a település központjában található, az ellenőrzőpontok pedig a településen belül, illetve a környező hegyoldalakon találhatóak. Valamennyi ellenőrzőpont ösvényen vagy úton keresztül megközelíthető, így az erdőben futástól ódzkodók számára is remek élményt kínál a pálya. Az ajánlott útvonalon futva 7,5 km hosszúságú a pálya, ám ezen tetszés szerint lehet rövidíteni. A Kós Károly-kilátót azonban így is érdemes útba ejteni, és tartani egy kis pihenőt ott futás közben!

Kovács Balázs, az MTFSz alelnöke az alábbiakat mondta el a zebegényi pályáról: ”Noha az összes pont felkeresése egész komoly fizikai kihívást jelent a két magas domb megmászása által, tájékozódási szempontból könnyen teljesíthető, a tájfutás szabadidős arcát mutatja be. A pontok olyan helyekre kerültek, ahová amúgy is érdemes kirándulóként ellátogatni, példásul a Kós Károly-kilátó környékére vagy a Dőry kastély környezetébe. A község központjában elhelyezett tájékoztató tábláról – ami egyben a rajthely is – minden fontos információt megtudhatnak a látogatók, és két hasonló tábla fogadja őket a Duna-parton is.”

A tatabányai pálya térképét itt, a Zebegényi pálya térképét pedig itt lehet letölteni.

Fotó: Gerecse Tájfutó Club

0 Tovább

HunChallenge Torna Világkupa – Az egészségvédelemről is szól ez a VK!

A tornászok ki vannak éhezve a versenyre, így nem csoda, hogy nagy az érdeklődés a HunChallenge Torna Világkupa iránt. A rangos nemzetközi versenyt október első hétvégéjén rendezik Szombathelyen.

Altorjai Sándor szerint ez a VK merőben más lesz, mint az eddigi hazai nagy világversenyek. Hiába van több évtizedre visszamenőleg rutinunk szervezőként, a mostani másról is szól. Mégpedig az egészségvédelemről. Ha a versenyzőket nézzük, akkor biztos lesznek olyan országokból érkezők, akik lazábban kezelik az előírásokat, és lesznek olyanok, akik talán túlzottan elővigyázatosak. Nekünk, házigazdáknak az a legfontosabb feladatunk, hogy mindenkivel szót értsünk, és a teljes mezőnnyel megértessük: mindannyiunk érdekében mindenkinek be kell tartani Magyarország járványügyi előírásait” – mondta a Magyar Torna Szövetség főtitkára.

A HunChallenge Torna Világkupára vonatkozó protokoll elkészült. A mintegy 11 oldalnyi előírás összeállítást minden delegáció megkapja.

„Nem lehet hibázni. Úgy készülünk, mint egy diplomavédésre. Igyekeztünk a legaprólékosabban összeállítani a teljes versenykiírást.” – összegzett Altorjai Sándor.

A HunChallenge Torna Világkupának október 2. és 4. között ad otthont Szombathely.

0 Tovább

HunChallenge Torna Világkupa – Alakul a magyar csapat

Szó szerint hazai környezetben térhet vissza Dévai Boglárka! Az Európa-bajnok tornász egy hosszú sérülés után az októberi szombathelyi HunChaellenge Torna Világkupán versenyezhet ismét.

A Magyar Torna Szövetség (MATSZ) információi szerint a szombathelyi rangos nemzetközi versenyen közel 20 ország képviselteti magát, köztük természetesen a magyarok is indulnak majd.

Jelenleg Vecsernyés Dávid és Kovács Zsófia indulása mondható biztosnak, de minden bizonnyal Dévai Boglárka is bemutathatja gyakorlatát. Ráadásul az Európa-bajnok, szombathelyi születésűként, hazai környezetben versenyezhet. Dévai a 2018-as glasgow-i kontinensbajnokságon ugrásban lett aranyérmes. Ezt követően egy makacs sérülés miatt egészen mostanáig nem láthatta őt a közönség.

A MATSZ tájékoztatása szerint összesen hat férfi és négy női tornász vesz részt a Világkupán, a végleges csapatkijelölés későbbre várható.

A 2020-as HunChallenge Torna Világkupát október 2. és 4. között rendezik meg Szombathelyen.

0 Tovább

Vitorlázás – a görögök helyett a lengyelek rendeznek Eb-t

Új helyszínen rendezik meg a laser radialosok Európa-bajnokságát. A Görögországba tervezett kontinensbajnokságot végül Lengyelországban rendezik meg október 9. és 16. között. Az Eb-n induló Érdi Mária szép emlékekkel tér vissza Lengyelországba.

„Nem is bánom nagyon, hogy a nemzetközi szövetség végül úgy döntött, hogy Lengyelország legyen a házigazda. 2017-ben, még U17-esként a lengyeleknél lettem világbajnok.” – reagált az Eb helyszínének megváltoztatása után Érdi Mária, aki az MVM Zrt. támogatásával készül a jövő évi olimpiára.

„Az utóbbi időben amúgy is Észak-Európában készültem. Svédországban és Dániában is edzőtáboroztam. Az Európa-bajnokság Gdansk városában lesz, amely ugyancsak észak-európai kikötőváros”” – tette hozzá a magyar vitorlás versenyző.  

Érdi Mária jelenleg itthon készül, a tervek szerint szeptember közepén utazik el Kielbe, onnan pedig később az Eb helyszínére. 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum