Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bajnokavatás – A teqball párosok között Blázsovics Ádám és Bányik Csaba nyerte az országos bajnokságot

A párosok között is véget ért az országos bajnokság a teqballosoknál. A sportág első magyar bajnokságát végül az összes fordulóban diadalmaskodó Blázsovics Ádám, Bányik Csaba kettős szerezte meg. (A kettős mindkét tagja rendelkezik már világbajnoki címmel). Másodikként a Bakó Ádám, Fördős Soma duó zárt. A bronzérem a Csereklye Martin, Bene Zsombor egységé lett.

Korábban eldőlt, hogy Bányik Csaba nyerte a több állomásból álló I. Teqball Országos Bajnokság egyéni aranyát. A magyar fejlesztésű sportágban az ob zárófordulójában az ezüstöt Blázsovics Ádám, a bronzot pedig Csereklye Martin szerezte meg Budapesten.

A sportágban 2020-ban felpörögtek az események.  Júniusban megalakult az Országos Teqball Szövetség (OTESZ), amelynek közgyűlése id. Gattyán Györgyöt választotta meg első elnökéül. Rá egy hónapra elstartolt az első országos bajnoki sorozat, és egyre többen kapcsolódnak be a dinamikusan fejlődő sportágba. Az első osztály mellett már idén megrendezték a másodosztály küzdelmeit is, amely hamarosan zárul, így kiderül, hogy kik jutnak fel az ob I-be.

0 Tovább

Törölték az Azori-szigetek Rallye-t, a magyar klasszis már a jövő évre koncentrál

Törölték az Azori-szigetek Rallye-t. A Herczig Norbert, Ferencz Ramón duó már a 2021-es szezonra is gondol.

A koronavírus alaposan felforgatta a sport világát (is), az élsportolók többségének a helyzethez való alkalmazkodás a legfontosabb célja. Így van ezzel a Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős is, amely a Lett Ralit kihagyta, de a törlés miatt az Európa-bajnokság azori-szigeteki állomásán sem tudott indulni.

„Sajnos eljutottunk odáig, hogy a raliban is csak arról beszélhetünk tényként, ami már megtörtént. Tervezni nem nagyon lehet.” – mondja a MOL Racing Team pilótája.

„Ugyanakkor természetesen mindannyiunk és a környezetünk egészsége a legfontosabb, így minden szabályt betartva, igyekszünk lépésről-lépésre hozzájárulni ahhoz, hogy ha lassan is, de túl legyünk ezen az egész koronavíruson. A Rali Európa-bajnoki sorozat eddig nagyon jól tartotta magát hiszen a tervezett 8 futamból 6 futam biztosnak tűnt. Azonban most újabb nehézség jött: elmaradt az Azori-szigetek Rallye. Azt az infót kaptuk, hogy október elején beterveztek egy Rally Fafe Montelongo elnevezésű portugál Eb-állomást, a versenynaptárban szerepelt a ciprusi állomás is, amely biztos, hogy nem lesz megtartva. Ezt követően kerülne megrendezésre a magyar rali Eb-futam, és a spanyolországi Gran Canarián rendezendő száguldással fejeződne be az idei Európa-bajnoki sorozat. De hogy ezekből a versenyekből mi valósul meg, azt most nem nagyon lehet kijelenteni. Mindenesetre mi már fél szemmel a 2021-es sorozatra is figyelünk már” – mondta a Volkswagen POLO GTI R5 pilótája. 

0 Tovább

Teke - Újabb világversenyeket töröltek, itthon elindult a bajnokság

Az egyik legsikeresebb olimpián kívüli magyar sportágban törölték a világbajnokságot, valamint a nemzetközi kupákat, ugyanakkor elindult a hazai pontvadászat!

A Nemzetközi Szövetség (WNBA-NBC) döntése alapján először elmaradt az augusztus utolsó hétvégéjére tervezett Nemzetközi Konferencia, majd a lengyelországi világbajnokságot, valamint a csapatkupákat is törölték, így idén nem lesz Világkupa, Európa-Kupa, valamint NBC Kupa sem.

„Szövetségünk természetesen sajnálattal figyelte az eseményeket, azonban az gondoljuk, hogy az egészségünk megóvása a legfontosabb, amelynek érdekében megfelelő döntést hozott a nemzetközi szövetség.” – értékelt Bátor Gábor, a magyar szövetség főtitkára.

A sportvezető hozzátette: a hétvégén elindult a 2020/2021. évi Nemzeti Csapatbajnokság! A Szuperligában az NB I-ben illetve az NB II-ben megfelelő higiéniai és járványügyi szabályok betartása mellett már gurítanak a legjobbak itthon.

0 Tovább

Maximális óvatosság mellett rendeztek karate versenyt

Fél év után először került sor ismét karate versenyre Magyarországon. A koronavírus okozta márciusi leállásokat követően a sportágban áprilisban elindult egy hazai online formagyakorlat versenysorozat, amely 13 hétvégén keresztül tartott. A kezdeményezők a mostani hétvégén rendezték meg a sorozat utolsó állomását, amely immár személyes jelenléttel, de a járványra való tekintettel a biztonsági előírások maximális betartásával zajlott.

Ezen az eseményen adták át a kupákat a különböző kategóriák győzteseinek. Mivel az online időszak alatt a versenyszámok túlnyomó részében eldőlt, hogy az összesítésben kik lettek a győztesek, a záró fordulón csupán nyolcan vettek részt.

„A biztonsági előírások betartása miatt olyan sok teendő volt a versennyel, mint máskor egy több százfős bajnokság lebonyolításával” – mondta Gali Csaba szervező, aki egyúttal a sorozat ötletgazdája.

A versenyen – akárcsak az online időszakban – küzdelmi (kumite) kategóriák nem szerepeltek, az ifjú karatésok csak formagyakorlatokat (kata) hajtottak végre. A szervezők gondoskodtak arról, hogy a megmérettetés folyamán a bírók és a nézők végig maszkot viseljenek, és egymástól távol, a biztonsági távolságot betartva helyezkedjenek el. Az esemény ideje alatt a versenyzők is maszkot hordtak, csupán akkor vették le, amikor tatamira léptek bemutatni a tudásukat.

A tokiói olimpián történetében először bemutatkozó sportágban az idei világversenyeket törölték, csupán kisebb hazai versenyek megtartása várható az ősz folyamán – hasonló óvatosság mellett.

0 Tovább

ÖKO-versenyen avattak bajnokot a triatlonosoknál!

Népszerű volt a Primavera Balatonman Kenese! A Balaton-parti városban megrendezett versenyen eldőlt, hogy 2020-ban ki nyeri a triatlonosoknál a középtávú országos bajnokságot.

A szervezők tájékoztatása szerint közel 1000 induló volt a különböző távokon, hiszen az országos bajnokságon kívül speciál és iron távon is versenyeztek a triatlonosok. A férfiaknál Tarnai László győzött, és lett országos bajnok, míg a nőknél Koronika Judit volt a leggyorsabb, iron távon pedig Plesz Botond győzött 9 óra 13 perc 55 másodperces idővel.

Ez volt a hazai triatlonsport legzöldebb versenye. 2020-ban először kedvezményes ÖKO-nevezéssel is rajthoz lehetett állni. Ennek a lényege az volt, hogy a triatlonos a kedvezményes nevezési díjért cserébe vállalta, hogy a frissítőpontokon és a végfrissítéskor kizárólag a saját poharát, vagy kulacsát használta, így a szervezők a minimálisra csökkentették az eldobált műanyagpoharakat.

Eredmények

 Az országos bajnokság végeredménye:  

 férfiak
1. Tarnai László 3 óra 56 perc 34 másodperc

2. Lehmann Bence 3:58:54

3. Király István 4:03:29

 nők
1. Koronika Judit 4:37:53

2. Putnóczki Dorka 4:40:53

3. Svéd Amelita 4:44:06

Rövid táv

férfiak

1.     Csőke Balázs 2:05:46    

2.     Sinkó-Uribe Ábel 2:07:36

3.     Regős Gergely 2:11:18

nők

1.     Farkas Lilla 2:37:20

2.     Németh Beáta 2:56:32

3.     Kathi Renáta Julianna 2:57:37

 Speciál táv

férfiak

1.     Nagy Gergely 5:50:05

2.     Havas Péter 6:01:16

3.     György Ágoston 6:17:02

nők

1.     Cser Beatrix 6:07:16     

2.     Lajtos Ibolya 6:54:19

3.     Eizemann Adrienn 7:08:19 

Iron táv

férfiak

1.     Plesz Botond 9:13:55

2.     Simon István 9:34:52

3.     Ózsvári Olivér 9:36:58

nők

1.     Schmidt Adrienn 1:39:31

2.     Szeibert Anikó 12:31:30

3.     Halupka Ágnes 12:41:36

0 Tovább

Kieler Woche – Érdi Mária dobogóra állt az egyik legrangosabb nemzetközi versenyen

Érdi Mária dobogóra állt az egyik legrangosabb nemzetközi versenyen, a Kieler Wochén. A németországi Kielben megrendezett viadalon a laser radial hajóosztályban versenyző magyar klasszis kiegyensúlyozott teljesítmény után végzett a harmadik helyen a világ legjobbjait felvonultató mezőnyben.

„Jól sikerült a felkészülésem, és így az Európa-bajnokság előtt különösen örülök annak, hogy sikerült a Kieler Wochén dobogóra állni. A szombati nap egy picit gyengébb volt, de összességében sikerült kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani. Egy futamtól eltekintve, végig TOP 10-es eredményeim voltak” – mondta Érdi Mária, aki az MVM Zrt. támogatásával készül a jövő évi olimpiára.

A Kieler Wochén a dán Anne-Marie Rindom győzött, míg másodikként a holland Marit Bouwmeester zárt.

Az idei Európa-bajnokságot Lengyelországban rendezik meg október 9. és 16. között. Eredetileg Görögország adott volna otthont a kontinensbajnokságnak, a változtatásról hetekkel ezelőtt döntött a nemzetközi szövetség.

0 Tovább

Érdi Mária ismét a világ legjobbjai között

Hosszú szünet után Érdi Mária ismét bizonyítja, hogy a világ legjobbjai között a helye. A magyar vitorlásversenyző a női laser radial hajóosztály legjobbjait felvonultató Kieler Woche elnevezésű versenyen a harmadik helyről várja a folytatást.

„Felemelő, hogy a hajóosztály legjobbjai ellen versenyezhetek. Korábban voltak edzőversenyek például Svédországban, de ezek össze sem hasonlíthatók a mostanival. A Kieler Woche mindig is rangos viadal volt. Itt van az olimpiai bajnok, valamint a világbajnok is a mezőnyben, és ez nagyon inspirál.” – mondta Érdi Mária, aki az MVM Zrt. támogatásával készül a 2021-re halasztott tokiói olimpiára.

A szombati nap után (9 futamot követően) a holland Marit Bouwmeester vezet a dán Anne-Marie Rindom, és Érdi Mária előtt. 

0 Tovább

Látványos szabadtéri kick-box gálán parádézott az Exatlon-győztes dr. Busa Gabriella

Formabontó, nyilvános bemutatót tartott a TV2 idei sport reality-jét megnyerő dr. Busa Gabriella korábbi egyesülete, a szegedi Király Team Kick-box Akadémia a közelmúltban. A csongrádi megyeszékhely belvárosában rendezett gálán a háromszoros világbajnok sportoló mellett részt vett az Exatlont szintén megjáró, a sportág legendájának számító Mórádi Zsolt is. A tévés közönség kedvencévé váló, a versenysporttól már visszavonult két bunyós mellett a kick-box ifjú helyi titánjai igyekeztek felhívni a figyelmet a küzdősport szépségeire – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

Bár korábban nem nagyon vett részt ilyesmiben, dr. Busa Gabriella most szívesen vállalta a főszerepet az általa nagy sikerrel képviselt sportegyesület népszerűsítésében. A versenyszerű kick-boxtól a 2019-es év végén elköszönő hölgy 108 napnyi küzdelem után idén májusban elnyerte az ügyességi és akadálypályás versenyekből álló Exatlon legjobb női játékosa címet, ennek köszönhetően népes rajongótáborra tett szert. A rá irányuló figyelmet pedig azóta is igyekszik sportága szolgálatába állítani.

„Nagyon élvezem ezeket a kedvcsináló rendezvényeket. Sokan kíváncsiak rám és Zsoltira, de a sportágra is, szóval nem érdemes szétválasztani a kettőt. Egyrészt tartottunk egy élménybeszámolót és válaszolgattunk a közönség kérdéseire, emellett az egyesületünkbe járó gyerekek bemutató mérkőzéseket vívtak, és a helyi edzők meséltek a nálunk folyó munkáról. A végén pedig egy mini Exatlon-pályán is végig lehetett menni, amit szintén tetszett a gyerekeknek is” – osztotta meg élményeit dr. Busa Gabriella.

A jogi végzettségű, civilben nyomozóként dolgozó kick-boxos a tévéműsor óta visszatért hivatásos munkájához, hétköznapjainak mégis fontos eleme maradt a sport és a kick-boxos közösségi élet.

„Augusztusban többször is meglátogattam a Király Team-es csapatomat a háromhetes csongrádi edzőtáborban, ha pedig úgy alakul, edzésre is letévedek a terembe. Az exatlonos csapattársakkal is igyekszünk sokat találkozni, hiszen a műsor végeztével is baráti maradt a viszonyunk. Hiába vagyunk nagyon különbözőek, korban, nemben és abban, ahonnan jöttünk, mindannyian sportolók vagyunk, ami tényleges összekötő kapocs közöttünk. Ez nyilván egyértelművé teszi azt is, hogy a legtöbb programunknak köze van a sporthoz.”

Az, hogy a toborzónak köszönhetően hányan kaptak kedvet a kick-boxhoz, az ősz folyamán derül ki az edzéseken.

0 Tovább

Triatlon – Bajnokot avatnak középtávon

Az eddigi legzöldebb hazai versenyen dől el, hogy 2020-ban ki nyeri a triatlonosoknál a középtávú országos bajnokságot. A hétvégén megrendezik a Primavera Balatonman Kenesét!

A szervezők információi szerint a középtávon kívül rövid-, speciál- és irontávokon állnak rajthoz a legjobb hazai triatlonosok.

Idén először kedvezményes ÖKO-nevezéssel is lehet indulni. Ennek a lényege, hogy a rajthoz álló a kedvezményes nevezési díjért cserébe vállalja, hogy a frissítőpontokon és a végfrissítéskor kizárólag a saját poharát, vagy kulacsát használja, így várhatóan nem lesznek eldobott műanyag poharak. A szervezők külön zöld színű rajtszámot adnak az ÖKO-nevezőknek.

„A hétvégén Balatonkenesén, illetve a környékén egy picit másképp alakul a közlekedés, és minden bizonnyal a település nyugalmát megzavarjuk. A versenyzők felkészültek, remélhetőleg mindenki betartja a járványügyi előírásokat, az autósforgalomban résztvevőknek, valamint a helyi önkormányzatnak és a lakosoknak köszönjük a türelmét és az együttműködését” – mondta Zelcsényi Miklós főszervező.

A verseny programja: https://balatonman.hu/programtabla-2020/

Így változik a forgalmi rend a hétvégén: https://balatonman.hu/forgalmi-rend-valtozasok-szeptember-13/

0 Tovább

Három Európa-bajnoki cím jet-skiben

Szenzációs magyar eredmények születtek jet-skiben. Az augusztus végi sikeres Magyar Nagydíjat követően Lengyelországban fejeződött be az idei Európa-bajnoki és junior világbajnoki sorozat, amelyek végén összességében tíz érmes helyezésnek is örülhettek a sportág magyar képviselői.

A koronavírus járvány következtében az idei szezonban két – a magyar és a lengyel – futam alapján hirdettek bajnoki címeket.

A tíz hazai érmet hozó leveleki versenyt követően az Elk városában megrendezett viadalon kilenc magyar is dobogóra állhatott a maga álló (ski) vagy ülős (runabout) kategóriájában. A mindössze 16 esztendős Major Marcell a hazai elsőség után Lengyelországban sem talált legyőzőre, és a magyar színekben indult dán Marcus Jörgensen is diadalmaskodni tudott.

A két futam alapján az összesítésben a felnőtteknél Szabó Barnabás, Major Marcell és Marcus Jörgensen is Európa-bajnoki címet nyert. A junioroknál Jászai Csongor és Ifj. Komonyi Lajos ezüst-, Süli Csaba bronzérmes lett, míg a veteránok mezőnyében Déri Attila a harmadik helyet szerezte meg géposztályában. A fiatalok gyakorlatilag dupláztak, hiszen a junior világbajnoki sorozatban ugyanezeket a helyezéseket mondhatják a magukénak.

A nemzetek között Magyarország az igen előkelő második helyet szerezte meg az Eb-n, és a harmadik helyen végzett a junior vb-n.

Jet-ski Európa-bajnokság, a magyar érmesek:

Runabout GP1:                       1. Marcus Jörgensen

Runabout GP4:                       1. Major Marcell

Ski GP3:                                  1. Szabó Barnabás

Ski Junior GP3.3:                     2. Jászai Csongor, 3. Süli Csaba

Ski Junior GP3.2:                     2. Ifj. Komonyi Lajos

Ski Veterán GP1:                    3. Déri Attila

Junior világbajnokság:

Ski Junior GP3.3:                     2. Jászai Csongor, 3. Süli Csaba

Ski Junior GP3.2:                     2. Ifj. Komonyi Lajos

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum