Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Teqball – Célkeresztben a 2021-es világbajnokság

Megkezdődött a vb-kvalifikáció a teqballosoknál! A magyar fejlesztésű sportágban a sorozat első állomásának Mogyoród adott otthont. Azt azonban egyelőre még nem lehet tudni, hogy hol rendezik meg a következő világbajnokságot.

A Grosics Gyula Sportcsarnokban szombaton egyéniben, vasárnap pedig párosban és vegyespárosban álltak asztalhoz a legjobbak.

A győztesek egy lépéssel közelebb kerültek ahhoz, hogy képviseljék a magyar színeket a 2021-es teqball-világbajnokságon, amelynek helyszínét a nemzetközi szövetség később jelöli ki.

Egyéniben Blázsovics Ádám, párosban a Blázsovics, Bányik Csaba kettős, vegyespárosban pedig a Blázsovics Ádám, Kota Gabriella egység győzött.

A vb-kvalifikáción ott volt id. Gattyán György, a hazai szövetség elnöke, és Paulovics Géza, Mogyoród polgármestere.

A többszörös világbajnok Blázsovics Ádám elmondta: nagyon várták már ezt a vb-kvalifikációt. „Sajnos ez az év próbára tett mindenkit, de örülünk, hogy sikerült megrendezni ezt a rangos versenyt. A nemzetközi szövetség hamarosan dönt majd a 2021-es világbajnokság helyszínéről, nekünk egy dolgunk van: a lehető legjobban felkészülni a hazai és a nemzetközi versenyekre.” – jelentette ki Blázsovics.

 

Eredmények:

Egyéni:

1. Blázsovics Ádám (Phoenix Teqball Academy SE)

2. Bányik Csaba (Phoenix Teqball Academy SE)

3. Bakó Ádám (Bp Teqers)

Páros:

1. Bányik Csaba / Blázsovics Ádám (Phoenix Teqball Academy)

2. Bakó Ádám / Fördős Soma (BP Teqers)

3. Forgács Bence / Odnoga Mátyás (BP Teqers)

Vegyes páros

1. Blázsovics Ádám / Kota Gabriella (Phoenix Teqball Academy)

2. Bakó Ádám / Vasas Lea (BP Teqers)

3. Sipos Árpád / Izsák Anna (Balatonakarattyai Lábtenisz Club)

0 Tovább

Tíz magyar érem a leveleki jet-ski Eb-n

Három első, hat második és egy harmadik helyet szereztek a magyarok a Nyíregyháza melletti Leveleki Szabadidőpart taván megrendezett jet-ski Európa-bajnoki és junior világbajnoki futamon. A hazai rendezésű világversenyt és a magyarok szereplését egyaránt a várakozásokat felülmúló sikernek nevezte Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke.

A Magyar Nagydíjon – ahol géposztályonként három futam alapján alakult ki a végeredmény – a hazai színeket képviselő 23 jet-skis közül Szabó Barnabás, Major Marcell és Markus Erlach is fölényesen, három elsőséggel nyerte meg kategóriájának Európa-bajnoki küzdelmeit. Szabó Barnabás a Ski GP3-ban bizonyult a leggyorsabbnak, Major Marcell a Runabout GP4-ben diadalmaskodott, a magyar liszensszel indult osztrák Markus Erlach pedig a veteránok Ski GP1-es versenyszámában győzött.

A többi magyar közül a veterán Kéri Attila második lett, és ezüstérmet szerzett a junioroknál a 13 év alattiak között ifj. Komonyi Lajos, valamint a 13-15 évesek mezőnyében Jászai Csongor. A két fiatal magyar tehetség a junior világbajnokság versengésében szintén a második helyet szerezte meg.

A két versenyszámban rajthoz álló Fröhlich Kata versenyzése során begyűjtött egy ezüst- és egy bronzérmet.

"Rendkívül elégedettek vagyunk a válogatott teljesítményével, összejött az előzetesen áhított tíz érem, ami a junior versenyzők rendkívül jó szereplésének is köszönhető. Eleve nagy öröm, hogy 22 nemzet 110 versenyzője eljött ebben a járvánnyal terhelt időszakban, és azt hiszem, hogy senki nem vitatja, hogy egy nagyon jól megszervezett világverseny van mögöttünk. A nemzetközi szövetség vezetői is a legnagyobb elismeréssel beszéltek a magyar szövetség munkájáról" – értékelt Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke, aki a veteránok között maga is vízre szállt.

A jet-ski Európa-bajnoki és junior világbajnoki sorozat az idén a koronavírus járvány miatt mindössze két versenyből áll: a második fordulót a jövő hétvégén rendezik Lengyelországban.

Jet-ski Európa-bajnoki és junior világbajnoki futam, Levelek, a magyar érmesek:

Európa-bajnokság:

Ski GP3: 1. Szabó Barnabás
Runabout GP4: 1. Major Marcell, 3. Fröhlich Kata
Runabout női GP4: 2. Fröhlich Kata
Ski veterán GP1: 1. Markus Erlach
Runabout veterán GP1: 2. Kéri Attila
Ski junior 3.3: 2. Jászai Csongor
Ski junior 3.2: 2. ifj. Komonyi Lajos

Junior világbajnokság:

Ski junior 3.3: 2. Jászai Csongor  
Ski junior 3.2: 2. ifj. Komonyi Lajos

0 Tovább

Dr. Szabó Tünde támogatásáról biztosította a leveleki jet-ski Eb-t

Az első futamok után jól állnak a magyarok a Nyíregyházához közel fekvő Leveleki Szabadidőpart taván péntektől vasárnapig tartó jet-ski Európa-bajnoki és junior világbajnoki futamon. A 22 nemzet 110 indulóját felvonultató verseny 13 kategóriája közül háromban is magyar színekben indult jet-skis száguldott át elsőként a célon. A hazai rendezésű világversenyt szombaton meglátogatta Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, aki kijelentette: mindent megtesz azért, hogy a jövőben is Levelekre tudják hozni ezt a kiemelt sportrendezvényt.

A jet-ski Magyar Nagydíjon – ahol kategóriánként három futam alapján alakul majd ki a végeredmény – a magyar színeket képviselő 23 jet-skis közül Szabó Barnabás és Major Marcell is győzelemmel indított géposztályának első futamán. Szabó az egyik álló (ski) versenyszámban, a Ski GP3-ban bizonyult a leggyorsabbnak, míg Major az ülős (runabout) kategóriák egyikében, a Runabout GP4-ben diadalmaskodott. Rajtuk kívül a magyar liszensszel indult osztrák Markus Erlach a veteránok Ski GP1-es versenyében hozta el hazánknak a futamgyőzelmet.

A második helyet szerezte meg versenyszámában Süli Csaba és Kéri Attila, akárcsak a nőknél Fröhlich Kata. A harmadik helyen ért célba a szintén magyar színeket képviselő dán Marcus Jörgensen, valamint a junioroknál ifj. Komonyi Lajos.

A versenyre kilátogatott Dr. Szabó Tünde, aki megtekintette az Eb zászlós felvonulását. A sportért felelős államtitkár köszöntőjében gratulált a sportág hazai és a nemzetközi szövetségének a rendezéshez, és kifejezte reményét, hogy Levelek a jövőben is rendezhet jet-ski Európa-bajnoki futamot.

„Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a magyar kormány segítségével ide tudjuk hozni a csapatokat” – fogalmazott az államtitkár.

Dr. Szabó Tünde fantasztikus sikernek nevezte az Eb-t. Mint mondta: a 2020-as esztendő különleges év a sport szempontjából is, hiszen nagyon sok nemzetközi sporteseményt töröltek vagy elhalasztottak, és éppen ezért nagyon nagy dolog, hogy a jet-ski Európa-bajnoki futamot hazánknak sikerült megrendezni.

0 Tovább

Megérkezett Diósgyőrbe a Toyota

Új támogatót köszönthetünk Diósgyőrben! Miskolc egyik legrégebbi autóháza, a Toyota Balogh is csatlakozott a DVTK támogatóihoz. A pénteken átadott full-hybrid Corolla, RAV4 és Camry autóknak köszönhetően mostantól nem csak a létesítmények, hanem a gépjárműflotta tekintetében is a DVTK lett az egyik legkörnyezettudatosabb magyar sportegyesület.

Nagy öröm számunkra, hogy egy vadonatúj miskolci Toyota autószalon és márkaszerviz tavalyi megnyitása után az idei évben a város legnépszerűbb klubjának támogatásával kerülhetünk közelebb a régió lakosságához - nyilatkozta László Richárd, a Toyota Central Europe Kft. Magyarországért felelős igazgatója. Meggyőződésünk, hogy a ma átadott, legkorszerűbb full-hybrid autóink tökéletesen kiszolgálják majd felhasználókat, miközben hozzájárulnak az alacsony fogyasztási és károsanyag kibocsátási célok eléréséhez is. Gratulálunk a DVTK és a Toyota Balogh együttműködéséhez, és sok sikert kívánunk a feleknek mind a sport, mind pedig az üzleti eredmények területén.

Megtiszteltetésként éljük meg, hogy felkérést kaptunk az együttműködésre - nyilatkozta Balogh Attila, a Balogh Autószalonok Kft. tulajdonosa. - A mi miskolci gyökereink elkötelezetté tesznek minket abban, hogy az egészségügy és a kultúra folyamatos támogatása mellet egy 110 éves sportklub sikerét szolgáljuk. Számos kollégám, autós partnerünk lelkes szurkolói a DVTK-nak, akikhez most a Toyota Balogh és a Dirent Flottakezelő Zrt. is örömmel csatlakozik. A ma átadott járművekkel további üzemeltetési tapasztalatokat is fogunk szerezni, aminek az előnyeiből a szolgáltatásainkat tovább fejlesztve a vásárlóink biztosan fognak részesülni.

Először is szeretném megköszönni a Toyota Balogh és a Toyota Central Europe Kft. támogatását!  A DVTK életében továbbra is kiemelten fontosnak tartjuk, hogy minél több helyi vállalkozás találja meg a számításait Diósgyőrben a klub szponzorációján keresztül, de arra is büszkék vagyunk, hogy a világ egyik legértékesebb autógyártójának termékeit használhatjuk a jövőben - tette hozzá Sántha Gergely, a DVTK elnöke. - Örömteli továbbá, hogy új támogatónk nem csak egy évre, hanem hosszabb távra kötelezte el magát a DVTK mellett, ez a fajta bizalom nagyon sokat jelent számunkra. A Toyota Balogh által a rendelkezésünkre bocsátott full-hybrid gépjárműveknek köszönhetően a DVTK lett gépjárműflotta tekintetében is az egyik legkörnyezettudatosabb magyar sportegyesület. Az elmúlt évek fejlesztései során ugyanis a környezetvédelem és a környezettudatosság is fontos szempont volt nálunk. A centerpályát és a stadion környéki zöldfelületet a lelátó alá beépített esővíztárolókból öntözzük. A stadion és az edzőközpont által felhasznált hőenergia 40 százaléka megújuló forrásból származik, a létesítmények tetejére felszerelt napelempark pedig fedezi az áramigény 20-25 százalékát. A DVTK Medical és a most épülő multifunkciós sportcsarnok külső burkolata alumíniumhabból készült, ami 100 százalékban újrahasznosított és újrahasznosítható anyag -fejezte be büszkén a DVTK elnöke.

0 Tovább

Magyar sikerek a jet-ski Eb időmérőin

Az időmérő edzésekkel kezdődött a Nyíregyháza közeli Leveleki Szabadidőpart taván a péntektől vasárnapig tartó jet-ski Európa-bajnoki és junior világbajnoki futam. A 22 nemzet 110 versenyzőjét felvonultató világverseny 13 kategóriája közül négyben is magyar versenyző szerezte meg az első rajthelyet.

A magyar színeket képviselő 23 jet-skis közül Szabó Barnabás az egyik álló (ski) versenyszámban, a Ski GP3-ban érte el az időmérők során a legjobb időt. A nőknél Fröhlich Kata az ülős (runabout) kategóriák egyikében, a Runabout GP4-ben volt az edzés leggyorsabbja.

A viadalon szintén magyar liszensszel indult dán Marcus Jörgensen a királykategóriának számító Runabout GP1-ben szerezte meg a pole pozíciót, az osztrák Markus Erlach pedig a veteránok Ski GP1-es versenyében hozta el hazánknak a legjobb időt.

Az időmérőkön a magyarok további három-három második és harmadik helyet értek el, ami tükrözi a Magyar Jet-Ski Szövetség elvárásait, hiszen a szakvezetés tíz hazai éremben reménykedik a hazai rendezésű világversenyen.

A jet-ski Magyar Nagydíjon kategóriánként három futam alapján alakul majd ki a végeredmény.

0 Tovább

Fitnesz – Elhunyt Koós Katalin

Gyászol a magyar és a nemzetközi fitneszcsalád! Életének 52. évében elhunyt Koós Katalin.

A szakember 2018-ban és 2019-ben is az év edzője volt Magyarországon, és elévülhetetlen érdemei a hazai gyerekfitnesz elindításában. Koós Katalin a felnőttek között is letette névjegyét tanítványai közül Ágoston Dorottya világbajnoki dobogós volt, Szabó Nikolett abszolút fitnesz Európa-bajnoki aranyérmet nyert, Keszei Korina pedig Eb-ezüstöt szerzett.

Koós Katalin nemzetközi pontozóbíróként is tevékenykedett, 2000 óta dolgozott a hazai szövetségnél. Egy gyors lefolyású súlyos betegség után egy budapesti kórházban hunyt el – tudatta a Magyar Testépítő és Fitness Szövetség.

0 Tovább

Teqball – Kezdődik a vb-kvalifikációs sorozat!

Megkezdődik a vb-kvalifikáció a teqballosoknál! A magyar fejlesztésű sportágban a sorozat első állomásának Mogyoród ad otthont. Egyelőre még nem lehet tudni, hogy hol rendezik meg a következő világbajnokságot.

A Grosics Gyula Sportcsarnokban szombaton egyéniben, vasárnap pedig párosban és vegyespárosban állnak asztalhoz a legjobbak. A győztesek egy lépéssel közelebb kerülnek ahhoz, hogy képviseljék a magyar színeket a 2021-es teqball-világbajnokságon, amelynek helyszínét a nemzetközi szövetség később jelöli ki.

Az Országos Teqball Szövetség (OTESZ) információi szerint a vb-kvalifikáción elindul Blázsovics Ádám és Bányik Csaba (mindketten világbajnoki címmel rendelkeznek ebben a sportágban), Janicsek Zsanett, aki a tavalyi világbajnokságon vegyespárosban ezüstéremmel zárt, és a mezőnyben ott lesz Sipos Árpád is, aki két évvel ezelőtt képviselhette a magyar színeket a világbajnokságon, és akkor ezüstérmet szerzett.

A vb-kvalifikációt szombaton Mogyoród polgármestere, Paulovics Géza nyitja meg a Grosics Gyula Sportcsarnokban, ahol a hétvégén a 23 egyéni induló mellett 13 páros és 11 vegyespáros száll versenybe a győzelemért.

0 Tovább

Itthon versenyeznek az ősszel a magyar kick-boxosok

"Fékezett habzással", de a koronavírus-járvány okozta leállást követően augusztus óta ismét a normál menetrend szerint zajlik a kick-box élet Magyarországon. A hazai szövetség elnöke, Galambos Péter elmondta: a pandémia miatt külföldre még nem terveznek menni, de összeállították a hazai őszi versenynaptárat, és készülnek a decemberi felnőtt Európa-bajnokságra – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

Augusztus első felében lezajlott a sportág mind a hét szabályrendszerének a központi edzőtábora, és kész tervekkel várják az őszi szezont – mondta Galambos Péter, aki úgy fogalmazott: "feltételes módban és kicsit fékezett habzással, de visszaáll a megszokott rend".

"Véget ért az a nagyon durva helyzet, amikor szinte a teljes leállás jellemezte a mi sportágunkat is. A szövetség számára világos volt, hogy kell egy tervvel rendelkeznünk az év második felére, és mi ki is alakítottuk ezt. Az augusztusi táborokkal beindítottuk a hazai kick-boxos életet, és elkészítettünk egy hazai versenynaptárat is. Aztán, hogy mi valósul meg belőle, azt még senki nem tudja..."

A szövetség első embere kifejtette: valamennyi szakág számára rendeznének felkészülési versenyt szeptember vége és október közepe között, az országos bajnokság döntőit pedig – a hét szabályrendszer és a számos korosztály miatt öt különböző helyszínen – október vége és november közepe között szeretnék lebonyolítani.

"Van egy-két ország, ahol rendeznek nemzetközi versenyeket, de mi egyelőre nem akarunk menni külföldre. Az idei utánpótlás világbajnokságot a vírushelyzet miatt törölni kellett, a decemberre halasztott antalyai felnőtt Európa-bajnokságot viszont jelen állás szerint megtartják. A világszervezet, a WAKO folyamatosan értékeli a helyzetet, végleges döntés későbbre várható. Addig úgy készülünk, hogy lesz Európa-bajnokság, és a lehető legjobban szeretnénk azon szerepelni." – jelentette ki Galambos Péter.

0 Tovább

Elrajtolt a magyarországi jet-ski Eb

A megnyitó ünnepséggel megkezdődött a jet-ski Európa-bajnoki és junior világbajnoki futam a Nyíregyháza közeli Leveleki Szabadidőpart taván. A péntektől vasárnapig zajló, hazai rendezésű világversenyen 22 nemzet 110 versenyzője indul, Magyarországot 23-an képviselik.

Fúvószenekar és mazsorettek vezették fel a versenyzőket a tó partján csütörtök este megrendezett megnyitón. Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője beszédében azt hangsúlyozta, hogy a jet-ski Magyar Nagydíj Nyíregyháza és Levelek, valamint a magyar, illetve a nemzetközi szövetség példamutató együttműködéseként valósult meg.

A koronavírus járvány okozta szünet után gyakorlatilag a mostani hétvégével indulhat újra a sportág – hívta fel a figyelmet Luca Filiberti, a nemzetközi szövetség, a UIM Aquabike Bizottságának elnöke.

Czeller Béla, a Magyar Jet-ski Szövetség elnöke az emelte ki, hogy a járvány ellenére sok versenyző többezer kilométerről érkezett Levelekre. Külön köszöntötte Lengyelországot, amely az idei esemény díszvendége.

A megnyitó zárásaként Luca Filiberti egy, az olimpiai lángot szimbolizáló fáklyát adott át a rendezők képviseletében Czeller Bélának.

A jet-ski Magyar Nagydíjon az Európa-bajnokság tizenhárom kategóriája mellett a fiatalok két világbajnoki versenyszámban rajtolhatnak el jet-skijükkel. A pénteki edzéseket követően délutántól rendeznek futamokat, és kategóriánként három futam alapján alakul ki a végeredmény.

0 Tovább

Vitorlázás – Svédországban ült hajóba Érdi Mária

Érdi Mária északon hajózik. A tokiói olimpiára készülő magyar vitorlásversenyző jelenleg Svédországban edz. Ezt megelőzően Koppenhágában edzőtáborozott.

„Jó kis edzőtábort toltunk végig itt Svédországban. Előtte Dániában, Koppenhágában ültünk hajóba. Rajtam kívül lengyel, svéd és dán versenyzők voltak.” – kezdte beszámolóját Érdi Mária.

„Egy lendületes edzőverseny is volt Koppenhágában, ahol nekem jött ki a legjobban a lépés, azaz sikerült győzni. Az elmúlt időszakban az edzőmmel is tudtam dolgozni, főleg a technikámat csiszolgattuk.” – tette hozzá a magyar klasszis.

Érdi Mária ezt megelőzően a Garda-tavon edzőtáborozott, így a Balatonon megrendezett versenyek után nemzetközi mezőnyben is pallérozódott.

Az MVM Zrt. támogatásával készülő laser radialos versenyző jelenleg a 17. helyet foglalja el a világranglistán. A rangsor élén a dán Anne-Marie Rindomot találjuk a görög Vasileia Karachaliou-t és a japán Doi Manamit megelőzve.

Fotó: Érdi Mária Facebook

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum