Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rendhagyó időpontban jön a 2020-as NN Ultrabalaton!

Október 2. és 4. között rendezik meg Közép-Európa leghosszabb futóversenyét, az NN Ultrabalatont. A versenyközpont továbbra is Balatonfüred, a táv pedig 220 kilométer.

Az NN Ultrabalaton szervezői csapata a kontinens legzöldebb tömegsport rendezvényét ígérte még májusra, de a tervek szerint ez nem is változott. Október 1-jén nyílik meg a versenyközpont az egyéni versenyzők és az ultratávot teljesítő 2-3 fős csapatok előtt, másnap, október 2-án pedig elrajtol a mezőnyük. Ugyanezen a napon, a délutáni órákban már a nagylétszámú csapatokat is Balatonfüredre várják a szervezők a szokásos tésztapartival és sportszakmai expóval, aztán október 3-án, hajnali 4 órakor elrajtol a verseny.

Ez lesz immár a 14. NN Ultrabalaton, amely amellett, hogy Közép-Európa leghosszabb futóversenye, Magyarország legnépszerűbb közösségi sporteseménye is az ország egyik ékköve, a Balaton körül. A futókon kívül szép számú bringással is találkozhatnak a Balaton környékén autózók, ezért a szervezők kérik, körültekintően közlekedjenek, hiszen a verseny útvonala többször is keresztezi, vagy magába foglalja a közutat.

A nagyobb futóversenyek az utóbbi években egyre több szemetet termeltek. Ebből a sorból kiállva az NN Ultrabalaton idén teljesen elhagyja az egyszer használatos műanyag poharakat, tányérokat. A verseny előtti tészta partyn újrahasznosítható papír étkészletet használhatnak a versenyzők, a versenyen magán pedig a terepfutó versenyekről ismert műanyag ivópoharat kell mindenkinek magánál tartani.

Az egészség és a biztonság mindenek felett!

A szervezők mindennél fontosabbnak tartják azt, hogy mindenki épen és egészségesen mehessen haza az NN Ultrabalatonról. Éppen ezért Balatonfüreden a maszk viselete a versenyközpont egész területén kötelező lesz. Külön kérik az indulókat arra, hogy ahol sor alakulhat ki, például az EXPO területén, a tésztapartin, vagy a rajtcsomagosztásnál, megfelelő távolságtartásra ügyeljenek. Mind az egyéni, mind a csapatok megnyitóját online közvetítik, a nagysátorban a megnyitó ünnepség nem lesz megtartva, a frissítőpontokon dolgozók pedig kesztyűben és maszkban segítik majd a futókat.

Az NN Ultrabalaton alapítói 2007-ben egy 200 kilométer feletti ultrafutó versenyt álmodtak meg. A résztvevők létszáma akkor összesen 200 fő volt. Ehhez a maroknyi csapathoz évről évre egyre többen csatlakoztak, így 2019-re az indulók száma már meghaladta a 13 ezret. A szervezők a nevezéseket a megelőző év őszén nyitják meg; az NN Ultrabalaton egyre növekvő népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy 2018-ban 22 perc, de 2019-ben mindössze 6 perc elegendő volt arra, hogy telt házas legyen a 2020-as esemény; és a nevezések megnyitását követő egy óra múlva több mint 500 csapat jelentkezett a várólistára.

0 Tovább

Testépítő és fitness Magyar Kupa – Szalai és Berecz abszolút győztes lett

Szalai Evelin és Berecz Sándor abszolút győzelmével zárult a testépítő és fitness Magyar Kupa. A rangos versenynek a kőbányai Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Központ adott otthont.

Szalai Evelin a bikini fitnesz, Berecz Sándor pedig a men’s physique kategória abszolút győztese lett a Magyar Kupán. Mindketten indultak a legutóbbi Európa-bajnokságon, és az ottani jó formájukat át tudták menteni a hazai versenyre.

Nyircsák József és Ágoston Dorottya duplázni tudott. Nyircsák a junior és a felnőtt games classic kategóriában is nyerni tudott, Ágoston Dorottya pedig a felnőtt és a junior fitness mezőnyben nyert.

A Magyar Kupát eredetileg áprilisra tervezték, de a koronavírus-járvány miatt szeptemberre halasztották. 

Fotó: Várszegi Gábor

0 Tovább

Gárdonyi Csilla harmadik egyéni bajnoki címe tájfutásban

A tavaszi idény törlése miatt rendkívül feszített lett a hazai tájékozódási futók őszi versenyszezonja. A tavaszról elhalasztott országos bajnokságok pótlására is most kerül sor, így számtalan alkalom nyílik a legjobbak részére, hogy összecsapjanak. A júniusról szeptember végére átkerült egyéni éjszakai ob-n, és az ezzel együtt megrendezett egyesületi váltó ob-n így is nagy létszámú, erős mezőny állt rajthoz.

Az alföldi Bodogláron került sor a kétfutamos versenyhétvégére. A sort az egyesületi váltó ob nyitotta, amely az ország legjobb utánpótlás-nevelő műhelyeinek az összecsapását jelentette, hiszen a váltókat egy-egy 14, 16, 18, illetve 20 év alatti, valamint egy felnőtt korosztályú versenyző alkotta. A férfiaknál a nagy esélyes Tabáni Spartacus nem hagyott kétséget a győztes kiléte felől. Noha az első két váltásnál még fej-fej mellett haladtak a címvédő Szegedi Vasutassal, a harmadikként futó Bujdosó Zoltán öt perccel leszakította üldözőjét. Az utolsó két futónál pedig tovább nőtt a különbség, így a budaiak nyolc és fél perc előnnyel hódították vissza a bajnoki aranyat a szegediektől.

A női mezőnyben a MOM-Hegyvidék sikeréhez sem férhetett kétség, ők ráadásul még hamarabb eldöntötték a bajnoki cím kérdését. Az első pillanattól kezdve az élen álltak, három váltás után pedig már negyedóra(!) volt az előnyük. Utolsó futóként a junior világbajnok Gárdonyi Csilla ráadásul megfutotta a felnőtt pálya magasan leggyorsabb idejét, így a budapesti váltó közel 20 perc előnnyel diadalmaskodott a Veszprémi Honvéd előtt.

Ezt követően került sor az egyéni éjszakai OB-ra, ahol a versenyzők egyéni indítással, fejlámpával világítva vágtak neki az alföldi homokbuckás terepnek. A férfiaknál az idén remek formában versenyző Bakó Áron (Tabáni Spartacus) immár második egyéni aranyérmét gyűjtötte be a légvonalban 13,2 km hosszú pályán, melyet bő 75 perc alatt teljesített. Szorosan alakult a verseny, egy órán keresztül a nagy rivális Baumholczer Máté (Pécsi VSK) állt szűk előnnyel az élen. A pálya végén azonban két, összesen körülbelül másfél perces tájékozódási hibát csinált, így meg kellett elégednie az ezüstéremmel.

A női mezőnyben kétség sem férhetett Gárdonyi Csilla (MOM-Hegyvidék) aranyérméhez. A még mindig csak junior korú klasszis hat perc előnnyel nyerte meg a 8,2 km hosszú pályát, az elejét leszámítva gyakorlatilag végig vezetve. Korábbi csapattársa, Sárközy Zsófia (Tabáni Spartacus) ugyan megszoríthatta volna, ám a pálya felénél egy nagy tájékozódási hiba miatt elszálltak az esélyei az aranyéremre.

A tájékozódási futókra már csak egy egyéni országos bajnokság vár az idén: a hagyományosan legnagyobb presztízzsel bíró hosszútávú verseny. Erre október közepén kerül sor a Mecsekben. A rendező pécsiek válogatott klasszisa, Baumholczer Máté ezúttal biztosan nem fogja gyarapítani ob-aranyainak a számát, mivel ő fogja tervezni a versenypályát.

Egyesületi Váltó OB:

Női:

  1. MOM-Hegyvidék (Mikes Janka, Zempléni Lilla, Sárközy Rita, Kézdy Borbála, Gárdonyi Csilla) 123:29

  2. Veszprémi Honvéd +18:35

  3. Tabáni Spartacus +32:41

Férfi:

  1. Tabáni Spartacus (Csoboth Mihály, Csoboth Márton, Nagy Péter, Bujdosó Zoltán, Bakó Áron) 127:22

  2. Szegedi Vasutas +8:40

  3. Tipo TKE +14:06

Éjszakai OB:

Női felnőtt:

  1. Gárdonyi Csilla (MOM-Hegyvidék) 54:14

  2. Sárközy Zsófia (Tabáni Spartacus) +5:49

  3. Zsigmond Száva (Diósgyőri TC) +19:45

Férfi felnőtt:

  1. Bakó Áron (Tabáni Spartacus) 75:37

  2. Baumholczer Máté (Pécsi VSK) +0:50

  3. Ormay Mihály (Tabáni Spartacus) +5:48

0 Tovább

Dedikáltak az olimpiai bajnokok a KIMBA VIP-páholyában

Ünnepélyesen megnyitották hétfőn a magyar birkózó olimpiai bajnokok arcképcsarnokát Csepelen, a szeptember közepén a felnőtt országos felnőtt bajnoksággal felavatott Kozma István Magyar Birkózó Akadémián. Az ünnepi eseményen Varga Jánostól kezdve Majoros Istvánig hét hazai ötkarikás bajnok látta el kézjegyével a portréját a létesítmény VIP-páholyában, ahol a sportág  mind a 18 magyar olimpiai aranyérmesének fényképe látható. Közülük az élő bajnokok egy-egy névre szóló széket is kaptak, egy másikat pedig képletesen a jövő olimpiai bajnokának tartanak fenn – írja az MTI.

Ezt követően Németh Szilárd, az akadémia alapítója, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke ünnepi beszédében emlékeztetett rá, hogy a járványhelyzet igényelte szigorú egészségvédelmi intézkedések miatt nem tarthattak avató ünnepséget, de szeptemberben már itt rendezték meg a felnőtt magyar birkózó bajnokságot, amely a nyitó rendezvény volt az akadémia falai között.

 "Csodálatos ez az épület és egy nagyszerű gondolat van mögötte, hiszen itt felnőve tudnak példaképpé válni azok a magyar birkózók, akik egyszer majd az egész országot fogják képviselni" - fogalmazott az alapító, aki mintaközpontnak nevezte a létesítményt, amely a kormány támogatásával, az önkormányzat és a szövetség összefogásával épülhetett meg.

 "A magyar birkózók egy olyan értéket teremtettek, amely a jövőben ugyanúgy hozzátartozik majd Csepel hírességeihez, mint a Weiss Manfréd gyár" - fűzte hozzá Németh Szilárd.

Hegedüs Csaba, az akadémia nagykövete és egyben szakmai tanácsadója arról beszélt, hogy Csepel mindig is ott volt, ott van és ott lesz a magyar birkózás térképén, a szakosztályvezető Maróti István munkájának eredményességét pedig az a rengeteg érem fémjelzi, amelyet a csepeli birkózók a hazai és nemzetközi versenyeken nyertek.

Az akadémia névadóját, a kétszeres olimpiai bajnok Kozma Istvánt a világ legnagyobb birkózójának nevezte, aki az ő pályafutására is rendkívül nagy hatással volt. Hegedűs azt mondta, hogy az akadémia és az árnyékéban később megépülő kollégium falai között olyan birkózók fognak felnőni, akik a magyar történelmet is kívülről tudják, és a sport mellett a tanulásban és nyelvek ismeretében is élen járnak majd.

"A magyar birkózósport szakmaiságával világ- és olimpiai bajnokokat fogunk itt nevelni" - tett ígéretet München ötkarikás bajnoka, a korábbi sikeres szövetségi kapitány, majd szövetségi elnök.

 Süle László, az akadémiát működtető alapítvány kurátora előadásában ismertette, hogy a három szintes, multifunkcionális épület alapterülete bruttó 4000 négyzetméter, többek között három szőnyeges edzőterem, hatszőnyeges küzdőtér, 500 fős lelátó, valamint számos kiegészítő létesítmény - többek között a lélek ápolására egy keresztény kápolna is - található benne. A megújult gépészettel, napelemekkel, hőszivattyú-rendszerrel és prémium anyagokkal megépített, alacsony energiafelhasználású létesítmény nettó 2,5 milliárd forintba került, ebben a közművesítés, a parkolóépítés és a tereprendezés költségei is benne vannak.

A kurátor ismertette azt is, hogy a következő két lépcsőben 120 férőhelyes, ötszintes kollégium, sportrehabilitációs és sportegészségügyi központ, valamint Hírességek Csarnoka épül az akadémia mellé, amely a magyar birkózás szentélye kíván majd lenni. A kollégium a tervek szerint 2022 szeptemberére készül el.

 

0 Tovább

Életmű-díjat kapott Gregor László kick-box edző

Hatalmas elismerésben részesült a magyar kick-box élet békéscsabai edzője, Gregor László. A sportág berkeiben mindenki Laci bácsijaként ismert tréner a hazai edzőtársadalom csúcsszervezetének, a Magyar Edzők Társaságának Életmű-díját kapja meg. A MET Mesteredzői Kollégiumának javaslata alapján odaítélt kitüntetés a 62 éves mester szerint az egész kick-box sportág, valamint az őt segítő mindenkori közösség sikere is – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség..

Több mint negyvenéves pályafutást tudhat maga mögött Gregor László edző, bíró, sportvezető. A magyar kick-box élet közkedvelt alakja 1979 óta foglalkozik harcművészetekkel, alapításától tagja a Békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesületnek, amelynek All-Style Karate és Kick-box Szakosztályát az 1982-es indulás óta vezeti, csakúgy, mint az 1984-ben életre hívott Békés Megyei Harcművész (korábban Karate) Szövetséget. Tanítványa volt többek között a sportág történetének egyik legsikeresebb versenyzője, Debreczeni Dezső, a szintén többszörös világ- és Európa-bajnok Csicsely Szilvia, a 17 évesen mindenki meglepetésére világbajnoki címet nyerő, 18 évesen kétszeres Európa-bajnok Andó László, a világ- és Európa-bajnok Szabó László, valamint az Európa-bajnok Gulyás Beáta és Hanicz Nelly. Saját bevallása szerint mégsem csak ezeket az eredményeket tartja a legtöbbre.

Két dologra vagyok a legbüszkébb. Egyrészt, hogy sikerült nagyobb sérülés nélkül megúszni ezt a sok-sok év edzést ebben a nem kevés veszélyforrással bíró sportágban. Másrészt nagyon örülök, hogy akik a tanítványaim voltak, nemcsak a sportban bizonyítottak, hanem a polgári életben is. Sikeresen boldogultak azzal az alappal, amit kaptak, és ma tisztességes szülők, vezető beosztásban lévők, befutott emberek. Mindig is keményen fogtam a gyerekeket, mégis szerettek edzésre járni, és ma egyiküket sem kell elkerülnöm az utcán – mondta el Gregor mester.

Gregor László 32 évig volt versenysportolók edzője, emellett 18 évig tevékenykedett nemzetközi bíróként: egészen 2016-ig. Ekkor vett vissza a tempóból, mert azt vallja, hogy akkor kell abbahagyni, amikor még hiányolják, és a versenyzőkkel sem szeretett volna csupán félgőzzel dolgozni. Nem szakadt el azonban a kick-boxtól, a mai napig van kezdő csoportja, vezető szerepet játszik a Békés megyei harcművész életben, emellett önvédelmet tanít és szakköröket tart gyerekeknek.

Folyamatosan agyalok új ötleteken. A vírus alatt is gyorsan tudtunk reagálni, áprilisban például videós rúgástechnikai versenyt hirdettünk, de tartottam online edzést, és videó anyagokat is készítek. Emellett két iskolában is adok önvédelmi órákat és a civil, tanári munkámat is végzem. Három évem van a nyugdíjig, épp az utolsó, nyolcadikos osztályomat gyűröm. Magyar-történelem szakos tanár vagyok, tehát nem testnevelőként, hanem abszolút humánosként csöppentem bele a versenysport világába, szerintem ezért is csináltam sok mindent másképpen. Olyan ötleteim voltak, amelyeket többen döbbenten néztek, de ugye szokták mondani, hogy az eredmények egy bizonyos szintig az edzőt igazolják” – fogalmazott Gregor László.

A Magyar Kick-box Szakszövetség elnökségi tagját annak ellenére is meglepetésként érte a Magyar Edzők Társaságának Életmű-díja, hogy azt pályázati úton nyerte el, méghozzá a hat díjazott edző közül egyedüli nem olimpiai sportág trénereként. A magyar kick-box közös sikerének tekinti az elismerést, amiért nemcsak versenyzőinek, Zrínyi Miklós mesteredzőnek, Galambos Péter szakszövetségi elnöknek és Lovas Istvánnak, a Békéscsabai Lakótelepi SE alelnökének hálás, hanem a segítő közösségeknek is.

Hatalmas dolog ez a díj, és természetesen nagyon örülök neki. Én azt mondom, feltétel kell ahhoz, hogy eredmény is legyen. Pénz nélkül végül is semmire nem mentünk volna. Kell a jó viszony a városvezetéssel, amelyik támogat és kijön a rendezvényeinkre. Hozzájárult a kick-box szövetség edzői, bírói és versenyzői kollektívája, amely az évtizedek folyamán tekintélyt vívott ki nemzetközi téren is – gondoljunk néhai Dr. Leyrer Richárd elnökünk, és most Király István tevékenységére. A sajtóval a kellő kapcsolat nélkül sem sokra mennénk az eredményekkel. Fontosak a szülők is, akik benntartják a gyerekeket a rendszerben, időt és pénzt áldozva. Kellettek ehhez a munkahelyi kollégáim, akik helyettesítettek, amikor én elmászkáltam a világversenyekre, és nem utolsósorban a családom, amely ezt az életmódot elviselte” – nyilatkozott a friss Életmű-díjas Gregor László.

0 Tovább

Fallabda - Chukwu és Farkas győzött az ob-n

Címvédésekkel ért véget a 32. Omega Egyéni Országos Bajnokság! A százhalombattai versenyen ugyanis a nőknél Chukwu Hannah, a férfiaknál pedig Farkas Balázs lett aranyérmes.

A tavalyi döntő a nőknél megismétlődött: Chukwu Hannah első kiemeltként a második helyen rangsorolt Csókási Gabriellával találkozott a fináléban, a tatabányai fallabdázó pedig látványos és pontos játékkal 3-0-ra győzött.

Az idei ob különlegessége volt, hogy a tizennégyszeres bajnok Krajcsák Márk versenyzőként nem vett részt, viszont elnökként felügyelte és szurkolta végig a bajnokságot. Így a férfiaknál tavalyi döntő nem jöhetett létre, viszont a fiatalok nagyobb lehetőséget kaptak. Farkas Balázs könnyedén jutott be a döntőbe, ahol a pályafutása legjobb eredményét elérő Sebők Benedekkel találkozott. Farkas végül 3-0-ra nyert.

A magyar bajnokok jó eséllyel pályáznak a Világjátékok szabadkártyára.

0 Tovább

Fallabda ob - Megvannak az elődöntős párosítások

Kialakultak az elődöntők párosításai a Omega 32. Országos Egyéni Squash Bajnokságon. A százhalombattai versenyen kiderült, hogy a nőknél a címvédő Chukwu Hannah Laskai Vandával, Guti Judit pedig Csókási Gabriellával játszik a döntőbe jutásért. A férfiaknál Sebők Benedek - Kispéter Ádám és Kamocsai Bendegúz - Farkas Balázs elődöntőket rendeznek. A férfiaknál Farkas Balázs a címvédő.

A szombati versenynap után közgyűlést tartott a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség Százhalombattán. Itt az elnökségi tagságáról lemondó Török András helyett új tisztségviselőt választottak. Pogány Péter került be az elnökségbe.

0 Tovább

Fallabda ob – Meglepetés nélküli első nap, kezdenek a nők!

A Százhalombattán zajló Omega 32. Országos Egyéni Squash Bajnokság első napja előtt a legnagyobb meglepetést az okozta, hogy a férfi mezőnyben az első helyen kiemelt Boros Dávid nem tudott elindulni egészségügyi problémák miatt, így a sorsolás után kialakult párharcok némileg változtak.

„Pénteken aztán kialakult a legjobb 16-os mezőny a fiúknál, szombaton pedig a nők is pályára lépnek. Közben zajlik egy szavazás, amely azt hivatott eldönteni, hogy a polgármesteri különdíjat mivel lehet kiérdemelni az országos bajnokságon. Vezér Mihály polgármester úr ugyanis csak a díjat jelentette be, annak kritériumait nem határozta meg, erről a játékosok és a közönség dönt. Vasárnapig lehet szavazni” – mondta Udvardi Leonóra, a verseny háziasszonya.

0 Tovább

Kezdődik a fallabda ob!

Ma megkezdődik és vasárnapig tart az országos bajnokság a fallabdázóknál. Az Omega 32. Országos Egyéni Squash Bajnokságot Százhalombattán rendezik meg.

Az ország legjobbjai közül közel hetvenen ragadtak ütőt a rendhagyó versenyen, hiszen a koronavírus járvány miatt egy sor „új szabályt” vezettek be a szervezők. Tilos például a játékosoknak a kezüket az üvegfalba törölniük (ez a mozdulat a fallabdázók körében szinte reflexszerű mozdulatnak számít), továbbá a verseny helyszínén kötelező a maszkviselés, és folyamatos fertőtlenítés lesz. A versenyt egyenes kieséses rendszerben bonyolítják le, a döntők vasárnap lesznek.

Az egyéni országos bajnokság győztesei jó eséllyel pályáznak arra, hogy Világjátékok-szabadkártyához jussanak.

A következő Világjátékokat a tokiói olimpia halasztása miatt egy évvel később, 2022-ben rendezik meg az egyesült államokbeli Birminghamben. Érdekesség, hogy azóta, amióta Magyarország egységes csapatot küld a játékokra, azaz 2005 óta, minden alkalommal volt magyar fallabdázó az olimpián kívüli sportágak seregszemléjén.

0 Tovább

Elmarad az idei kick-box Európa-bajnokság

Hiába próbálták korábban megmenteni, végül törölni kellett az idei kick-box Európa-bajnokságot, amelynek a törökországi Antalya adott volna otthont. A magyar Király István vezette WAKO Europe még májusban a koronavírus-járvány miatt őszről decemberre halasztotta az Eb-t, ám most a kontinentális szervezet úgy döntött: a jelenlegi helyzet nem teszi lehetővé a világverseny megtartását – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

Király István a nemzeti szövetségekhez írt levelében az Európa-bajnokság törlése mellett beszámolt arról is, hogy megállapodtak a török és a görög szövetséggel, hogy Törökország az elmaradó esemény helyett megkapja a két év múlva sorra kerülő Eb-t, míg a 2022-es kontinensbajnokság eredeti házigazdája, Görögország 2024-ben bonyolíthatja le a rangos megmérettetést.

Várható döntés volt a törlés a jelenlegi Covid-világhelyzet fényében – jelentette ki Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke.

„Nagyon sajnáljuk az Európa-bajnokság elmaradását, hiszen a sportágunkban mindig az év végi világverseny jelenti a csúcspontot. A fájdalmat valamelyest tompítja az a tény, hogy egészen biztosan nem tudtunk volna teljes csapattal részt venni az Eb-n, hiszen egy törökországi utazást mindenki csak saját felelősségre tehetett volna meg, vállalva hazajövetelkor a karantént vagy a két negatív tesztet” – mondta a sportvezető.

Galambos Péter hozzátette: reméli, hogy a körülmények lehetővé teszik majd a már meghirdetett országos bajnoki döntők megrendezését.

„Hosszú ideje tart a sportágban a takaréklángon való működés, ami az Európa-bajnokság törlésével kapott még egy pofont. Így elég nehéz a sportolóinkat megtartani, motiválni és valamilyen tevékenységre bírni. Az október-novemberi országos bajnoki döntők alapesetben az Eb-felkészülést szolgálták volna, jelen helyzetben azonban ezek lesznek a topversenyek az idén, ha meg tudjuk őket tartani” – nyilatkozta Galambos Péter.  

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum