Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hegyi Eb – Magyar ezüst Lengyelországban

Nagy Norbert ezüstérmes lett a hegyi Európa-bajnokság lengyelországi állomásán.

Limanowában a Nagy Norbi Racing Team versenyzője az 5-ös kategóriában végzett másodikként a lengyel Macej Serafin mögött.

A BMW E46 330i volánja mögött Nagy slick gumikkal vágott neki a lengyelországi versenynek. „Elég nedves volt az aszfalt, de még pont kormányozható volt az autó. Az utóbbi időben sokat dolgoztunk az autón és úgy gondolom, hogy sikerült jó beállításokkal megérkezni Lengyelországba” – összegzett Nagy Norbert, aki a saját versenyzése mellett alapítványi keretek között segíti a feltörekvő, tehetséges autóversenyzők karrierjét. „Elindult a Mátra Autó- és Gokartsportért Alapítvány. Ennek célja a magyar autósportban szereplő tehetséges fiatalok támogatása mind egyénileg, mind csapatszinten” – számolt be az alapítvány terveiről Nagy Norbert.

A hegyi Európa-bajnokság következő versenye Szlovéniában lesz szeptemberben. 

0 Tovább

TáncSport – Magyar világbajnoki cím latin kűrben

Világbajnoki címet szerzett a Silvestri Andrea, Váradi Martina kettős. A legutóbb a Világjátékokon negyedik helyen végző magyar latinpáros megnyerte a Profi Kűr Latin Világbajnokságot.

A világversenyt Bécsben rendezték meg, ahol a magyarokat a dobogón osztrák és azeri párosok követték. A magyar duó tagjai 2006 óta versenyeznek együtt. Többszörös vb- és Eb-döntősök. Kétszer képviselték a magyar színeket Világjátékokon, mindkétszer negyedikek lettek, és vezették a latinpárosok világranglistáját is.

(fotó: Rácz Tamás)

Profi Latin Kűr Világbajnokság

  1. Andrea Silvestri, Váradi Martina (Magyarország)
  2. Vadim Garbuzov, Kathrin Menzinger (Ausztria)
  3. Dmitry Marchenko, Anastasia Rybalko (Azerbajdzsán)
0 Tovább

Lantos Szabolcs harmadik lett a Közép-Európa-Kupában

Magyar bronzérem Grobnikban! A Renault Clio Közép-Európa-Kupában Lantos Szabolcs a harmadik helyen végzett a sorozat horvátországi állomásán.

Sajnos egy tragédia is beárnyékolta a versenyt, ugyanis egy pályabíró életét vesztette egy kicsúszás miatt, így a második futamot törölték.

A Nagy Norbi Racing Team (NNRT) pilótája végig az élbolyban versenyzett. „Másodikként értem célba, de egy korábbi pályaelhagyás miatt büntetést kaptam, így végül harmadik lettem” – mondta Lantos Szabolcs, akit a csapat szakmai vezetője, Nagy Norbert is elkísért Horvátországba.

„Szabi egyre érettebb versenyzésre képes. Sajnos a büntetése miatt végül egy helyet visszacsúszott, de büszkék vagyunk rá.” – összegzett Nagy Norbert.

Lantos Szabolcs az összetett második helyéről várja a folytatást

0 Tovább

TáncSport – Magyar Európa-bajnoki címek

Itthon továbbra is Zsámboki Marcell a hazai szövetség elnöke

A magyar táncsport ismét bizonyított. Budapest adott otthont az akrobatikus rock and roll formációs Európa-bajnokságnak és a páros Világkupának.

A Sportkastélyban megrendezett világversenyen a felnőtt lány formációs kategóriában a Szupergirls Európa-bajnoki aranyérmet szerzett, megelőzve az ugyancsak magyar Origót, és a Ladies-t. Az aranyérmes a Rock and Magic SE, az ezüstérmes a Négy Muskétás SE, a harmadik a Rockin Board TSE formációja. A győztes Szupergirls zsinórban ötödször lett Európa legjobbja – ilyen korábban nem fordul elő a sportágban. A junior formációk versenyében is elsöprő magyar siker született: a Party Girls lett az első, a QUEEN előtt.

A felnőtt main class free style kategóriában Világkupát rendeztek. Itt 10 éve nem volt magyar döntős. A hazai rendezésű VK-n a Deli Alex,  Csényi Fanni (Rock and Magic SE) ezüstérmes lett, míg a junior VK-n az Ancsák Attila, Ökrös Júlia (Rock and Magic SE)  duó mindenkit megelőzött.

A sportág túl van egy elnökválasztáson. A fővárosban megtartott tisztújító közgyűlésen Zsámboki Marcell, az eddigi elnök újabb három évre kapott bizalmat. „Folytatjuk azt a munkát, amit elkezdtünk. A sportágunk rendkívül összetett. Minden szakágat szeretnénk a lehető legmagasabb szinten képviselni, erősíteni. Erre jó példa az akrobatikus rock and roll sikerek is. Készülünk a Világjátékokra, és majd azt követően a break révén az olimpiára. A táncsport soha nem volt ilyen magasan pozicionált. A magyar sportvezetés is ezt a vonalat erősíti” – összegzett Zsámboki Marcell.

VIDEÓ:

https://youtu.be/4k5oWv4AAB8

0 Tovább

Kutyasport - Lezárult a tavaszi hivatalos versenyszezon

Sikeres volt a 2. After Húsvét Kupa. Az Északi Szánhúzó Kutyások Sportklubja és a Magyar Kutyasport Szövetség Sárisápon rendezte meg az eseményt, amely nemzetközi kutyás futó, kerékpáros és dogscooter versenyt volt.

A szervezők információi szerint a verseny előtti éjszaka esett eső sajnos picit meg is nehezítette a rendezők és a versenyzők dolgát, de talán annyival érdekesebbé vált a pálya. Ez volt egyébként az első hivatalos kutyás futóverseny Magyarországon, ahol látássérültek is indultak, miután a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola képviseletében többen is rajthoz álltak.

„Az After Húsvét Kupával lezárult a tavaszi hivatalos versenyszezon. Az ősz elsősorban a 2 napos versenyekről fog szólni, ahova mindenkit szeretettel várunk” – nyilatkozta Dér Andrea, A Magyar Kutyasport Szövetség elnöke.

(Fotó: Bíró Zsófia)

0 Tovább

TáncSport – Profi bajnokként készülhet a Világjátékokra a Silvestri-Váradi kettős

Új bajnokokat avattak táncsportban. A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia adott otthont a táncsport magyar bajnokságoknak, ahol a szervezők exkluzív báltermi hangulatot alakítottak ki. A kétnapos versenyen eldőlt, hogy a felnőtteknél az amatőröknél és a profiknál is új bajnokokat avattak latinban és standardben is.

 

Az eddigi többszörös amatőr magyar bajnok Andrea Silvestri, Váradi Martina páros a profiknál szerzett aranyérmet. Náluk ez a verseny egyben felkészülési állomás volt a Világjátékokra, ugyanis latintáncokban ők képviselik a magyar színeket a nyári multisport versenyen, az egyesült államokbeli Birminghamben. Latin amatőrben a Miha Zerjav, Karcagi Laura páros lett magyar bajnok. A standardtáncok magyar bajnokságán Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra, profi standardben pedig Fodor-Kiss Norbert Csanád és Vaszi Réka Beáta győzött.

Zsámboki Marcell szerint a régi Nemzeti Sportcsarnok-beli versenyek hangulatát hozták vissza ezzel a magyar bajnoksággal. „Külön hangsúlyt kapott a fény és hangtechnika. A KIMBA nagyon jó helyszínnek bizonyult. Délután háromra már elfogytak a jegyek, és mindkét nap teltház előtt rendeztük meg a versenyeket” – összegzett a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke.

A 24 pontozóbíró kapott szerepet a magyar bajnokságon. Náluk sorsolással dőlt el, hogy ki milyen kategóriában pontoz, hiszen egyik nap 11, másik nap pedig 9 korosztályban avattak bajnokokat.

0 Tovább

TáncSport – A világ- és Európa-bajnokság kvótákért versenyeznek a KIMBA-ban!

A hétvégén megrendezik a TáncSport Magyar Bajnokságokat. A rangos sporteseménynek a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia, azaz a KIMBA csarnoka ad otthont. Szombaton és vasárnap összesen 20 kategóriában avatnak magyar bajnokot.

A táncsport egyre népszerűbb Magyarországon. A 2000-es években világviszonylatban is meghatározó magyar párok versenyeztek a hazai és a nemzetközi parketteken. Közülük kiemelkedik a Maurizio Vescovo, Törökgyörgy Melinda duó, amely világbajnoki aranyérmet is nyert 2007-ben. A sportág folyamatosan ott volt a Világjátékok programján. A latin és a standard táncok egyre nagyobb népszerűségre tettek szert, köszönhetően többek között a különböző kereskedelmi televíziós vetélkedőknek.

„Az idei csepeli magyar bajnokságon a legjobb magyar táncospárokat láthatjuk több korosztályban. A felnőtt kategórián kívül a különböző utánpótláskorú és szenior korosztályok kiválóságai lépnek parkettre. A magyar bajnokságok hagyományosan az év egyik legfontosabb versenyének számítanak, hiszen itt dől el az, hogy az egyes kategóriákban kik képviselhetik a magyar színeket a világ-és Európa-bajnokságokon” – nyilatkozta Zsámboki Marcell, a magyar bajnokságokat szervező Magyar TáncSport Szakszövetség (MTáSZ) elnöke.

0 Tovább

A Team MFR Tyres csapatban versenyez 2022-ben Herczig Norbert

A 2022-es ERC szezonban az indiai Team MRF Tyres tagjaként indul az Európa-bajnokságon Herczig Norbert és új navigátora  Igor Bacigál. A páros továbbra is SKODA Fabia Rally2 evo-val versenyez, amely a csapat jellegzetes piros-fehér színeibe öltözik, jelezve, hogy gyári versenyzőkként állnak rajthoz az ERC-ben.

„Nagyon megtisztelő ajánlatot kaptam a csapattól, és természetesen azonnal igent mondtam, így ebben az évben az MRF Tyres csapat egyik párosaként indulunk az ERC-ben. Az elmúlt évek teljesítménye alapján a cég három versenyzőt választott ki: Efrén Llarena-t, Simone Campedellit és engem. Azt gondolom, ezzel a felállással harcban lehetünk a csapatbajnoki címért, amit elsődleges célként tűztünk ki a 2022. évadban” – mondta Herczig Norbert.

Az indiai gumigyártót 1946-ban alapították, mára a világ 65 országában van jelen abroncsaival. A Rally Európa-bajnokságba 2020-ban érkeztek meg, és azóta komoly fejlesztési programot hajtottak végre. Ez a program ebben a szezonban folytatódik, és kiegészült azzal, hogy a bajnokságban is komoly célokat tűzött ki a csapat.

„Fontos feladatunk lesz, hogy visszajelzéseket adjunk az abroncsokról, és emellett természetesen a bajnoki pontokért is versenyzünk majd. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az MRF fejlesztései, a rengeteg mérnök munka elkezdett beérni: Már a tavalyi szezonban látszott, hogy a MRF abroncsok murván az elitbe tartoznak. Aszfalton van még egy pici hátrány, de ezt remélhetőleg az én tapasztalatom, tudásom kompenzálja majd. Így egy kölcsönösen kedvező helyzet alakult ki, a murvás versenyeken az MRF abroncsaival tovább tudunk gyorsulni, az aszfaltos futamokon pedig sokat tudunk segíteni a fejlesztésben. A munka természetesen a télen sem állt le, ezért számunkra az első közös teszten fog kiderülni, mit értek el a mérnökök ” – részletezte a feladatokat Herczig Norbert.

A portugáliai első versenyre egy hosszú teszttel készül majd Herczig Norbert és régi-új navigátora Igor Bacigál. A páros nagyon várja az újabb közös kilométereket.

„Háromszor nyertünk együtt magyar bajnokságot és háromszor voltunk másodikak, így eredmények szempontjából a legsikeresebb éveket együtt töltöttük. Izgatottak vagyunk a közös nemzetközi szereplés miatt, amit tovább fokoz, hogy az MRF csapat tagjaként egy új szinten kezdhetjük meg a szezont” – tette hozzá Herczig Norbert.

A tervek szerint az ERC sorozat minden futamán rajthoz áll Herczig Norbert és Igor Bacigál, ahol eddig hét verseny időpontja biztos, a nyolcadik futamot később jelentik majd be. A csapat által kitűzött célok mellett természetesen az egyéni értékelésben is a dobogót célozza meg a duó.

„Úgy gondolom, hogy az elmúlt években megszerzett nemzetközi rutinnal és az MRF Tyres hátterével csak az év végi dobogó lehet a célunk. Az elmúlt években nagyon sokat tanultam ebben a sorozatban. Igornak szintén van nemzetközi tapasztalata, ráadásul mi már nagyon sok kilométert versenyeztünk együtt. Ezeket alapul véve, nem kérdés, hogy 2022 végén az bajnokság első három helyének egyikén szeretnénk befejezni az évet” – összegzett Herczig Norbert.

A Rally Európa-bajnokság 2022. március 12-13-án kezdődik Portugáliában a Rally Serras de Fafe e Felgueiras versennyel.

A Rally Európa-bajnokság versenyei 2022-ben:

2022. 03. 12-13. Rally Serras de Fafe e Felgueiras

2022. 03. 26-27. Azores Rally

2022. 05. 13-14. Rally Islas Canarias

2022. 06. 11-12. Rally Poland

2022. 07. 02-03. Rally Liepaja

2022. 07. 23-24. Rally di Roma Capitale

2022. 08. 27-28. Barum Czech Rally Zlín

A nyolcadik verseny később kerül bejelentésre.

0 Tovább

Világjátékok – Újabb magyar táncsportos kvóta

Világjátékok indulási jogot szerzett az Andrea Silvestri, Váradi Martina kettős. A többszörös magyar bajnok latin táncos duó így a wroclawi játékok után másodszor képviselheti a magyar színeket Világjátékokon.

A spanyolországi Fene városa adott otthont a Világjátékok-kvalifikációnak, ahol Andrea Silvestri és Váradi Martina az ötödik helyet szerezte meg, ezzel kvótát szerzett a birminghami játékokra.

Váradi Martina elmondta, idén már profiként versenyeznek. „Ebben a sportágban ez egy váltásnak számít, bízunk benne, hogy a legjobb formánkat tudjuk majd nyújtani a Világjátékokon. A vírushelyzet most már sokkal jobban engedi az utazásainkat, így egyszerűbb lesz a felkészülés és a versenyzés is.” – mondta a táncművész, aki hozzátette a játékokig néhány nemzetközi versenyen lépnek parkettre, valamint a hazai közönség láthatja őket a márciusi magyar bajnokságon is.

Zsámboki Marcell, a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke kifejtette: a Világjátékok idei programján a táncsport összes szakterülete képviselteti magát. „A standard, latin, akrobatikus rock and roll és az olimpiai sportágként 2024-ben debütáló break is ott lesz Birminghamben. A már említett Andrea Silvestri, Váradi Martina kettős mellett a delegációt erősíti a 2021-es Rock and Roll Világbajnokságon kvalifikációt szerzett Bánhidi Dániel, Czetl Fanni párosunk is. A break szakterületen nagyon fiatal és tehetséges versenyzőink vannak, de az ő Világjátékok kijutását jelen pillanatban még nem valószínűsítjük.” – összegzett Zsámboki Marcell.

Világjátékok kvalifikációs latin verseny (a hatos döntő végeredménye):

1. Gabriele Goffredo, Anna Matus (Moldova)

2. Marius-Andrei Balan, Khrystyna Moshenska (Németország)

3. Andrey Gusev, Vera Bondareva (Oroszország)

4. Charles-Guillaume Schmitt, Elena Salikhova (Franciaország)

5. Andrea Silvestri, Váradi Martina (Magyarország)

6. Paul Moldovan, Cristina Tatar (Románia)

0 Tovább

Világjátékok – Birminghami indulásért táncol a magyar bajnok

Nem is kezdődhetett volna jobban a Magyar TáncSport Szakszövetség 2022-es éve. A 13-szoros magyar bajnok latin kettős, Andrea Silvestri és Váradi Martina a WDSF (Nemzetközi TáncSport Szövetség) világranglistán átvette a vezetést. A duó egyébként a hétvégén a Világjátékok kvalifikációért lép parkettre Spanyolországban.

Az egyesült államokbeli Birminghamben megrendezendő játékokra a La Corunában található Fene városában kerül sor.  

„A sok lemondással járó munka beérett, így méltán állhatnak a világ képzeletbeli dobogója tetején táncosaink.”- mondta Zsámoki Marcell, a Magyar TáncSport Szakszövetség (MTáSZ) elnöke.

Az MTáSZ az idei évre több nemzetközi táncverseny rendezésére adott be pályázatot a WDSF-hez, és a Nemzetközi Akrobatikus Rock And Roll Szövetséghez. A pályázatokat a napokban bírálják el. Reményeink szerint nagy eséllyel Magyarország rendezheti a Latin Világkupát, a Profi Latin Világbajnokságot, valamint az Akrobatikus Rock and Roll világversenyek közül is hazánkba kerül egy-egy korosztályos Világkupa és Európa-bajnokság rendezési joga. Természetesen a több évtizede Szegeden rendezendő Szőke Tisza Nemzetközi Táncverseny  és a szombathelyi Savaria Nemzetközi Táncverseny is megrendezésre kerül.” – számolt be mindezekről Zsámboki Marcell.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum