Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tíztánc Magyar Bajnokság – Szombathelyen léptek parkettre a legjobbak

Kilenc kategóriában avattak győztest a Tíztánc Magyar Bajnokságon. A Magyar TáncSport Szakszövetség információi szerint a felnőtteknél Rónyai Zoltán és Busa Dóra megszerezte harmadik győzelmét Szombathelyen. Másodikként Patkós Máté és Sulyán Lilla Katalin végzett, míg idén a dobogó harmadik fokára Veréb Dániel és Unger Fanni állhatott fel.

Az ifi mezőnyben Kovács Ádám és Faludi Eliza Eszter szerezte meg győzelmet. Tíztáncban az öt latin táncon kívül a standard táncokat is parkettre viszik a versenyzők.

Tíztánc Magyar Bajnokság

Szombathely

Dobogósok:

Felnőtt

1. Rónyai Zoltán, Busa Dóra

2. Patkós Máté, Sulyán Lilla Katalin

3. Veréb Dániel, Unger Fanni

Ifi

1. Kovács Ádám, Faludi Eliza Eszter

2. Molnár Ákos, Prozlik Melinda Lenke

3. Gali Gergő, Kondacs Jázmin Bíborka

Profi

1. Gombkötő Balázs, Balogh-Laskovics Petra

Senior I.

1. Szánthó Péter, Juhász-Szánthó Szilvia

Senior II.

1. Csuka László, Csuka-Bíró Hajnalka

Senior III.

1. Sámson László Dr., Kovács Beáta Gabriella Dr.

Junior II.

1. Farkas Bernát Jakab, Szekeres Lilla Sára

2. Ördögh Gergő Dominik, Avram Natália Anna

3. Bódis Botond, Balassa Bíbor

Junior I.

1. Pető Zoltán, Pintér Mónika Mária

2. Halmóczki Márk, Tran Ngoc Quynh Anh

3. Antal Bence Dominik, Békési Csenge

Gyerek Nyolctánc

1. Palotai Patrik, Illés Dorka

2. Oszlánczi Mihály Péter, László Léna

3. Hevesi Péter, Kikillai Anna Boglárka

0 Tovább

Világklasszis sportolók vehettek át díjat a MEFS Gáláján 

Megtartotta hagyományos Év Egyetemi Sportolója Díjátadó Gáláját a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS). 

Az Uránia Filmszínházban megrendezett eseményen a világversenyeken kitűnően szereplő egyetemistákat díjazták. Így például a kajakos Lucz Anna (Budapesti Gazdasági Egyetem), az úszó Milák Kristóf (Edutus Egyetem), a vívó Pusztai Liza (Eötvös Loránd Tudományegyetem), az úszó és életmentő Verrasztó Evelyn (Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem) és az uszonyosúszó Senánszky Petra (Debreceni Egyetem) érdemelte ki – többek között – az Év Egyetemi Sportolója díjat. 

Dr. Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár köszöntőjében kiemelte: mindig dicsérendő, ha egy sportoló az edzések mellett az egyetemeken is kimagaslót nyújt. „Olimpiai, világ és Európa-bajnokok vehetnek át díjat teljesítményükért. Nagy öröm látni, hogy ilyen sok kiemelkedően tehetséges sportoló vesz részt felsőoktatási képzésben. Ez is azt bizonyítja, hogy felelősségteljesen gondolkodnak a jövőjükről, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a civil életükben is megállják a helyüket. A Sportért Felelős Államtitkárság az idei felsőoktatási tanévben is meghirdette a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramot, amelynek célja, hogy támogassa azokat az aktív felsőoktatási hallgatói jogviszonnyal rendelkező kiválóságainkat, akiknek tanulmányaik mellett esélyük van arra, hogy Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai érmet szerezzenek. Ezt a programot a közeljövőben szeretnénk továbbfejleszteni, hogy ezáltal még hatékonyabban segíthessük céljaik elérésében az egyetemista élsportolóinkat.” – tette hozzá az államtitkár.  


Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, a MEFS elnöke beszédében ismertette az elmúlt év sikereit. „Van mit ünnepelni, 150 sportoló kap díjat. Soha ilyen sokat nem vehettek át elismerést. Három hét múlva minden idők legnagyobb magyar delegációja utazik ki az Egyesült Államokba a Téli Egyetemi Világjátékokra. Fontos mérföldkő lesz a magyar egyetemi sportéletben, mint ahogy az lesz a 2024-es Európai Egyetemi Játékok is, amelyre már most készülünk. Több, mint 400 egyetem 4000 hallgatóját látja vendégül Debrecen és Miskolc. Ez lesz Magyarország történetének legnagyobb oktatási és multisport rendezvénye.” – hangsúlyozta a MEFS elnöke.

Idén az egyetemek közötti Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) pontversenyt a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem nyerte. A Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság versenyein gyűjthető pontok alapján a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lett a második, megelőzve az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemet.

A Gálát megtisztelte jelenlétével dr. Hankó Balázs államtitkár, Szabó László MPB-elnök, dr. Mészáros János NVESZ-elnök, Fábián László, MOB-főtitkár, dr. Szarka Gábor, SZFE-kancellár és Eszterhai Marcell, a HÖOK megválasztott elnöke is.

Az esemény egyetemi vendéglátója a Színház- és Filmművészeti Egyetem volt, hallgatói pedig kimagasló előadásaikkal kápráztatták el a nézőket.

A Gálán több, mint 150 sportolót díjaztak. A teljes lista megtalálható a mefs.hu-n. 

0 Tovább

TáncSport – A Silvestri-Váradi kettős világkupa-aranyat nyert Bangkokban

Világkupa-győzelemmel fejezte be az idei évet a Világjátékok 4. helyezett magyar páros. Andrea Silvestri és Váradi Martina Bangkokban lépett parkettre a profi latin világkupán, ahol egy thaiföldi és egy izlandi duót megelőzve felállhatott a dobogó legfelső fokára.

 A hatos döntőben táncolt egy másik thaiföldi kettős, valamint egy olasz és egy Fülöp-szigeteki páros.

„Gyönyörű helyen volt a verseny, számítottunk arra, hogy megnyerhetjük, de az különösen felemelő, hogy a táncunkat is jónak éreztük végig. Hosszú és fárasztó szezonunk volt, ez volt az idei utolsó megmérettetésünk, soha rosszabb évet” – értékelt Váradi Martina. A magyar bajnok jelenleg vezeti a világranglistát.

 

Profi latin világkupa, Bangkok

Az érmesek:

1. Andrea Silvestri, Váradi Martina (Magyarország)

2. Shinawat Lerson, Preeyanoot Patoomsriwiroje (Thaiföld)

3. Nikita Bazev, Hanna Run Bazev (Izland)

0 Tovább

TáncSport - Soha nem látott magyar sikerek!

Sporttörténelmi sikerek táncsportban! Genfben világbajnoki címet szerzett a magyar csapat az akrobatikus rock and roll csúcs kategóriájában, az úgynevezett formation main class kategóriában.

Korábban sosem állhatott még magyar csapat a dobogón. A világbajnoki formáció tagjai: Csényi Fanni, Deli Alex, Király Ádám, Megyesi Veronika, Borek Dávid, Bihari Flóra, Bihari Luca, Jonas Brauer, Mercs Gréta, Szabó Mátyás, Lantos Lilla és Balla Balázs. Közben Lipcsében rendezték meg a versenytáncosoknak a profi latin világbajnokságot, ahol Andrea Silvestri és Váradi Martina ezüstérmes lett. Az aranyat itt a többszörös Világjátékok-győztes és világbajnok moldáv Gabriele Goffredo, Anna Matus duó szerezte meg.

Váradi Martina elmondta, nem sokat pihenhetnek, hiszen lehet, hogy novemberben Bangkokban lépnek parkettre. „Gyönyörű helyen rendezték meg a vb-t. Fantasztikus hangulat és teltház fogadott minket. Nagyon jónak éreztük a táncunkat és azt az eredményt sikerült elérnünk, amire számítottunk. Még kérdéses, de elképzelhető, hogy jövő hónapban Bangkokba megyünk a Világkupára” – nyilatkozta az eredményhirdetés után Váradi Martina a Nemzeti Versenysport Szövetség Sajtószolgálatának.

„A magyar táncsport kimagasló sikereit érte el 2022-ben az Andrea Silvestri, Váradi Martina profi táncospár” – ezt már Zsámboki Marcell, a Magyar TáncSport Szakszövetség (MTáSZ) elnöke mondta Lipcsében. A magyar bajnokok júniusban WDSF PD Latin Show világbajnoki, majd a Szombathelyen megrendezett WDSF PD Latin Európa-bajnoki címük és a csodás Világjátékok 4. helyezés után nagyot táncoltak Lipcsében. Magyar versenytáncos páros ilyen sikersorozatot még nem mondhat magáénak, mint amit Martina és Andrea az idei évben véghezvittek. A 15 magyar bajnoki cím mellett versenysportolói pályafutásuk csodálatos megkoronázása az idén elért eredményeik, melyeknek reméljük, hogy esetleges visszavonulásukig a jövőben is lesz folytatása. Közben sporttörténelmi magyar eredmények voltak Genfben is. Változatlanul nagyon büszke a magyar táncsport valamennyi elhivatott és alázatos sportolói magatartást tanúsító négy szakágának eredményes versenyzőire.” – tette hozzá az elnök. 

0 Tovább

Táncsport – Európa-bajnok lett a Silvestri-Váradi kettős

Európa trónjára ült a legjobb magyar táncospár. Andrea Silvestri és Váradi Martina megnyerte a profi latintáncok Európa-bajnokságát. A kontinensbajnokságnak Szombathely adott otthont a legendás Savaria Nemzetközi Táncfesztivál keretében. A magyar páros a döntőben német, román, izlandi, szlovák és lengyel duókat előzött meg.

A Silvestri-Váradi kettősön kívül a mezőnyben volt még két magyar páros: Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes a 9., Gombkötő Balázs és Balogh-Laskovics Petra pedig 14. lett.

Az újdonsült profi Európa-bajnok kettős a nyáron másodszor képviselte a magyar színeket a nem olimpiai sportok négyévente megrendezendő világversenyén, a Világjátékokon. Birminghamben döntőbe jutott és negyedik lett a magyar duó, ezt követően Bécsben megnyerte a latin kűr világbajnokságot. (Magyar TáncSport Szakszövetség)

0 Tovább

Hegyi Európa-bajnokság – Nagy Norbert 2. lett Horvátországban

Magyar dobogós hely az autós hegyi Európa-bajnokságon. Nagy Norbert a sorozat horvátországi állomásán mindössze hét tizeddel lemaradva a győztes mögött ezüstérmet szerzett.

A horvátországi Buzetben minden összejött a Nagy Norbi Racing Team pilótájának. „Lehet, hogy elkoptatott egy picit, de ez volt a 110 százalék. Boldog vagyok, hogy ilyen versenyzés után tudtam felállni a kategória eredményhirdetésekor a dobogó második fokára. Ami még örömtelibb, hogy ebben az autóban vannak még tartalékok, és különböző fejlesztésekkel sok minden kihozható belőle” – mondta Nagy Norbert a BMW 330i típusú versenyautójáról. Az első  helyen a szlovén Ales Prek végzett Buzetben.

(Nagy Norbi Racing Team)

0 Tovább

Ilyen volt a VIII. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvége!

A helyenként barátságtalan időjárás sem akadályozta meg az agráriumban dolgozókat, hogy egy tartalmas napot töltsenek el Tatán, az Olimpiai Központban. A VIII. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégén ezúttal is több száz sportolni vágyó húzott sportcipőt.

Most egy sportággal többet lehetett űzni Tatán, ezúttal először az agrársportnap történetében SUP-ra is lehetett állni. Ezenkívül asztaliteniszben, fogathajtásban, futásban, kispályás labdarúgásban, parkröplabdában, sárkányhajóban, streetballban és teniszben mérhették össze tudásukat az indulók.

Ez a rendezvény amellett, hogy sportolási lehetőséget nyújtott, közösségépítő is volt. Michl József, Tata város polgármestere, aki egyben az egyik védnöke is volt, a sportnapnak elmondta, a város örömmel fogadta az agráriumban dolgozókat. „Jó látni ezt a sikertörténetet, immár nyolcadik alkalommal a sporton és a kikapcsolódáson volt a hangsúly, és az agrárszektor ismét a sportpályákon bizonyította: szeret mozogni. Gratulálok dr. Bándy Pál főszervezőnek, aki megvalósította az ötletét, és egy szép hagyományt teremtett” – mondta Michl József.   

A rendezvénynek idén is két fővédnöke volt. Elvállalta a felkérést dr. Nagy István agrárminiszter, valamint ugyancsak fővédnök volt dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora.

Védnökök:

Dr. Bognár Lajos, országos főállatorvos

Dr. Gönczi Gábor, a Magyar Állatorvosi Kamara elnöke

Dr. Magyar Zoltán, a Nemzet Sportolója, kétszeres olimpiai bajnok tornász, állatorvos

Dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora

Győrffy Balázs, országos elnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke

Michl József, Tata város polgármestere

 

Bővebb infók a rendezvényről: http://oaas.hu/

0 Tovább

Állatorvosok, szőlészek, borászok sportolnak Tatán – többek között

A hétvégén Tatára figyel az agrárszektor! Az Olimpiai Központban ugyanis megrendezik a VIII. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégét!  Dr. Bándy Pál főszervező szerint idén is sok fiatal várható Tatára. „Idén egy sportággal többet lehet űzni Tatán. Ezúttal először az agrársportnap történetében, SUP-ra is lehet állni. Ezenkívül asztaliteniszben, fogathajtásban, futásban, kispályás labdarúgásban, parkröplabdában, sárkányhajóban, streetballban és teniszben mérhetik össze tudásukat az indulók.” – mondta dr. Bándy Pál.

Ez a rendezvény amellett, hogy sportolási lehetőséget nyújt, közösségépítő is. Valójában itt hivatásrendek találkoznak. Mérnökök, állatorvosok, egyetemisták, minisztériumi dolgozók, akik lehet, hogy távoli munkakapcsolatban vannak, de ezúttal egy pályán lesznek.

A rendezvénynek idén is két fővédnöke lesz. Elvállalta a felkérést dr. Nagy István agrárminiszter, valamint ugyancsak fővédnök lesz dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora.

Bővebb infók a szombati rendezvényről: http://oaas.hu/

0 Tovább

Hegyi Eb – Esős versenyen 8. lett Nagy Norbert

Szakadó eső tréfálta meg az hegyi Európa-bajnokság mezőnyét! A szlovéniai Ilirska Bistrica adott otthont a hegyi Eb utolsó előtti állomásának, ahol Nagy Norbert jól kezdett, az első felfutáson dobogós helyen végzett, a harmadik leggyorsabb idővel fordult a záró szakaszra, mely már zajlott, amikor leszakadt az ég, így többek között a magyar versenyző is esős pályán autózott, és végül a 8. helyen zárta az Eb-futamot.

„Az első futam jó volt, a harmadik hellyel elégedett is voltam, de ez a hegyi versenyek átka, hogy néha megviccel az időjárás. Az ellenfelek még felmentek szárazon, és van, aki megkapja az égi áldást” – összegzett Nagy Norbert.

A Nagy Norbi Racing Team pilótája így már a következő futamra koncentrál, amely az Eb-sorozat záróversenye lesz Horvátországban.

0 Tovább

Lantos Szabolcs győzött a Szlovákia Ringen

Még jogosítványa sincs, de egyre jobb a versenypályán

Magyar győzelem a Renault Clio Közép-Európa-Kupában. Lantos Szabolcs a Szlovákia Ringen szombaton és vasárnap is győzött. A Nagy Norbi Racing Team versenyzője az összetett második helyéről várhatja a zárófutamot, amelyet három hét múlva a csehországi Brnóban rendeznek meg.

A verseny után Nagy Norbert, a csapat szakmai vezetője értékelt.

„Szabi fejlődése elég markánsan tetten érhető. A csapatnál kezdett gokartozni, aztán váltott. Nagyon tudatos versenyző, és ezt jó látni, hogy amit megbeszélünk egy-egy futam előtt, azt maximálisan végrehajtja.” – mondta Nagy Norbert, aki mindamellett, hogy mentorál, a hegyi Európa-bajnokságon versenyzik.

Lantos Szabolcs 9 évesen kezdett gokartozni. „Egészen pici voltam, amikor apukám kivitt a pályára, amikor versenyzett. Nagyon megtetszett ez a sport, és minél hamarabb ki akartam próbálni. Hatodik szülinapomra a szüleim megleptek egy gokarttal. Innen már nem volt megállás…” – emlékezett vissza a kezdetekre a most 16 éves Lantos Szabolcs, akinek még jogosítványa sincs, de a versenypályán egyre otthonosabban mozog.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum