Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

SZEOSZ – Teltházas és sikeres konferencia a szabadidősport rendezvényekről

Rangos konferenciát rendezett a SZEOSZ, azaz a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége.

A budapesti eseményen – amely teltházas volt – előadást tartott többek között Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, Kocsis Árpád a Budapest Sportiroda vezérigazgatója és Zelcsényi Miklós az NN Ultrabalaton főszervezője.

A MOM Sportban lebonyolított az érdeklődők választ kaphattak arra, hogy mitől lesz sikeres egy sportesemény marketingje, szó esett a sportrendezvényekre köthető egészségügyi biztosításról, felmerült több felelősségi kérdés is, valamint feledhetetlen élménybeszámolót tartott Rakonczay Gábor, többszörös világrekorder, óceán-átszelő magyar evezős és kenus.

A SZEOSZ idén alakult és ez az első konferenciája. A szövetség 27 alapító tagja 2018-ban több mint 80 sportrendezvényt szervezett, és közel 240 ezer szabadidősportolót mozgatott meg. Az alapítók szervezőként mindennapi munkájuk során felismerték, hogy nagyon hasonló kihívásokkal küzdenek, legyen szó akár egy Ultrabalaton-szintű óriásrendezvényről vagy egy kisvárosban rendezett húsvéti nyuszifutásról. 

Bővebb információk a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségéről a www.szeosz.hu oldalon olvashatók.

Az előadók névsora:

 

-          Révész Máriusz (aktív Magyarországért felelős kormánybiztos - nyitóbeszéd)

-          Kocsis Árpád (Budapest Sportiroda Kft. - alapgondolatok 400 teljesített és 500+ megszervezett szabadidősport esemény után)

-          Zelcsényi Miklós (Balatonman Kft. - egy szabadidősport-esemény felépítése A-tól Z-ig)

-          Slett Tamás (ERGO-Ambulance Kft. - egészségügyi biztosítás a sportrendezvényeken)

-          Csányi László „Csanya” (Körtés Egyesület - Mitől lesz sikeres egy sportesemény marketingje?)

-          Szemán Róbert (Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft - Felelősségi kérdések egy sportrendezvény lebonyolítása kapcsán)

-          Rakonczay Gábor (többszörös világrekorder, óceán-átszelő magyar evezős és kenus – élménybeszámoló)

0 Tovább

Ismét világsztárok Budapesten, a Danza Táncstúdió jóvoltából!

A Hungarian Openen ezúttal  Gabriele Goffredo és Anna Matus lép parkettre. A világklasszis latinpáros moldáv színekben hódította meg a világot. Trófeagyűjteményükben megtalálható a latin világbajnoki győzelemért járó kupa, emellett nyertek Európa-bajnokságot és Világjátékokat is.

Az újpesti rendezvény korábban Magyarországra hozta többek között a profi világbajnok Riccardo Cocchit és Yulia Zagoruychenkót, akik hatalmas show-t csináltak. Ugyanilyen fergeteges hangulat várható október 12-én is a Tungsram Sportcsarnokban, tudtuk meg dr. Faluvégi Andrástól, a Danza TáncStúdió vezetőjétől. „Gabriele Goffredo és Anna Matus személye garancia arra, hogy ismét világszínvonalú produkciót láthatnak a nézők. A Hungarian Openen versenyeket is rendezünk. Lesz például úgynevezett pro-am verseny, amely egyre népszerűbb szerte a világon. Itt egy profi és egy amatőr táncos alkot egy párt.” – mondta a főszervező.

Október 12-én tánciskolás és klubközi táncversennyel kezdődik a program, majd a B osztályos döntők után parkettre lép Gabriele Goffredo és Anna Matus. Később rendezik meg a tanár-diák, azaz a pro-am táncversenyt.

Bővebb infók a Hungarian Openről, nevezéssel kapcsolatos hírek és jegyinformációk az esemény hivatalos oldalán, a www.hungarianopen.hu –n olvashatók. 

0 Tovább

Több magyar páros is aranyérmet szerzett a Kistelek Openen

Sikeres volt a 16. Kistelek Open. A rangos nemzetközi táncversenyen több számban is magyar győzelem született. A Csongrád megyei kisvárosnak, illetve a rendező PRO Art Táncstúdiónak az idei open főpróba volt a jövő évi világverseny előtt. 2020-ban ugyanis Kistelek ad otthont az U21-es Standardtáncok Világbajnokságának.

Zsom Olivér szerint elégedetten utazhattak haza a nemzetközi, és a magyar párosok.

„Igyekeztünk valami újat csinálni. Az eddig megszokott díszletet alaposan felújítottuk, valamint a profi fény- és hangtechnika igazán emlékezetessé tette a 16. Kistelek Opent. Nem beszélve a rangos nemzetközi mezőnyről. Magyar szempontból jó eredmények születtek, többek között az International Latin Opent Miha Zerjav és Karcagi Laura megnyerte, mint ahogy aranyérmes lett az U21-ben Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra, valamint Novák István és Sebesi Daniella. Előbbi duó a stadardtáncok versenyében, utóbbi pedig latintáncokban végzett az élen.” – összegzett Zsom Olivér, a PRO Art Táncstúdió elnöke.

0 Tovább

24 helyet lépett előre Herczig

Egy két perces időbüntetés miatt csak a 33. helyről rajtolhatott szombaton a MOL Racing Team párosa, Herczig Norbert és Ferencz Ramón a Rali Európa-bajnokság ciprusi futamán, de nagyszerű autózással a nap végére feljött a 9. helyre.

autósport

A Wolkswagen Polo GTI R5-tel versenyző párosra vasárnap még 105 kilométernyi gyorsasági szakasz vár.

Ha nem kaptak volna időbüntetést, akkor a 4. helyen állna a magyar páros, mindössze 3 másodperce a dobogós helytől.

0 Tovább

TáncSport - Rendhagyó Kistelek Open következik

A hétvégén megrendezik a 16. Kistelek Opent. A Csongrád megyei kisvárosban idén közel 400 páros vesz részt a nemzetközi táncversenyen – tudtuk meg a szervezőktől.

Zsom Olivér, a PRO Art Táncstúdió elnöke elmondta, 2019-ben a felnőtt latin és standard versenyeken kívül az U21-es standard világranglista megmérettetés kerül a középpontba.

„2020-ban Kistelek U21-es standard világbajnokságot rendez, ezért számunkra nagyon fontos az idei open. Fontos, hogy látványos bemutatóval készülünk, többek között a világbajnok Törökgyörgy Melinda is parkettre lép a gyermekáldás után. Ez Melinda, a Romani Design és a Pro-Art közös produkciója lesz, úgyhogy mindenképp rendhagyó Kistelek Opennel találkozhat a közönség” – mondta Zsom Olivér.  A 16. Kistelek Opent szeptember 28-án és 29-én rendezik meg.

0 Tovább

Több egyetem is képviseltette magát a VI. Országos Állatorvos-Agrár Sportnapon

„Idén is több mint ötszázan álltak rajthoz, elsősorban fiatalok neveztek” – kezdte értékelését Dr. Bándy Pál főszervező.

„A sportnapot hagyományosan az állatorvosoknak, az agrármérnököknek, a szőlészeknek, a borászoknak, kertészmérnököknek, erdőmérnököknek és a vadászoknak rendezzük meg, ezúttal azonban a szakirányú egyetemek tanulói szép számmal érkeztek Tatára, ahova többek között Wladár Sándor olimpiai bajnok úszó, a Magyar Úszó Szövetség elnöke is ellátogatott ” – mondta a főszervező.

Az VI. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégén asztaliteniszben, fogathajtásban, futásban, kispályás labdarúgásban, parkröplabdában, sárkányhajóban, streetballban és teniszben mérhették össze a tudásukat az indulók.

A sportnap fővédnöke Dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora volt, míg a védnöki testületben Dr. Bognár Lajos, országos főállatorvos, Dr. Gönczi Gábor, a Magyar Állatorvosi Kamara elnöke, Dr. Magyar Zoltán, a Nemzet Sportolója, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, Czene Attila olimpiai bajnok úszó, valamint Michl József, Tata város polgármestere kapott helyet

0 Tovább

Egy esemény, ahol az agrármérnök együtt focizik a vadásszal, a borász meg fut

Szombaton immár hatodik alkalommal rendezik meg az Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégét. Szeptember 21-én ugyanis az agráriumban dolgozók Tatára mennek, hogy az őszi munkák közben egy kicsit lazítsanak. „A sportnapon összesen nyolc sportágban próbálhatják ki magukat a benevezettek, a mozgás mellett pedig jut idő a szórakozásra is.” – áll a szervezők eseményleírásában.

A rendezők célja az volt a hagyományteremtő rendezvény megálmodásakor, hogy legyen egy nap, amikor az állatorvosok, az agrármérnökök, a szőlészek, borászok, a kertészmérnökök, az erdőmérnökök és vadászok, akik nap, mint nap együtt dolgoznak az agráriumban egy minisztérium irányítása alatt, együtt sportolhassanak.

Az VI. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégén asztaliteniszben, fogathajtásban, futásban, kispályás labdarúgásban, parkröplabdában, sárkányhajóban streetballban és teniszben mérhetik össze a tudásukat az indulók.

Bővebb információk: www.oaas.hu

Fővédnök:

Dr. Sótonyi Péter, rektor, Állatorvostudományi Egyetem

Védnökök:

Dr. Bognár Lajos, országos főállatorvos

Dr. Gönczi Gábor, a Magyar Állatorvosi Kamara elnöke

Dr. Magyar Zoltán, a Nemzet Sportolója, kétszeres olimpiai bajnok tornász, állatorvos

Győrffy Balázs, országos elnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke

Michl József, Tata város polgármestere

További támogatók az esemény honlapján!

0 Tovább

Táncsport - Újabb világbajnoki döntő

Ismét világbajnoki döntőt táncolt a magyar bajnok. Andrea Silvestri és Váradi Martina a hatodik helyen végzett a latintáncok világbajnokságán. A moszkvai vb-n a másik magyar páros, Hidi Balázs és Kis Violetta egy szlovák párossal holtversenyben a 41-42. helyen zárt.

A latintáncok világbajnokságán az aranyérmet az orosz Armen Tsaturyan, Svetlana Gudyno duó szerezte meg, megelőzve Marius-Andrei Balant és Khrystyna Moshenskát (Németország), valamint Timur Imametdinovot és Nina Bezzubovát (Németország).

A Silvestri-Váradi kettős tavaly is a hatodik helyen végzett a vb-n, és a világranglistán is ezt a pozíciót birtokolja. Az idei világbajnokságon 85 páros indult.

0 Tovább

Elstartolt az Eötvös Loránd Kerékpáros Expedíció

Elindult az Eötvös Loránd Kerékpáros Expedíció. Az eseményt a tudós és lányai sportos életvitele előtt tisztelegve, egyben hagyományteremtő szándékkal rendezték meg.

Az expedíció Székesfehérvárról indult, a Dráva mentén halad, összesen 610 kilométert letekerve és 3350 méter szintkülönbséget leküzdve jut el a Dolomitokba, az Eötvös-csúcs (Cima di Eötvös, 2836 m) alatti Misurina-tóig.

A biciklisek a háromnaposra tervezett túra végén találkoznak a Magyar Turista Egyesület hegymászóival, akik másnap a csúcsra készülnek, miután átvették a képzeletbeli stafétabotot. Az esemény szervezője az ELTE-BEAC Polythlon Klub, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetséggel és a Testnevelési Egyetemmel együttműködve, a Báró Eötvös Loránd Emlékév 2019  finanszírozásában.

Az expedíció csapatában egy fizikusként végzett ELTE-s oktató, és öt aktív és frissen végzett hallgató kerékpározik. Az expedíció nyitott, ahhoz szabadon lehet csatlakozni, akár az indulástól kezdve, de útközben is.

0 Tovább

A karatés Nagy Botond Egyetemi Európa-bajnok lett

Nagy Botond (Budapesti Műszaki Egyetem) arany-, Sterck Laura (Corvinus Egyetem Budapest) és Klement Kármen (Testnevelési Egyetem) pedig bronzérmes lett az Európai Egyetemi Sportszövetség, az EUSA küzdősport Európa-bajnokságának karate versenyén Zágrábban.

 

Férfi formagyakorlatban a sportág olimpiai debütálásán, a 2020-as tokiói ötkarikás játékokon való részvételért hajtó Nagy Botond a selejtezők során három fordulóból is sikerrel lépett tovább. Mivel a harmadik körben a KSI versenyzője a mezőnyből a legmagasabb pontszámot érte el, így a fináléba került. A szombat délutáni döntőben Nagy Botond meggyőző produkcióval múlta felül a szlovák Smoligát.

 

A nőknél a szintén a jövő évi olimpiára aspiráló Sterck Laura ugyancsak három fordulón túljutva harcolta ki a bronzmérkőzést, ráadásul a második körben magasabb pontszámot ért el, mint a többszörös korosztályos Európa-bajnok, későbbi döntős olasz D'Onofrio. A harmadik helyért vívott mérkőzésen aztán az MTK katása magabiztosan nyert a spanyol Vega ellen.

 

Küzdelemben a nők 50 kg-os súlycsoportjában Klement Kármen három győzelemmel és egy vereséggel végzett a harmadik helyen. A Vasas sportolója a bronzmérkőzésen az ukrán Kmit ellen diadalmaskodott.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum