Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Történelmet írtak a BGE fiai az egyetemi vízilabda Európa-bajnokságon!

Ezüstérmet szerzett a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) férfi vízilabdacsapata az egyetemi vízilabda Európa-bajnokságon. A szlovéniai Koperben megrendezett kontinensbajnokságon a végig veretlen BGE a döntőben a Łódźi Műszaki Egyetemmel került össze, és a lengyelek végül 12-9-re győztek.

 

A BGE vízilabdázói így is történelmet írtak, hiszen első alkalommal hoztak el érmet magyar csapatként az egyetemi Európa-bajnokságról. 2016-ban a BME 4., a SOTE pedig 7. helyet szerzett.

Bálint Ákos edző, BGE: A döntő meccsen tudtuk mi fog történni, hiszen a tornán korábban már játszottunk a lengyelekkel. Megvoltak a helyzeteink, de nem tudtuk belőni őket és végig rohantunk az eredmény után. Összességében megérdemelten nyertek a lengyel barátaink. Mindemellett nagyon büszke vagyok a fiúkra, hiszen első alkalommal hoztunk el érmet magyar vízilabdacsapatként. Szeretném megköszönni a szövetségnek, hogy indulhattunk ezen a tornán és a BGE-nek minden támogatását amit kaptunk tőlük.

A csapat tagjai: Csillagh Bence, Dolnay Botond, Fülöp Richárd János, Garancsy András, Kardos Benedek, Konczi Márton, Mihályi András, Rébeli-Szabó Máté, Seeler Botond, Seres János, Szám Tamás, Vági János Dániel, Veres Norbert. Csapatvezető: Dorogi Balázs, Edző: Bálint Ákos

0 Tovább

Új futópályák épülnek

Tizenkét futópálya épülhet az ország tizenegy településén annak a szakmai programnak a keretében, amelyet szerdán jelentett be Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

A budapesti sajtóeseményen elhangzott, hogy a program fele-fele arányban állami, illetve önkormányzati forrásból valósul meg a közelmúltban megalakult Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége (SZEOSZ) szakmai iránymutatásával és közreműködésével.
A futópályák rekortán borításúak és egyenként legalább egy kilométer hosszúak. „Ezekkel a pályákkal kapcsolatban a célunk az volt, hogy minél többen tudjanak rendszeresen, kulturált körülmények között, biztonságosan futni” – mondta a kormánybiztos.
Amennyiben minden a tervek szerint alakul, Budapesten két pálya is épülhet, Kőbányán és Békásmegyeren. Ezen kívül Baja, Esztergom, Fót, Gödöllő, Hajdúböszörmény, Kecskemét, Pápa, Szeged, Székesfehérvár és Szolnok lakosai is futhatnak majd az új futópályákon, méghozzá díjmentesen.

Összefogás a szabadidősportért


Megalakult a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége, azaz a SZEOSZ. A szövetségben helyet kaptak Magyarország legnagyobb szabadidősport-eseményszervezői. A SZEOSZ-t 27 alapító tag hozta létre azzal a céllal, hogy minél fejlettebbé tegyék a hazai szabadidősportos rendezvényeket és hatékonyan képviseljék a szervezők érdekeit.
A szövetség alapító tagjai a tavalyi esztendőben összesen több mint 80 rendezvényt szerveztek, és majd’ 240 ezer szabadidősportolót mozgattak meg. Péter Attila, a SZEOSZ elnöke hangsúlyozta, hogy a következő időszak legfontosabb feladata a szövetség bázisának növelése és megerősítése lesz, ezért várják szervezőtársaik jelentkezését.  
A szövetségnek bármely magyarországi székhelyű, szabadidősport-események szervezésével foglalkozó jogi személy a tagja lehet, amely az egyesület honlapján (www.szeosz.hu) benyújtja csatlakozási kérelmét, és megfizeti az alapszabályban meghatározott, résztvevői létszámoktól függő éves tagdíjat. Alapkövetelmény: legalább 2 év szabadidősport-eseményszervezői múlt.

0 Tovább

Jön a Nyári Sportbajnokságok Hete

Több mint 40 sportág 2500 versenyzőjének részvételével rendezik a nyár legnagyobb sport fesztiválját. A Beach Sports Festival 2019 nyitó sajtótájékoztatóján a szervezők elmondták: Június 20-23. között a Lupa Beachen rendezik a strandsportágak országos, regionális bajnokságait, valamint a hagyományosan zárt terekhez kötött sportok ez alkalomra kiírt versenyeit. Ugyanakkor a hagyományos versenysportok mellett bemutatkoznak a jövő sportjai is.

 

„A Beach Sports Festivalon a versenyzők mellett a strandolókat, kísérőket szintén aktív sportolásra invitáljuk. Jelentős szerepet kapnak a hagyományosan teremsportok, mint például a harcművészetek és küzdősportok, szellemi sportok, melyek esetében a sportolók és szurkolóik, családtagjaik által is régen várt értékként jelentkezik, hogy szabadban, strandkörnyezetben versenyezhetnek. Tekintettel az egyedi szépségű természeti környezetre, a fenntartható fejlődés és a környezet védelme hangsúlyozott része a fesztiválnak”- mondta a sajtótájékoztatón Bóné Zoltán a Beach Sports Festival versenyigazgatója.

A szervezők elmondták, hogy a programsorozat keretében bemutatkoznak a jövő sportjai is. Ezen a hétvégén rendezik az e-sport triatlon országos bajnokság döntőjét.  Több mint 100 magyarországi és határon túli középiskola e-sport csapataiból jutott a nyolc legjobb a döntőbe. Sikeres nemzetközi példák bemutatásával, „E-Sport és Sport fejlesztés„ címmel konferenciát tartanak iskolák, sportklubok, oktatók, pedagógusok, edzők, érdeklődő szülők részére. A programot a Kolumbiai Nagykövetség által támogatott salsa est, olimpiai, világbajnok kajak-kenusaink jégkorong „aranycsapat” és női válogatottal megmérkőző sárkányhajó versenye, továbbá megfelelő időjárás viszonyok esetén különleges légibemutatók színesítik.

A Beach Sports Festivalon részt vesznek olyan sportágak is, melyek a szeptember 13-15. között Budapesten rendezett World Urban Games – Városi Sportok Világjátékán is szerepelnek. Ilyen például a parkour (akrobatikus elemekkel bővített városi akadályfutás), vagy a csapatjátékként szereplő frizbi.

Gerendai Károly, a Lupa megálmodója elmondta: ”A strand mellett már a kezdetektől egy sportcentrumként képzeltem el a Lupát, ahol az amatőröktől a profikig mindenki aktívan pihenhet. Nagyon örülök, hogy most ennek az új, műfajteremtő eseménynek a kapcsán koncentráltan tudjuk megmutatni, hogy mennyi mindenre van lehetőség nálunk.”

Kolumbia nagykövete, Carmenza Jaramillo, a Beach Sports Festivalt kiváló kezdeményezésnek tartja és támogatják Kolumbia legjobb táncosaiból formálódott salsa együttesének, az Ensálsate vezető táncosainak június 22-i előadását, a master class oktatást és a napot záró salsa partit. A nagykövet asszony elmondta: Kolumbia ez évben ünnepli függetlenségének 200. évfordulóját. Örömmel látják a sok kulturális eseményt világszerte, így Magyarországon is, mint például augusztus 8-án a Sziget Fesztiválon a népszerű Puerto Candelaria együttes fellépése.

 

A multisport Beach Sports Festival 2019 a következő sportágak részvételével zajlik:

Labdasportok: strandfrizbi, strandkorfball, strandröplabda, ülőröplabda, strandfoci,

lábtenisz, vízilabda, vízikosárlabda

Vízisportok: búvárúszás, élet és vízimentés, nyíltvízi úszás, wakeboard, SUP, sárkányhajó, kajakpóló, kajak-kenu

Harcművészetek: szumó, karate, ju-jitsu, grappling, kempo, rendészeti küzdelem

Szellemi és precíziós sportok: gó, sakk, darts, sporthorgászat – casting

E-sportok: LoL, CS:GO, Gran Turismo, JustDance, FIFA, World of Tanks

Szabadban űzhető sportágak: vitorlázó repülés, íjászat, bikini fitness, bothúzás, dinamikus sportlövészet, parkour, levegő sportok – karika, silk, rúdsport, funkcionális fitnesz

Technikai sportágak: drón verseny, hajómodellek, autómodellek, hőlégballon

Bemutatók: salsa tánc, aerobik, pétanque

További információ: www.beachsportsfestival.hu

0 Tovább

Latintáncok Európa-bajnoksága: A kontinens legjobbjai között zárt a magyar bajnok

Ismét Eb-döntőt táncolt a magyar bajnok páros. A Párizsban megrendezett latintáncok Európa-bajnokságán a szabályok értelmében két magyar páros lépett parkettre. Andrea Silvestri és Váradi Martina a 61 duót felvonultató mezőnyben bejutott a hatos fináléba, ahol végül az ötödik helyet szerezte meg. A Silvestri-Váradi kettősnek ez volt zsinórban a harmadik Európa-bajnokság, amelyen döntőt táncolt.


A másik Eb-résztvevő magyar páros Miha Zerjav és Karcagi Laura volt, ők a 23. helyen fejezték be a kontinensbajnokságot. Párizsban az aranyérmet az orosz Armen Tsaturyan, Svetlana Gudyno duó szerezte meg.
Ugyancsak Párizsban rendezték meg az Akrobatikus Rock&roll Free Style Páros Európa-bajnokságot, amelyen Mészáros Gábor és Lengyel Bonita képviselte Magyarországot, és végül a 13. helyet szerezte meg.
Június elsején rendezik meg Szombathelyen az 54. Savaria Nemzetközi táncversenyt, amelyre eddig 23 ország 53 párosa nevezett.
A sportágban egyébként az előttünk álló hétvégén rendezik meg az ország egyik legrangosabb eseményét, az 54. Savaria Nemzetközi Táncversenyt. A Savaria idén a World Open latin világkupa és WDSF szenior tíztánc világbajnokság egy-egy versenyét is magában foglalja, de ezen kívül ifjúsági és junior korcsoportban lesznek parkettre lépők. Budapesten egy másik rangos táncos esemény lesz június 7-én, 8-án és 9-én. A nemzetközi szövetség (WDSF) ugyanis a fővárosban tartja éves közgyűlését, ahol tisztújítás is lesz. A közgyűlésre 100 ország 200 képviselője érkezik Budapestre.

0 Tovább

Táncsport - Zsámboki Marcell maradt az elnök

Zsámboki Marcell maradt a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke. A sportvezető 2018 nyarán vette át a szövetség irányítását, miután elődje, Sági István lemondott. Az elnöki posztra Zsámboki Marcellen kívül Sándor Zoltán pályázott, a közgyűlés végül előbbinek szavazott további három évre bizalmat.

 

Zsámboki Marcell a Magyar Táncművészeti Egyetem docense a Koreográfus- és Táncpedagógus Intézet korábbi igazgatója. Kétszeres világ- és Európa-kupa-győztes, Európa-bajnok divattáncos, hatszoros amatőr és háromszoros profi magyar bajnok versenytáncos. A versenytáncban eltöltött húszévnyi versenyzői múlt, valamint a korábban az MTáSz-ban betöltött alelnöki pozíció után közel egy évtized után tavaly tért vissza a szakszövetség élére.

A régi-új elnök elmondta, továbbra is az az általa vezetett elnökség célja, hogy a hazai táncsport egységét megteremtse, továbbá Magyarország pozíciója tovább erősödjön a nemzetközi táncsportban.

„Nagy sportdiplomáciai sikernek tartom, hogy idén Magyarország rendezheti meg a Nemzetközi Táncsport Szövetség (WDSF) közgyűlését, melyen öt kontinens száz tagszervezetének közel kétszáz elnöke és küldöttje vesz részt. Ezenkívül szeretnénk minél több nagy nemzetközi világverseny megrendezéséért is pályázni. Követve a nemzetközi szövetség által előírt irányzatot, a jövőben a Magyar TáncSport Szakszövetség egyfajta ernyőszervezetként segít minden (sport)táncos műfajt.” – mondta Zsámboki Marcell.

0 Tovább

Eléggé egészségesek az egyetemisták?

Egyetemekre is eljut Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja. A 2018 - 2019-es tanévtől kezdve kiemelt célcsoportok közé tartoznak a felsőoktatási hallgatók, ebben partner a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) is.

 

A Lágymányosi Eötvös Napok részeként az egyetemisták egészségügyi szűréseken vehettek részt az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), a Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogramja (MÁESZ) és a MEFS szervezésében. A felsőoktatási hallgatók számára külön tájékoztató füzetet is készítettek Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja keretében, mely célja szerint fel kívánja kelteni a hallgatók figyelmét az egészségszűrés és az egészséges életmód fontosságára.

Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség elnöke úgy látja, a fiatalok esetében a preventív akciók a jövőben nagyobb hangsúlyt kell kapjanak. „Hatalmas a felelősségük a mai egyetemistáknak és főiskolásoknak, hiszen a jövőben ők képzik majd a társadalom értelmiségi rétegét.  Tetteiknek komoly véleményformáló hatása van. Örömteli, hogy egy ilyen komoly szakmai tapasztalattal rendelkező program részt tudott venni a Lágymányosi Eötvös Napokon. Bízom benne, hogy lesz folytatás” – fogalmazott a MEFS elnöke.

 

Dankovics Gergely, Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának igazgatója szerint az egészség a legnagyobb érték egy ember életében, és ezt már fiatalok körében is tudatosítani kell. "A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetségben egy olyan partnert tisztelhetünk, amely átfogja a hazai felsőoktatási intézményeket, valamint a sportra és az egészséges életmód fontosságára hívja fel a figyelmet. Az elmúlt 10 évben közel hétmillió vizsgálatot végeztünk, jellemzően középkorú és idősebb korosztályok körében. Fontos célunk, hogy a fiatalokat is bevonjuk a preventív akcióinkba és nekik is szűrési lehetőséget biztosítsunk” – mondta Dankovics Gergely.

0 Tovább

Eb és közgyűlés előtt a táncosok

Május 25-én megrendezik az idei latintáncok Európa-bajnokságát. A magyar színeket az Eb-döntős Andrea Silvestri és Váradi Martinán kívül a Miha Zerjav, Karcagi Laura duó képviseli. Egy évvel ezelőtt Magyarország rendezte meg a kontinensbajnokságot.

 

Debrecenben Váradi Martináék az ötödik helyen végeztek. Az idei Eb-nek Párizs ad otthont. Az Eb-vel kapcsolatban Váradi Martinát kérdeztük. A klasszis táncos szerint jó úton haladnak, és több hónapja készülnek a kontinensbajnokságra.

„Az Európa-bajnokságra való készülést már az év elején elkezdtük, azóta túl vagyunk egy Grand Slam- versenyen, ahol mindössze 0.10 ponttal maradtunk le az 5. helyről. Addig két versenyünk lesz és utazunk külföldre a tanárainkhoz is. Minden táncban a pontosságára és a tiszta táncra szeretnénk koncentrálni, mert ezeken éreztük az utóbbi időben, hogy javítanunk kell. Ami az erősségünk a táncokban az a zeneiség és a ritmika, amit addig minél jobban szeretnénk hangsúlyozni és pontosabbá tenni” – mondta Váradi Martina.

A párizsi Európa-bajnokság előtt megszólalt a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke is. „Mindig kiemelt figyelmet kapnak a világversenyek, bízom benne, hogy a magyar táncosok ezúttal is megállják a helyüket. Itthon a szövetség életében fontos eseménynek számít az Eb-t megelőző tisztújító közgyűlés. Fontos mérföldkőhöz érkezett a szövetségünk, hiszen rendkívüli közgyűlés keretében szavaztak a tagszervezetek az új táncszakok megalapításáról. Ez egyébként törvényi kötelezettségük is, hiszen a WDSF új táncirányzatok felvételéről döntött az éves közgyűlésén, így a hazai sporttörvényt nekünk is be kell tartanunk” – mondta Zsámboki Marcell, a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke.

0 Tovább

A Hungaroringen kezdődik a szezon Nagy Dániel számára

Április 27-28-án megkezdődik a TCR Európa-kupa 2019-es évada. A 2018-ban összetettben ötödik helyezést elérő, Assenben futamgyőzelmet szerző, a WTCR magyarországi fordulóján szabadkártyásként második helyezett Nagy Dániel idén is a M1RA-val folytatja a versenyzést.

Hétvégén benépesül a Hungaroring, a túraautó-világkupa második fordulóján várhatóan ezúttal is tízezrek szurkolnak majd a magyar versenyzőknek, nemcsak a WTCR, hanem a TCR Európa-kupa futamain is. A sorozat ugyanis Magyarországon kezdődik, itt mutatkozik be először a 31 autóból álló mezőny, melynek Nagy Dániel, a M1RA versenyzője is a tagja.

“Fantasztikus mezőny jött össze erre az évre, a nevezési listán található nevek bizonyítják, hogy egy erős sorozatról van szó, ahol WTCR-ből érkező és újonc versenyzők mellett a bajnokság tavalyi szezonjából ismert pilóták küzdenek meg a bajnoki címért. Nem lesz könnyű dolgunk, de a M1RA-val együtt mindent megteszünk azért, hogy emlékezetes perceket szerezzek a szurkolóinknak. Reméljük, hogy már a szezonnyitó hungaroringi hétvégén dobogós eredménnyel köszönhetjük meg támogatásukat” - mondta Nagy Dániel.

A M1RA versenyzője idén régi-új mérnökével, Szűcs Gergővel dolgozik együtt, akivel WTCC-s éveikből ismerik egymást.

Nagy Dániel nemcsak a pályán, hanem a közutakon is marad a Hyundainál, idén azonban új partner biztosítja számára a megbízható minőséget a versenyek között is. A versenyző elmondta, izgalmas akcióval készülnek, melynek részleteit később hozzák nyilvánosságra.

“Köszönöm a bizalmat a Prémium Autóház Hyundai Hatvannak, és azt is, hogy a versenyeken megszokott kiszámíthatóságot a közutakon is biztosítják számomra az előttünk álló szezonban. Hamar megtaláltuk a közös hangot és a célt is: minél szélesebb körrel megismertetni mindazt, amit a Hyundai N szériája jelent. Együttműködésünk a Hyundai Hatvannal több egyszerű támogatásnál, ezt bizonyítja egyedülálló és izgalmas, bárki számára elérhető országos programunk, aminek részleteivel hamarosan jelentkezünk, érdemes figyelni a közösségi oldalainkat és a sajtót is. Addig is egy Hyundai Tucson lesz a társam a mindennapokban.”

A Prémium Autóház Hyundai Hatvan tulajdonosa, Képe Tibor számára nem volt kérdés, hogy segítik Nagy Dánielt. “Főleg azóta figyeljük Dani pályafutását, amióta Hyundaijal versenyez. Szívünkhez közel áll az autósport, ezért egyértelmű volt, hogy amivel csak tudunk, segítjük egy fiatal, bajnokesélyes autóversenyző karrierjét. Nagyon várjuk a közös munkát, ahogyan Dani is említette, együtt egy igazán exkluzív lehetőséggel készülünk mindazok számára, akiket érdekel az autóversenyzés és kíváncsiak a Hyundai N szériájára.”

A TCR Európa-kupa 2019-es versenynaptára:

április 27-28.: Hungaroring, Magyarország

május 24-26.: Hockenheim, Németország

június 8-9.: Spa-Francorchamps, Belgium

július 13-14.: Red Bull Ring, Ausztria

augusztus 3-4.: Oschersleben, Németország

szeptember 21-22.: Barcelona, Spanyolország

október 12-13.: Monza, Olaszország

0 Tovább

Egyedül nőként a férfiak között - pályán is megkezdődik a szezon Vogel Adrienn számára

Április utolsó hétvégéjén a Hungaroringen kezdi meg a szezont gyorsaságiban is Vogel Adrienn. A Roger Racing Team versenyzője számára raliban már elstartolt az évad március végén az Eger Rallye-n bemutatkozó Kia Platinum Rally Cupban, most pedig - a WTCR betétfutamaként - pályán is beveti a Kia Picantót a versenyzőnő.

A Kia Platinum Cup hatfordulós bajnokságában idén is a Roger Racing Team színeiben, de megújult dizájnba öltöztetett Kia Picantóval kezdi meg a versenyzést Vogel Adrienn, a márkakupa mezőnyében egyedüli nőként. A 2018-ban összetett hetedik helyig jutó magyar versenyző idén top3-ban szeretne végezni.

“Pörgős bajnokságra számítok, hétvégenként két versenyen lesz lehetőségünk pontokat gyűjteni. Ahogy az előző években is megtapasztaltam, nem ritkák a kontaktok, annak ellenére, hogy kicsi autókkal megyünk, sokszor kifejezetten kemény szituációkba keveredünk az ellenfelekkel. Egyre több a tapasztalatom, de a mezőny idén sem lesz gyenge, keményen meg kell majd küzdeni minden pozícióért. Idén új csapattársam lesz, Bernula István személyében” - foglalta össze tapasztalatait Vogel Adrienn.

A Roger Racing Team versenyzője természetesen a szezonnyitó hungaroringi fordulóját várja legjobban. “A hazai versenyeknek mindig különleges a hangulata, főleg így, hogy a WTCR betétfutamaként indulhatunk. A magyar szurkolók világszínvonalú hangulatot teremtenek a Hungaroringen, nagyon remélem, hogy egy dobogós helyezéssel sikerül meghálálnom a támogatásukat, ahogyan tavaly is, amikor egy futamgyőzelmet és egy harmadik helyet szereztem. Idén új, fekete-arany-vörös színű lesz a versenyautóm és a sisakom is. Bízom benne, hogy az új dizájn új eredményeket és egy kis szerencsét is hoz majd” - árulta el terveit Vogel Adrienn.

A Kia Platinum Cup idei versenynaptára:

április 27-28.: Hungaroring, Magyarország

május 18-19.: Red Bull Ring, Ausztria

június 8-9.: Tor Poznan, Lengyelország

július 6-7.: Szlovákiaring,

augusztus 31. - szeptember 1.: Most, Csehország

október 10-12.: Monza, Olaszország

0 Tovább

Knoch Viktor bekerült a MEFS elnökségébe

Megtartotta a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) éves rendes közgyűlését, ahol díjakat adott át, és többek között új alelnököt valamint elnökségi tagokat választott. A MEFS információi szerint dr. Gál András Levente lett a társadalmi kapcsolatokért felelős alelnök, továbbá Kiss Viktort a HÖOK által delegált elnökségi tagnak választották meg, valamint bekerült a testületbe az olimpiai bajnok, Universiade aranyérmes Knoch Viktor is.

 

Díjakat adott át dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, dr. Kulcsár Krisztián a MOB elnöke, prof. dr. Józsa János a Magyar Rektori Konferencia elnöke, Murai László a HÖOK elnöke, prof. dr. Kiss Ádám a MEFS elnöke és Frenkl Sylvia, prof. dr. Frenkl Róbert, a MEFS örökös elnökének özvegye.

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntőjében kiemelte, hogy a MEFS egyre sikeresebb munkát végez, mely az egyetemi sportélet fejlődésében is látszódik. Hangsúlyozta: kiemelten fontos, hogy a sport és a tudomány egymás komplementerei legyenek. Egyre több egyetemista kapcsolódik be a rendszeres testmozgásba, egyre több egyetemen – kormányzati segítséggel – valósul meg a sportlétesítmények fejlesztése, mellyel előmozdítható a sportosabb életvitelre való törekvés.

Dr. Kulcsár Krisztián a MOB elnöke köszöntő beszédében elmondta: MOB és a MEFS régi jó „testvéri” viszonyban van egymással. Leszögezte: külön öröm számára, hogy két neves olimpikonról elnevezett a MEFS díjat személyesen adhat át a közgyűlésen. Az első Elek Ilona, becenevén Csibi, kétszeres olimpiai bajnok, hatszoros világbajnok magyar tőrvívó, a magyar sport első női olimpiai aranyérmese. Az 1936-os berlini olimpián szerezte meg első aranyérmét. A második pedig Németh Angéla 1968-ban a Mexikói Olimpián szerzett gerelyhajításban aranyérmet. Ő dobott először 60 méter felett és egész életében az egyetemi sportban is aktívan tevékenykedett.

Prof. dr. Józsa János a Magyar Rektori Konferencia elnöke, a BME rektora kiemelkedőnek tartja, hogy folyamatosan emelkednek a versenyek és az egyetemista versenyzők színvonala. Tarics Sándor példáját hozta fel beszédében, aki mindig hangsúlyozta, hogy ő úgy sportolt, hogy közben egyetemi tanulmányait sem hanyagolta el.

 

A közgyűlésen dr. Székely Mózes a MEFS főtitkára ismertette a 2019-es évi pénzügyi tervet és szakmai programot, melyet a közgyűlés egyhangúan elfogadott. A MEFS 2019-es tervei között szerepel a nyári Universiadén való szereplés. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége immár hatodik éve teszi lehetővé, hogy egyetemista kosárlabdázóink kijuthassanak nemzetközi egyetemi sportversenyekre. Új MEFOB-ok is megjelennek a palettán 2019-ben, hiszen idén lesz először Dolgozói MEFOB és az inkluzív sportági MEFOB (Csörgőlabda) is bekapcsolódik az országos bajnoki rendszerbe. Az egyetemi szabadidősport terén a MEFS egyik kiemelt programja, melyet 2016 óta rendez az IDUS (Egyetemi Sport Nemzetközi Napja). Országos Ágazati Sportnapokat is támogatja idén a MEFS.

(Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség)

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum