László Csabiék 15. helye a vb-n

Melbourne-ben megrendezték az idei Standardtáncok Világbajnokságát, amelyen 70 páros indult. Magyarországot László Csaba és Páli Viktória, valamit Zsom Olivér és Vozár Boglárka képviselte.

A két Világjátékokat megjárt László Csaba és partnere Viki bejutott a legjobb 24-be, ahol végül az előkelő 15. helyen végzett, míg a Zsom-Vozár duó a 48. helyen zárt. A többszörös világ- és Európa-bajnok, Világjátékok-győztes Benedetto Ferruggia, Claudia Koehler páros visszavágott a dánoknak a tavalyi moszkvai vereségért, és megszerezte az aranyérmet.

A regnáló világbajnok, a dán Emanuel Valeri, Tania Kehlet kettős végül második lett, megelőzve a német Simone Segatori, Annette Sudol egységet.

0 Tovább

Könyvet írt a WestelPress-es Kolozsi Ildi

Már több fronton bevetették, és remekül harcolt. Ezúttal maga választott fegyvernemet, és naná, hogy jól forgatja azt a kezében… Hazai pályán van. Az első magyarországi magánhírügynökség (WestelPress, később Mobilpress) egykori főszerkesztője, a sydneyi és a pekingi olimpiáról a kereskedelmi rádiókat, valamint több hazai internetes portált tudósító, a Nívó- és Ezüsttoll-díjas Lázár Ildikó ifjúsági könyvet írt, melynek címe: Rejtőző kavicsok.

Dedikálás

Kolozsi Ildikó, vagy ahogy még többen ismerik, Antal Ildi, egykori munkahelyének épületében, a MÚOSZ Székházban található Komlósi Oktatási Stúdió mellett tartotta meg könyvének bemutatóját, ahol családtagok, barátok, tanítványok és egykori kollégák körében mesélt magáról, a mű hátteréről, ifjúságáról, az életről.

A Rejtőző kavicsok a fiatalok útkereséséről szól. Szülőknek, nagyszülőknek, tanároknak és mindenekelőtt az ifjúságnak.

Harle Tamás, író-újságíró beszélget a szerzővel, azaz L. I. Lázárral

A bemutató előtti várakozás

Merényi Ágnes, a Móra Könyvkiadó főszerkesztője


0 Tovább

Kick-box - Négy magyar Európa-bajnoki arany Bukarestben

Fantasztikus teljesítménnyel a magyar kick-boxosok ismét oktattak az Eb pénteki versenynapján. A bukaresti kontinensbajnokságon a mieink négy Európa-bajnoki címet szereztek, emellett három ezüstöt gyűjtöttek be.

A semi-contact szabályrendszerben (amely mostantól ponitfighting néven fut) Veres Richárd (63 kg), Gömbös László (74 kg) és Imre Tamás (79 kg), a kick-lightosoknál pedig Miskolczi Anett (70 kg) győzött.

Varga László (57 kg), Veres Mercédesz (50 kg) és Hanicz Nelly (55 kg) ezüstérmes lett. Pointfightingban Veres és Gömbös egyben kvalifikálta magát a jövő évi Küzdősportok Világjátékára, amelyet Szentpéterváron rendeznek meg. Kvótát szerzett Kádas Adrienn is, aki a 60 kilósok között csütörtökön bronzéremmel zárt. Ugyancsak harmadik lett Veres Alex (69 kg) és Busa Andrea (65 kg) is.

Dr. Leyrer Richárd, a Magyar Kick-Box Szövetség elnöke, aki a nemzetközi szövetség alelnöke is egyben, a Nem Olimpiai Sportágak Sajtószolgálatának elmondta, hogy az utóbbi évek egyik legegységesebb magyar válogatottját látja a küzdőtéren. „Nagyon egyben van ez a csapat. Király Istvánék megint jó munkát végeztek, a meglévő két küzdősportos Világjátékok-kvóta mellé pénteken további hármat szereztünk. Az érmek száma még tovább gyarapodhat, hiszen a szombati zárónapon is több magyar kiválóság érdekelt a döntőkben” – mondta a Magyar Olimpiai Bizottságban a nem olimpiai szekciót vezető Leyrer.

 

0 Tovább

Zánkán rendezik a 2013-as EFOTT-ot

Hol vernek sátrat nyáron a fiatalok? Az 1976 óta vándorló legrégebbi magyar kulturális fesztivál, az EFOTT szervezői már ősszel megkezdik a következő rendezvény előkészítését, az első központi kérdés pedig mindig az, hogy hol szórakozzanak majd az egyetemisták, főiskolások. Idén először a célközönség is szavazhatott, a lehetőségről a legnépszerűbb közösségi portál segítségével értesítették a fesztiválozókat.

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) résztvevők tapasztalataikról, véleményükről és javaslataikról minden évben kitölthetnek egy kérdőívet, amelyet a szervezők kiértékelnek és felhasználnak a következő rendezvény megvalósításakor. A 2012-es velencei fesztivál után elsöprő többségben szavaztak a Balaton partjára, mint következő lehetséges helyszínre.

„Az EFOTT egyik egyedisége, hogy minden évben más helyszínre visszük, ami egyrészről biztosítja a változatosságot, másfelől bizony kihívás is, hiszen újra és újra meg kell rajzolnunk a fesztivál térképét. A kérdőívekből egyértelműen kiderült, a helyszínválasztáskor figyelnünk kell arra, hogy közel legyen valamilyen vízpart” – mondja Maszlavér Gábor fesztiváligazgató, hozzátéve, hogy ez a kérdéskör visszaköszönt az EFOTT legjobban szerethető tulajdonságainak szondázásában is, a vízpart és a strandolási lehetőségek a top 3-as listában szerepeltek.

A lehetséges helyszínek feltérképezése után a szervezők az EFOTT Facebook oldalán buzdították a fesztiválozókat, hogy válasszanak a három „shortlist”-es javaslat között: Abádszalókon, Zalaegerszegen vagy Zánkán legyen-e a 2013-as EFOTT? A 17.000 szavazó szinte egy emberként szavazta meg a balatoni helyszínt.

„2013-ban Zánkán lesz az EFOTT – jelentette be Maszlavér Gábor. – A Balaton északi partjának 209 hektáros, erdős-ligetes részére, a felújított Új Nemzedék Központ (az egykori Úttörőváros komplexumának) árnyékos területére fogunk letelepedni, és még a tavalyinál is több strandprogrammal várjuk a fesztiválozókat.”

A 2013. június 25-30. között zajló rendezvény házigazdája idén a Budapesti Corvinus Egyetem. A szervezők a MÁV-val karöltve sűrítik a Zánkafürdőre közvetlenül érkező vonatjáratokat, valamint a helyi közlekedés újraszervezésén is munkálkodnak már.

Jövőre is számos külföldi előadót várhatnak a fesztiválozók az EFOTT-ra, a hazai nagy nevek mellett. Ráadásként tekintélyes mennyiségű kulturális és sportlehetőség várja a fiatalokat.

EFOTT – 2013-ban, Zánkán is csak szabadon!

0 Tovább

Világjátékok 2013 - Magyarország éremesélyes sportágban szerzett maximális kvótaszámot

Igazi magyar sikersportág debütál a Világjátékokon jövőre. A kolumbiai Caliban megrendezendő olimpián kívüli sportágak világversenyén a maratoni kajak-kenusok is lapátot ragadnak.

Magyarország a római világbajnokságon begyűjtötte a maximális kvótaszámot, amit egy ország megszerezhet. A nőknél és a férfiaknál a kajak egyesek mellett párosok kvalifikálták magukat, valamint a kenu egyesen kívül a duó is indulási jogot szerzett.

A maratoni szakágnak is Storcz Botond a szövetségi kapitánya, de általában Hüttner Csaba szokott a magyar maratoni különítménnyel utazni. Hüttner szerint a szakágnak jót tesz, hogy bemutatkozhat a nem olimpiai sportágak világversenyén. „A szeptemberi világbajnokságon Csay Renáta egyesben, majd párosban Farkasdi Ramónával győzött, a fiúknál Petrovics Máté a 4., a Noé Bálint, Noé Milán kettős pedig a 10.helyével szerzett kvótát Magyarországnak. Kenuban Nagy Péter 2. helye, és a Györe Attila, Kövér Márton páros ezüstérme ért indulási jogot. Hangsúlyozom, hogy itt még nem dőlt el az indulók listája. A válogatott névsora a válogatók során alakul ki” – mondta Hüttner.

A Világjátékokat mindig a nyári olimpiát követő évben rendezik meg. Korábban az ritmikus gimnasztikázó Vass Dóra, és az erőemelő Szabó Ágnes szerzett Világjátékok indulási jogot.

Fotó: kajakkenusport.hu

0 Tovább

Jótékony Mosolytánc!

November 29-én 15 órától az Appril Project, az Allee Bevásárlóközpont és a Daganatos.hu Alapítvány közös szervezésében, táncos flashmobot rendeznek. A helyszín az Bevásárlóközpont lesz, amely Budapesten az Október Huszonharmadika utca 8-10 alatt található.

A flashmob pontos helye: földszint, a Váli utcai bejárat melletti tér. A szervezők ezzel az akcióval hívják fel a figyelmet a gyermekkori daganatos megbetegedésekre és a sokat szenvedő gyermekek helyzetére. A kezdeményezés mellé álltak az X-Faktor jelenlegi és egykori versenyzői is – közülük többen táncra perdülnek az Appril Project tagjaival együtt.

„Táncolunk azokért, akiknek nem adatik meg!

Táncolunk azoknak, akik ezt meghallják!

Táncolunk azokért a gyermekekért, akik ágyhoz kötve várják a Mikulást!

Táncolunk, mert így mondhatjuk el azt, amit nem lehet szavakkal leírni…”

0 Tovább

Megvannak a magyarok ellenfelei a kick-box Európa-bajnokságon

Bukarestben 522 versenyző – köztük 10 magyar – kezdi meg a küzdelmeket a kick-box Eb-n. A sorsolás után kiderült, hogy Kemény csatát ígér a junior világbajnok Andó László mérkőzése a rutinos svéd Marcus Olsonnal, a világbajnok Kádas Adriennek pedig nem ismeretlen a szlovén Tina Koder, akivel többször összecsapott. Full-contactban Benedek Zsoltnak nem kedvezett a szerencse: az első számú kiemelttel, a litván Eduard Apakovval találkozik az első körben.

 

Kick-light szabályrendszer:

 

74 kg. Andó László – Marcus Olson (Svédország) a 8 közé jutásért

 

Pont-fighting szabályrendszer

Férfiak:

63 kg. Veres Richárd – Erdal Hastürk (Törökország) a 8 közé jutásért
79 kg. Imre Tamás – Cockuit Stephane (Franciaország) a 8 közé jutásért

89 kg. Rédei János – Erik Zorn  (Szlovénia) a 8 közé jutásért

 

 

Nők:

60 kg. Kádas Adrienn – Tina Koder (Szlovénia) a 8 közé jutásért.
65 kg.  Busa Andrea – Madlen Dimitrova (Bulgária)

Full-contact szabályrendszer

Férfiak:

63,5 kg. Görbics Gábor – Thomas Delenay (Írország)
71 kg. Benedek Zsolt – Eduard Apakov (Litvánia)
75 kg. Szabó László – Marek Szcepanek (Lengyelország)

Nők:

56 kg. Dyékiss Nóra – Camilla Wikstein (Finnország)

 

0 Tovább

Baranyai ajándékgyűjtés

Tizennégy zsák plüssállatka landolt a pécsiek pályáján. A PMFC-MATIAS Paks elleni labdarúgó bajnoki meccsére úgy készült, hogy ajándékokat gyűjt a rászoruló gyerekeknek.

 

A pécsiek ugyan 3-1-re elvesztették az utolsó őszi hazai találkozójukat, de legalább elmondhatják magukról, hogy hozzájárultak két gyermekintézmény lakóinak megajándékozásához.

Az akcióhoz csatlakozott az Alexandra Könyváruház is: minden egyes plüssállatka mellé egy-egy mesekönyvet ad, hogy ezzel is tovább növelje a gyerekek örömét.

Az ellenfél, az MVM-Paks csapata is jelezte, hogy csatlakozik a felhíváshoz és a játékosok is plüss állatkával a kézben vonultak ki a mérkőzés előtt. Az ajándékokat december 6-án adják át a labdarúgók a rászoruló gyerekeknek.

 

0 Tovább

Tekesport - Szegedi előny a BL-ben

Egy győzelemmel és egy vereséggel zárták a magyar csapatok a Bajnokok Ligája legutóbbi versenynapját.

Előny a Szegednél a férfi tekézők Bajnokok Ligájában! A Tisza-partiak hazai pályán a francia Strasbourgot győzték le 7-1-re a BL nyolcaddöntőjének első meccsén. A találkozó legeredményesebbje a legutóbb világbajnoki címet szerző, és a World Tour Classic (WTC) első két versenyét megnyerő Kiss Norbert volt 667 fával.

Nem sikerült tökéletesre az első meccs a Zalaegerszegnek. A zalaiak ugyancsak hazai környezetben a német Victoria Bambergtől kaptak ki 5-3-ra. Ennek a nyolcaddöntős összecsapásnak a legjobbja Kiss Tamás volt, miután 638 fával zárta az összecsapást.

A visszavágókat december 8-án bonyolítják le.

0 Tovább

Akrobatikus rock and roll – Harmadik helyezés a világbajnokságon

Világbajnoki érmet szereztek a magyar lányok a lengyelországi akrobatikus rock and roll vb-n.

A világversenynek Zielona Gora adott otthont, ahol a gyöngyösi Fortuna TSE junior lánycsapata felállhatott a dobogó harmadik fokára. A Villámgepárdokon kívül ugyancsak döntőzött a Party Girls (Rock and Magic) csapata, amely 5. lett.

A párosok Világkupáján – a junior kategóriában - Jurecska Bálint és Kispál Luca jutott a fináléba magyar színekben majd a hetedik helyen zárt.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek