Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tizenkét magyar arany a budapesti kick-box világkupán

Tizenkét magyar elsőség született a BOK Sportcsarnokban péntektől vasárnapig megrendezett 27. Magyar Kick-box Világkupán a felnőttek mezőnyében. A viadalon 39 országból több mint 1700 sportoló indult, aminek köszönhetően elképzelhető, hogy a budapesti lesz az év egyik legnagyobb kick-box versenye. A létszámmal kapcsolatban Galambos Péter, a szervező Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke megjegyezte: el kell gondolkodni azon, hogy megnövelik a verseny időtartamát – adta hírül az MKBSZ.

A három napon át reggeltől estig zajló megmérettetésen a felnőttek mezőnyében összesen 12 aranyérmet akasztottak magyar kick-boxosok nyakába. Ezúttal is bizonyították tudásukat korábbi egyéni világbajnokaink, akik közül öten is a dobogó tetejére állhattak fel.


A világkupa zárónapján a light-contactban és kick-light szakágakban gyűjtöttek újabb aranyakat a hazai harcosok. Light-contactban a tavalyi vb-n duplázó Száraz Gergő legyőzhetetlen volt a súlycsoportjában. Kick-lightban a már szintén világbajnoki címmel rendelkező Fésű Lajos és Mezei Nikolett is nyert, és rajtuk kívül Korcsok Nikolett diadalmaskodott.

Pointfightingban a felnőtteknél három magyar állhatott fel a dobogó legfelső fokára: az elmúlt évek legjobb hazai női kick-boxosa, a négyszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok Busa Andrea mellett a férfiaknál az ugyancsak korábbi világbajnok Bálint Martin, valamint Cselovszki Patrik tudott aranyérmet nyerni.

Formagyakorlatban a legfényesebb éremből négyet zsebeltek be a magyarok: egyéniben Mónus Viktor és Brebovszky Zoltán győzött, míg csapatban a Contact KTHE két számban is a legjobbnak bizonyult.

A küzdelmi csapatversenyek során is ünnepelhetett magyar egység: light-contactban a felnőtt nőknél a Combat D SC együttese diadalmaskodott.

Nem számítottak arra, hogy a koronavírus járvány viszontagságai után ilyen sokan eljönnek Budapestre, de a sportolók láthatóan alig várták, hogy újra magas szinten versenyezhessenek – mondta Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szövetség elnöke.

"Minden magyar számára nagyon hasznos volt az indulás. A tapasztalatlanabbak megismerhették a nemzetközi mezőnyt és belekóstolhattak, hogy miként zajlik egy világverseny. A válogatottak pedig kipróbálhatták, hogy bírják a sorozatterhelést, hiszen voltak többen is, akik nyolc-tíz küzdelmet is megvívtak. Ráadásul mivel itt a vb-kkel és Eb-kkel ellentétben egy országból nemcsak egy versenyző indulhatott, előfordult, hogy erősebb volt a mezőny, és helyenként még nehezebb volt aranyérmet nyerni, mint egy vb-n vagy Eb-n. Nekünk, szervezőknek pedig szembe kell néznünk azzal a kellemes problémával, amit a verseny érzékelhető népszerűsége jelent. El kell gondolkodnunk azon, hogy mit csináljunk, mert lassan kinőjük ezt a versenyt, és legközelebb talán a mostani háromnapos rendszer nem lesz elég, hogy emberi időben fejezzünk be egy-egy versenynapot" – nyilatkozta a sportvezető.

27. Magyar Kick-box Világkupa, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:
Férfiak:
57 kg: 1. Cselovszki Patrik, 2. Hammer Máté
63 kg: 2. Veres Richárd
74 kg: 3. Korpádi Tamás
79 kg: 1. Bálint Martin, 3. Korpádi Tamás
84 kg: 3. Bálint Martin
+94 kg: 3. Csikós Péter
Grand Champion: 3. Bálint Martin
Csapat: 3. Halker-Király Team
Nők:
50 kg: 3. Török Szonja
55 kg: 3. Gombás Alexandra
60 kg: 1. Busa Andrea
70 kg: 3. Török Dóra
Grand Champion: 3. Busa Andrea

Light-contact:
Férfiak:
57 kg: 1. Száraz Gergő, 2. Enyingi Ádám
63 kg: 2. Száraz Gergő
79 kg: 2. Fésű Lajos
89 kg: 3. Vida Ádám
Csapat:

74 kg: 3. Halker-Király Team
+74 kg: 3. Halker-Király Team
Nők:
55 kg: 3. Kovács Laura Fanni
60 kg: 2. Busa Andrea
+70 kg: 3. Szabó Anna
Csapat: 1. Combat D SC, 2. Halker-Király Team

Kick-light:
Férfiak:
57 kg: 2. Száraz Gergő, 3. Enyingi Ádám
63 kg: 3. Száraz Gergő
79 kg: 1. Fésű Lajos
84 kg: 3. Dittrich Martin Zoltán
94 kg: 2. Tusér Bence, 3. Feldhoffer Ádám
Nők:
55 kg: 3. Kovács Laura Fanni
65 kg: 1. Mezei Nikolett
70 kg: 3. Szabó Anna
+70 kg: 1. Korcsok Nikolett, 3. Pallag Csenge

Formagyakorlat:
Kreatív:
Férfiak: 2. Zahorecz Noel, 3. Brebovszky Zoltán
Nők: 3. Halustyik Cintia
Kreatív fegyveres:
Férfiak: 1. Mónus Viktor, 2. Brebovszky Zoltán, 3. Schersing András
Nők: 2. Halustyik Cintia
Csapat: 1. Contact KTHE, 2. Halker-Király Team
Zenés:
Férfiak: 2. Zahorecz Noel, 3. Brebovszky Zoltán
Nők: 2. Halustyik Cintia, 3. Fedor Noémi
Zenés fegyveres:
Férfiak: 1. Brebovszky Zoltán, 2. Mónus Viktor, 3. Schersing András
Nők: 3. Halustyik Cintia
Csapat: 1. Contact KTHE, 2. Halker-Király Team, 3. KiME

Full-contact:
Nők:
48 kg: 2. Szeleczki Lilla
52 kg: 3. Szegfi Zsanett
56 kg: 3. Czégény Cintia és Szabó Szabina

Low-kick:
Nők:
56 kg: 3. Zsiga Melinda és Miklós Alexandra
70 kg: 3. Jorcsák Dorina Jutta

K1:
Férfiak:
54 kg: 3. Lakatos Péter
75 kg: 3. Laska Bence
81 kg: 3. Koncz Attila
91 kg: 3. Bartucz Ricco
Nők:
52 kg: 3. Székely Anna 

0 Tovább

Muaythai-világbajnokság: Egy ezüst, két bronz a magyar éremtermés

Véget ért a muaythai-világbajnokság Abu-Dhabiban. A szombati fináléban is volt magyar Nardelotti Zoltán személyében, aki a 75 kilogrammos elit kategóriában, nagy csatában végül kikapott a marokkói Youssef Assouiktól. Nardelotti így ezüstérmet szerzett. A magyar küldöttség így három éremmel zárta a világbajnokságot, korábban Kiss Barnabás (81kg) és Bordás Alex (71 kg) az U23-asok között bronzérmes lett.

Dudok Károly a hazai szövetség elnöke elismerően nyilatkozott a magyar válogatottról. „Nagyon jól megszervezett, látványos világbajnokságon vagyunk túl. A nyolc versenyzőbőből hárman érmet szereztek, és mindenki nagyot küzdött, így megérdemli a dicséretet, mert nagyon erős mezőny volt. A világbajnokság alatt folytattuk a diplomáciai tárgyalásokat a nemzetközi szövetséggel, egyben a szervezés hátterét feltérképeztük. Magyarország ugyanis az év elején megkapta a 2023-as világbajnokság rendezési jogát, és azon leszünk, hogy ne keltsünk csalódást. A szövetségünk készen áll a vb megrendezésére” – összegzett Dudok Károly.

0 Tovább

Pointfighting és formagyakorlat aranyak a budapesti kick-box világkupán

A BOK Sportcsarnokban zajló 27. Magyar Kick-box Világkupa szombati napján a felnőtteknél újabb magyar aranyak születtek. A  pointfighting szabályrendszerben három kick-boxosunk ünnepelhetett, míg formagyakorlatban négy elsőséget szereztek a hazai versenyzők – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

(fotó: Tóth Péter)

A világkupa szombati megnyitóján Galambos Péter, az MKBSZ elnöke beszédében örömét fejezte ki, hogy a koronavírus járványt követően végre ismét nagy és színvonalas világkupát rendezhet hazánk, 39 ország több mint 1700 sportolójának részvételével. Schmitt Pál, volt köztársasági elnök, a NOB tagja a kick-boxot az egyik legnépszerűbb hazai sportágnak nevezte, és annak pozitívumait, illetve nevelő jellegét méltatta.

 (fotó: Tóth Péter)

A háromnapos megmérettetés második versenynapján pointfightingban a felnőtteknél három magyar állhatott fel a dobogó legfelső fokára: az elmúlt évek legjobb hazai női kick-boxosa, a négyszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok Busa Andrea mellett a férfiaknál a világbajnoki címmel szintén rendelkező Bálint Martin, valamint Cselovszki Patrik tudott aranyérmet nyerni.

(fotó: Fazekas Ábel)

Formagyakorlatban a felnőttek mezőnyében négy aranyérmet zsebeltek be a magyarok: egyéniben Mónus Viktor és Brebovszky Zoltán tudott győzni, míg csapatban a Contact KTHE együttese két számban is első lett.

0 Tovább

Világjátékok 2022 – Ünnepre készülnek a szumósok

Kerstner Róbert személyében egy szumós képviselheti a magyar színeket a Világjátékokon. A Világjátékok Magyar Csapat információi szerint Kerstneren kívül Nemes Dávid edzőként, Szakály László pedig bíróként lesz ott az amerikai egyesült államokbeli játékokon.

Ancsin László, a nemrég újraválasztott Magyar Sumo Szakszövetség elnöke hangsúlyozta, minden Világjátékok hatalmas ünnep a sportágban tevékenykedőknek.

„Igaz, hogy csak egy versenyzőnk lesz ott Birminghamben, de nekünk ez nagy dolog, hogy ezúttal is volt magyar kvótaszerző. Robi a vb-bronzérmével harcolta ki, hogy ott lehessen a Világjátékokon. Nagyon boldogok vagyunk, hogy Szakály László személyben lesz magyar bíró is” – mondta Ancsin László, aki hozzátette: egy jó szereplés sokat lendíthet a magyar szumón.

„Mindig az a nagy nehézségünk, hogy az erős utánpótlás válogatottakak után a felnőtt nemzeti csapatok már jóval kisebb létszámmal rendelkeznek a lemorzsolódás miatt. Bízom benne, hogy ezt a lemorzsolódást a jövőben tudjuk majd lassítani.” – mondta a sportvezető, aki az európai szövetség alelnöke is egyben.

Itthon a Világjátékok Magyar Csapatot a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) koordinálja. A játékokat július 7. és 17. között rendezik meg az egyesült államokbeli Birminghamben, ahol összesen 57 magyar sportoló indul. (Világjátékok Magyar Sajtócsapat)

0 Tovább

Női csapatarannyal indult a budapesti kick-box világkupa

Pénteken a budapesti BOK Sportcsarnokban megkezdődött 27. Magyar Kick-box Világkupa, amely vasárnapig tart. A 39 ország több mint 1700 sportolóját felvonultató világverseny első napján a felnőttek között csapatban egy aranyérmet nyertek a magyarok – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség. 

Az év legnagyobb nemzetközi kick-box versenyének ígérkező budapesti viadalon az első napon rendezték meg a csapatversenyeket, amelyek során light-contactban a felnőtt nőknél a szegedi Combat D SC együttese diadalmaskodott, a döntőben egy másik magyar gárdát, a Halker-Király Team együttesét felülmúlva. A kétfős győztes alakulatot a tavaly felnőtt egyéni világbajnoki címet nyert Mezei Nikolett, valamint csapattársa, Nagy Ramóna alkotta.

A kiütésre menő ringes küzdelmek során a magyarok közül Laska Bence volt a legeredményesebb, aki a K1-es szabályrendszerben lengyel, majd cseh ellenfelét is legyőzte, ezzel már biztos érmes.

A veteránok mezőnyében tatamira lépett a hazai pointfighting szakág nemrégiben kinevezett vezetője, Csikós Péter, aki nemcsak, hogy elindult a megmérettetésen, hanem a 94 kg-ban és a +94 kg-os súlycsoportban is aranyéremmel zárt.

0 Tovább

Világjátékok 2022 – Újabb magyar kvótások

Újabb magyar versenyzők kaptak Világjátékok indulási jogot. A Világjátékok Magyar Csapatának információi szerint maratoni kajakban és táncsportban lett még egy-egy kvóta, így összesen 57 versenyző lehet ott a júliusi seregszemlén.

Maratoni kajakban eddig Kiszli Vanda és Noé Bálint volt az utazó csapat tagja, most kiderült: Csikós Zsóka is hajóba ül az Egyesült Államokban.

Sporttörténelmi kvótaszerzés volt táncsportban. A Hidi Balázs, Kis Violetta páros is ott lehet ugyanis a birminghami parketten. A Világjátékok történetében soha nem fordult elő, hogy két magyar latinpáros is bemutatkozott volna ugyanazon játékokon. Hidiéket megelőzően a Silvestri Andrea, Váradi Martina duó harcolta ki, hogy képviselhesse a magyar színeket Alabamában.

A Világjátékok Magyar Csapatot itthon a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) koordinálja. A Világjátékokat július 7. és 17. között rendezik meg az egyesült államokbeli Birminghamben. (Világjátékok Magyar Sajtócsapat)

Fotók: mkksz.hufacebook.com/hidibalazskisvioletta

0 Tovább

Muaythai-vb: Nardelotti Zoltán döntőbe jutott

Magyar vb-döntős Abu-Dhabiban! A muaythai-világbajnokságon Nardelotti Zoltán a 75 kilogrammosok között bejutott a döntőbe, miután az elődöntőben hatalmas küzdelemben legyőzte a norvégok Európa-bajnokát, Oliver Mathias Kongsgardot.

Nardelotti magabiztosan menetelt a döntőig ezen a vb-n. Ez a magabiztosság volt tetten érhető elődöntős produkcióján is. Hatalmas küzdelmet hozott a norvég elleni elit kategóriában megrendezett elődöntő, a magyar válogatott muaythai-os végül egyhangú pontozással győzött, és bejutott a szombati fináléba.

A muaythai-világbajnokságon eddig két érmet szereztek a magyarok. Az U23-as korosztályban Bordás Alex és Kiss Barnabás is harmadik lett.

A 2023-as muaythai-világbajnokságnak Magyarország ad otthont.

0 Tovább

Muaythai-vb: Két magyar érem eddig…

Magyar sikerek Abu-Dzabiban! A muaythai-világbajnokságon két U23-as kiválóság is érmet szerzett szerdán. A magyar delegáció információi szerint Bordás Alex és Kiss Barnabás is dobogóra állt.

Bordás a 71 kilogrammos kategóriában lett harmadik, míg Kiss a 83 kilósok mezőnyében állhatott fel a dobogóra. Mindketten a döntőbe jutásért harcoltak, de végül Bordást egy marokkói, Kisst pedig egy kazah versenyző győzte le.

A 2023-as muaythai-világbajnokságnak Magyarország ad otthont.

0 Tovább

4401-en futottak a népszerű női futógálán

Több mint négyezren indultak a 27. ALDI Női Futógálán. A Népligetben megrendezett eseményen a hölgyek több táv közül választhattak. Nagymamák és édesanyák is rajthoz álltak a gyereknapi futáson.


A rendező Budapest Sportiroda (BSI) adatai szerint több, mint 400 iskolás húzott futócipőt, de népszerű volt a családi futás is. A legtöbben a 10 kilométer mellett az 5000 méteres távon teljesítettek. A BSI éves eseménynaptárában mindig kiemelt szerepet kap a női futófesztivál, hiszen ez Magyarország egyetlen hölgyeknek megrendezett versenye; az idén összesen 4401-en neveztek.

A mezőnyben ott volt Rybanska Natasa, olimpiai- és Európa-bajnoki bronzérmes magyar válogatott vízilabdázó, aki a váltóban Bíró Attilával futott. A női pólóválogatott szövetségi kapitányán kívül (váltóban) több férfi is rajthoz állt, ezt a versenykiírásban rögzített szabályok tették lehetővé.

A nézők láthatták többek között a 100 kilométeres magyar bajnok ultrafutót, Nyikos Viktóriát, aki az édesanyjával teljesített egy rövidtávot, Cseke Lilla ultrafutót, aki 2019-ben volt az év ultrafutónője, valamint az Újszínház színésznőit, Bátyai Évát, Szilvási Juditot és Orosz Csengét.

A leghosszabb távon 158 elsőbálozó volt. Ennyien futottak ugyanis először 10 kilométert.

A BSI rendezvényein rendszerint nagy hangsúlyt kap a jótékonykodás. Az esemény résztvevőinek 15 százaléka már a nevezéskor pénzadománnyal támogatott karitatív célokat, de a helyszínen is volt lehetőség jótékonykodni.

A 10 kilométer dobogósai:

1. Szekeres Bakonyi Fruzsina (Footour S.E. Tata) 37:31 perc

2.Soós Dorka (Vuk SE Százhalombatta) 37:47

3. Horváth Tímea (Budapest Honvéd ) 38:15

További eredmények

0 Tovább

Muaythai-vb: Kurdy ötödik, Kiss és Nardelotti a négy között

Abu-Dzabiban zajlik a muaythai-vb. A magyar csapatból még ketten versenyben vannak. Kedden ifj. Kurdy István befejezte, ő vb-pontszerzőként zárt, miután ötödik lett.

Nardelotti Zoltán és Kiss Barnabás is már négy között van az Abu-Dzabiban zajló muaythai-világbajnokságon. A magyar csapat tájékoztatása szerint Nardelotti az elit -75 kilogrammosok között a negyeddöntőben lengyel ellenfelét verte KO-val. Kiss Barnabás az U23-as korosztályban a 81 kilogrammos mezőnyben svájci ellenfelén lépett túl kedden. Ifjabb Kurdy István elit -63,5 kg-ban svéd riválissal csapott össze, de végül az északi jutott tovább.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum