Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Taroltak a lányok Porecben, Bukarestben is hat aranyat nyertünk

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia híre - Hat arany-, egy-egy ezüst- és bronzérmet nyertek, valamint két ötödik helyet szereztek a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) versenyzői a Porecben rendezett junior kötöttfogású és női Adria Trófeája elnevezésű nemzetközi viadalon. Az U17-es sportolóink is remekeltek, ők a Bukarestben rendezett nívós nemzetközi megméretésen mindhárom fogásnemben összesen 6 arany- és 10 ezüstéremnek örülhettek.

Kifejezetten erős volt a poreci mezőny: kötöttfogásban például Kazahsztán és Ukrajna válogatottja egyaránt az első három vonalát küldte szőnyegre. Ebben a fogásnemben egyetlen fiatalunk sem állhatott dobogóra, két ötödik helyezettünk lett.

A lányok viszont taroltak! Matyi Vivien (53 kg), Szenttamási Róza (55 kg), Borsos Viktória (59 kg), Elekes Enikő (65 kg), Virág Zsófia (72 kg) és Nyikos Veronika (76 kg) egyaránt a dobogó legfelső fokára állt. A 68 kilogrammosok között Terék Fruzsina ezüstérmet nyert, 62 kilogrammban pedig Soliman Yasmine lett harmadik.

Bukarestben – ahol 16 ország csapata mérte össze a tudását egymással – a kötöttfogásúak brillíroztak leginkább, László Mózes, Fige Levente és Kudelász Hunor egyaránt diadalt aratott, szabadfogásban Lengyel László, valamint Gyuricza Marcell nem talált legyőzőre, a lányok között pedig az öt bronzmedál mellett egy arany is jutott a KIMBA-soknak, László Nikolett révén.

Gratulálunk mindenkinek a szép eredményekhez!

ADRIA TRÓFEÁJA, JUNIOR NEMZETKÖZI VERSENY, POREC

A KIMBA sportolóinak eredményei

Kötöttfogás
60 kg: 5. Rafael Dániel
63 kg: 5. Mányik Dávid

Női birkózás
53 kg:
 1. Matyi Vivien
55 kg: 1. Szenttamási Róza
59 kg: 1. Borsos Viktória
62 kg: 3. Soliman Yasmine
65 kg: 1. Elekes Enikő
68 kg: 2. Terék Fruzsina
72 kg: 1. Virág Zsófia
76 kg: 1. Nyikos Veronika

U17-ES NEMZETKÖZI VERSENY, BUKAREST

A KIMBA sportolóinak eredményei

Kötöttfogás
45 kg: 
1. László Mózes
48 kg: 1. Fige Levente
55 kg: 3. Gáspár Bálint
55 kg: 5. Deutsch Botond
60 kg: 3. Végh Máté
71 kg: 3. Botos Dominik
80 kg: 3. Kovács Olivér
80 kg: 5. Hegyi Aladár
92 kg: 1. Kudelász Hunor

Szabadfogás
51 kg:
 1. Lengyel László
80 kg: 3. Zsivnovszky Péter
110 kg: 1. Gyuricza Marcell

Női birkózás
46 kg: 1. László Nikolett
49 kg: 3. Fáth Laura
53 kg: 5. Fáth Bianka
57 kg: 3. Terék Gerda
57 kg: 5. Laczkó Petra
61 kg: 3. Páli Mirella
61 kg: 5. Szekeres Zoé
69 kg: 3. Tapodi Zsófia
73 kg: 3. Kaszás Lilla

0 Tovább

Jet-ski: Ibizai vb-sikerek

Ismét vízen a jet-skisek! Az UIM Jet-Ski Világbajnokság ibizai futamán 2 éremmel és 4 pontszerző helyezéssel zárt a magyar válogatott.

A magyar színekben induló dán Marcus Jorgensen a Runabout GP1 kategória mindkét futamát megnyerve szerezte meg az első helyezést. A 15 éves Jászai Csongor pedig élete első felnőtt világversenyén szenzációs eredményt ért el, két korábbi világbajnok mögött
bronzérmes lett a Ski GP3 kategóriában.

Eredmények:


Runabout GP1 kategória:
1. Marcus Jorgensen
6. Kasza György
11. Juan Lezcano
21. Robert Wallenborn


Ski GP3 kategória
3. Jászai Csongor
6. Markus Erlach
8. Sümegi Martin


Ski GP1 kategória
10. Szabó Barnabás
15. Szabó Gábor


Runabout GP2 kategória
6. Juan Lezcano

0 Tovább

Darts - Őrült jó lesz ez a show!

Jön a Hungarian Darts Show. Május 17-én olyat láthat az MVM Dome közönsége, amilyenre korábban nem volt Magyarországon példa. A világ legjobb játékosain kívül magyar sportolók és közismert személyiségek állnak tábla elé – hangzott el az esemény sajtótájékoztatóján.

Ott lesz az angol Phil Taylor is. Ő a sportág legnagyobb alakja. Azon kevés játékosok egyike, akik mind a két szervezetnél (BDO, PDC) világbajnoki címet tudtak szerezni. A világsztárok lista meglehetősen tekintélyt parancsoló, hiszen Phil Taylor, Gerwyn Price mellett Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen, Fallon Sherrock és Devon Petersen is ott lesz a budapesti gálán, így kijelenthető, hogy a szervezők a tavalyi European Tour után újabb sporttörténelmi rendezvényt bonyolítanak le.

"Jó itt lenni Budapesten. Szeretettel fogadtak, és felemelő érzés, hogy a dartsot népszerűsíthetjük.” – jelentette ki Phil Taylor. A sajtótájékoztatón Michael van Gerwen hangsúlyozta: nagy show-ra készülnek. „A legfontosabb, hogy szórakoztatni szeretnénk a közönséget. „Persze, show lesz és bulihangulat, de mindannyian versenyzők vagyunk, így természetesen nyerni szeretnénk” – mondta a holland sztár.

Bemutatja továbbá darts tudását Sydney, Athén és Peking olimpiai bajnoka is, Dr. Kiss Gergely elmondta, bár az élsportban eltöltött évei a vízilabda világában zajlottak, de köztudott róla, hogy az egészséges életmód és a sport szeretetének fontosságára hívja fel a figyelmet. „A Nagy Sportágválasztón, az Ötpróba projektben sok-sok olyan emberrel találkoztam, akik sosem voltak élsportolók, de a programok hatására hozzászoktak a rendszeres sportoláshoz. Bízom benne, hogy a Darts Show-nak is lesz ilyen hatása.” – mondta Kiss Gergely.

Takács Péter, a Darts Event Kft., ügyvezetője, az esemény főszervezője megjegyezte, a sportág egyre népszerűbb világszerte, és azon dolgoznak, hogy Magyarországon is ez legyen a tendencia. „A magyarok nagyon szeretik a dartsot. Ez kiderült az őszi European Tour-állomáson is. Most egy show-ra készülünk világsztárokkal. Az eseménynek van egy jótékony oldala: a produkció 1.000.000 forinttal támogatja a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetet.” – tette hozzá a főszervező.

A budapesti sajtótájékoztatón ott volt a legendás mérkőzésvezető, Russ Bray is, aki szerint a darts egyre népszerűbb. „Jó azt látni, hogy évről évre egyre nagyobb az a tábor, amely rajong a sportágért. A Hungarian Darts Show is ’népszerűsítő’ esemény. Örömmel veszünk részt a show-n” – mondta a szakember.

Jákó Eszter Júlia, az MVM csoportszintű kommunikációs igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, az MVM ma már nem az a vállalatcsoport, ami 10 évvel ezelőtt volt. „Innovatív, lendületes, fiatalos és színes, amely jelen van minden háztartás és család életében, gondoskodik az ország ellátásbiztonságáról. A darts pedig egy egyre népszerűbb és egyre nagyobb szurkolótábort maga mögött tudó sport, amely egyesíti magában a tudást, a koncentrációs képességet és a lélekjelenlétet. Sok közös értéket ismertünk fel a mi működésünk és a darts között, ezért büszkén csatlakoztunk a népszerűsítéséhez. Bízunk benne, hogy egy hosszú távú sikeres együttműködés kezdetét jelöli ez az év, és örülünk, hogy a mostani eseménynek az MVM DOME adhat otthont.”

A világszínvonalú show megrendezését az MKB Bank is támogatja. „Azzal, hogy szponzorként állunk az esemény mellé, kettős célunk van. Egyrészt az, hogy világbajnokokat, legendákat felvonultató gála műsorokkal és pontversenyekkel hozzájáruljunk a hazai darts élet megalapozásához, másrészt pedig az, hogy a támogatással lehetőséget kínáljunk arra, hogy a tehetséges darts játékosok karrierje a nemzetközi porondon is biztosítva legyen” – fogalmazott a sajtótájékoztatón Puskás András, az MKB Bank elnöki főtanácsadója.

Fotók: Vörös Nándor

0 Tovább

Szkander Európa-bajnokság – A magyar válogatott minden korosztályban sikeres volt Bukarestben

A magyar szkanderosok lenyomták fél Európát. A Bukarestben megrendezett Európa-bajnokságon a felnőtt kategóriában Kőváriné Ivánfi Brigitta két aranyérmet szerzett, miután jobbal és ballal is első lett. Barzsó Henrietta is kétszer állt dobogóra. A fiatal magyar tehetség ballal aranyérmes lett, jobbal pedig másodikként zárt, míg Homoki Dénes ballal harmadik lett. Eredményesek voltak a juniorok és a masters versenyzők is, valamint a paraszkanderosok is odatették magukat.

A junioroknál a magyar lánycsapat harmadik lett, ezenkívül 3 aranyat, 7 ezüstöt és 3 bronzot szereztek a fiatalok. A masters mezőnyben 9 magyar éremszerzés volt (4 arany, 3 ezüst, 2 bronz), a paraszkanderosok pedig 3 arannyal és 1 ezüsttel zárták a bukaresti Európa-bajnokságot. A női masters válogatott is felállhatott a dobogóra, miután 3. lett.

A magyar érmesek közül érdemes megemlíteni Csabai Attilát, a Magyar Szkander Szövetség elnökét. A sportvezető 10 év kihagyás után indult ismét világversenyen és bal kézzel ezüstérmes lett. Csabai Attila irányításával egyébként egyre népszerűbb a sportág itthon, és egyre színvonalasabb nemzetközi versenyeknek ad otthont Magyarország. 

0 Tovább

Gokart – A címvédő a 2. helyről várja a folytatást

Juráncsik Balázs az összetett második helyéről várhatja a gokart országos bajnokság következő futamát. A bajnoki címvédő legutóbb Kecskeméten az ötödik helyen végzett. A 2021-es év magyar bajnoka mindössze hat ponttal van lemaradva az éllovas Dominkó Arnold mögött.  

„Ez a hátrány nem mondható nagynak. A következő futamra természetesen nagyon készülök. A mi sportágunkban egy forduló alatt is nagyot tud változni az állás” – értékelt Juráncsik Balázs, aki elemzéssel és edzéssel tölti az előttünk álló időszakot.

Az országos gokart bajnokság harmadik fordulója június 10-én kezdődik ugyancsak Kecskeméten. 

0 Tovább

Testépítés és fitness – Magyar sportdiplomáciai sikerek

Tovább erősödött a magyar testépítés és fitness. A kimagasló eredmények mellett a hazai sportvezetők kaptak fontos pozíciókat az európai szövetségben.

Sportdiplomáciai sikerek! A Santa Susannában megrendezett testépítő és fitness Európa-bajnokságon az európai szövetség tisztújító kongresszusán Vargha Violát, a hazai sportági szervezet főtitkárát a kontinentális szövetség gyerek fitness szakágvezetőjének választottak. Ez azt jelenti, hogy a sportvezető irányítja mostantól az utánpótlás egyik alappillérének számító területet. Emellett a főtitkárt a végrehajtó bizottságba is beválasztották.

Huber István a technikai bizottság titkára lett. Huber István irányításával egyébként az utóbbi években egyre sikeresebb a sportág, és ezt jól bizonyítja a legutóbbi Európa-bajnokság is, ahol a magyarok összesen 10 éremmel zártak.

0 Tovább

Bronzérmes lett Tadissi Martial a karatés világversenyen

A harmadik helyen végzett Tadissi Martial a karate sportág legrangosabb sorozata, a Karate1 Premier League marokkói állomásán.

A Rabatban 48 ország sportolóinak részvételével megrendezett versenyen az UTE karatésa a 67 kg-ban két nyert meccsel jutott tovább a csoportjából a legjobb nyolc közé, ahol legyőzte szaúd-arábiai ellenfelét is. A döntőbe jutásért egy pont nélküli mérkőzést követően bírói döntéssel egyiptomi ellenfele győzött, így magyar klasszis a bronzmeccsen vigasztalódhatott.

A vasárnapi helyosztón Tadissi feledhetetlen csatában nyert. Ellenfele, a belga Oualad fergetegesen kezdett, 5-1-re is vezetett. A Világjátékokra is kijutott magyar azonban nem adta fel, hatalmas nyomást helyezve ellenfelére kiegyenlitett. A 6-6-os végeredményt követően pedig ezúttal a bírói döntés neki kedvezett, amivel megszerezte a bronzérmet.

Tadissi Martialnak ezzel Marokkóban is folytatódott az a parádés sorozata, hogy tavaly ősz óta minden világversenyen, amelyen elindult, éremért léphetett tatamira.

0 Tovább

Rali Eb – 9. helyen zártak Herczigék

Befejeződött a rali-Eb harmadik futama. A Kanári-szigeteken a Herczig Norbert, Bacigál Igor kettős a kontinensbajnoki mezőnyben a 9. helyen végzett.

„Nehéz futamon vagyunk túl. Igyekeztünk végigtolni a szakaszokat, az egyszámjegyű helyezésnek ugyan örülünk, ugyanakkor a csapatunkat is segítettük. A csapattársainkat is támogattuk, illetve egy csapat döntés következményeként teszteltük az abroncsokat…” – összegzett a ŠKODA Rally Team MRF Tyres Hungaria pilótája.

A Herczig-Bacigál kettős sok tapasztalatot gyűjtött a Kanári-szigeteken. A következő futam Lengyelországban lesz június közepén.

0 Tovább

Gokart – A címvédő a második helyről vághat neki a 2. futamnak

Kecskemét ad otthont a gokart országos bajnokság 2. futamának, ahol Juráncsik Balázs a 2. helyről indulhat.

A címvédő úgy ült gokartba a hétvégén, hogy az első, vagy a második rajtpozíciót sikerül majd elcsípnie.

„Örülök, hogy az elejéről indulhatok. Természetesen mindent megteszek azért, hogy ezt a hétvégét is a dobogón zárjam. Sajnos legutóbb a Közép-Európa-bajnokságon ez nem sikerült, ezért most az ob-n igyekszem javítani.” – nyilatkozta a bajnoki címvédő.

0 Tovább

Rali Eb – A 10. helyről fordulnak rá az utolsó 6 szakaszra Herczigék a Kanári-szigeteken

Az Eb-mezőny 10. helyéről várja a szombati folytatást a ŠKODA Rally Team MRF Tyres Hungaria duója a Kanári-szigeteken. Herczig Norbert és Bacigál Igor eltérő gumitaktikával versenyzett a pénteki hat szakaszon.

„Szombaton hat szakasszal fejeződik be az Európa-bajnoki futam. Azon vagyunk, hogy faragjunk a hátrányunkból. Az idei szezonban kijutott az esős versenyekből, ez most itt nem így van. Ez az Eb-viadal a harmadik az idei sorozatban, a kontinensbajnokság elején vagyunk még…” – mondta a pénteki nap után Herczig Norbert.

A Herczig-Bacigál kettős legutóbb az Azori-szigeteken versenyzett, ahol szélsőséges időjárási körülmények között nyolcadikként zárt.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum