Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Teke-vb: Megvan az utazó keret

Vb-keretet hirdettek a tekéseknél. A sportágban május 15-én kezdődik a világbajnokság, melynek az észtországi Elva ad otthont.

 

A magyar 37 fős delegációt a felnőtteken túl U18-s és U23-as versenyzők alkotják Utóbbi korosztályban csapatvilágbajnokságot rendeznek, míg felnőttben és U18-ban egyéni küzdelmekre kerül sor. A kerethirdetést megelőzte az országos egyéni bajnokságot bonyolítottak le Szentgotthárdon és Szegeden.

Az utazó keret:

férfiak

Kiss Norbert - Zengő Alföld Szegedi TE

Brancsek János - Zengő Alföld Szegedi TE

Zapletán Zsombor - Zengő Alföld Szegedi TE

Kakuk Levente - Zalaegerszegi TK

Kozma Károly - Zalaegerszegi TK

Móricz Zoltán - Répcelaki SE

nők

Méhész Anita - KK Mlaka Rijeka

Sass Edit - Ipartechnika Győr SE

Tóth Katalin - Ipartechnika Győr SE

Tóth Andrea - Ferencvárosi TC

Hári Boglárka - Ferencvárosi TC

Nagy Bea - Ferencvárosi TC

Szövetségi kapitány: Csányi Béla

Szövetségi edző: Sáfrány Anita, Kiss Zsolt

Utánpótlás válogatottak utazó kerete a 2022. évi világbajnokságra (U18, U23)

 férfi U23

Oswald Dániel - Zalaegerszegi TK (U18 is)

Banai István Bence - Sárvári Kinizsi SE

Borsos Bence – Zalaegerszegi TK

Gombos Gergely - Balogunyom TK

Ivanyik Richárd Csaba - Zengő Alföld Szegedi TE

Juhász Bence - Ferencvárosi TC

Németh Máté - Győr-Szol TC

Sziklási Tibor Levente - Köfém SC

női U23

Kis-Horváth Luca – Rákoshegyi VSE (U18 is)

László Kata – ZTE-ZÁÉV TK

Bázsa Viktória – Balatoni Vasas SE

Jezsoviczki Anna - Balatoni Vasas SE

Hegedűs Tímea – Ferencvárosi TC

Bálintfy Cintia – Rákoshegyi VSE

Végh-Soltész Zsófia – BKV Előre SC

Németh Enikő – KSC Kleinwarasdorf

Szövetségi kapitányok: Harcos Ágnes, Tróbert József

0 Tovább

TáncSport – Ismét nagyot táncolnának a magyarok a Világjátékokon

A táncsport a Világjátékok egyik ékköve. A négyévente megrendezendő seregszemlén ez a művészeti sportág mindig bizonyítja: helye van a játékokon.

Legutóbb a lengyelországi Wroclawban a táncosok minden idők legjobb magyar eredményét produkálták, ugyanis mindkét páros döntőbe jutott. A cél most is az, hogy a legjobb táncosok ismét maradandót alkossanak a parketten. Ezúttal latintáncokban Andrea Silvestri és Váradi Martina, az akrobatikus rock and rollban pedig Bánhidi Dániel és Czetl Fanni indul.

Az amerikai Birminghamben júliusban megrendezésre kerülő Világjátékokra mind a versenytánc (latin táncok kategóriájában), mint az akrobatikus rock and roll szakágunk versenyzői kivívták az indulás jogát.

„Az Andrea Silvestri, Váradi Martina páros az előző játékokon is döntőt táncolt, így rutinos résztvevői lesznek a versenynek. Ha a dobogós helyezésekbe esetleg nem is tudnak beleszólni, akkor is nagy versenyre számítunk tőlük, hiszen világbajnoki 4. helyezettként a tőlük megszokott magabiztos és jó formában fognak táncolni.” – vélekedik Zsámboki Marcell, a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke, aki hozzátette a másik páros is jó formában van. „Bánhidi Dánieltől és Czetl Fannitól döntő közeli eredményt várunk. Elképzelhető azonban, hogy az elvárásainkat majd felülmúlják. Sajnáljuk, hogy az idei Világjátékokon a salsa nem szerepel a programban, mert ott is erős versenyzőink lettek volna. Break szakterületen a fiatal korosztálynak még a 2022-es játékok elérése nem volt elvárható cél, de reménykedünk a gyors felzárkózásban ezen táncágban is”- tette hozzá az elnök.

A sportág rendkívül összetett és látványos. Különösebb szabályismeret nem kell ahhoz, hogy a néző élvezni tudja azt, amit lát. A Világjátékokon rendszerint építenek is erre a rendezők. A kolumbiai Caliban például egy bikaviadal arénában voltak a táncversenyek, Kaohshiungban, Tajvanon pedig egy MVM Dome nagyságú létesítményben, és mindenhol teltház volt.

„Sportágunk varázsa talán abban keresendő, hogy "határtalan". Életkortól függetlenül bármikor bekapcsolódhatsz abba a színes táncos közegbe, amely a sporttáncok valamennyi műfaját magába foglalja. Itt nincs olyan, hogy nem találod meg a számodra leginkább megfelelő táncstílust! Szólóban, duóban, kis- és nagyformációban, akár külön lány szólóban, vagy csapatban a standard, latin, divat, modern, akrobatikus rock and roll, karibi, disco, akrobatikus disco, break és még sorolhatnám megannyi táncstílus közül lehet választani. Óriási ernyőszervezetté váltunk, mely kivívta a nemzetközi elismertséget is. Kitűnő, nemzetközileg is elismert oktatóink, edzőink, pedagógusaink vannak, akik a világ bármely pontján meghívott előadóként megállják helyüket a szakmájukban. A magyar tánckultúra a néptánc hagyományaira épít, azonban ne feledjük el, hogy a társastáncoknak legalább olyan fontos szerepe volt nemcsak a múlt században, de napjainkban is itthon és külföldön egyaránt, amely hagyományokra bátran építhetett a táncsport is.” – mondta Zsámboki Marcell.

Megjegyezte: nem tart attól, hogy belátható időn belül teret veszít a táncsport. „A táncpaletta széles, így egy-egy sporttánc terület iránti érdeklődés csökkenés, inkább egy másik sporttánc terület iránti keresletet indít be. Sportágunkban a zenei trendek változása magával hozza az új táncstílusokat, a hagyományos standard és latin táncok pedig öt-tíz évenként szintén meg-megújulnak. Elég, ha csak a breaket említjük, amely olimpiai státuszt kapott. A Magyar TáncSport Szakszövetség a nemzetközi trendeket folyamatosan követi. Ezért szélesedett ki itthon is a sportág irányítása. A jövőben is azon dolgozunk, hogy minél szélesebb bázist építsünk a táncsportban, rangos nemzetközi versenyeket hozzunk Magyarországra, és ezáltal a négyévente megrendezendő Világjátékokon minél jobban szerepeljünk.” – jegyezte meg a hazai szövetség elnöke.

0 Tovább

XVI. NN Ultrabalaton: Közel 10 millió forinttal támogatják a beteg gyerekeket

Minden rekord megdőlt, több, mint 17 ezren futottak a Balaton körül!

Véget ért Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvénye! A XVI. NN Ultrabalatonon 17 ezer induló vett részt.  A női és a férfi pályarekord is megdőlt: a férfiaknál Bódis Tamás 16 óra 34 perc 28 másodperc alatt futotta körbe a Balatont, míg a nőknél Cseke Lilla volt a leggyorsabb, miután 20 óra 15 perc, 15 másodperc alatt teljesítette a 211 kilométeres távot.

Beteg gyerekek gyógykezeléséért futottak 

BioTechUSA és az NN Ultrabalaton Charity hagyományos közös jótékony kampánya keretében idén negyedik alkalommal biztosítottak lehetőséget a résztvevők számára, hogy chipjeik letéti díját visszaváltás helyett jótékony célra ajánlhassák fel. Ezenkívül tetszőlegesen is adományozhattak. Az összegyűlt összeget a BioTechUSA kiegészítette, és az NN Ultrabalatonnal közösen felajánlotta a versenyzők által megszavazott nemes ügy támogatására. A programnak köszönhetően 9 815 500 forint gyűlt össze jótékonyságra. A kezdeményezés nagykövete Kovács-Nyári Diána színésznő, aki maga is futott és adományozott a versenyen.

Idén a döntőbe jutottakra több, mint 60 000 voks érkezett, mely triplája a tavalyi szavazatoknak. Az idei nyertesek: Együtt Laráért - 22 656 szavazattal, Együtt Tomikáért - SMA1-Galó Tamás Dominik gyógyulásáért alapítvány- 20 119 szavazattal és Együtt Bíborkáért - 7 327 szavazattal. A táplálékkiegészítő gyártó egyedi shakerrel jutalmazta a nagyvonalú felajánlásokat, melyet a tavalyi rendezvényhez hasonlóan 5 millió forinttal egészített ki.

Az NN Ultrabalaton továbbra is környezetbarát volt. A több, mint 50 váltóponton nem használtak műanyag poharakat a frissítéshez, valamint szelektíven gyűjtötték a szemetet. A szemléletnek köszönhetően évről-évre sikerül jelentősen csökkenteni a szemét mennyiségét.

0 Tovább

Fallabda – Döntőbe, és ezzel elitkörbe jutott a magyar válogatott az Eb-n

Története során másodszor bejutott az Európa-bajnoki elitkörbe a magyar férfi fallabda-válogatott.

Az Eindhovenben zajló divízió II-es Eb-n a nemzeti csapat döntőbe jutott, ezzel eldőlt, hogy bejutott a Divízió I-be – adta hírül a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség.

A Farkas Balázs, Püski Lénárd, Simon Dániel, Kamocsai Bendegúz, Takács Benedek alkotta csapat előbb továbbjutott a csoportjából, majd a negyeddöntőben a portugálokat győzte le 4-0-ra, az elődöntőben pedig Belgiumon jutott túl 3-0-lal. A kontinensbajnokság döntőjében Svájc lesz az ellenfél. Korábban 2018-ban harcolták ki a magyarok a feljutást. Érdekesség, hogy akkor és most is részese volt a sikernek Krajcsák Márk és Farkas Balázs. Krajcsák ’18-ban szövetségi kapitányként játszott is. A szövetség alelnöke ezúttal a kapitányi teendőket látta el.

„Fantasztikus eredménysorozatot produkálnak legjobbjaink. Nem rég ugyancsak Eindhovenben Chukwu Hannah az U19-es Eb-n ezüstérmet szerzett, most pedig az alaposan megfiatalított válogatott elitkörbe jutott” – értékelt Országh Péter, a hazai szövetség főtitkára.

0 Tovább

Beteg gyerekeket támogathatnak a futók a XVI. NN Ultrabalatonon

Jön Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvénye! A XVI. NN Ultrabalatont április 29. és május 1. között rendezik meg balatonfüredi versenyközponttal. A táv 211 kilométer, a szervezők tájékoztatása szerint rekord létszám lesz a tókerülő eseményen, ez 17 ezer indulót jelent.

Beteg gyerekek gyógykezeléséért futnak

 

BioTechUSA és az NN Ultrabalaton Charity hagyományos közös jótékony kampánya keretében idén negyedik alkalommal biztosítják a lehetőséget a résztvevők számára, hogy chipjeik letéti díját visszaváltás helyett jótékony célra ajánlhassák fel. Ezen kívül tetszőleges összeget adományozhatnak. A szervezők minden évben 10 olyan alapítványt, szervezetet, egyéni célt karolnak fel, melyeket a közösség javaslatai alapján állítanak össze és szavazással ők is döntenek arról, hogy kik kapják a támogatást. A lista összeállításánál fontos szempont, hogy olyan célokat válasszanak, akiknek nehéz teret találni a segítségkéréshez, általában sérült, beteg gyermekek gyógykezelésére gyűjtenek. Az összegyűlt összeget a BioTechUSA kiegészíti, és az NN Ultrabalatonnal közösen felajánlja az első három legtöbb közönségszavazatot elért nemes ügy számára.

Idén a döntőbe jutottakra több mint 60 000 szavazat érkezett, mely triplája a tavalyi szavazatoknak. Az idei nyertesek: Együtt Laráért - 22 656 szavazattal, Együtt Tomikáért - SMA1-Galó Tamás Dominik gyógyulásáért alapítvány- 20 119 szavazattal és Együtt Bíborkáért - 7 327 szavazattal. A szervezők idén is azon dolgoznak, hogy a futók is magukénak érezzék a győztes célokat és minél magasabb összeggel járuljanak hozzá a gyerekek gyógykezeléséhez. Ennek érdekében a táplálékkiegészítő gyártó egyedi shakerrel jutalmazza a nagyvonalú felajánlásokat, melyet a tavalyi rendezvényhez hasonlóan 5 millió forinttal egészít ki. A kezdeményezés jótékony nagykövete Kovács-Nyári Diána színésznő, aki maga is fut a versenyen.

Környezetbarát verseny rekordokkal

 

Egy rekord már megdőlt, hiszen mindössze 2 perc alatt lett teltházas a verseny.  Az NN Ultrabalaton pályacsúcsát Csécsei Zoltán tartja 17 óra 54 perccel. Több bombaformában lévő ultrafutó készül a rekord megdöntésére, hiszen várhatóan rajthoz áll Bódis Tamás Spartathlon-győztes, Drexler Gábor Ultra Tisza-tó 130 aranyérmese és Erős Tibor 100 kilométeres országos bajnok is. A 211 kilométeres távot az egyéni indulókon túl 2-13 fős csapatokban teljesítik a futók. Csécsei Zoltán az UB-ra való felkészülés finisében bakteriális tüdőgyulladást kapott, ennek ellenére ott lesz a rajtzónában, igaz, a hihetetlen akaraterejéről ismert sportember ezúttal nem fut, hanem 'ellövi' az egyéni indulók rajtját.

A verseny továbbra is környezetbarát. A több mint 50 váltóponton nem használnak műanyag poharakat a frissítéshez, valamint szelektíven gyűjtik a szemetet. A szemléletnek köszönhetően évről-évre sikerül jelentősen csökkenteni a szemét mennyiségét.

 

Bővebb infók, programtábla és versenyinformációk az ultrabalaton.hu oldalon.

https://www.youtube.com/watch?v=VN5q1Vp1duc

0 Tovább

Kutyasport - Lezárult a tavaszi hivatalos versenyszezon

Sikeres volt a 2. After Húsvét Kupa. Az Északi Szánhúzó Kutyások Sportklubja és a Magyar Kutyasport Szövetség Sárisápon rendezte meg az eseményt, amely nemzetközi kutyás futó, kerékpáros és dogscooter versenyt volt.

A szervezők információi szerint a verseny előtti éjszaka esett eső sajnos picit meg is nehezítette a rendezők és a versenyzők dolgát, de talán annyival érdekesebbé vált a pálya. Ez volt egyébként az első hivatalos kutyás futóverseny Magyarországon, ahol látássérültek is indultak, miután a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola képviseletében többen is rajthoz álltak.

„Az After Húsvét Kupával lezárult a tavaszi hivatalos versenyszezon. Az ősz elsősorban a 2 napos versenyekről fog szólni, ahova mindenkit szeretettel várunk” – nyilatkozta Dér Andrea, A Magyar Kutyasport Szövetség elnöke.

(Fotó: Bíró Zsófia)

0 Tovább

Fallabda – A kapitány szerint mindenkinek hitet adhat az utánpótlás Eb

A fiatal fallabdázók bebizonyították: érdemes dolgozni a sikerekért – hangsúlyozta Kohlrusz Balázs junior szövetségi kapitány.

A magyar utánpótlás-válogatott a közelmúltban lépett pályára az eindhoveni kontinensbajnokságon, ahol Chukwu Hannah az U19-eseknél Eb-ezüstöt nyert, a csapat pedig a 12. helyen végzett.

„Elégedett vagyok az utánpótlás-válogatott eredményeivel, illetve hozzáállásával. Úgy gondolom: ezúttal is kiderült, hogy érdemes minél több dolgot megtenni a sikerért. Életre szóló sikerekkel gazdagodtak a fiatalok, Chukwu Hannah pedig sporttörténelmet írt. Nagyon büszke vagyok mindenkire” – tette hozzá Kohlrusz Balázs.

0 Tovább

Magyar Kupa után, Eb előtt

A Magyar Testépítő és Fitnesz Szövetség megrendezte a Magyar Kupát, amelyen giga mezőny jött össze. A sportágban ez remek erőfelmérő volt a május ötödikén kezdődő Európa-bajnokság előtt.

A Magyar Kupát a fővárosban rendezték meg, ahol a válogatott gerincét adó kiválóságok egy része duplázni is tudott, hiszen a junior mellett a felnőtt kategóriát is megnyerte.

A games classicban induló Nyircsák József, a men’s psychique-ben Kardos Gergely, fitness-ben Bogdán Szofi és Vágó Virág duplázott, míg Szalai Evelin a bikini fitness-t és a fittmodell versenyt nyerte meg.

„Úgy látjuk, hogy elég veretes csapattal érkezünk majd meg Spanyolországba. Sikeréhes versenyzőink vannak. Negyvenfős magyar delegáció vesz részt majd az Európa-bajnokságon, ebből 37 sportoló” – számolt be az előkészületekről Huber István, a Magyar Testépítő és Fitnesz Szövetség elnöke.

fotók: Fitness and Mass

0 Tovább

Szkander- Eb-re mennek a legjobbak!

Megrendezték a Nemzeti Bajnokságot

A magyar szkander-válogatott asztalhoz állt az Európa-bajnokság előtti utolsó hazai nagyversenyen. A Túrkevén megrendezett Nemzeti Bajnokság kiváló erőfelmérő volt a bukaresti kontinensbajnokság előtt.

„Versenyzőink jó formában vannak. Hatalmas mezőny jött össze Túrkevén, 240 nevezéssel bonyolítottuk le a Nemzeti Bajnokságot. Az már korábban eldőlt, hogy 40 fős delegáció, közte 32 versenyző vesz részt a román fővárosban megrendezendő kontinensbajnokságon.” – mondta Csabai Atilla.

A Magyar Szkander Szövetség elnöke, aki a világ- és az európai szövetség alelnöke is egyben, megjegyezte: felkészült válogatott indul majd az Eb-n.

A Nemzeti Bajnokságon a csapatversenyt a szolnoki Megtorlók nyerte meg, a Dóró Team és a Pólus Five előtt. 

0 Tovább

Civilben értelmileg akadályozott gyerekeket tanít a kick-box világbajnok

Huszonöt éve foglalkozik küzdősportokkal, de szerinte még több évnyi versenyzés benne van. Kick-boxban tavaly ért fel a csúcsra, amikor világbajnok lett, de szeretne még Európa-bajnok is lenni. Ugyanakkor szerinte nemcsak az számít, hogy ki hány érmet nyer, hanem hogy milyen emberré és harcművésszé válik. Zsarkó Dániel Péter civilben gyógypedagógus, értelmileg akadályozott gyermekek oktatásával, nevelésével foglalkozik – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.


Zsarkó Dániel Péter nyolcévesen csöppent a harcművészetek világába: Hódmezővásárhelyen ITF taekwon-dóval kezdett foglalkozni. 2009-ben kóstolt bele a kick-boxba, amikor Szegeden látogatni kezdte a Tigers SE edzéseit. Mindkét küzdősportot azóta is aktívan, versenyszerűen űzi.

"A kick-boxban 2009-ben rögtön versenyzéssel kezdtem. Hamar sikerült bekerülnöm a válogatottba, és kisebb megszakításokkal azóta is folyamatosan képviselhetem Magyarországot a világversenyeken. A taekwon-dóban és a kick-boxnak a light-contact és kick-light szakágaiban egyaránt szereztem világ- és Európa-bajnoki érmeket. Ezeket a tavalyi jesolói kick-box vb-n sikerült egy elsőséggel megkoronázni. De igazából mindig azt szoktam mondani, hogy nem az érmek száma minősít egy sportolót, hanem, hogy milyen emberré vált, és azt az utat járja-e, mint amire ezek a küzdősportok tanítanak" – hangsúlyozta Zsarkó Dániel Péter.


Bízik benne, hogy ő maga a megfelelő úton jár – árulta el a 33 éves hódmezővásárhelyi sportoló. Mint mondja, ebben nagyon fontos szerepe van mestereinek, a taekwon-dós Máté Zoltánnak, illetve a kick-boxos Stricz Richárdnak. Edzőinek tanácsait, utasításait mindig megfogadja, és mivel már edzőként is tevékenykedik, azt a szellemiséget, amit tőlük kap, próbálja a saját foglalkozásaiba is átültetni.


"Olyan társadalomban élünk, köszönhetően a közösségi médiának is, amelyben az egyén, az ego kerül előtérbe. És ezt a felfogást a versenyeredmények csak felpumpálják. Pedig szerintem a harcművészetek többről szólnak: gondolok itt a tiszteletre, becsületre, és amiben főként nagy hiányt látok, az az alázat, nemcsak a sportban, hanem az élet más területein is" – nyilvánította ki Zsarkó Dániel Péter.

Civilben gyógypedagógusként dolgozik Hódmezővásárhelyen, a Kozmutza Flóra oktatási intézményben középsúlyosan értelmileg akadályozott gyermekek tartoznak a keze alá. Erős indíttatás volt a számára, amikor régen egy Down-szindrómás fiatalember jelent meg a taekwon-do edzésen, és ahogyan a csapat befogadta a jövevényt. Zsarkó Dániel Péter a segítő szemléletet már az edzések megkezdésével magába szívta, így az érettségi után szinte adott volt, hogy gyógypedagógus szakon tanuljon tovább. Emellett pedagógus családja felől is kapott ilyen irányú impulzust, édesanyja például szintén végzett gyógypedagógiát.

"Ez a hivatás olyan szempontrendszert hoz az életembe, ami úgymond leszorítja az egót. A munkahelyen teljesen más problémákkal küzdünk, mint egy versenyen vagy edzésen. És így az ember teljesen más szemmel nézi a világot. Nem is tudjuk igazából, hogy nekünk milyen jó dolgunk van. Nyilván teljesen más a cél egy ilyen iskolai foglalkozáson, mint mondjuk a magam sportversenyein. Az közös, hogy a lehető legjobb eredményt igyekszünk elérni, de akkora a kontraszt a kettő között, hogy a munkám segít a földön maradni" – magyarázta a tavalyi világbajnok.

Életének otthoni szelete a versenyekre is elkíséri. Az iskolában egy 11-dikes osztályban 11 jövőre ballagó diák osztályfőnöke, akik figyelemmel követik a sportkarrierjét.

"Hogyha például egy világversenyt az interneten élőben közvetítenek, akkor azt a tanulóim itthonról nézik. Emellett hangüzeneteket is szoktak küldeni, így szinte folyamatos kapcsolatban állok velük. És mindez nekem ott a távolban külön erőt ad" – mesélte a sportoló-osztályfőnök.

Azzal, hogy tavaly világbajnok lett, régi álma teljesült, de nem szeretné még abbahagyni a versenyzést: úgy érzi, még jópár év előtte áll sportolóként. A hétvégén éppen taekwon-do Európa-bajnokságon vesz részt, ahol ezúttal büszkeségére egyik tanítványa is indul. A júniusi magyarországi kick-box világkupán is szeretne majd tatamira lépni, kvalifikálni magát az Eb-re, és bízik benne, hogy a közeljövőben sikerül Eb-címet is nyernie.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum