Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Balzsay Károly is aktívan részt vesz a Kihívás Napján

Nagy dobásra készül a Pécsi Tudományegyetem Testnevelés- és Sporttudományi Intézete. A baranyai megyeszékhelyen, az Ifjúság útján, a május 23-i Kihívás Napján egész nap sportolási lehetőséget kínálnak több, mint 800 embernek. Délelőtt az általános iskolások, délután pedig az egyetemisták húznak edzőcipőt. Az eseményen Borsos Anita fitnesz-aerobic világbajnok tart bemelegítést, de a különböző mozgásformákat kipróbálja Balzsay Károly profi ökölvívó világbajnokunk is.

A vb-címét áprilisban megvédő nagyközépsúlyú bokszoló szerint egy évben több Kihívás Napja kellene. „Az ilyen rendezvényeknek az a lényege, hogy a résztvevők jól érezzék magukat, és sikerélményük legyen.  Ha van sikerélmény, akkor legközelebb is sportolni, mozogni fog. Szerintem minden évszakban kellene egy ilyen eseményt rendezni. Nagyon fontos, hogy ne csak a hivatásos sportolóknak legyen lételemük a mozgás, hanem minél több embernek. Örülök, hogy ott lehetek Pécsett, és biztos, hogy beszállok egy-két játékba” – mondta Balzsay. 

Pécsett a Kihívás Napján reggel uszodai programok lesznek, majd többek között focizni, röplabdázni lehet, de a játékos kedvű jelentkezők különböző sorversenyeken és váltóversenyeken vehetnek részt. Magyarországon 1991 óta rendezik meg a Kihívás Napját, amely a világ talán legnagyobb egy napon zajló lakossági sporteseménye. Az országos verseny koordinációját és irányítását a szabadidősport világszervezetétől, a Trim and Fitness International Sport for All Association-től kapott felhatalmazás alapján a Magyar Szabadidősport Szövetség végzi. A települési rendezvények szervezését a versenykiírás alapján általában önkormányzatok bonyolítják le.

További országos rendezvények a Kihívás Napja honlapján (http://www.kihivasnapja.hu/) olvasható. 

0 Tovább

A huszonkettedik Kihívás Napja következik…

Van egy tervezhető, a társadalom széles rétegeit immár 22 éve folyamatosan érintő szabadidősportos esemény, amely újra összefogásra készteti a lakosságot. Ez pedig nem más, mint a Kihívás Napja. Az esemény 1991 óta hazánk legnépszerűbb lakossági sporteseménye és idén május 23-án lesz. Magyarországon eddig összesen 1590 település vett részt a vetélkedésben, az ideire pedig még mindig érkeznek a nevezések.



2011-ben a versenyben részt vett falvak és városok lakói egyetlen nap alatt 46,5 millió percnyi időt mozogtak együtt. A Kihívás Napja célja, hogy a lakosság körében kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz. Nagy előnye, hogy a résztvevőknek nem kell utazniuk, helyben megszokott környezetükben mozoghatnak, sportolhatnak.

Az eddig benevezett településeken több mint 1.332.623 millió ember találkozhat a sportolás mozgás élményével.

Az esemény honlapján (www.kihivasnapja.hu) értékadó sportemberek vezetésével mozgásos órákat sugároznak a szervezők, amelyekhez bárhol lehet csatlakozni, ahol internet elérés van.

Nem lehet akadálya tehát annak, hogy helyben oktató hiányában nyílt órák legyenek. A NAP szervezői közel viszik e programokat az érdeklődőkhöz, és nem csak a Kihívás Napja településeken!

A hagyományoknak megfelelően persze idén is a helyi szervezők munkája adja meg az országos program lényegét:



Bács-Kiskun megye
Homokmégyen a Kihívás Napi program úszással, és éjszakai túrázással kezdődik. A délelőtt folyamán a helyi Óvodában mozgatják meg a kicsiket és a nagyokat is. Délután a néptánctól kezdve a floorballon át a kerékpáros akadályversenyig mindenki megtalálhatja a számára megfelelő mozgásformát. Szank több helyszínnel és változatos programmal készül a Kihívás Napjára. Gulu-gulu tánc, tömbfutás, időstorna, kugli, lábtenisz, gördeszka versenyek és még sok más mozgásforma szerepel a programjukban.

Baranya megye
Bánfán többek között medvevadászattal, Sári-Piri kötelezéssel, busztolással, hordógurítással, és talicskatolással várják az érdeklődőket.

Nagynyárádon éjféltől teremfoci lesz a sportcsarnokban, majd az iskolába érkező gyerekeket reggeli tornával készítik fel az első órára. 11 órától lufis örömtáncot lejtenek, táncversenyt hirdetnek léggömbökkel.

Békés megye
Dévaványán a polgármester átadja „Dévaványa kiváló sportolója emlékplakettet” majd közös tornával kezdik a napot. Úszási lehetőséget, ügyességi játékokat, különböző sporteszközöket biztosítanak a szervezők. A nap fénypontját Nick Árpád biztosítja, aki egy 1,6 tonnás gépjárművet fog foggal elhúzni, majd kerékpártúrával zárják a sportos napot.

 
Borsod-Abaúj Zemplén megye
Cigándon délelőtt a Szabadidő Központban, az óvodában és az általános iskolában készülnek futóversenyekkel, sor és váltóversenyekkel, kosárlabdával és labdarúgással. Délután Rubint Réka és Schobert Norbi tart aerobic órát és életmód tanácsadást.

Kazincbarcikán, a városi sporttelepen közös torna, futás, játékos versengések, valamint térítésmentes úszás a program.

Csongrád megye
Bakson a közös zenés bemelegítést követően futás, kispályás labdarúgás, streetball, lábtenisz, kerékpározás, gyógytorna, jóga található meg a programok között.

Szentes kistérségben aktivizálták az iskolákat, óvodákat, ahová mindenki kerékpárral, rollerrel vagy futva érkezik. A nap folyamán ugrókötelezés, labdás sorversenyek, zenés tornák, táncház, görkorcsolya szerepelnek települések programjában.

Fejér megye
Fehérvárcsurgó Legfürgébb Lakója címért női és férfi kategóriában Éjféli futást, majd Holdfény túrát szerveznek éjszakai programnak. A reggelt közös zenés tornával kezdik, majd folytatják hastánccal, zumbával, kerékpáros ügyességi játékkal, kondicionáló tornával. A nap folyamán a Legsportosabb Családot is szeretnék megtalálni a szervezők.

Polgárdi fáklyás futással kezdi a napot. Megmozgatják az iskolásokat, óvodásokat és a felnőtteket is. Egész nap elérhető a ping-pong, csocsó, biliárd. A focipályán torna, aerobic, kick-box és ÖKO sátor várja a település lakóit. Az óvodában kincskeresés, gyerekhordás, babakocsi toló verseny lesz a program.

Székesfehérvárott áloműző bemelegítéssel készülnek fel az egész napos sportolásra, amit éjszakai fürdőzés, nordic walking gyaloglás, görkorcsolyázás, gördeszkázás, ketrecfoci követ. Napközben csörgőlabdával, aquafitnesszel és grundbirkózással is megmozgatják a sportot kedvelőket, de további programok is akadnak szerte a városban. Kihívás Napja Futás és Gyaloglás Próbával és Mc Donald’s 6 órás Asztalitenisz Partyval is készülnek a szervezők.

Komárom-Esztergom megye
Várgesztesen délutáni programokkal készülnek a szervezők a Kihívás Napja alkalmából. Könnyed kerékpározásra hívják a sportolni vágyókat, majd a kicsiknek és nagyoknak is táncházzal készülnek, végül közös aerobicozás vagy nordic walkingozással zárják a napot a településen.

Pest megye
Áporkán több helyszínen is gimnasztika, ügyességi játékok, sorversenyek, zumba, karate, hipp-hopp, jóga, latin tánc programokkal várják az érdeklődőket.

Üllő az olimpia jegyében 2012 méteres futóversenyt szervez éjszaka. A reggelt közös bemelegítés követi, majd utcai futás szerepel a programban. A testnevelés óra keretein belül kötélhúzó verseny, hetes dobó illetve rugó verseny, fekvőtámasz, és különböző váltóversenyekkel készülnek a fiataloknak. A nap végét egy közös tanár-diák foci mérkőzés zárja majd le.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Nagyhalász versenyfutással, közös bemelegítéssel, kerékpározással, tűzharcbajnoksággal, Zumba-val, Kick-box-szal készül a Kihívás Napjára.

Tolna megye
Szárazdon a kultúrházban, a Teleházban és a sportpályán a tervezett programok közt szerepel a lovaglás, fűkaszálás, talicskatolás, kuka tologatás, zumba és tapadós labdajáték.

További információ:

Magyar Szabadidősport Szövetség

Telefon: +36/1/460-6815

info@masport.hu


www.kihivasnapja.hu

0 Tovább

Meghosszabbodott a nevezési határidő 2012-es Kihívás Napjára!

A Magyar Szabadidősport Szövetség, a települési önkormányzatok kérését figyelembe véve úgy döntött, hogy 2012. április 27-ig kitolja nevezési határidőt.

A Kihívás Napja 1991 óta hazánk legnépszerűbb lakossági sporteseménye. Magyarországon eddig összesen 1590 település vett részt a vetélkedésben. A tavalyi a versenyben részt vett falvak és városok lakói egyetlen nap alatt több, mint 3 105 245 negyedórás testmozgást végeztek.

A Kihívás Napjának célja, hogy a lakosság körében kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz. Nagy előnye, hogy a résztvevőknek nem kell utazniuk, helyben megszokott környezetükben mozoghatnak, sportolhatnak.

 

Bővebb információ:

Magyar Szabadidősport Szövetség

Email: info@masport.hu

Web: www.kihivasnapja.hu

0 Tovább

A dán világbajnokok kisfia már most lenyűgözi a közönséget

Peter Stokkebroe és Kristina Stokkebroe gyakorlatilag minden címet megszereztek, amit a táncsportban, latin kategóriában meg lehet szerezni. Világ- és Európa-bajnokok lettek, Blackpoolt nyertek, összetett Grand Slam-elsőséggel büszkélkedhetnek. Három évvel ezelőtt abbahagyták a versenyzést , és bejelentették, hogy Kristina gyereket vár. Nos, az utód már a parketten pörög, a versenyek szünteiben a kis William diktálja a tempót.

Peter Stokkebroe és Kristina Stokkebroe a 2005-ös szombathelyi Európa-bajnokságon...

0 Tovább

Sikeres összefogás a sportért

A Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) közreműködésével eredményes összefogás alakult ki, amely a sportszervezetek pályázati esélyeit javíthatja a jövőben. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) és a Nemzeti Szabadidősport Szövetség (NSZSZ) közös levélben hívta fel figyelmet az összefogás szükségességére.


„Örömmel nyugtázhatjuk, hogy összefogásunk sikeres volt. A Nemzeti Együttműködési Alap tisztségviselőinek javasolt jelöltjeinknek nagy támogatással szavazott bizalmat a civil társadalom. Dr. Simóka Beáta bejutott a tanácsba, Nádas Pál, Magó Gábor és Horváth Zoltán pedig a sporttal foglalkozó kollégiumba. Ottlétük a jövőben remélhetően javítja a sportszervezetek pályázati esélyeit” – nyilatkozta Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára.

Magyar Szabadidősport Sajtóosztály

0 Tovább

Táncsport - Tóth Orsiék megszerezték első ranglista-győzelmüket

A magyar bajnoki ezüstérmes páros nyerte az év első latin ranglistaversenyét. A Hajdúböszörményben megrendezett viadalon Stefano Vidoni és Tóth Orsolya győzött, megelőzve a Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes, valamint a Kovács László, Kelemen Erika párosokat. A ranglistán nem indult a magyar bajnok Andrea Silvestri és Váradi Martina.

A Vidoni-Tóth duónak ez volt az első magyar ranglista-győzelme. A Pro-Art és a Szilver vegyespárosát először tavaly láthatta a közönség a Hajdú Kupán, akkor ezüstérmet szereztek, jelenleg ott vannak a TOP 100-ban a világranglistán, és a 63. helyet foglalják el.

A döntő végeredménye

1. Stefano Vidoni, Tóth Orsolya

2. Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes

3. Kovács László, Kelemen Erika

4. Süttő Roland, Tombácz Anikó

5. Bódi Ferenc, Gyurits Diána

6. Turcsány Gergely, Bendó Csilla

Fotó: Vörös Nándor

 

0 Tovább

Monspart: Ha egy kicsit okosabban dolgozunk együtt, akkor mindenki nyerhet a szabadidősporttal

Új reményekkel vágnak neki az új korszaknak a magyar szabadidősport vezetői. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) vasárnapi közgyűlésén megválasztott új vezetésben Monspart Sarolta MOB-alelnökként lobbizhat a jövőben a szabadidősport népszerűsítéséért. A Nemzeti Szabadidősport (NSZSZ) elnöke szerint egy olyan területről van szó, melynek menedzselésével komolyan kell foglalkozni, nagyon sok embert érint és a versenysport egyik alappillére.

A sportvezető hangsúlyozta: másképp kell „megszólítani” egy élsportolót, mint egy olyan iskolást, középkorút, vagy nyugdíjast, aki nem hivatásszerűen sportol, de az élmény az ugyanolyan. „Ismerek olyan embert, aki 52 évesen kezdett el rendszeresen mozogni, és 60 éves volt, amikor lefutotta a félmaratont, de legalább annyira örült ennek, mint a világbajnok élsportoló tanítványom”.

Monspart Sarolta az összefogásban látja a megoldást. „Ha egy kicsit okosabban dolgozunk együtt, és nem azon veszekszünk, hogy ez az enyém az a tied, akkor mindenki nyerhet a szabadidősporttal. A társadalomnak több jobb közérzetű, egészségesebb embere lesz, aki versenyképesebb, aki alkalmazkodó képesebb, aki többet tud dolgozni. Az élsport pedig a nagyobb szabadidősportos bázisból több tehetséges gyereket tud kiemelni” – mondta a tőle megszokott lendülettel Monspart Sarolta.

A szabadidősportosok a hétvégén nagyszabású konferenciát tartanak, amelynek Bakonybél ad otthont. Az eseményen olyan sportszakemberek tartanak előadást, mint Molnár Zoltán a MOB főtitkára, dr. Gémesi György, a MOB elnökségi tagja, dr. Fazekas Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, Sportért Felelős Államtitkárság Sportigazgatási Főosztályának vezetője, vagy éppen Monspart Sarolta.

Névjegy

Monspart Sarolta, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke. Élsportolóként tájfutó világbajnoki címet szerzett, tizennégyszeres magyar bajnok, sífutásban hatszoros magyar bajnok. Az első nő Európában, aki három órán belül futotta le a maratoni távot. 1973 óta dolgozik önkéntesként, a szabadidősportban egyre több munkát vállal.

 

Fotó: Hajdrák Tímea

0 Tovább

Az év egyik legnagyobb táncsportos eseménye következik

Február 11-én és 12-én rendezik meg idén a standard- és latintáncok magyar bajnokságát. A Magyar TáncSport Szakszövetség szervezésében szombaton a standard mezőnyben hirdetnek bajnokot, míg vasárnap az ország legjobb latinpárosai lépnek parkettre.

Az év egyik kiemelt táncsportos eseményének fővédnöke Klapka György üzletember, akitől nem áll távol a tánc. A Folyondár Vasas Sport- és Táncközpontban megrendezendő versenyen az aranyérmes párosok indulási jogot szereznek a világ- és Európa-bajnokságokon való indulásra.


Standardtáncokban biztos, hogy nem lesz klasszikus címvédés, mivel a 2011-es László Csaba, Mikes Anna bajnoki duó felbomlott. A kétszeres Világjátékok-résztvevő László Csaba most új partnerrel, Páli Viktóriával lép parkettre. A latinosoknál az Andrea Silvestri, Váradi Martina páros négyszeres magyar bajnokként indul a kiemelt versenyen. 

0 Tovább

Hegyesék győztek a magyar bajnokságon

Új bajnokot avattak tíztáncban. A Mezőkövesden megrendezett magyar bajnokságon Hegyes Bertalan János és Kis Violetta győzött, megelőzve Süttő Rolandot és Tombácz Anikót, valamint Budai Attilát és Barna Lillát. Ezzel lezárult egy korszak, és egy új kezdődött, hiszen az elmúlt 10 évben László Csaba nevéhez fűződtek a magyar bajnoki címek. A Szilver kiválósága Németh Anikóval később Szögi Szilviával, majd Mikes Annával folyamatosan nyerte a tíztánc magyar bajnokságokat.


A hatos fináléban táncolt még Püspöki Dávid és Markó Ágnes, Kovács László és Kelemen Erika, valamint Bódi Ferenc és Gyurits Diána.
Az idei bajnokságok sorában ez volt az első verseny. Február 11-én rendezik a standardtáncok bajnokságát, míg 12-én a latinosok között hirdetnek győztest. Ezt a két versenyt Budapesten bonyolítják le.   
A döntő végeredménye az xek.hu szerkesztésében

1.    Hegyes Bertalan János, Kis Violetta
2.    Süttő Roland, Tombácz Anikó
3.    Budai Attila, Barna Lilla
4.    Püspöki Dávid, Markó Ágnes
5.    Kovács László, Kelemen Erika
6.    Bódi Ferenc, Gyurits Diána



0 Tovább

Második lett a magyar bajnok Nagyváradon

Ezüstérmes lett a magyar bajnok a Nagyvárad Openen. Az Andrea Silvestri, Váradi Martina páros a latintáncok nyílt nemzetközi kategóriájában állhatott fel a dobogó második fokára.

A magyar duót csak az orosz Vitalij Pantelejev, Darija Glukhova kettős tudta megelőzni a 74 párost felvonultató versenyen. A bronzérmet Miha Vodicar és Nadiya Bychkova (Szlovénia) szerezte meg.

Váradi Martina szerint jó formában versenyeztek. „Végig kiegyensúlyozott produkcióval sikerült érmet szereznünk Romániában, elégedettek vagyunk” – nyilatkozta a SPORTbányászatnak az eredményhirdetés után a magyar bajnok páros hölgytagja.

A legjobb 24-ben volt még egy magyar kettős: dr. Faluvégi András és Pandur Petra a 20-21. lett.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum