Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

21. Kihívás Napja - Südi Iringó bárkit megtáncoltat

Südi Iringó lételeme a mozgás. A táncművész a korábbi évekhez hasonlóan idén is boldogan vállalta, hogy népszerűsíti a Kihívás Napját.

Az ország legnagyobb szabadidősportos rendezvényét május 18-án immár 21. alkalommal rendezi meg a Magyar Szabadidősport Szövetség olyan központi programokkal, mint például Südi Iringó táncórája, amely országos lesz, hiszen a www.kihivasnapja.hu oldalon a webtévés közvetítés során bárki csatlakozhat.

„Bízom benne, hogy sokan táncolnak majd május 18-án, de akinek nincs kedve ehhez a mozgásformához, az zumbázhat, jógázhat, vagy éppen tornázhat. A Kihívás Napja honlapján megtalálhatóak a kiemelt programok, így mindenki válogathat kedvére” – mondta versenytáncos, aki megalapította az Iringó TáncStúdiót, és többek között Szlovákiában is oktat.

A központi rendezvények Budapesten, a Halassy Olivér Szabadidőközpontban lesznek május 18-án 9-től este 7-ig.

Kihívás Napja élőben

2011. május 18.

Helyszín: Halassy Olivér Szabadidőközpont

(Budapest IV. kerület, Pozsonyi u. 4/c. )

 

A Kihívás Napja szervezői élő, internetes televíziós közvetítés keretében, értékadó sportemberek vezetésével mozgásos órákat ajánlanak a benevezett településeken élőknek és bárkinek az országban.

Csatlakozzanak hozzánk és tornázzanak, táncoljanak velünk!

 

A mozgásos órák elérhetők a www.kihivasnapja.hu oldalon, az alábbi időrend szerint:

 

09:00 - Hip-hop táncóra - Szőke Rita

09:30 - Tipegő torna - Tombi Judit

10:30 - Munkahelyi torna - Varró Gyula

11:00 - Zumba aerobic- Mezei Eszter

11:30 - Szenior torna - Katona Sándor

14:00 - Chili Salsa - Gavallér-Kormos Attila

14:30 – Tánc - Südi Iringó

15:30 - Csontritkulás elleni torna

18:00 - Hip-hop táncóra - Szőke Rita

19:00 - Jóga - Kovács Károly

0 Tovább

21. Kihívás Napja – Országos aerobik- és zumbaórák

Eddig 135 település jelezte, hogy részt vesz a 21. Kihívás Napján, azaz május 18-án legalább 15 perces sportos programot szervez. Magyarország legnagyobb szabadidősportos rendezvényén a városok és a falvak versengnek az Ország Legsportosabb Települése címéért.

A Magyar Szabadidősport Szövetség minden nevezést fogad a Kihívás Napjára, amelyen az 1981 óta tartó rendezvénysorozaton 1587 település vett részt.

A Kihívás Napja célja, hogy a lakosság körében kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz. Nagy előnye, hogy a résztvevőknek nem kell utazniuk, helyben megszokott környezetükben mozoghatnak, sportolhatnak.

Az esemény honlapján (www.kihivasnapja.hu) idén szinte folyamatosan, élő internetes tv-közvetítés keretében, értékadó sportemberek vezetésével mozgásos órákat sugároz a Magyar Szabadidősport Szövetség, melyekhez bárhol lehet csatlakozni, ahol van internet.

Nem lehet akadálya tehát annak, hogy helyben zumba, hastánc, aerobik stb. oktató hiányában nyílt órák legyenek bárhol az országban.

0 Tovább

Tornaóra a Parlamentben - fotók

A készülő sporttörvényről egyeztettek a Parlamentben, ahol Monspart Sarolta, a Nemzeti Szabadidősport Szövetség elnöke mindenkit megtornáztatott.

Vörös Nándor fotói:

 

 

0 Tovább

Táncsport – Eredményes hétvége

 

Több párosunk is jól szerepelt hétvégén, a különböző nemzetközi versenyeken.

A latintáncok magyar bajnokai, Andrea Silvestri és Váradi Martina (képünkön) a Ruse Openen, Bulgáriában szereztek ezüstérmet. A magyar duót csak az Európa-bajnoki bronzérmes olasz Aniello Langella, Khrystyna Moshenska kettős tudta megelőzni.

A szlovákiai Nagyszombatban Kovács László és Kelemen Erika lett második a Tyrnavia Grand Prix-n az IDSF latin versenyben. Ugyanitt a Zilahi Szabolcs György és Kovács Krisztina hatodik lett a nyolcas döntőben. Zilahiék az ifi mezőnyben aranyérmesek lettek.

A horvátországi Rijekában Alex Infusino és Czina Boglárka egy meghívásos latin versenyen vett részt és másodikként zárt.

 

0 Tovább

Bitter élete legnagyobb lehetősége előtt áll

A híres életveszélyes versenyek magyar motoros specialistája csütörtök éjjel érkezett meg a Man szigeti TT, illetve a csapatát bemutató sajtótájékoztatóról Észak-Írországból. Bitter fogadtatása mindkét helyszínen várakozáson felüli volt.


A magyar versenyző nagyon népszerű az angol nyelvterületeken ennek megfelelően módosult az alapszerződése a Kawasaki UK által gyári támogatást élvező ír KMR csapattal. Az alapszerződés szerint az ír csapat Ryan Farquhar és Adrian Archibald többszörös TT győztesek csapattársaként először a négy híres nemzetközi versenyre NorthWest 200-ra a Manszigeti TT-re, az Ulster Gp-re és a Macau Gp-re szerződött ahol gyári kawasakival fog versenyezni.

A csapatfőnök Ryan Farquhar döntése a sajtótájékoztató után azonban megváltozott így Bitti lehetőséget kapott még 6 ír - hazánkban még kevésbé ismert - utcai versenyre, ebből kettőt Cookstown 100-at, és a Tangedree 100-at már jövő hétvégén megrendezik. A magyar versenyző népszerűségét illetve reklámértékét jól jelzi az, hogy a sajtótájékoztatók után tele volt vele a Man szigeti, és az ír sajtó vele.

0 Tovább

Meddig terhelhető egy sportoló?

Sportorvosok, edzők, terheléssel foglalkozó szakemberek cseréltek eszmét azon a konferencián, melyet a Magyar Sporttudományi Társaság és a Shiller-Diamed közösen rendezett "(Spiro)Ergometria a klinikai és a sportági gyakorlatban" címmel.



A Magyar Sport Házában tartott rendezvényen a résztvevők megismerkedhettek egy ergospirometerrel. A mobil műszer egyrészt EKG-gépet tartalmaz, másrészt spirometert, mely a vér oxigénfelvételét, az izom terhelhetőségét méri, és egy laptop segítségével azonnal fel is dolgozza az adatokat, így csökkentve a túlterheltséggel kapcsolatos kockázatokat, valamint a szív-, tüdő- és vese megbetegedések számát a sportolók körében. A műszer kerékpárral és futópaddal is használható. A gyakorlati bemutató mellett a szakterület legnevesebb előadói és a sportszakmai oldal képviselői mondták el tapasztalataikat.

A klinikai szekciót Apor Péter moderálta, megemlékezve a kezdetekről, a ’70-es évekről, amikor még pénztárgépszalagra nyomtatták ki az eredményeket. Egy perces néma felállással megemlékeztek a nemrég elhunyt Nádori Lászlóról, aki a kezdetektől fogva támogatója volt az ergometriai vizsgálatoknak.

„ Keressük a provokatív témákat, melyekben még nem alakult ki teljes egyetértés, ezen vitáknak szeretnénk teret adni – mondta a Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálatának Dr. Tóth Miklós, a Magyar Sporttudományi Társaság elnöke. – A londoni olimpiához közeledve egyre nagyobb hangsúlyt kap a sportélettan és az orvoslás, remélem, hogy egységesebb elvek mentén tudnak a szakemberek dolgozni a saját területükön. Ennek érdekében azt szeretnénk, ha a konferenciát komoly műhelymunka követné, a részletek kidolgozása érdekében.”


Dr. Tóth Miklós

 

A szakmai konferencia második részében dr. Martos Éva aktív vezetésével a sportszakma (spiro)ergometriai vizsgálati eredményeit taglalták a szakemberek és mutatták be élőben Bernáth Tibor sportoló segítségével, hogyan zajlik egy vizsgálat, és milyen élettani mutatók adnak segítséget a felkészülésben, illetve a sportolók fizikai terhelhetőségében.  Az ergometriás terheléses vizsgálatokkal kimutatható, hogy a gyermek alkalmas-e sportolásra, a keringés működése az, amire ilyenkor figyelni kell – mondta dr. Szabó Tamás az NSI főigazgatója.

 

„- Egy ilyen konferencia minden oldalnak segítség – hangsúlyozta Dr. Szabó Tamás, a Nemzeti Sport Intézet főigazgatója, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, aki előadóként vett részt a rendezvényen. – Fontos, hogy a szakma objektív adatokra támaszkodhasson a terhelhetőség tekintetében, mert így könnyebben tud beavatkozni például az edzésmunkába. Nagyon pozitív, hogy minden oldal elmondhatta a véleményét, ütközhettek az álláspontok.”



Dr. Szabó Tamás

 

(MSTT Sajtó)
Fotók:  Vörös Nándor

0 Tovább

Táncsport – Aranyérmes lett a magyar kettős Ungváron

Magyar győzelem az Uzhgorod Openen. Az ungvári verseny nemzetközi nyílt latin kategóriájában Süttő Roland és Tombácz Anikó (Ködmön TSE) szerzett aranyérmet. Turcsány Gergely és Bendó Csilla a legjobb 24 között végzett. A Süttő-Tombácz kettős korábban még soha nem nyert IDSF-versenyen.


- Az elmúlt egy évben többször döntőztünk nemzetközi versenyeken, álltunk dobogón is, de ez az első győzelmünk, amit IDSF-versenyen értünk el. Igyekeztük kihozni magunkból a maximumot, ez sikerült. Úgy éreztük, hogy jó formában voltunk, és mindazt megmutathattuk a parketten, amin az elmúlt hetekben dolgoztunk." -  nyilatkozta Tombácz Anikó a verseny után.

0 Tovább

Meghosszabbodott a nevezési határidő 2011-es Kihívás Napjára!

 

A Magyar Szabadidősport Szövetség, a települési önkormányzatok kérését figyelembe véve úgy döntött, hogy 2011. április 28-ig kitolja nevezési határidőt.


A Kihívás Napja 1991 óta hazánk legnépszerűbb lakossági sporteseménye. Hazánkban eddig összesen 1587 település vett részt a vetélkedésben. Tavaly a versenyben részt vett falvak és városok lakói egyetlen nap alatt több mint 7 millió negyedórás testmozgást végeztek. A Kihívás Napjának célja, hogy a lakosság körében kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz. Nagy előnye, hogy a résztvevőknek nem kell utazniuk, helyben megszokott környezetükben mozoghatnak, sportolhatnak.

Bővebb információ: www.kihivasnapja.hu

0 Tovább

Táncsport: Eb-negyedik a László-Mikes páros

Negyedik lett a magyar bajnok duó az IDSF Tíztánc Európa-bajnokságon Moszkvában.


A László Csaba, Mikes Anna páros évek óta a világ élvonalába tartozik ebben a táncsportos szakágban. Tavaly például az Eb-n és a vb-n is bronzéremmel zárt a szentesi kettős, most azonban nem sikerült felállniuk a dobogóra.
Az aranyérmet az orosz Timur Imametgyinov, Jekatyerina Nyikolajeva szerezte meg, míg a címvédő dán Bjorn Bitsch, Ashli Williamson páros második lett.

A moszkvai tíztánc Eb döntőjének végeredménye:

1.Timur Imametgyinov – Jekatyerina Nyikolajeva (Oroszország)
2.Bjorn Bitsch – Ashli Williamson (Dánia)
3.Miha Vodicar – Nadiya Bychkova (Szlovénia)
4.László Csaba – Mikes Anna (Magyarország)
5.Janick Glud Lowe – Pia Engelberg Lundanes (Norvégia)
6.Valentin Lusin– Renata Bushejeva (Németország)

Fotó: Vörös Nándor

0 Tovább

Leyrer Richárd a sportágak NOB-elismeréséért dolgozik

Magyar sportdiplomáciai siker Londonban. Dr. Leyrer Richárd, a magyar Kick-Box Szövetség elnöke, aki egyben a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) alelnöke is, megtisztelő feladatot kapott a Sportaccordnál.


A Nemzetközi Sportszövetségek Szervezeténél Leyrer mostantól azt a munkabizottságot vezeti, amely azon dolgozik, hogy bővítse a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által elismert sportágak körét – derült ki a Sportaccord londoni közgyűlésén.

„Örömmel kezdem meg ezt a munkát. Az olimpián kívüli sportágaknak nagyon fontos, hogy a NOB elismerje őket, ezért fog ez a bizottság az irányításommal dolgozni” – mondta Leyrer Richárd, aki beszámolt arról is, hogy a Nemzetközi Kick-Box Szövetség (WAKO) megerősítette pozícióját a Sportaccordon belül.

„A WAKO norvég főtitkárát, Espen Lundot delegáltuk a Nemzetközi Sportszövetségek Szervezetének elnökségébe, akit meg is választottak” – tette hozzá a sportvezető.

2 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum