Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Táncsport - Magyar érmesek a Szőke Tiszán

Jól szerepeltek a magyarok a Szőke Tisza Nemzetközi Táncversenyen. A felnőtteknél a mieink két ezüstöt és egy bronzérmet szereztek.

A szegedi viadalon, a latin openen, Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes második lett, megelőzve a Süttő Roland, Tombácz Anikó párost. A döntőben volt még két magyar duó: Fáskerti Zsolt és Ocsovszki Eszter a 4., Turcsány Gergely és Bendó Csilla pedig az 5. helyet szerezte meg. Az osztrák Zufar Zaripov, Anna-Ludwig Tschemodourova győzött.

A standard kategóriában Zsom Olivér és Vozár Boglárka lett ezüstérmes.  Itt olasz győzelmet láthatott a szegedi közönség, miután Ivan Iacobbe és Ylenia Dalla Bona szerezte meg az első helyet. A senior standardtáncokban úgy néz ki, hogy van(lesz) egy ütős párosunk: Kránicz József és Dobó Erika bronzérmes lett.

0 Tovább

Csökkenő szabadidősport támogatások

Bár a sportvilág ezen a nyáron a labdarúgó Európa-bajnokság és az olimpia lázában ég, a mozogni vágyók egy sor szabadidősport eseményen vehetnek részt. Az eseményeket támogatni hivatott pályázatok kiírása azonban késik…

A januárban életbe lépett sporttörvény értelmében a sportközélet egészére kiterjedő hatáskörrel felruházott Magyar Olimpiai Bizottság átérzi a megnövekedett felelősségét. Hiszen már nem csak az olimpiai élsportért, hanem a lakosság egészséges, mozgásgazdag életmódjáért is számot kell adnia az ország közvéleményének.

A MOB 2012-ben 3 kategóriában tervez pályázatokat hirdetni a rendszeres fizikai aktivitás, és a testmozgásban gazdag életmód széleskörű lehetőségének biztosítás érdekében.

Váratlan hírként érte a MOB-ot, hogy az Emberi Erőforrás Minisztérium a tervezett 350 millió forintból 200 milliót vont el erről a területről. A megjelentetésre már kész szabadidősport pályázatok sorsa így bizonytalanná vált. Az Magyar Olimpiai Bizottság vezetése keresi a megoldást, hogy saját forrásaiból miként és milyen mértékben tudná pótolni az 57 %-os forráskiesést.

MOB Szabadidősportért felelős tagozata

0 Tovább

Táncsport - Süttőék győztek Szlovákiában

Magyar győzelemmel fejeződött be a szlovákiai Rózsahegyen (Ruzomberok) megrendezett WDSF Latin Open.

                                               

Süttő Roland és Tombácz Anikó 17 párost megelőzve végzett az élen Szlovákiában. A döntőben volt még egy magyar páros: Fáskerti Zsolt és Ocsovszki Eszter a hatodik helyet szerezte meg. Süttőék a magyar ranglistán a harmadik helyet foglalják el, a Ruzomberok Open előtt pedig a 112. pozíciót birtokolták a világranglistán.

„A szlovák versenyeken általában jó eredményeket szoktunk elérni. Örülök, hogy ezúttal sem szakadt meg a jó sorozatunk. Következő versenyünk a Szőke Tisza Nemzetközi Táncverseny lesz, addig meg egy miskolci edzőtáborban is helyt kell állnunk” – nyilatkozta a Ruzomberok Open után Tombácz Anikó. 

0 Tovább

Tatabánya „legyőzte” izraeli ellenfelét

A Kihívás Napja szervezőbizottsága megtartotta díjátadó ünnepségét az idei versengésben győztes települések részvételével. Több mint három millió kétszázezer sportaktivitást regisztráltak a szervezők országszerte, ez összesen 48 millió percnél is több sportolást jelentett. Ezzel kétségkívül ez az esemény a legnagyobb részvételi aktivitást kiváltó magyar szabadidősport program.

A hazai Kihívás Napja eseménysorozat nemzetközi megfelelőjén, a Challenge Day-n magyar városok is vettek részt.

Budapest XIV. kerülete Zugló önálló településként egy izraeli várossal, Petah Tikva-val közösen mérkőzött a kubai Guantanamo városával. Sajnos a kubai város lakossága, ha minimális különbséggel is, de aktívabb volt ebben a versenyben.

Székesfehérvár a brazil Juazerio do Norte várossal szemben maradt alul, pedig a magyar város ezúttal is mindent bevetett.

Tatabánya viszont meggyőző fölénnyel nyerte a sportolási versenyt az izraeli Ra’anana várossal szemben.

Az eredményektől függetlenül mindenütt vidáman sportoltak az emberek, és végső soron e napnak ez a fő küldetése.

Magyar Szabadidősport Szövetség

www.kihivasnapja.hu

0 Tovább

TáncSport - Latin show a Savaria Nemzetközi Táncversenyen

Szombaton újabb táncsportos világversenyt rendez Magyarország. Az idei Savaria Nemzetközi Táncversenyen Latin Európa Kupa-győztes avatnak. A szombathelyi EK-ra 22 páros adta le a nevezését – derült ki a Magyar TáncSport Szakszövetség budapesti sajtótájékoztatóján. A magyar színeket Stefano Vidoni és Tóth Orsolya képviseli.

Tóth Orsolya 2010 szeptembere óta versenyez az olasz Stefano Vidonival. Kétszeres magyar bajnoki ezüstérmesek, a latin világranglistán az egyetlen magyar párosként ott vannak a TOP 100-ban. Jelenleg az 54. helyet foglalják el. Egyre jobb formában versenyeznek, az elmúlt versenyeken egyenletesen meggyőző teljesítményt nyújtottak. Aranyérmet szereztek a Lignano Openen,  valamint itthon a Bükön megrendezett ranglista-versenyen. A legjobb magyar párosként az 52. helyen végeztek az angliai Blackpool Fesztiválon az amatőrök között, ahol kategóriájukban közel 300  táncospár indult.

Ugyancsak június 9-én rendezik meg Szombathelyen a WDSF Senior Open Standard versenyt is. Ebben a mezőnyben Kránicz József és Dobó Erika indul magyar színekben. A szombathelyi Művelődési és Sportházban az elődöntők 14 órakor, a döntők pedig este 19 órakor kezdődnek.

0 Tovább

Két „Madár” fővédnökségével rendezik meg a mendei sportnapot

Nagyszabású Egészség- és Sportnapot rendez az Erdei Zsolt Baráti Kör Mendén, a helyi önkormányzattal karöltve. A Pest megyei településen június 3-án ott lesz a szűrőkamion, amelyen több ingyenes orvosi vizsgálatot lehet igénybe venni.

Orlik Zoltán főszervező elmondta: a helyszínen az idei évszámból kiindulva 2012 méteres távot lehet futni, a sportpályán és a tornacsarnokban pedig egész nap játékos sportolási lehetőségeket kínálnak az érdeklődőknek. Az eseménynek két fővédnöke van, akik természetesen ott lesznek Mendén. Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok, és Madaras Ádám korábbi világbajnok öttusázó vállalta az egészségnap népszerűsítését.

Mindkét ’Madárnak’ elévülhetetlen érdemei vannak a magyar sportban. Örülök, hogy ilyen hiteles emberek álltak az ügy mellé, amellyel az egészséges életmódra akarjuk felhívni a figyelmet” – mondta Orlik Zoltán.

0 Tovább

Megválasztották a MOB nem olimpiai sportágainak elnökségét

Csütörtökön megválasztották a Magyar Olimpiai Bizottság nem olimpiai sportágak szakmai tagozatának elnökségét.

Az már korábban eldőlt, hogy a testületben az elnöki teendőket dr. Leyrer Richárd látja el, aki a MOB egyik alelnöke, és a Magyar Kick Boksz Szövetség elnöke is egyben. Az olimpián kívüli sportágak elnökségének alelnöki tisztét dr. Mészáros János (Magyar Karate Szövetség elnöke) tölti be.

A grémium tagjaivá Képes Gábort, Magyar Fallabda (Squash) Szövetség főtitkárát, Ujhelyi Sándort, a Magyar Országos Minigolf Szakszövetség elnökét és Vereczkey Lajost, Magyar Darts Szövetség főtitkárát választották.

0 Tovább

Közel 700.000 résztvevő a Kihívás Napján!

A szeszélyes időjárás sem tudta kedvét szegni a 22. Kihívás Napja sportolni vágyó résztvevőinek. A változatos programok, vagy talán a győzni akarás hatására több mint három millió kétszázezer 15 perces sportaktivitást teljesítettek az idei Kihívás Napja résztvevői.

A vágyott 50 millió perces álomcélt ugyan most nem sikerült elérni, de a résztvevők országszerte így is összességében 48044425 percig sportoltak, ezzel jelentősen javítva az ország tavaly mért eredményén.

Az igazi cél persze mégiscsak az volt, hogy minden résztvevőnek legyen egy jó napja, amit a testmozgásnak, sportolásnak köszönhet. Ez, köszönhetően a sok kiváló szervezőnek, lelkes önkéntesnek, szerencsére maradéktalanul megvalósult.

Számoljon mindenki jövőre is ezzel a Kihívással!

Kategória győztesek:

  1. kategória  Hernádszentandrás
  2. kategória  Nagynyárád
  3. kategória  Bükkábrány
  4. kategória  Nyíradony
  5. kategória  Dévaványa
  6. kategória  Szekszárd
  7. kategória  Székesfehérvár
0 Tovább

Táncsport – Szlovákiában győzött a magyar duó

Magyar aranyérem a Trnava Openen! A szlovákiai versenyen, a latintáncok viadalán, a Süttő Roland, Tombácz Anikó párosunk győzött.

A DanceStation táncosai 2007 óta versenyeznek együtt, és az utóbbi időben egyre jobb helyezéseket érnek el a hazai, és a külföldi megmérettetéseken.

Itthon a latinosoknál ranglistaversenyt rendeztek Bükön, ahol a magyar bajnoki ezüstérmes Stefano Vidoni, Tóth Orsolya páros nyert.

0 Tovább

Budapesten a fogvatartottak is kerékpárra pattannak a Kihívás Napján

Továbbra is folyamatosan érkeznek a nevezések a Kihívás Napjára. Magyarország legnagyobb lakossági- és szabadidősport rendezvénye idén május 23-án lesz a Magyar Szabadidősport Szövetség szervezésében. Országszerte várhatóan 50 millió percet fognak sportolni a mozogni vágyók.

Idén a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet is részt vesz a Kihívás Napi programokon. A fogvatartottak Magyarország határvonalát (2242 km) szeretnék képzeletben körbe tekerni, kilométer számlálóval felszerelt szobakerékpárokon. A programban segítségükre lesz Katus Tamás hatszoros aerobic világbajnok, a Magyar Olimpiai Bizottság szabadidősportért felelős tagozatának tagja.

A „szobabiciklizés” célja, hogy felhívja a figyelmet a testmozgás fontosságára, valamint, hogy népszerűsítsék a kerékpáros közlekedést. A nap folyamán asztalitenisz, szkander és fekvenyomó-versenyt is rendeznek a Magyar Szkander Szövetség, illetve a Magyar Erőemelő Szövetség közreműködésével. A délelőtt közel 150 fogvatartott fog Schobert Norbert és Rrubint Réka átmozgató update tornájára mozogni – tudta meg a Magyar Szabadidősport Szövetség Leidinger Árpád bv. őrnagytól, az intézet sportbizottságának elnökétől.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum