Ha, azt kérdezzük, hogy a magyar és szlovák szívek között melyik a legrövidebb út, akkor nyilvánvalóan a futball, és aki járt már Kassán futballmeccsen az visszaigazolhatja  ennek az állításnak az igazságát - mondta Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter erről Kassán beszélt, ahol a főkonzulátus átadása előtt ellátogatott a Kassai Labdarúgó Arénába, ahol találkozott a többségi magyar tulajdonban lévő FC Kassa vezetőségével.

A Niké ligában újonc együttes stadionjában a miniszter hangsúlyozta: amióta a Kassa FC többségi magyar tulajdonban van, a magyarok megbecsülése sokat javult a térségben. A sport, a futball összeköt bennünket, a térség fejlődése megkérdőjelezhetetlen, a miskolci és a kassai agglomeráció csaknem összeér” – jegyezte meg Szijjártó Péter, aki egy 30-as számú kassai mezt kapott ajándékba Dusan Trnkától, a klub elnökétől és Sántha Gergelytől, a felügyelő bizottság elnökétől. „Többszázas mezgyűjteményem van, a vendéglátók részéről külön figyelmesség, hogy 30-as, hiszen annó, amikor futsalosként játszottam, ezt a számot viseltem a hátamon” – mondta a miniszter.

Sántha Gergely elmondta: ezt a munkát, amit a sportba fektettünk, a társadalom egyéb területeire is szeretnék átvinni. „A sport egy közös nyelv. Úgy gondolom, hogy jó úton járunk, és ezt a sportos összekapcsolódást Miskolc és Kassa között a társadalom egyéb területein, a kultúrában és az oktatásban is ki szeretnénk szélesíteni.” – tette hozzá Sántha Gergely.

A minisztert elkísérte a stadionban Balogh Csaba, pozsonyi nagykövet, és Hetey Ágota, kassai főkonzul.