Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A cél, hogy a Kassa meghatározó csapattá váljon a szlovák élvonalban​​​​​​​

Ebben a szezonban a cél a bennmaradás, de három éven belül az FC Kassa szeretne a szlovák labdarúgó bajnokság meghatározó csapatává válni. Ezt Farkas Balázs, a többségi magyar tulajdonban lévő klub nemrégiben kinevezett sportigazgatója mondta.

A FC Kassa 18 fordulót követően a 10. helyet foglalja el a 12 csapatos bajnokságban. A sportvezető szerint innen szisztematikus munkával, lépésről lépésre kell haladnia az együttesnek, hogy elérje célját.

„Ebben a bajnokságban egyértelmű a célkitűzés: meg kell tartani az első osztályú tagságot, amelyre a jövőben lehet építeni. Egy tradicionális klubról van szó, amelyet már temettek a múltban. Volt a harmadosztályban is, de ismét felküzdötte magát a legjobbak közé.” – emlékezett vissza a sportigazgató, aki hozzátette, egy-egy osztályváltás mindig nagy kihívást jelent.

„Amikor újra elsőosztályú lett a Kassa, látszott, hogy azok a játékosok, akik húzóemberek voltak a második ligában, már nem tudnak annyira dominálni egy Slovan, vagy egy DAC ellen. Éppen ezért igyekszünk megerősíteni a keretet. A középtávú cél, hogy a már említett csapatok mellett a FC Kassa is meghatározó legyen az élvonalban, hogy aztán majd három-négy éven belül akár a nemzetközi szereplés is szóba jöhessen” – sorolta a célokat Farkas Balázs.

A Kassa januárban több felkészülési meccsen lép pályára, első 2024-es tétmeccsét a kupában játssza a nagyszombatiak (FC Spartak Trnava) ellen február 3-án.

0 Tovább

Szijjártó Péter a kassai stadionba is ellátogatott​​​​​​​

Ha, azt kérdezzük, hogy a magyar és szlovák szívek között melyik a legrövidebb út, akkor nyilvánvalóan a futball, és aki járt már Kassán futballmeccsen az visszaigazolhatja  ennek az állításnak az igazságát - mondta Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter erről Kassán beszélt, ahol a főkonzulátus átadása előtt ellátogatott a Kassai Labdarúgó Arénába, ahol találkozott a többségi magyar tulajdonban lévő FC Kassa vezetőségével.

A Niké ligában újonc együttes stadionjában a miniszter hangsúlyozta: amióta a Kassa FC többségi magyar tulajdonban van, a magyarok megbecsülése sokat javult a térségben. A sport, a futball összeköt bennünket, a térség fejlődése megkérdőjelezhetetlen, a miskolci és a kassai agglomeráció csaknem összeér” – jegyezte meg Szijjártó Péter, aki egy 30-as számú kassai mezt kapott ajándékba Dusan Trnkától, a klub elnökétől és Sántha Gergelytől, a felügyelő bizottság elnökétől. „Többszázas mezgyűjteményem van, a vendéglátók részéről külön figyelmesség, hogy 30-as, hiszen annó, amikor futsalosként játszottam, ezt a számot viseltem a hátamon” – mondta a miniszter.

Sántha Gergely elmondta: ezt a munkát, amit a sportba fektettünk, a társadalom egyéb területeire is szeretnék átvinni. „A sport egy közös nyelv. Úgy gondolom, hogy jó úton járunk, és ezt a sportos összekapcsolódást Miskolc és Kassa között a társadalom egyéb területein, a kultúrában és az oktatásban is ki szeretnénk szélesíteni.” – tette hozzá Sántha Gergely.

A minisztert elkísérte a stadionban Balogh Csaba, pozsonyi nagykövet, és Hetey Ágota, kassai főkonzul.

0 Tovább

Újabb kassai siker!

Folytatódott a Kassa nyerő szériája. A szlovák labdarúgó Niké Liga hatodik fordulójában az Aranyosmarót (Zlaté Moravce) vendégeskedett Kassán, és a hazaiak végül 1-0-ra nyertek így újabb 3 pontot gyűjtöttek.

Az újoncnak nagyon nehéz sorsolása volt, a nyitófordulót a címvédővel játszották, azon a találkozón ikszelt a Slovannal, majd egy-két vereség is becsúszott. Az előző fordulóban 2-0-ra nyerték a keleti rangadót a Zemplín Michalovce (Nagymihály) ellen, majd következett egy sikeres kupameccs: az MFK Kezmarok (Késmárk) otthonában győztek.

Győztes csapaton ne változtass! Közhelynek tűnik, de helyenként hasznos megszívlelni. Így tett Anton Soltis is, így a keleti rangadón pályára lépő kezdőcsapattal nyitott a Kassa. A találkozó elején még egy kis felhőszakadás próbálta megzavarni a csapatokat – ez nem sikerült. Bátran kezdtek a vendégek, de a hazaiak kapusa, Kira többször is a helyén volt. A 27. percben aztán beköszönt Gressák, és megszerezte a vezetést. A félidő hajrája a vendégeké volt, de gól nem esett. A második játékrész egy része nyíltsisakos játékot hozott, de további gólt a kassaiak nem tudtak szerezni, a hazai védelem pedig rendszerint blokkolni tudott az aranyosmaróti támadások során, így maradt az 1-0.

Szlovák labdarúgó bajnokság, 6. forduló

FC Kosice – Zlate Moravce 1-0 (1-0)

Gól: 27. Gressák.

FC KOSICE: Kira - Fabiš, Krivák (86. Jakubko), Šindelář, Mizerák - Golikov, Greššák (81. Qose) - Turčák (72. Sagna), Faško (72. Faško), Pačinda - Medved (81. Liener). Edző: Anton Soltis.

FC ViOn: Slávik - Suľa, Moško, Nagy, Čonka - Brenkus (81. Ďubek, Duga, Gono (81. Weir) - Mondek, Čerepkai, Švec (46. Balaj). Edző: Vladimír Cifranič ) .

Fotó: fckosice.sk

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum