Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fekvenyomó Eb – Huszonhét ország legjobbjait láthatjuk Budapesten

Egy hónap múlva már zajlik a hazai rendezésű fekvenyomó Európa-bajnokság. Az eseményre több, mint 800 sportoló érkezik.

Újabb rangos sporteseménynek ad otthont Magyarország! Afeugusztusban Budapesten rendezik meg a fekvenyomó Európa-bajnokságot. A kontinens legjobbjait láthatjuk a Budapest Kongresszusi Központban, ahol népes magyar csapat indul – tudtuk meg Kromek András szövetségi kapitánytól. „Ez az Eb valójában két világverseny, hiszen a klasszikus fekvenyomáson kívül a speciális támasztóruhát viselő versenyzőknek is rendezünk egy Európa-bajnokságot. Reményeink szerint több magyar is éremesélyesként indul majd a kontinensbajnokságon” – mondta a szövetségi kapitány. Az ifjúsági és junior korosztály versenyét a többszörös világbajnok Mészáros László, míg a felnőtt és masters korcsoportét Kromek András szövetségi kapitányok fogják segíteni.

„Augusztus 2 és 7. között 27 ország több, mint 800 versenyzője küzd meg egymással és a súlyokkal, a sportvezetőkkel együtt pedig több, mint ezren érkeznek a fővárosba”- mondta Berke Lóránd a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke.

Az Eb a Magyar Erőemelő Szövetség és a Prémium Rendezvényszervező Zrt közös szervezésében valósul meg. Több korosztályban avatnak bajnokot Budapesten, hiszen open, ifi, junior és masters versenyzők is indulnak.

0 Tovább

Világjátékok 2022 – Ki mikor versenyzik Birminghamben?

Görkorcsolyában, karatéban, uszonyos- és búvárúszásban, valamint táncsportban szoríthatunk a Világjátékok első napján a magyaroknak. A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) hivatalos honlapján a birminghami csapatiroda összeállította azt a táblázatot, amelyből kiderül, hogy melyik magyar sportoló mikor mutatkozik be az idei Világjátékokon.

Az NVESZ összeállításában megtalálható a Világjátékokra megírt csapatkönyv is, amelyben az indulókról a legfontosabb információkat megtudhatjuk.

Az olimpiához hasonlóan a Világjátékokat is egy évvel eltolták. A nem olimpiai sportágak seregszemléjét ugyanis mindig a nyári olimpiát követő évben rendezik meg. Idén a magyar színeket 17 sportágban 59 versenyző képviseli. Utolsóként a szumós Szilágyi Erik szerzett indulási jogot a játékokra.

Kattintson ide a Világjátékok menetrendjéért!

0 Tovább

Világjátékok 2022 – Birmingham nagyon várja a világ minden tájáról érkező delegációkat

Birmingham felkészült a Világjátékokra. Alabama legnépesebb városában minden a 7-én kezdődő nem olimpiai seregszemléről szól – tudtuk meg Vargáné Andrejkó Edina csapatvezetőtől, a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) már a helyszínen tartózkodó főtitkárától.

Az egyes sportági képviselők és a versenyzők mostantól folyamatosan indulnak az Egyesült Államokba.  „Megnéztük az összes helyszínt, a helyiek nagyon várják a sportolókat. Akik itt vannak, már elfoglalták a szállásaikat” – áll a sportvezető helyszíni beszámolójában.

Az olimpiához hasonlóan a Világjátékokat is egy évvel eltolták. A nem olimpiai sportágak seregszemléjét ugyanis mindig a nyári olimpiát követő évben rendezik meg. Idén a magyar színeket 17 sportágban 59 versenyző képviseli.

0 Tovább

Három arany a hazai rendezésű ifjúsági tájfutó Eb-n

32 ország közel 500 sportolója vett részt tájékozódási futók ifjúsági Európa-bajnokságán Salgótarjánban, ahol négy kategóriában küzdhettek a helyezésekért a fiatalok. A hazai  rendezésű kontinenstornán a magyar fiatalok nyolc érmet szereztek, és háromszor állhattak fel a dobogó legfelső fokára.

Az ifi Eb-n szombaton Eresztvénynél rajtoltak el a sportolók, közel a Salgó várhoz és a Kakuk lovastanya volt a cél helyszíne. Igen kemény, szintes pályák vártak a fiatalokra. Mindjárt az első napon két dobogós helyezést értek el a magyarok el az igen hosszúra sikeredett versenyen. A serdülő fiúknál Csoboth Márton a második helyet szerezte meg szoros küzdelemben, míg a serdülő lányoknál Mikes Janka magabiztosan végzett a 3. helyen.

Kiemelendő még az ifi lányoknál Máramarosi Rita teljesítménye, aki a pálya elején hibázott, viszont folyamatosan javítva a pozícióját végül a 8. helyen végzett. A több mint 100 fős mezőnyökben Felföldi Tamás 15., Bálint Gergő 16. lett a serdülő fiúknál. A serdülő lányoknál Gönczi Zsuzsanna végzett a 16. helyen.

Vasárnap rajtolt a sprint versenyszám Salgótarján belvárosában, ahol szenzációs sikereket ért el a magyar válogatott. A meredek hegyoldalra épült belváros feletti részeken igen komoly szintkülönbségek nehezítették a versenyzők feladatát. A magyarok remekeltek ezen a napon, hiszen a négy kategória eredmény hirdetésén háromszor hallgathattuk meg a himnuszt, ráadásul a serdülő fiúknál a dobogó második fokára is magyar tájfutó állhatott fel. A serdülő lányoknál Mikes Janka lett az Európa-bajnok, a fiúknál Csoboth Márton diadalmaskodott Felföldi Tamás előtt, míg az ifi lányoknál Máramarosi Rita nyakába került az aranyérem. Ebben a korosztályban a fiúknál Kiss Mikes a 18. helyet szerezte meg.

Hétfőn a váltó versenyre került sor a Dornyai turistaház melletti sípálya aljában. A verseny nagyon izgalmasan alakult, hiszen a szoros eredmények következtében folyamatosan változtak a helyezések. A serdülő lányoknál két fiatal versenyzőnk, Gönczi Zsuzsanna és Felföldi Zsófia jól tartották a lépést az idősebbekkel, a végén pedig Mikes Janka az 5-dikről bejött a második helyre. A serdülő fiúk már tavaly is a Bálint Gergely, Felföldi Tamás, Csoboth Márton összeállításban álltak fel: akkor a 7. helyet szerezték meg, most viszont sikerült a dobogó második fokára felfutniuk. Az ifi lányok magabiztosan teljesítve a nagyszerű 5. helyet szerezték meg.

0 Tovább

Világjátékok 2022 – A szumós Szilágyi Erik is Világjátékok-kvótás

Újabb szumóssal bővül a Világjátékok Magyar Csapat. A Magyar Sumo Szakszövetség tájékoztatása szerint a 85 kilogrammos Szilágyi Erik indulási jogot kapott a július 7-én kezdődő Világjátékokra, így a nehézsúlyú Kerstner Róbert mellett Szilágyi is küzdőtérre lép az Egyesült Államokban.

A nem olimpiai sportágak seregszemléje csütörtökön kezdődik, és 17-éig tart. Több sportág képviselői már elindultak Alabamába. Többek között az uszonyosok és a karatésok is Amerikában vannak már, akárcsak Vargáné Andrejkó Edina csapatvezető. Újabb sportolói csoport és a sajtócsapat pedig kedd reggel indul.

A Világjátékokon 17 sportágban 59 versenyzőért szoríthatunk.

0 Tovább

Világjátékok 2022 – Szabó Szebasztián a vizes vb után Birminghamben csobban

Szabó Szebasztián két számban indul a Világjátékokon. A magyar úszó a hazai rendezésű vizes világbajnokság után nem sokat pihenhetett, 5-én ugyanis már kiutazik a 7-én kezdődő birminghami játékokra, ahol vízi- és életmentésben ugrik medencébe.

„Két váltószámban leszek érdekelt, mindkettőben a gyorsúszást teljesítem. A staféták összetettek, hiszen az egyik akadályváltó, a másik vegyesváltó. Mindkét számban bízom a dobogós helyezésekben„ – mondta Szabó, akit a budapesti vb-n 50 gyorson egy hajszál választotta el, hogy dobogóra álljon, végül negyedik lett.

Mindkét világjátékos váltóban Gyárfás Bence, Balogh Gábor és Takács Krisztián lesznek Szabó Szebasztián társai. A nem olimpiai sportágak seregszemléje július 7-én kezdődik az egyesült államokbeli Birminghamben és 17-éig tart. A magyar színeket 17 sportágban 58 versenyző képviseli.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

0 Tovább

Nemzetközi profi kick-box bajnoki címet nyert Szegfi Zsanett

Nagyszerű győzelmet aratott Szegfi Zsanett a németországi Erdingben megrendezett profi ökölvívó és kick-box gálán. A rangos eseményen a Titán Kick-box Full-contact SE sportolója a helyiek kedvencét, a világbajnoki ezüstérmes Tatjana Obermeiert győzte le – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

Az amatőrök között a full-contact szabályrendszerben Szegfi Zsanett az idén Európa-kupát nyert, míg a júniusi budapesti világkupán a harmadik helyen végzett az 52 kg-osok mezőnyében.

Eredményeinek köszönhetően a fiatal magyar tehetség meghívást kapott az erdingi gálára, ahol – a hazai közönség legnagyobb bánatára – bizonyította is képességeit: ötmenetes mérkőzésen megosztott pontozással múlta felül a város kiválóságát, Tatjana Obermeiert. Diadalával Szegfi Zsanett elnyerte a WAKO PRO német nemzetközi profi kick-box bajnoki címét.

„Kemény és küzdelmes mérkőzést vívott a két versenyző, aminek végén Zsani nyert, de a harcért gratuláció illeti mindkettőjüket” – számolt be róla edzője, Juhász Gábor, aki egyúttal a Magyar Kick-box Szakszövetség alelnöke, valamint a full-contact szakág vezetője.

„Nagyon erős felkészülésen vagyunk túl, sok verseny volt az év során, és mindezek tapasztalatait sikerült most hasznosítani. A meccs után rengeteg gratulációt kaptunk a teljes nemzetközi kick-box szakmától. Nagyon magasan jegyzett világsztárt vert meg Zsanett. Most pedig folytatjuk a felkészülést, jön az Európai Egyetemi Játékok, ahol szintén full-contactban indulunk” – mondta Juhász Gábor.

A szakember hozzátette: az erdingi gála rangját az is jól mutatja, hogy profi ökölvívásban az ottani fő mérkőzés győztese lett a kihívója a világsztár Canelo Alvareznek.

0 Tovább

Futóhősök a Hősök terén

3220-an választották a futást a K&H mozdulj! futóesten

Dacolva a július eleji forrósággal, több ezren döntöttek úgy az ország 400 településéről, hogy részt vesznek a K&H mozdulj! futóesten. Az esemény rajt és cél területe a budapesti Hősök terén volt.

A szervező Budapest Sportiroda (BSI) információi szerint a legtöbben – több, mint ezren – a félmaratont teljesítették, igaz ennek a mezőnynek már nem kellett farkasszemet néznie a meleggel, hiszen kellemes szellős környezetben futhatta végig a távot a kivilágított fővárosban. Az útvonal érintette többek között az Andrássy utat, a Vajdahunyad várát, a Széchenyi fürdőt és a Műcsarnokot.

Több, mint ötszázan futottak öt kilométert, míg hatszázan –250 csapatot alkotva – választották a páros vagy trió versenyszámokat tíz kilométeren, illetve félmaratonon.

Huszonegy kilométeren a férfiaknál Gyenes Donát győzött (1 óra, 14 perc, 15 másodperc), megelőzve Zvekán Zsombort (1.18:11), harmadikként pedig az ukrán Petrus Olekszandr zárt (1.22:17).

A nőknél Tüttő Júlia (1.26:17), Vastag Fanni (1.36:24) és Matus Tóth Andrea (1.37:12) volt az első három sorrendje.

Az esemény a Fut a cég sorozatnak is része volt, összesen mintegy 450-en munkahelyüket képviselve futottak.

Olaszország budapesti nagykövete is ott volt a mezőnyben, Manuel Jacoangeli 10 kilométert teljesített. Dr. Hartyánszky István, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív és Érgyógyászati Klinika profilvezető szívsebész szakorvosa hat olyan félmaraton triót szervezett, amelyben szívműtött és transzplantált gyógyult beteg futott orvosával az Egészségőr Kupa keretében.

A K&H mozdulj! futóestre való nevezéskor lehetőség volt már előzetesen jótékonykodni, a Bátor Kicsi Lélek Alapítvány munkáját támogatták a futók. Az Alapítvány daganatos és leukémiás gyerekeknek és családjuknak segít.

Részletes eredmények itt találhatóak.

0 Tovább

Világjátékok 2022 – Karatés akklimatizáció

A karatésok New Yorkban akklimatizálódnak. Az idei Világjátékokra Hárspataki Gábor és Tadissi Martial ugyanis a tengerentúlon folytatja az edzéseket. 

"Minden rendben, megérkeztünk. A budapesti indulás 2 óra késéssel indult, de az NVESZ-iroda flottul reagált, átfoglalták a járatunkat a lehető legkorábbi következő járatra, így az eredeti időpontokhoz képest 3 órával később megérkeztünk New Yorkba. Keddig vagyunk itt, addig a már meglévő sportkapcsolatoknak köszönhetően tudtak nekünk napi edzéslehetőséget biztosítani” – mondta Tadissi Martial.

„A szakági sportszövetség és a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) igyekszik megteremteni a feltételeit annak, hogy az időzóna eltérés a versenyre teljesen kisimuljon, és a versenyzők a legjobbjukat tudják hozni.” – tette hozzá dr. Tahon Róbert sportági kísérő.

A nem olimpiai sportágak seregszemléje július 7-én kezdődik az egyesült államokbeli Birminghamben és 17-éig tart. A magyar színeket 17 sportágban 58 versenyző képviseli.

0 Tovább

Több ezer futó áll rajthoz hétvégén​​​​​​​

Olaszország budapesti nagykövete is rajthoz áll a hétvégi K&H mozdulj! futóesten. A szervező Budapest Sportiroda (BSI) információi szerint Manuel Jacoangeli 10 kilométert teljesít az esti futáson.


A rendhagyó eseményen az indulók július 2-án veszik birtokukba az esti, illetve az éjszakai Budapestet. Manuel Jacoangeli korábban futott már BSI-rendezvényen. Tavaly 51 perc 31 másodperc alatt teljesítette a 10 kilométert.


A nagyköveten kívül több színész és művész is rajthoz áll a Hősök terén. A BSI tájékoztatása szerint eddig 3150 előnevezés érkezett, félmaratonra csaknem 1100-an készülnek. Az ország 400 települése képviselteti magát, a nevezők 52 százaléka pedig budapesti.

A legnépszerűbb táv a félmaraton, azt követi a 10 kilométer, amelyre csaknem kilencszázan neveztek, több mint ötszászan futnak öt kilométert, míg hatszázan –250 csapatot alkotva– választották a páros, vagy trió versenyszámokat tíz kilométeren, illetve félmaratonon. Az esemény a Fut a cég sorozatnak is része, összesen mintegy 450-en munkahelyüket képviselve futnak – ez a nevezők 15 százaléka. 

 

Bővebb információk az eseményről.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum