Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szkander – Masters Világkupa után

Egyedülálló versennyel rukkolt elő a Magyar Szkander Szövetség. Halásztelek adott otthont a Masters Szkander Világkupának.

Ennek a korosztálynak, vagy a masters korosztályoknak eddig külön nem rendeztek még ilyen rangos versenyt. Dóró Zsolt, a magyar szkander-válogatott szövetségi kapitánya elmondta, ebben a sportágban minden korosztályra, és kategóriára odafigyelnek.

„Nálunk a para versenyzők kiemelt figyelmet kapnak, akárcsak a masters korosztályokban indulók. Ennek ékes bizonyítéka volt a halászteleki nemzetközi verseny" – mondta a szövetségi kapitány.

A halásztelki viadalon 12 ország legjobbjai vettek részt. „Az egyes kategóriákban világ- és Európa-bajnokok indultak, így nem meglepő, hogy például magyar részről Kőváriné Ivánfi Brigitta nyerni tudott mindkét kézzel” – tette hozzá Csabai Atilla, a hazai szövetség elnöke, a világszövetség és az Európai Szkander Szövetség alelnöke.

0 Tovább

Gokart – Juráncsik Balázs szlovák bajnoki futamon indul

A szlovák bajnokság következő versenyén ül ismét gokartba a magyar bajnoki címvédő. Juráncsik Balázs a hétvégén az ausztriai Bruckban rója a köröket.

Ma edzésfutamok lesznek és lebonyolítják az időmérőt is, vasárnap pedig sor kerül a bajnoki futamokra.

„Ez a mezőny számomra ismeretlen. Nem tudom, hogy mire számítsak. Mindenesetre úgy fogom fel, ahol sok tapasztalatot szerezhetek. Bízom benne, hogy a TOP 5-ben sikerül végezni” – mondta Juráncsik Balázs.

A címvédő a magyar bajnokságban jelenleg az összetett 2. helyéről várja a hazai sorozat folytatását. 

0 Tovább

Négy magyar jet-ski érem Lengyelországból

Négy érmet és nyolc pontszerző helyezést szereztek a magyar jet-ski versenyzők a lengyelországi Ostrów Warckiban megrendezett 2022. évi IJSBA Világkupa első versenyén.

Marvin Bohuslav megnyerte a Ski Juniors Lites 10-12 kategória versenyét, Cseke Zsolt ezüstérmet szerzett a Pro-Am Runabout Superstock kategóriában. Jászai Csongor ezüstérmet szerzett a Ski Juniors Lites 13-15 kategóriában, és 5. helyen végzett a Pro-Am Ski Lites kategóriában. Kacor Levente is ezüstérmes lett a Novice Runabout Stock kategóriában, valamint az 5. helyen zárt az Amateur Runabout 1100 Stock kategóriában.

A 4. helyen fejezte be Ifj. Komonyi Lajos a Ski Juniors Lites 13-15, Frőhlich Kata pedig a Runabout 1100 Stock Ladies kategóriában. Rajtuk kívül egyaránt 6. helyezést szerzett Kasza György a Pro Runabout 1100 Open, Süli Csaba a Pro-Am Ski Lites, Ifj. Kéri Attila a Ski Juinors Lites 10-12 és Cseke Mercédesz a Rec. Lites Juniors 14-15 kategóriában.

0 Tovább

Teqball – Pozsonyban is sikeresek voltak a magyarok

Magyar sikerek Pozsonyban! A teqballosoknál a Szlovák Opent bonyolították le, ahol a magyarok több érmet is begyűjtöttek.

Magyar dobogós helyezések a Szlovák Teqball Openen. A Magyar Teqball Szövetség információi szerint férfi párosban Kovácsfi Barna és Csereklye Martin győzött. Az első helyezésen túl vegyespárosban is volt magyar érem, miután Csereklye Martin és Lepsényi Boglárka bronzérmes lett. Lepsényi Boglárka másodikként zárt női egyéniben, ugyancsak ezüstérmet szerzett a női párosoknál Nagy Boglárka és Izsák Anna. Ebben a kategóriában Dezsényi Zsófia a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel, mivel az amerikai Carolyn Greco oldalán győzni tudott.

0 Tovább

Köszöntötték a Világjátékok Magyar Csapat tagjait

Köszöntötték a 11. Világjátékokon részt vett magyar csapat résztvevőit. A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) eseményén, a Zsófia rendezvényhajón elhangzott, hogy a magyar szempontból minden idők legsikeresebb nem olimpiai sportágak multisportversenyére az egész nemzet büszke lehet. A magyarok 11 arany-, 7 ezüst- és 9 bronzéremmel zártak a játékokon. A magyar csapat tagjai emlékplakettet vehettek át a rendezvényen.

Dr. Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke kiemelte: a magyarok sporttörténelmet írtak Birminghamben.  "Ezekre a sikerekre lehet építeni. A nem olimpiai sportágak képviselői erőn felül teljesítettek, és ezt meg kell ünnepelni” - fogalmazott az elnök.
Schmidt Gábor sportért felelős helyettes államtitkár a magyar sport erejét méltatta. „Ez egy nagyszerű csapatmunka eredménye volt. Mindenki beletette a maga munkáját ebbe a sikersorozatba" - tette hozzá Schmidt Gábor.


Az esemény záróakkordjaként az NVESZ elnöke és a helyettes államtitkár emlékplakettet adott át minden versenyzőnek.
A birminghami multisport-eseményen Magyarország a hatodik helyen végzett az éremtáblázaton.

0 Tovább

Hét éremmel zárták a magyarok a sárkányhajó vb-t

Két arany-, két ezüst- és három bronzérmet nyertek a magyar versenyzők az egyesült államokbeli Sarasotában vasárnap véget ért 13. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokságon. A vb alkalmával a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnökét, Járosi Pétert beválasztották a sportág Hírességek Csarnokába.

sárkányhajó

A július 18. és 24. között megrendezett világbajnokság utolsó versenynapján a résztvevő két magyar klub közül a Dragon Aqua SE legénysége kishajós senior A vegyes kategóriában állt rajthoz az 500 méteres távon. A székesfehérvári csapat hat végigversenyzett napot követően, szoros küzdelemben a bronzérmet szerezte meg. A PTE-PEAC csapata a zárónapon premier (felnőtt) női és open számokban indult 500 méteren kishajóban. Az open legénység a hatodik, a női pedig az ötödik helyen ért célba a nagydöntőben.

Összesítésben a Dragon Aqua SE egy első, három harmadik, valamint két ötödik helyezéssel, míg a Pécsi Tudományi Egyetem csapata egy arannyal, két ezüsttel, továbbá egy negyedik, két ötödik és két hatodik helyezéssel térhet haza.

sárkányhajó

A világbajnokság során ünnepelte a Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség (IDBF) a kiemelkedő sikereit azoknak, akik sokat tettek a sárkányhajó sport fejlődéséért. A sportág Hírességek Csarnokába elsőként beiktatott tagjai között volt Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke is. A nemzetközi szervezet alelnöki tisztségét is betöltött magyar sportvezetőt az IDBF tavaly ősszel választotta be a Hall of Fame-be, az erről szóló kitüntetést pedig a vb helyszínén megrendezett ceremónián vette át Járosi Péter, aki egyben a Nemzeti Versenysport Szövetség alelnöke is.

0 Tovább

TáncSport – Magyar világbajnoki cím latin kűrben

Világbajnoki címet szerzett a Silvestri Andrea, Váradi Martina kettős. A legutóbb a Világjátékokon negyedik helyen végző magyar latinpáros megnyerte a Profi Kűr Latin Világbajnokságot.

A világversenyt Bécsben rendezték meg, ahol a magyarokat a dobogón osztrák és azeri párosok követték. A magyar duó tagjai 2006 óta versenyeznek együtt. Többszörös vb- és Eb-döntősök. Kétszer képviselték a magyar színeket Világjátékokon, mindkétszer negyedikek lettek, és vezették a latinpárosok világranglistáját is.

(fotó: Rácz Tamás)

Profi Latin Kűr Világbajnokság

  1. Andrea Silvestri, Váradi Martina (Magyarország)
  2. Vadim Garbuzov, Kathrin Menzinger (Ausztria)
  3. Dmitry Marchenko, Anastasia Rybalko (Azerbajdzsán)
0 Tovább

Lantos Szabolcs harmadik lett a Közép-Európa-Kupában

Magyar bronzérem Grobnikban! A Renault Clio Közép-Európa-Kupában Lantos Szabolcs a harmadik helyen végzett a sorozat horvátországi állomásán.

Sajnos egy tragédia is beárnyékolta a versenyt, ugyanis egy pályabíró életét vesztette egy kicsúszás miatt, így a második futamot törölték.

A Nagy Norbi Racing Team (NNRT) pilótája végig az élbolyban versenyzett. „Másodikként értem célba, de egy korábbi pályaelhagyás miatt büntetést kaptam, így végül harmadik lettem” – mondta Lantos Szabolcs, akit a csapat szakmai vezetője, Nagy Norbert is elkísért Horvátországba.

„Szabi egyre érettebb versenyzésre képes. Sajnos a büntetése miatt végül egy helyet visszacsúszott, de büszkék vagyunk rá.” – összegzett Nagy Norbert.

Lantos Szabolcs az összetett második helyéről várja a folytatást

0 Tovább

Huszonhét ország legjobbjai a budapesti fekvenyomó Eb-n

„Lezárult a nevezés, 27 ország több, mint 670 sportolója érkezik a budapesti fekvenyomó Európa-bajnokságra, mindez pedig rekordlétszám lesz a kontinensviadalok tekintetében – árulta el Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke. – Ebből a magyar versenyzői létszám 59 fő. Nagyon sok esélyes versenyzőnk van, több érmet várunk korosztályonként, a női csapat pedig nagyon előkelő helyen fog végezni reményeink szerint” – tette hozzá Berke Lóránd.

A kontinens legjobbjai a Budapest Kongresszusi Központban szerepelnek majd augusztus 2-7. között, a seregszemlén pedig több korosztályban avatnak majd bajnokot, ugyanis open, ifi, junior és masters versenyzők is indulnak. Ez az Európa-bajnokság gyakorlatilag két világverseny lesz, hiszen a klasszikus fekvenyomáson kívül a speciális támasztóruhát viselő versenyzők is megmérettetik magukat.

A szövetség első embere kiemelte, az esemény egy nagyon színvonalas helyszínen lesz megrendezve, úgy számolnak, hogy ez lesz minden idők legkiválóbb Európa-bajnoksága. A dobogósok érmet, kupát, oklevelet kapnak majd, az abszolút kategória legjobbai pedig külön ajándékcsomagot vehetnek majd át.

A társszervező Prémium Média & Sport Management sportmenedzsere, Botka István elárulta, hogy – a Magyarországon eddig páratlan – rendezvény nem csak az Európa-bajnokság eseményeire fókuszál. A rendezvény kiegészítő sportos programjain kiemelt szerepet kap a mentális felkészülés, a megfelelő étkezés, és a minél hatékonyabb regeneráció kérdése. A helyszínen kiállítók és fellépők között a magyar sportpiac meghatározó cégei, valamint hazai és külföldi sportolók számolnak majd be saját tapasztalataikról, trükkjeikről.

„Ma már egyértelműen látszik, hogy a sportolók teljesítménye, és ez az erősportok esetében talán hatványozottan igaz, nem egyedül az edzésminőségtől és -mennyiségtől függ. Az is sokat számít, milyen táplálékot visz a szervezetébe, valamint, hogy mennyit és milyen hatékonysággal pihen. Többek közt ezt a három témát szeretnénk boncolgatni, minél több irányból, minél hatékonyabban” – mondta Botka István.

A megjelenők közt az egyik, ha nem a legnagyobb név a nyolcszoros Arnold Classic-győztes litván kolosszus, Zydrunas Savickas, aki a hétvégi Muscle Beach-en vesz majd részt a társszervező meghívására:

„A sportág egyik legnagyobb klasszisáról van szó, olyan ő az erős emberek között, mint kosárlabdában az 1992-es amerikai Dream Team. Végig nagyon nyitottan állt az ötlethez, első szóra igent mondott. Biztos vagyok benne, hogy rendkívül tanulságos, nem mellékesen óriási élmény lesz a sportolók számára őt hallgatni és figyelni” – jelentette ki a társszervező. 

A rendezvény ingyenesen látogatható, a szervezők várják az érdeklődőket.

További információk, programkiírás: www.benchpresshungary.com

0 Tovább

Rómában Eb 10. helyen végeztek Herczigék

Tanulságos, sok változtatást hozó versenyen van túl a Herczig-Czakó kettős.

A rali Európa-bajnokság olaszországi állomásán több szempontból is új helyzettel kellett szembenéznie Herczig Norbertnek. A ŠKODA Rally Team MRF Tyres Hungaria pilótája eredetileg régi-új navigátorral ült volna autóba Rómában, de Ferencz Ramón üzleti elfoglaltság miatt nem tudott végül ott lenni, így Czakó János diktálta az itinert. Az aszfaltos versenyen a magyar páros az új fejlesztésű gumikat kapta meg, amelyek miatt gyakorlatilag szervízparkonként új beállítások kellettek.

„Egy picit úgy éreztem, hogy folyamatosan megyünk az események után. Összességében Eb 10. helyen végeztünk, ez jól tükrözi rengeteg változtatást. Most több hét szünet következik, aztán a Barum Rallye-val folytatjuk” – nyilatkozott Herczig Norbert.

Az öthetes szünetet követően Ferencz Ramónnal a jobb ülésben folytatódik a ŠKODA Rally Team MRF Tyres Hungaria száguldása. 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum