Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Száraz Dénes is ott lesz a Balatonman versenyen

Bár sorozatbeli szerepe szerint kórházban van, a valóságban makkegészséges, és a Balatonmanre készül Száraz Dénes. Az év színésze is ott lesz ugyanis a 70,3 kilométeres táv indulói között június 15-én, Balatonfüreden. A Jóban, rosszban sztárja nemcsak a színpadon és a képernyőn szereti a kihívásokat: rendszeresen sportol, célja, hogy minél jobban teljesítsen a népszerű üdülővárosban rendezendő triatlon versenyen.

 

A rossz időjárás sem tartja vissza a Tamás atya szerepében ismertté vált fiatal színészt. Ha ki akarja engedni a gőzt, futócipőt húz, az sem érdekli, hogy épp hull a hó vagy esik az eső. Vasárnaponként hosszú edzéseket tart – derül ki a TerepSport írásából. Gyakran csapatának, az X2S TEAM-nek multisport edzésein teljesít, itt a hosszú terepfutás után még egy óra kerékpározás vár rá. Nem elsősorban a díjak, sokkal inkább maga a játék vonzza. Ez éppúgy igaz a sportra, mint a színjátszásra – mondja. Ezt az érzést keresi az Ironman versenyen vagy a tereptriatlon teljesítése közben is.

 

Bő egy hónap múlva rendezik meg a balatonfüredi Balatonman Triatlon Fesztivált, június 15-én várják majd a sportolni vágyókat. Immár második alkalommal szervezik meg a prémium kategóriás sporteseményt. A klasszikus táv 3,8 kilométer úszást, 180 kilométer kerékpározást és 42,2 kilométer futást jelent.

A szervezők mindent megtesznek azért, hogy a versenyzők és kísérőik a lehető legjobban érezzék magukat. „Sportszakmai expo, színes és szabadidős programok is várják az érdeklődőket” – mondja Zelcsényi Miklós főszervező. Szerinte az a legfőbb üzenete az eseménynek, hogy elszántsággal, kellő felkészültséggel bárki lehet Ironman. „Nem beszélve arról, hogy a táv olyanoknak, akik kevésbé felkészültek, váltóban is teljesíthető” – tette hozzá.

Látványos eseményekben sem lesz hiány: a triatlon fesztivál egyik csúcspontja a „Fáklyás Futam” elnevezésű verseny lesz. Sötétedés után a nevezők itt egy fáklyákkal kivilágított pályán futhatnak együtt az ország legjobb ironman versenyzőivel.

 

 

Bővebb információk: http://www.balatonman.hu/

 

0 Tovább

Teke-vb: Horvát arany az első napon

Horvátország világrekorddal megszerezte az első aranyérmet a zalaegerszegi teke csapat-világbajnokságon. Szombaton az U18-as lánycsapatok léptek pályára, a magyar együttes végül lecsúszott a dobogóról és ötödik lett.

A vb első versenynapján a horvátok fantasztikus, 2410 fás teljesítménnyel szerezték meg az aranyérmet, a dobogó második fokára a németek állhattak fel, megelőzve a szerbeket.

A Hannig Viktória, Urbán Brigitta, Urbán Viktória, Tóth Katalin alkotta magyar válogatott mindössze 14 fával maradt le a harmadik helyről, és ötödikként zárta a 2013-as világbajnokságot.

Zalaegerszegen vasárnap az U18-as fiúcsapatok kezdik meg a küzdelmeket. A magyar válogatott a Brancsek János, Nagy Gergő, Ifj. Horváth Péter, Farkas Ádám összeállításban lép pályára, Czeilinger Gábor tartalék lesz.

0 Tovább

Eb-bronzzal visszavonult a Világjátékok-győztes

S. Kovács Ádám a budapesti karate Európa-bajnokságon bronzérmes lett, így egy dobogós helyezéssel fejezte be – ahogy ő fogalmazott – a nemzetközi versenyzést. S. Kovácson kívül Tóth Beatrix, Bartha Nikola és Metzger Szandra, valamint a női csapat is harmadik lett az Eb-n.

A 67 kilogrammos karatés a budapesti kontinenstorna helyosztóján magabiztos versenyzéssel, 7-0-ra verte spanyol riválisát. S. Kovács a sportág történetének legeredményesebb magyar versenyzője. Számtalan jó eredménye közül kimagaslik a Világjátékok-győzelme, amelyet 2009-ben, Kaohsiungban ért el.

„Másfél év kihagyás után azért tértem vissza, hogy 32 évesen hazai közönség előtt, egy éremmel tegyem fel a koronát a pályafutásomra. Óriási teher volt rajtam, és bár próbáltam kizárni, minél lazábban akartam küzdeni, annál görcsösebben ment. De volt egy tökéletes meccsem ebben a szezonban, és ez szerencsére a bronzmeccs volt. Nehéz volt az elmúlt időszak, de megérte. Ezzel az éremmel a nemzetközi versenyzést befejeztem." – nyilatkozta S. Kovács Turák Péternek, az Eb sajtófőnökének a bronzmeccs után.

0 Tovább

Teke-vb: Valóra vált egy álom

Zalaegerszegen az ünnepélyes megnyitóval kezdetét vette a 2013-as teke csapat-világbajnokság. Az egerszegi Városi Sportcsarnokban szombattól az U18-as korosztályé a pálya, amelyet német és magyar szakemberek építettek.

A megnyitón Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere kiemelte, a magyar tekesport és az egerszegiek nagy álma vált valóra azzal, hogy Magyarországon, Zalában láthatják vendégül a sportág legjobbjait. Hazánk legutóbb 25 évvel ezelőtt, Budapesten rendezett vb-t, így nem csoda, hogy a magyar tekézőknek ez több mint egy világbajnokság – ez életük versenye. A vb fővédnöke Áder János köztársasági elnök.

Az U18-asok után, a felnőtt válogatottak jövő szombaton kezdik meg a küzdelmeket.

„A vb első napján az U18-asoknál 10-kor kezdenek a lányaink. Utánpótlásban nincsenek csoportok és párosítások, itt 4X120-as gurítással alakul ki a nemzetek közötti rangsor. Tehát mindenki legurítja az adagját, és utána derül ki, hogy kik nyerik a vb-aranyat” – mondta a megnyitó után Dávid Veronika, a Magyar Tekeszövetség főtitkára.

Az U18-as magyar keret:

Leány csapat: Urbán Brigitta, Urbán Viktória, Hannig Viktória, Tóbiás Anett, Tóth Katalin

Fiú csapat: Brancsek János, Ifj. Horváth Péter, Nagy Gergő, Czeilinger Gábor, Farkas Ádám

0 Tovább

Labdarúgás - Telkiben rúgják a bőrt a Barcelona lányai

Rangos nemzetközi utánpótlás tornákat rendez az FTC 2013. május 11. és 19. között. Az első alkalommal megrendezendő női u18-as megmérettetésen pályára lép az FC Barcelona (spanyol), az Amasone Asker FK (norvég), a ZNK Agram (horvát), az SK Slavia Praha (cseh), az FK Duslo Sala (szlovák) és a Ferencváros.

A férfiaknál az u16-os korosztályban az FTC vendégei az SC Braga (portugál), mint címvédő, a Slavia Praha (cseh), az FC Brugge (belga), az 1. FC Nürnberg (német) és az Újpest lesznek.

„A tavalyi, nagy sikerű pünkösdi u16-os torna megrendezése után meg sem fordult a fejünkben, hogy idén kihagyjunk egy, a fiatal játékosaink számára remek megmérettetési lehetőséget. Idén talán még jobb csapatok fogadták el a meghívásunkat, így színvonal emelkedésre számítok.

Igyekszünk lehetőséget biztosítani női labdarúgóinknak is a fejlődésre, így ebben az évben a Fradi hét keretein belül nekik is rendezünk egy tornát, ahol a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb klubjának csapata, az FC Barceolna is képviselteti magát. Kíváncsian várom a mérkőzéseket.” – mondta el Orosz Pál az FTC Zrt. vezérigazgatója.

 „Sok tapasztalatot szereztünk a 2012-es pünkösdi tornán. Láthattuk, hogy hol tartanak magasan jegyzett európai klubok az utánpótlás nevelésben, a mérkőzéseken látottakat hasznosítottuk is. Idén talán még jobb csapatokat sikerült Magyarországra csábítanunk. Nagy örömömre szolgál, hogy a portugál Braga idén is elfogadta meghívásunkat, hogy megpróbálja megvédeni tavalyi kupagyőzelmét. Természetesen azon leszünk, hogy ez ne sikerüljön nekik” – mondta Dragóner Attila az FTC utánpótlás menedzsere, aki bízik a hölgyek sikerében is. „Komoly munkát végzünk a női labdarúgásban is, ezért bizakodom a jó szereplésben és a végső győzelemben, egy olyan mezőnyben, ahol az FC Barcelona is szerepel.”

 

A női u18-as torna lebonyolítása:

A csapatokat két, hármas csoportba sorsolták (A-csoport: Amasone Asker SK, ZNK Agram, FTC. B-csoport: FC Barcelona, SK Slavia Praha, FK Duslo Sala), ahol körmérkőzések után dől el a végeredmény. A helyosztókon a csoportelsők az első- a csoport másodikak a harmadik-, a csoport harmadikok az ötödik helyért játszanak.

A csoportokban a helyezések az alábbiak szerint alakulnak: 1. több pont, 2. több győzelem, 3. gólkülönbség, 4. több lőtt gól, 5. egymás elleni eredmény, 6. 11-es rúgások.
A helyosztókon döntetlen esetén egyből büntetőrúgások következnek.

A játékidő 2x40 perc

A mérkőzéseket Telkiben, az MLSZ edzőközpontjában rendezik.

A torna fővédnöke a Ferencváros két legendás játékosa, Szűcs Lajos és Rákosi Gyula.

A férfi u16-os torna lebonyolítása:

A csapatokat két, hármas csoportba sorsolták (A-csoport: Slavia Praha, FC Brugge, FTC. B-csoport: 1. FC Nürnberg, SC Braga, UTE), ahol körmérkőzések után dől el a végeredmény. A helyosztókon a csoportelsők az első- a csoport másodikak a harmadik-, a csoport harmadikok az ötödik helyért játszanak.

A csoportokban a helyezések az alábbiak szerint alakulnak: 1. több pont, 2. több győzelem, 3. gólkülönbség, 4. több lőtt gól, 5. egymás elleni eredmény, 6. 11-es rúgások.
A helyosztókon döntetlen esetén egyből büntetőrúgások következnek.

A játékidő csoportmérkőzéseken 2x30 perc, a helyosztókon 2x40 perc.

A mérkőzéseket Telkiben, az MLSZ edzőközpontjában rendezik.

A torna fővédnöke a Ferencváros két legendás játékosa, Szűcs Lajos és Rákosi Gyula.

2013. május 11-12. Női U-18 torna programja:

2013. május 11. szombat:

1-es pálya: 09.30 óra  FTC - ZNK Agram

2-es pálya: 10.30 óra  FC Barcelona - SK Slavia Praha

1-es pálya: 15.30 óra  FTC - Amasone Asker SK

2-es pálya: 16.30 óra  FC Barcelona - FK Duslo Sala

 

2013. május 12. vasárnap:

1-es pálya: 09.30 óra  ZNK Agram - Amasone Asker SK

2-es pálya: 09.30 óra  FK Duslo Sala - SK Slavia Praha

1-es pálya: 14.00 óra  V. helyért

1-es pálya: 15.30 óra  III. helyért

Centerpálya: 17.00 óra           Döntő

0 Tovább

Urak! Hozzátok magatokkal édesanyátokat, párotokat, lányotokat!

A PMFC-MATIAS eddig is számtalan akcióval, kezdeményezéssel próbálta megszólítani a város, térség valamennyi lakóját. A cél az, hogy minél több pécsi, baranyai ember legyen a stadionban.

A nemzetközi trendnek megfelelően a pécsiek eltökéltek abban, hogy minél nagyobb számban képviseltesse magát a gyengébbik nem a mérkőzéseken. A nők színesebbé, szebbé varázsolják a stadion képét, segítenek a kulturált szurkolás további térnyerésében és segítségükkel még az eddigieknél is több gyerek lehet a lelátókon. Éppen ezért, az Anyák Napját követő első hazai mérkőzésre minden hölgy, aki egy férfi kíséretében érkezik a Stadion utcába, ingyenesen léphet be a Haladás elleni meccsre.


OTP Bank Liga 27. forduló

PMFC-MATIAS - Szombathelyi Haladás

Május 11., szombat, 16:00

0 Tovább

Teke-vb: Kihirdették a magyar válogatottak kereteit

Ismertették a magyar válogatottak névsorát a zalaegerszegi teke-világbajnokságra. A hazai szövetség keddi sajtóreggelijén részt vett dr. Simon Zoltán, a Magyar Tekeszövetség elnöke, Takács László, a szervező bizottság elnöke, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város alpolgármestere, Dávid Veronika, a hazai szövetség főtitkára, és Nemes Attila, a zalaegerszegiek világbajnok tekése.

Nemes Attila beszél

Nemes szerint erre a vb-re régóta várnak. „1988-ban volt legutóbb Magyarországon csapat-vb. Büszke vagyok, mert tagja lehetek ennek a válogatottnak és biztos vagyok abban, hogy minden csapattársam kettőzött erővel fog küzdeni a világbajnokságon. Célunk az, hogy a legfényesebb érmeket itthon tartsuk” – mondta Nemes.

Balaicz Zoltán, dr. Simon Zoltán, Dávid Veronika, Nemes Attila, Takács László

A világbajnokság az U18-asok küzdelmeivel kezdődik május 11-én, a felnőttek pedig május 18-án lépnek pályára.

A sportág idei legnagyobb eseményének Áder János köztársasági elnök a fővédnöke. A szervezők családi programokkal is készülnek. A verseny helyszínéül szolgáló Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok környékén szórakoztató műsorok lesznek, a gyereket többek között fellépők, ugráló vár és arcfestés is várja. 

A válogatottak:

Nők: Airizer Emese Júlia, Méhész Anita, Tímár Edina, Sáfrány Anita, Nemes- Juhász Gabriella, Nemes Irén, Zenger Nikolett, Sajermann Nóra, Némethné Katona Beáta, Fegyveres Petra

Férfiak: Kiss Norbert, Kakuk Levente, Karsai László, Zapletán Zsombor, Nemes Attila, Farkas Sándor, Boanta Claudiu, Feher Zoltán Flavius, Kiss Tamás, Botházy Péter

U18 leány csapat: Urbán Brigitta, Urbán Viktória, Hannig Viktória, Tóbiás Anett, Tóth Katalin

U18 fiú csapat: Brancsek János, Ifj. Horváth Péter, Nagy Gergő, Czeilinger Gábor, Farkas Ádám

 

Fotók: Vörös Nándor

0 Tovább

Salga Péter: A Kihívás Napján megcélozzuk az 50 millió percnyi testmozgást

Május 22-én megrendezik az idei Kihívás Napját. Hazánk legnépszerűbb lakossági sporteseményén az a cél, hogy idén 50 millió percnyi testmozgást végezzenek a résztvevők.

Salga Péter szerint erre megvan minden esély. „2011-ben 46 millió percig jutottunk, tavaly pedig 48 milliónál állt meg a számláló. Arra buzdítok mindenkit, hogy vegyen részt a Kihívás Napján, és járuljon hozzá a közös sikerhez. Bár falvak és városok versenyéről beszélünk, a www.kihivasnapja.hu honlapon azok is csatlakozhatnak, akiknek a településük nem nevezett a Kihívás Napjára” – mondta a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára.

Természetesen nem leszünk csalódottak, ha negyven akárhány millióval zárunk majd május 22-én. A lényeg, hogy ráirányítsuk a figyelmet a mozgás örömére, a testmozgás szükségességére” – tette hozzá Salga.

A Kihívás Napja 1991 óta hazánk legnépszerűbb lakossági sporteseménye. Eddig összesen 1591 település vett részt a vetélkedésben Magyarországon.

Idén május 8-ig lehet még nevezni az eseményre. A Magyar Szabadidősport Szövetség 2013-ban megállapodott a SZEMETISZ programmal, így egy-egy nagyobb szemétdomb eltakarítása is testmozgásnak számít.

Ugye Ön sem szeretné, hogy szűkebb és tágabb környezetét ellepje a szemét? Ha nem szeretne egy szemétdombon élni/sportolni/kirándulni, akkor csatlakozzon a TIsztul az ORszág mozgalomhoz, és töltse le az alkalmazást a mobiltelefonjára.

Regisztráljon, járjon nyitott szemmel és készítsen minél több bejelentést 2013. május 10 – 21 között olyan szemetekről, amikre ön talál rá valahol, majd szervezzen csapatot, hívja meg barátait, kollégáit és vegyenek részt a Kihívás Napján 2013. május 22-én mindannyian a bejelentett szemetek eltakarításában!

0 Tovább

Tekesport – A női válogatott legyőzte a szerbeket, a férfiaknál megvan az idei magyar bajnok

Zsúfolt hétvégén vannak túl legjobb tekézőink. A női válogatott Szerbia ellen lépett pályára, a férfiaknál pedig bajnokot avattak a Szuperligában.

 

Győzelemmel hangolt a csapat-világbajnokságra a magyar női tekeválogatott. A mieink Szegeden Szerbiát fogatdák és 5-3-ra nyertek. A női csapatnak ez volt a vb előtti utolsó felkészülési meccse. A zalaegerszegi csapat-világbajnokságot május 10-25. között rendezik meg, Áder János köztársasági elnök fávédnökségével.

 

A férfiaknál eldőlt az aranyérem sorsa. A bajnoki címvédőt a kétmeccses párharcban legyőzte a Zalaegerszeg, így a Szegednek ezútal be kellett érnie a második hellyel. A bajnoki aranyról döntő második meccset – akárcsak Szegeden – hazai pályán is 5-3-ra nyerte a Zalaegerszeg. A bronzérem a Répcelaké lett, miután a harmadik helyért megrendezett párharcban felülmúlta a Ferencvárost.

0 Tovább

Új elnök a táncsportban

Sági István személyében új elnök irányítja a Magyar TáncSport Szakszövetséget (MTáSZ). Az már a tisztújító közgyűlés előtt kiderült, hogy Somkuti Annamária nem jelölteti magát, így lehetett tudni, hogy változás lesz a szövetség irányításában. Somkuti nyolc évig volt a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke.

 

Sági István országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP). Ezer szállal kötődik a sporthoz: többek között teniszezett, ugyanebben a sportágban edzősködött is. Ő alapította a Martfűi VSE versenytánc szakosztályát.

A tisztújítás során Elek István lett az elnökhelyettes, aki – többek között – a pénzügyekért, a marketingért, valamint a kommunikációért felel majd.

 

Az elnökség további tagjai:


- Fischer Mariann (a versenytánc szakág versenysportjáért felelős elnökségi tag)
- Juhász Péter (az akrobatikus Rock & Roll szakág versenysportjáért felelős elnökségi tag)
- Szatmári Nagy Szilvia (az oktatásért, továbbképzésért felelős elnökségi tag)
- Jegonyán Okszána (szabadidős, fogyatékosok sportjáért felelős elnökségi tag)

- Kiss Noel (Sportolói Bizottság elnöke)

- Németh Péter (a versenytánc szakág versenybírói testületeiért felelős elnökségi tag)
- Kis Katalin (az akrobatikus Rock & Roll szakág versenybírói testületeiért felelős elnökségi tag)

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum