Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Táncsport – Egy arany, egy ezüst és egy bronz a Világkupán

Dobogós magyar helyezésekkel tértek haza rokisaink Bulgáriából. A sikereknek köszönhetően meghatározó helyen vannak a mieink a világranglistákon.

Jól szerepeltek a fiatal magyar rock and rollosok a szófiai Világkupán. A serdülő kategóriában Czanik László, Bujtor Sára duó aranyérmes lett. A párosnak ez volt az idei második VK-elsősége, ezzel átvette a vezetést a világranglistán.

A junioroknál Ilcsik Márk és Novák Dorottya bronzérmes lett, míg a B-kategóriában Bánhidi Dániel és Révész Panna másodikként zárt. Bánhidiéknek a szófiai második hely volt a harmadik VK-ezüstjük, ők a világranglista 2. helyén várják a folytatást.

 

0 Tovább

Török Zsolt: A Nanga Parbat után bármi bónusznak számít

Török Zsolt kipihente a Nanga Parbat fáradalmait, és még nem tudja még, hogy mi lesz a következő expedíciója. Az aradi hegymászó júliusban hódította meg a 8125 méteres Himalájában található csúcsot, amely a világ 9. hegyének számít.

„Én mindig a különleges hegyeket szerettem. Soha nem érdekelt a hegymászás olyan aspektusból, hogy a 14 nyolcezres közül hányat sikerült meghódítanom, és akkor számolgassam, hogy mennyi van hátra” – kezdte Török.  „A különlegességekre hajtok. A Nanga Parbaton elért sikerünk a román hegymászás legnagyobb eredményének számít, és hatalmas megtiszteltetés, hogy ezt az expedíciót vezethettem”.

Pedig a Törökék helyzete nem volt könnyű (igaz egyeik 8000-es megmászása sem az). Az alaptábor felállítása után jött a hír, hogy egy hegymászókból álló csoportot tálib fegyveresek lemészároltak. Igaz, ők a Rupal-oldalon voltak, de lelkileg biztos nem tesz jót egyik hegymászónak sem az ilyen hír. Végül megcsinálták. Azóta egy rövid nyaralás mellett folyamatosan interjúkat ad, élménybeszámolókon vesz részt.

„Egyelőre nincs még kitűzve a következő célom. Tervben van a K2, a Gasherbrum 4, és a Kancsendzönga is. De vannak Himaláján kívüli terveim is. El tudom képzelni, hogy a Cerro Torre-csúcs, vagy a Fitz Roy lesz a következő. A Nanga Parbat megmászása után bármi bónusznak számít. Akár itt abba is hagyhatnám az egészet, hiszen elértem, amit akartam, de természetesen nem hagyom abba” – mondta a Török Zsolt.

0 Tovább

A Szeged és a Rákoshegy is Európa Kupa-győztes lett!

Két arannyal és egy bronzéremmel zártak a magyar csapatok a hétvégén a nemzetközi kupákban.

A Bajnokok Ligája-győztes Szeged együttese megnyerte az Európa Kupát Augsburgban. A Tisza-partiak aranya nem volt az egyetlen magyar siker a bajor városban: a nőknél a Rákoshegy csapata állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

A hétvégén Augsburgban bonyolították le az NBC Kupát, azaz a Nemzetközi Klasszikus Teke Szövetség által kiírt versenyt is. Ott a Ferencváros férfi együttese harmadik lett, míg a Fradi női tekései a negyedik helyen végeztek. Az NBC-ben indult még a férfiaknál a Répcelak is, amely hatodikként zárt.

A szerbiai Apatin adott otthont a Világkupának, itt a nőknél és a férfiaknál is a zalaegerszegiek voltak érdekeltek, és mindkét gárda 6. lett.

Az elmúlt hétvége is bebizonyította, hogy a magyar csapatok erőteljesen dominálnak a sportágban. 

0 Tovább

Belehúzott a Kiscsillag zenekar

A Kiscsillag zenekar nemrég meglepő vállalással állt a nyilvánosság elé: maratoni váltóban állnak rajthoz október 13-án. Lovasi András, Leskovics Gábor, Ózdi Rezső és Mihalik Ábel az októberi Spar Budapest Maratonon a Bátor Táborban gyógyuló beteg gyerekeknek ajánlja fel a maratoni váltóban lefutott kilométereit.

A fiúk a Bátor Tábor Alapítvány jótékony sportközösségéhez, az Élménykülönítményhez csatlakoztak, és céljuk, hogy legalább 1 millió forintot gyűjtsenek össze.

Szombaton a Margit-szigeten edzettek az Élménykülönítmény többi futójával. Bár a fiúk kisebb-nagyobb sportsérüléssel küzdenek, bebizonyították, hogy a csapattól nem idegen a mozgás, a koncertek mellett is rendszeresen sportolnak. Lovasi és Lecsó is 28 percen belül futották a klasszikus Sziget-kört a frontember ráadásul duplázott. A kemény edzés után még egy soproni koncerten is helytállt a Kiscsillag.

A zenekar régóta támogatja az Alapítványt, írtak már egy számot is azoknak a daganatos és krónikus beteg gyerekeknek, akiknek a Bátor Táborban az élményterápia segít visszanyerni az életkedvüket és a gyógyulásukba vetett hitüket.

A biztatás ráfér most a csapatra: Rezső lábsérüléssel küzd, emiatt csak rövidebb távot futhat,és gőzerővel gyűjtik a támogatásokat is a maradék két hétben.
A www.elmenykulonitmeny.hu/kiscsillag.zenekar  oldalon mindenkinek számítanak a támogatására, aki kedveli a Kiscsillag zenéjét, a sportot, vagy a Bátor Tábort.

Az Élménykülönítmény a Bátor Tábor Alapítvány jótékonysági sportközössége, súlyos beteg gyerekek megsegítésére jött létre Magyarországon. A csapat tagjai maratoni és félmaratoni futásokon, hosszútávú kerékpár és triatlonversenyeken indulnak. Embert próbáló teljesítményükkel a beteg gyerekek ügyére szeretnék felhívni a környezetükben élők figyelmét. Közös segítségnyújtásra hívják a barátaikat, hozzátartozóikat, munkatársaikat: jelképes örökbefogadásra kínálják nekik a versenyeken és a felkészülések során megtett kilométereiket – akár egy kávé vagy egy mozijegy áráért cserébe.

Bővebb információ: www.facebook.com/elmenykulonitmeny, www.elmenykulonitmeny.hu, www.batortabor.hu.

0 Tovább

Megható és sportos Idősek Napja az otthonokban

A Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) az elmúlt évtizedekben többször is bizonyította, hogy az egyes rendezvényein igyekszik minden korosztálynak felhívni a figyelmét az egészséges életmódra. A sportos megmozdulásaikon a kisiskolásoktól kezdve az idősekig mindenki megtalálhatja a korának és edzettségi állapotának megfelelő mozgásformát. A Szépkorúak Testébresztő Fesztiválját követően a szövetség munkatársai az Idősek Világnapján az időseket ellátó és gondozó otthon lakóira is gondoltak.

„Október 1-én három vidéki városban, Békéscsabán, Szegeden, Csákváron voltunk idősek otthonában, ezen kívül Budapesten két intézményt látogattunk meg. Az ott élők életkorának, és állapotának megfelelő programokat szerveztünk nekik, hiszen a testedzés minden életkorban érték, és követendő minta a ma fiataljai számára. Sehova sem mentünk üres kézzel, mindenhol ajándékokat adtunk át az otthonokban élőknek, ahol megható pillanatokat éltünk át” – mondta Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára.

Az MSZSZ következő nagy országos rendezvénye október 12-én és 13-lesz. Akkor rendezik meg ugyanis a Világ Gyalogló Napot, vagy ahogy számos országban ismerik, a World Walking Day-t. A két nap alatt túrákkal, egészséges életmódot népszerűsítő programokkal, sportversenyekkel és sok más színes rendezvénnyel várják az érdeklődőket.

További információk:

http://www.masport.hu/rendezvenyek/vilag+gyaloglo+nap+/vilag+gyaloglo+nap+1.html

0 Tovább

Gyalogol a világ

Túrákkal, egészséges életmódot népszerűsítő programokkal, sportversenyekkel és sok más színes rendezvénnyel várják az érdeklődőket a Világ Gyalogló Napon, vagy ahogy számos országban ismerik, a World Walking Day-en. Az eseményt október 12-én és 13-án tartják meg az ország több pontján.

 

A helyi nevezetességekkel is meg lehet majd ismerkedni a helyismereti- és városnéző sétákon. A teljesség igénye nélkül: Budapesten a Normafánál, Szombathelyen a Parkerdőben lehet majd túrázni, a Somogy megyeiek a Deseda tó körül, valamint a Zaranyi erdőben sétálnak, Székesfehérváron pedig a Sóstói tanösvényre várják a mozogni vágyókat – közölte az eseményt Magyarországon koordináló Magyar Szabadidősport Szövetség.

 

 

További információ:

Magyar Szabadidősport Szövetség

Honlapok: www.masport.hu

Telefon: 1/460-6815

email: info@masport.hu

 

 

 

További információk:

http://www.masport.hu/rendezvenyek/vilag+gyaloglo+nap+/vilag+gyaloglo+nap+1.html

 

0 Tovább

6 hét múlva indul a FarFarAway projekt – 2 fiú, 3 hónapig, egy 80 centiméter széles páros kajakban az Atlanti-óceánon

Kovácsik Levente és Szabó Norbert Ádám novemberben arra vállalkoznak, hogy egy speciális páros kajakkal keresztülevezzék az Atlanti-óceánt. Ezzel világelsőként kerülnek bejegyzésre, valamint Guinness bizottság által minősített rekordot állítanak fel. Céljuk, hogy Spanyolországból 6500 kilométert megtéve a nyílt óceánon keresztül, megállás és külső támogatás nélkül eljussanak a Karib-szigetekig.

 

„A világraszóló vállalkozás, avagy: FarFarAway- Túl az Óperencián!” projekt megvalósítói, Levente és Norbert 2013. szeptember 26-án, ünnepélyes keretek között mutatta be és avatta fel a Kele nevű hajót, amely több mint két hónapon át szolgál majd otthonként számukra. A hajó teste a magyar szabadalmú EasyPlank technológiával készült, így előállítása költséghatékonyabb volt, míg a hajótest csavarási ellenállása erősebb lesz. A hajó külső felét gyanta és szénszál szövet-rétegekkel vákuumozták.

 

 „Ennek köszönhetően még az acélnál is erősebb és rugalmasabb is lesz a hajó. A szénszál és a gyanta ugyanis úgy dolgozik együtt, mint az acél és a beton a vasbetonban. Ezt a folyamatot megismételték a hajótest belső felén, majd ezt követően ugyanígy a hajó felső részének a külső és belső felén is” – magyarázta Levente.

 

„A tervezés során a legfontosabb szempont a biztonság, a gyorsaság és csak utolsó sorban a komfort volt. A hajó kicsi. Ennek ellenére úgy kellett megtervezni, hogy 2 ember, 300 kilogramm étel, az összes technikai, ruházati és biztonsági felszerelés elférjen bennemondta Norbert.

 

A fiatalok a hajó avató-eseményen meséltek azokról a sikerekről és megpróbáltatásokról, amelyek a projekt közel egy évvel ezelőtti, hivatalos bejelentése óta történtek velük, köztük arról a nem mindennapi fizikai és lelki felkészülésről, amely elengedhetetlen a világraszóló vállalkozás sikeres teljesítéséhez. 

 

„Egy éve folyamatosan edzünk, általában egy héten hat alkalommal, az esetek felében napi kétszer is. Ebből az egyik egy kardió jellegű munka, a másik pedig a személyi edzőnk által előírt edzésforma – például futás, spinning, úszás-, vagy erőnléti edzés. Ezt egészítettük ki az edző által kitalált váratlan szituációkkal és alvásmegvonásokkal” – magyarázta Norbert.

  

 

Kérjük, hogy kövesse figyelemmel és vigye hírét a FarFarAway projektnek, hogy minél többen lehessenek részesei a két fiatal nem mindennapi vállalkozásának!

http://www.facebook.com/farfaraway.live

(Organic Communications Kft.)

Fotó: Pálfi Dániel Illés

0 Tovább

Markó Robiék nyílt napja

Markó Róbert a legutóbbi Szombat esti láz óta folyamatosan dolgozik. A táncos azóta is együtt van műsorbeli partnerével, Tóth Gabival, és a versenyzést is folytatja Mara Gattanellával.

 

Robi jelenleg is Angliában van, ahol táncórákat vesz azért, hogy tökéletesítse tudását. Október 9-én pedig nyílt napot tart Marával.

 

Részletek a plakáton:

0 Tovább

A teke is pályázhat a Világjátékokra

A Nemzetközi Világjátékok Szövetsége (IWGA) döntése értelmében a Világjátékok-sportágak részére pályázatot ír ki. A tender során az egyes sportágak szövetségeinek lehetőségük lesz új alszövetségek megjelölésére, amelyek kedvező döntés esetén felkerülhetnek a nem olimpiai sportágak világversenyének programjára.

 Ilyen az egyik magyar sikersportág, a teke is. Ezt Kevin Dornberger, a Nemzetközi Bowling és Tekeszövetség elnöke jelentette be a sportág hendersoni konferenciáján. Egy sikeres elbírálás után így akár a 2017-es Világjátékokon pályára léphetnek a magyar tekézők – tudtuk meg Dávid Veronikától, a Magyar Tekeszövetség főtitkárától, a közelmúltban érkezett haza az amerikai konferenciáról.

 A tekézőknél a magyarok nemzetközileg is elismert versenyzőknek számítanak. Egyéniben és csapatban is rendszeresen eredményesek a válogatott játékosai. Legutóbb például a májusi zalaegerszegi világbajnokságon szerzett aranyérmet a női, és a férfi nemzeti csapat is.

 

0 Tovább

Elbert a DigiSporton

Politikai oka lehet a pécsi klubvezető kirúgásának - Menesztette a pécsi könyvcézár, Matyi Dezső futballklub-tulajdonos a PMFC-MATIAS cégvezetőjét, Elbert Gábor korábbi sportállamtitkárt, MLSZ-főtitkárt: állítólag politikailag kínos volt a jelenléte, megosztó volt Pécsett és a szövetségben sem kedvelték. A csapat a 12. helyen zárta a 2012/2013-as bajnoki idényt, jelenleg pedig 11. a tabellán. A nyáron távozó menedzser a mecseki válás részleteiről beszélt a Reggeli Startban. 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum