Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nyolc arany a budapesti kick-box vb előtt

Sikeresen zárta utolsó külföldi felkészülési versenyét a novemberi budapesti kick-box világbajnokságon induló magyarok egyik csoportja. A Belgiumban megrendezett rangos nemzetközi viadalon három magyar – Mórádi Zsolt, Veres Roland és Nagy Henrietta – is duplázni tudott. A szereplés jó előjel a hazai rendezésű vb előtt.

 



A Beverenben 17 ország sportolóinak részvételével lebonyolított viadalon a kick-box hét szakága közül a pointfightingban avattak bajnokokat. A magyar színeket Király István, a Magyar Kick-box Szakszövetség alelnöke vezetésével a Király-Team 11 versenyzője képviselte.

A csapat tagjai közül a nyolcszoros világbajnok Mórádi Zsolt a 84 kg aranyérme után elnyerte a súlycsoportok győztesei számára kiírt Grand Champion trófeát is. A tavalyi év legjobb magyar kick-boxosának választott Veres Roland is két aranyéremmel térhetett haza, miután az
57 kg-os kategória mellett a 63 kilóban is legjobbnak bizonyult. A nőknél két első helyet szerzett Nagy Henrietta is, aki a 70 kg-os súlycsoport aranyérme mellé megnyerte a nehézsúlyúak küzdelmeit is.

"Nagyon meg vagyok elégedve, nem gondoltam, hogy a versenyzők közel egy hónappal a világbajnokság előtt már ennyire jó állapotban vannak" – nyugtázta Király István.

 

A klubok éremtáblázatán nyolc arany-, egy ezüst- és kilenc bronzéremmel a Király-Team végzett az első helyen.

A november 6. és 11. között a BOK (volt Syma) Sportcsarnokban sorra kerülő kick-box világbajnokság egyedülálló lesz a sportág történetében, hiszen korábban soha nem fordult elő, hogy az összes szakág vb-jét egy helyen és egy időben rendezzék.

A magyar érmesek:

Férfiak:

57 kg: .1. Veres Roland
63 kg: 1. Veres Roland
69 kg: 1. Veres Alex
84 kg: 1. Mórádi Zsolt
89 kg: 3. Rohonczi Jenő
94 kg: 3. Rohonczi Jenő
+94 kg: 1. Jároszkievicz Krisztián
Grand Champion: 1. Mórádi Zsolt, 3. Veres Alex

Nők:

50 kg: 2. Murvai Lívia
65 kg: 3. Busa Andrea és Kádas Adrienn
70 kg: 1. Nagy Henrietta
+70 kg: 1. Nagy Henrietta, 3. Kondár Anna
Grand Champion: 3. Kondár Anna
Csapat: 3. Király-Team 1 és Király-Team 2

0 Tovább

Kick-box vb: Megvannak a fővédnökök

Megvannak a budapesti kick-box világbajnokság fővédnökei. A vb szervező bizottságának tájékoztatása szerint a világversenynek három fővédnöke lesz. A tisztségeket Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Tarlós István, Budapest főpolgármestere és Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár vállalta. Minden idők legnagyobb kick-box világbajnokságának három védnöke is lesz Schmitt Pál, korábbi köztársasági elnök, Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője és Keszthelyi Erik, a Keszthelyi Holding tulajdonosa személyében.

 

A november 6. és 11. között sorra kerülő világbajnokságra egyébként már megkezdődött a jegyértékesítés. A versenyeket a BOK (volt Syma) Sportcsarnokban bonyolítják le.

A hatalmas sportolói létszámot – várhatóan 60 ország közel 2000 versenyzőjét – felvonultató vb november 6-án, hétfőn délelőtt 10 órakor a megnyitó ünnepséggel kezdődik, majd megindulnak a selejtezők. Az egész héten át tartó küzdelmeket szombaton 19 órától látványos gála zárja kiemelt döntőkkel.

A világbajnokság valamennyi napjára vásárolhatók már jegyek az eventim.hu online felületén:http://www.eventim.hu/hu/jegyek/wako-world-kickboxing-championships-budapest-bok-csarnok-volt-syma-474084/event.html

0 Tovább

Világkupát nyert a Zalaegerszeg, a Győr pedig aranyérmes lett az NBC Kupában!

Jól teljesítettek a magyar együttesek a nemzetközi teke csapatkupákban. A magyarok két aranyérmet szereztek, emellett két bronzérmet is begyűjtöttek. 

taekwondo uszonyosúszás búvárúszás akrobatikus rock and roll szumó Túraautó-világbajnokság

Aranyérmet szereztek a zalaegerszegiek a teke Világkupán. A Zalaegerszegi TK a csehországi Blanskóban megrendezett VK-n a döntőben a német Zerbst együttesét verték 5-3-ra. A nőknél a Rákoshegyi VSE indult a Világkupán, amely az ötödik helyet szerezte meg Csehországban.

Az NBC Kupában a nőknél magyar győzelem született: az Ipartechnika Győr SE ugyanis megnyerte a rangos nemzetközi viadalt. Ugyancsak a nőknél a Balatoni Vasas SE a 6. helyen zárt. A férfiaknál az NBC Kupában nem volt éremszerzés. A Répcelaki SE - tekeshop.hu a 7., a Győr - Szol TC pedig a 10. lett. Az NBC Kupát idén Münchenben rendezték meg.

Az Európa Kupában két bronzérmet szereztek a magyar csapatok a németországi Hirschauban. A férfiaknál az Alabárdos Szegedi TE, a nőknél pedig a ZTE-ZÁÉV TK lett harmadik.

0 Tovább

Egy hónap múlva kezdődik a budapesti kick-box vb

Megkezdődött a jegyértékesítés a november 6. és 11. között sorra kerülő budapesti kick-box világbajnokságra. A BOK (volt Syma) Sportcsarnokban megrendezendő esemény egyedülálló lesz a sportág történetében, hiszen korábban soha nem fordult elő, hogy valamennyi szakág világbajnokságát egy helyen és egy időben rendezzék.

 

Májusban döntött a kick-box világszövetség, a WAKO arról, hogy sporttörténelmi „dupla” világbajnokságnak adhat otthont Magyarország. A hét szakág miatt a kétévenkénti vb-ket hagyományosan két helyszínen és időpontban rendezik meg, ám ezúttal – Brazília visszalépése okán – valamennyi szabályrendszer legjobbjai a magyar fővárosban találkoznak egy hónap múlva.

A Magyar Kick-Box Szakszövetség eredetileg a pointfighting, a kick-light és a full-contact világbajnokságot bonyolította volna le, ám a világszövetség vezetőinek felkérésére a szervezők elvállalták, hogy a light-contact, a low-kick, a K1 és a zenés formagyakorlat versenyszámait is programra tűzik.

A hatalmas sportolói létszámot – várhatóan 60 ország közel 2000 versenyzőjét – felvonultató vb november 6-án, hétfőn délelőtt 10 órakor a megnyitó ünnepséggel kezdődik, majd megindulnak a selejtezők. Az egész héten át tartó küzdelmeket szombaton 19 órától látványos gála zárja kiemelt döntőkkel.

A világbajnokság valamennyi napjára vásárolhatók már jegyek az eventim.hu online felületén: http://www.eventim.hu/hu/jegyek/wako-world-kickboxing-championships-budapest-bok-csarnok-volt-syma-474084/event.html

0 Tovább

Laser Eb - Érdi Mária és a Vadnai testvérek is az Arany csoportban folytathatják

Európa legjobb laseresei Barcelonában versenyeznek, a mezőnyben több magyar is vitorlázik.

 

 

Érdi Mária egyre javuló teljesítménnyel, 12., 6. és 2. helyezésekkel feljött összetettben a 6. helyre a Barcelonában zajló Laser Radial Európa-bajnokságon! A kontinensbajnokságon 31 nemzet 90 hajója versenyez.

 

A férfiak olimpiai Laser Standard mezőnyében a Vadnai testvérek közül a csütörtöki inkább Jonatán napja volt, aki 12., 8. és 9. helyeket elérve összetettben feljött a 25. helyre. Benjamin most egy hellyel mögötte 26., miután a 18., a 11., majd a 16. pozícióban ért célba.

 

Az első napi sztrájk után két nap alatt lebonyolított futamokkal befejeződött a selejtező szakasz. Péntektől Arany és Ezüst csoportokban folytatódik a verseny. Érdi Mária, illetve Vadnadi Jonatán és Vadnai Benjamin természetesen az Arany csoportban lesz – tudósít a hunsail.hu.

 

A férfi Laser Radial osztályban Veisse Zoli vitorlázik, aki a 43. helyen áll.

0 Tovább

9. Danza Kupa - A táncparketten is varázsol a magyar bűvésznő

Különleges magyar fellépő színesíti a 9. Danza Kupa programját. Az október 13. és 15. között rendezendő táncos hétvégén parkettre lép hazánk egyik leghíresebb bűvésze, Ungár Anikó is. A művésznő, aki a Szombat esti láz című táncos show-műsorban már megmutatta tehetségét, ezúttal sem csak a kézmozdulataival készül elvarázsolni a közönséget. Anikó korábbi show-beli párja, a Danza TáncStúdiót vezető Faluvégi András meghívására lép parkettre az újpesti Vasas Jégcentrumban, ahol a hétvége sztárfellépői Riccardo Cocchi és Yulia Zagoruychenko lesznek.

„Nem ért váratlanul András felkérése. Tíz év telt el a tévéműsor óta, de a barátságunk megmaradt, és már versenyeztünk is együtt egy Pro-Am megmérettetésen, ahol tanár-tanítvány párosok szerepeltek. Nekem a tánc a szabadságot, az önmegvalósítást, és a napi rutinból való kiszakadást jelenti, és nagy öröm számomra, hogy parkettre léphetek” – vallotta Ungár Anikó.

A kislányként színész- és táncosnőnek készülő bűvész három különböző ritmusú táncot, cha-cha-chát, rumbát és jive-ot ad elő az eseményt szervező Faluvégi Andrással. Utóbbi táncstílusban még nincs színpadi gyakorlata, de mint mondja, már egy szemvillanásból felismeri tanára szándékát, így jóleső izgalommal várja a fellépést.

„Kicsit talán renitens vagyok, hogy fel merem vállalni a színpadi jelenlétet, viszont teljesen rábízom magam András vezetésére. Ez számomra nagyon jó hangulatot ad a tánchoz. És András is bízik bennem, elhiszi, hogy meg tudom csinálni vele a koreográfiát, ami hihetetlen inspirációt és energiát ad nekem a fellépéshez.”

A 9. Danza Kupán külföldi sztárfellépőket is láthat a közönség Újpesten. Parkettre lép a hétszeres világbajnok latinpáros, Riccardo Cocchi és Yulia Zagoruychenko is. A profi táncos duó emellett bemutatót és workshopot is tart majd.

A magyar versenytánc ünnepi hétvégéjén a felnőttek mellett az utánpótlás korosztályokban is láthat versenyt a közönség, de pro-am párosok is parkettre lépnek. Utóbbi kategória egyre népszerűbb a világon: itt olyan duók táncolnak, amelyeknek az egyik tagja profi, a másik pedig amatőr táncos.

Bővebb információk a 9. Danza Kupával kapcsolatban a www.danzakupa.hu oldalon olvashatók.

0 Tovább

Erőemelés - Fábri János ismét világbajnok!

Az erőemelő Fábri János aranyérmes lett a svédországi Sundsvallban megrendezett masters-világbajnokságon.  A 70 év feletti kategóriában a Magyar Erőemelő Szövetség többszörös világ- és Európa-bajnok versenyzője elképesztő teljesítménnyel a 6. masters összetett világbajnoki címét szerezte meg, és felhúzásban továbbra is verhetetlen.

 

A viadalon négy korosztályban, csaknem harminc ország versenyzői küzdöttek az érmes helyekért. A 72 éves magyar sportember kiváló formában versenyezve nyerte meg a masters 4-es korcsoport 83 kilós súlycsoportjának küzdelmeit.

Mint Berke Lórándtól, a magyar masters-válogatott szövetségi kapitányától megtudtuk, az idén 72 éves sportember 170 kilóval guggolt. A folytatásban 110 kilogrammal zárt fekvenyomásban, végül pedig felhúzásban 240 kilogrammal győzött.

Fábri így összetettben, nagy fölénnyel megelőzve kortársait, 520 kg-os teljesítménnyel szerezte meg az aranyérmet. Másodikként a svéd Mattila Kari zárt 437,5 kilogrammal, az amerikai Weinstock William (380 kg) lett a vb-bronzérmes.

0 Tovább

Magyar győzelem a J24-es Európa-bajnokságon, Bakóczy Róberték lettek a bajnokok

Magyar győzelemmel zárult a 2017. szeptember 24-e és október 1-je között Balatonfüreden rendezett J24 Európa-bajnokság. A 10 futamos verseny utolsó futama döntött a bajnoki cím sorsáról. Remek összteljesítményt nyújtva a fiatal csapat, az idei Melges 24 világbajnoki hatodik helyezett egység, Bakóczy Róbert irányításával vihette haza a kontinens viadal trófeáját. A nyílt Európa-bajnokság győztese pedig az amerikai Keith Whittemore lett.

 

 

8 országból, 48 csapat és 250 versenyző vitorlázott a világ legnépszerűbb tőkesúlyos One Design hajóosztályának, a J24-es típusnak az Európa-bajnokságán Balatonfüreden, a BYC-ben. Az utolsó versenynapon a Balaton továbbra is a szeszélyesen kis szeles arcát mutatta, de ennek ellenére két futamot tudott rendezni a magyar versenyveztő, Fluck Benedek irányította rendezői gárda.

 

Az Európa-bajnok csapat az FGF Sailing Team lett Bakóczy Róbert kormányzásával, aki a verseny után így értékelt: „Számunkra a J24-es Eb óriási kaland volt, mi alapvetően másik osztályban vitorlázunk, ezért úgy vágtunk bele, hogy viszonylag „tehermentesen” tudtunk versenyezni, ami a végén nagyon jól sült el. Úszunk a boldogságban és alig hisszük el, hogy ez valóban sikerült. Mi jobban szeretjük a nagy szelet, fizikálisan talán jobban is bírjuk, mint az átlag, végül gyenge szél lett és örülünk, hogy ebben is maximálisan helyt álltunk.”

 

Az Eb-ezüstérmes egysége Litkey Farkas, magyar-olasz vegyes csapata a Pelle Nera lett, míg a bronzérem Tomai Balázséknak jutott a Jenesissel. A nyílt Európa-bajnoki trófeát az amerikai Keith Whittmore nyerte meg a Furioval. Whittemore kiemelte: „Fantasztikus érzés volt versenyezni ezen a csodálatos tavon, ahol nincsenek motorcsónakok, ez valóban egy igazi kincs. 10 remek futamot vitorláztunk, igazán kiváló volt a rendezés és fair rajtvonalak.”

0 Tovább

Világbajnok a Majthényi-Domokos kettős!

A Majthényi Szabolcs, Domokos András páros megnyerte az olaszországi Scarlinóban megrendezett vitorlázó Repülőhollandi-világbajnokságot. Ebben a hajóosztályban a magyar duónak ez volt a 12. világbajnoki aranya.

 

 

Majthényi Szabolcs és Domokos András a világbajnokság kilenc futamából hármat megnyert, négyszer pedig másodikként zárt.

A selejtező futamokat két részre bontották, Majthényiék a sokkal nehezebb ágra kerültek, de kitűnő versenyzéssel hat futam után a második helyen jutottak a verseny döntő szakaszába, ahol végül győztek.

 

Az olaszországi világbajnokságon 102 hajó vett részt.

 

Majthényi Szabolcs és Domokos András 1994-ben egy Európa-bajnoki bronzéremmel kezdte sikersorozatát a hajóosztályban. 1995 január elején Ausztráliában, Adalaide-ben pedig egy ott kölcsönbe kapott hajóval szerezték meg első világbajnoki címüket. Azóta fokozatosan átvették az uralmat a hajóosztályban, amelynek 1996-ban szűnt meg az olimpiai státusza.

0 Tovább

Labdarúgás – Dortmundi modell szerint építkeznek Nyíregyházán

Nyíregyházán hosszú távra terveznek! A nyírségi labdarúgócsapat háza táján nem kapkodnak. Az a cél, hogy az együttes belátható időn belül stabil első osztályú klub legyen – hangzott el a Digi Sport reggeli műsorában.

 

Dr. Elbert Gábor szakmai ügyvezető hangsúlyozta: a szurkolók, az ultrák a klub részei. Ott nem szemben állnak a klubbal, nem mellettük vannak, hanem a klub részei.

A szakember pár hónapja kezdte meg a munkát a Spartacusnál, amely jelenleg a másodosztályban szerepel. A szakmai stáb többi tagjához hasonlóan öt évre szerződött a Nyíregyházához, és maximálisan bízik a tudatos szakmai munkában.

Igaz, hogy Nyíregyháza Spartacus elmúlt öt éve nem az állandóságról szól, hiszen ügyvezetők és edzők jöttek, mentek, a csapat – éppen a jelenlegi edzővel – feljutott az NB I-be, majd hirtelen az NB III-ban találta magát, ám most nagyon úgy tűnik, hogy ezen a nyáron pozitív fordulatot vett a nyíregyházi futball – írja a rangado.24.hu

Nyíregyházán régóta várják azt a tulajdonost, aki végre hosszú távra tervez és türelmesen hagyja a szakembereket építkezni. Nos, minden jel arra utal, hogy Révész Bálint személyében Nyíregyházán megtalálható ez az ember.

A sportcsatornán elhangzott az is, hogy a klub és a szurkolók viszonyában a dortmundi lehet a példa. „Azt fogalmaztuk meg, hogy ez nem olyan klub lesz, ahol a vezetőedző sorsa azon múlna, hogy a csapat mit játszik hétvégén. Itt az a kérdés, hogy abba az irányba megyünk-e, amit kitűztünk célul…” – mondta Elbert.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum