Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bárdosi Sándor és Hajnal Tamás virtuális Forma-1-es autóba ült

Bárdosi Sándor és Hajnal Tamás együtt hangolódott a 33. Forma-1-es Magyar Nagydíjra. Az olimpiai ezüstérmes birkózó és az 59-szeres válogatott futballista Wéber Gábor autóversenyző és televíziós szakkommentátor társaságában szimulátorozott a budapesti Andrássy úton található TagHeuer Butikban, amelyet most nyitottak újra.

autósport

Bárdosi és Hajnal a nürburgringi pályán koptatták a képzeletbeli aszfaltot. „Vérbeli sportemberekről van szó, így mindkettőjüknél azonnal lehetett érezni a versenyszellemet. Jó volt látni, hogy mindketten a végső győzelemre hajtottak” – összegzett a szimulátorozás után Wéber Gábor.

Hajnal Tamás elmondta, hogy a németországi légióskodás során szeretett bele a Forma-1-be. „Amíg versenyzett és Michael Schumacher rajongó voltam. Annak idején Dortmundban volt szerencsém Forma-1-es autóban is ülni. Érdekes világ. A Forma-1-es Magyar Nagydíj alkalmából jó volt beülni egy szimulátorba” – mondta Hajnal Tamás.

Bárdosi Sándor a Forma-1-es Magyar Nagydíjnál jobban már csak az idei birkózó-világbajnokságot várja jobban. „Persze, hogy nagyon várom azt, hogy a világ legjobb birkózói Budapesten lépjenek szőnyegre. Ez októberben lesz, de szerintem minden sportembert megérint minden hazai rendezésű nagy nemzetközi világverseny is. Ilyen a Forma-1-es Magyar Nagydíj is. Az év ezen időszakában jobban figyelem, hogy mi történik az F1-es pályákon” – jelentette ki Bárdosi Sándor.

autósport

 

0 Tovább

Hidalás a hídon!

Július 28-án szombaton 15 órától 16:30-ig birkózók veszik birtokukba a forgalom elől lezárt Szabadság hidat. A sportolók rekordkísérletet hajtanak végre, több mint kétszázan egyszerre próbálnak majd lemenni hídba, ezen kívül az érdeklődők birkózó bemutatók során testközelből láthatják a speciális birkózó fogásokat is.

A "Lehidaltok tőlünk!" elnevezésű rendezvény célja a Budapesti Birkózó Világbajnokság népszerűsítése, melyet október 20. és 28. között a budapesti Papp László Sportarénában rendeznek.

A hidaláshoz válogatott birkózók is csatlakoznak, ott lesz többek között Lőrincz Tamás, Lőrincz Viktor, Kiss Balázs, Bácsi Péter, Szabó László, Szilvássy Erik, Lám Bálint, Ligeti Dániel és Veréb István.

Az esemény házigazdái Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes birkózó, és Világi Péter rádiós, televíziós műsorvezető lesznek.

"A hidalás lényege, hogy ne verjenek tussal, vagyis, hogy ne kerülj két vállra. Ha nem hidalsz jól, akkor a hátadon fekszel, és az a birkózásban nem előnyös" - mondta mosolyogva Bárdosi.

"A jó hidaláshoz elsősorban a nyakat és a gerinc melletti mélyizmokat kell erősíteni. A birkózók ezt gyerekkorban kezdik. Biztos vagyok benne, hogy a hangulatra nem lesz panasz, mert a birkózók száma és a vidámság egyenesen arányosan növekszik. Ahol sok birkózó van, ott mindig jó a hangulat." - fejezte be az olimpiai ezüstérmes.

Az eseményen ott lesz Champlion a birkózó oroszlán, a Budapesti Birkózó Világbajnokság kabalafigurája is.

A vb honlapja:

https://budapestwrestling2018.com/

0 Tovább

Közeleg az Ítélet Napja!

A Magyar Szkander Szövetség nem tölti tétlenül a nyarat.

szkander

Csabai Attila elnök vezetésével a szeptemberi Világkupára készül a sportág. A Judgement Day elnevezésű világversenyt Verőcén rendezik meg. Elkészült a Világkupa promó videója.

 

0 Tovább

Címvédésre gyúr a budapesti világkupa legjobb női kick-boxosa

Mindössze két hetet lazított a versenyszezonban megszokott tempóján a májusi budapesti és a júniusi, Riminiben megrendezett világkupán remeklő Busa Andrea. A Halker-Király Team kick-boxosa a rövid nyári szünetet követően máris edzőtáborba vonult, ahol különleges körülmények között készül az év végi Európa-bajnokságra.

 

A fiatal szegedi klasszis a kick-boxosok nagy múltú csongrádi edzőtáborában edz a novemberi szlovéniai Eb-re, ahol címvédőként lép tatamira a pointfighting szakág 65 kg-os női versenyében. Vetélytársaival azonban már hamarabb is találkozhat, hiszen a magyar csapattársak mellett külföldi sportolókkal is megosztja majd az edzőtermet Csongrádon.

„Három hónap van az Európa-bajnokságig, ez a kondiszerzés, a formába lendülés időszaka. Amikor a nagyobb riválisok is eljönnek, akkor ez a pár hét nagyon jó alkalom arra, hogy együtt edzünk, kicsit jobban megismerjük egymás stílusát, és emberileg is többet tudjunk meg a másikról. Én nagyon szeretem ezt a részét is, persze a napi három edzést figyelembe véve nincs igazából nyaralás hangulata az edzőtábornak, de a közösség miatt mégis mindenképp megéri lemenni” – fogalmazott Busa Andrea.

A civilben testnevelő tanárként dolgozó sportoló elmondása szerint nehezen induló, ám annál sikeresebb versenyszezont tudhat a háta mögött. A tavaly novemberi vb-szereplése ugyanis nem úgy sikerült, ahogy szerette volna, tavaszra viszont megjött a formája. A világkupa sorozat idei legrangosabb, budapesti versenyén a legeredményesebb magyar női versenyzőnek bizonyult a megszerzett három aranyéremmel, a júniusi olaszországi állomáson pedig a súlycsoportoktól független Grand Champion kategóriában is győzedelmeskedett.

„Bár már sokat javultam ezen a téren, de még mindig izgulok a versenyek előtt, így itthon kicsit nehezebb dolgom volt, mert a barátaim és a családom is megnézték a mérkőzéseimet. Pesten a Grand Champion versenyre már nem jutott elég erőm, de Riminiben az abszolút kategória bunyóit is megnyertem, és a döntőben egy olyan olasz lányt vertem meg, akit eddig még sosem sikerült, így erre kifejezetten büszke vagyok.”

A Halker-Király Team kick-boxosa ősztől újabb sebességbe kapcsol, hiszen visszatér testnevelő tanári munkájához is, és egyre intenzívebben készül a novemberi Európa-bajnokságra, ahol a célja a címvédés.

0 Tovább

Torna Eb – Megvan a férfi keret!

Eb-csapatot hirdettek a férfiaknál, valamint megvan az ifi keret is. A Glasgow-ban megrendezendő Európa-bajnokságon a férfiak mezőnyében Vecsernyés Dávid, Babos Ádám, Boncsér Krisztián, Ryan Sheppard és Kiss Balázs indul, míg az ifiknél Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Molnár Botond, Vízlendvai Máté és Tomcsányi Benedek utazik.

 

A kerethirdetést egy nemzetközi csapatverseny előzte meg, amelyet Tatán rendeztek meg. Itt a felnőtteknél a magyar csapat a második helyen végzett, mindössze 0.75 század ponttal a románok mögött, megelőzve a lengyeleket. A fiatalok megnyerték a csapatversenyt, 8 ponttal megelőzve a második helyen záró románokat.

Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára elmondta, hogy az Európa-bajnokságon elsősorban egyéni összetettben lehetnek döntős reményeink.

„A fiataloknál nehéz megtippelni, hogy milyen teljesítményre képesek a mieink és az majd mire lesz elég a kontinensbajnokságon” – mondta a sportvezető.

A glasgow-i Európa-bajnokságot július 30. és augusztus 12. között rendezik meg.

0 Tovább

Universiadé Nemzetközi Bajnokság: Senánszky Petra két aranyérmet nyert

Két aranyérmet, két ezüstöt és egy bronzérmet szereztek a magyarok a belgrádi Universiadé bajnokságon.

 

Senánszky Petra az Universiadé Nemzetközi Bajnokságon is remekelt. A világklasszis magyar uszonyosúszó a belgrádi világbajnokságon megszerzett két vb-aranya után elindult az Universiadé-viadalon, amelyet ugyancsak a szerb fővárosban rendeztek meg. A Debreceni Egyetem hallgatója az 50 méteres uszonyos gyorsúszást megnyerte, majd 100 méteren is diadalmaskodott.

A 800 méteres felszíni úszásban Kosara Géza ezüstérmes lett, akárcsak a 4X100 méteres felszíni váltó. Ebben a kvartettben Kosarán kívül Gruber Kornél, Dimák Dávid és Bukor Ádám kapott helyet, míg a 200 méteres felszíni úszás döntőjében Gruber Kornél harmadikként zárt.

Az Universiadé Nemzetközi Bajnokságot megelőzően a magyar uszonyosúszó-válogatott a sportág világbajnokságán három aranyéremmel, három ezüsttel és három bronzzal zárt.

0 Tovább

Dübörögnek itthon az OCR-versenyek!

A magyar szempontból sikeres Európa-bajnokság után a Terepakadályfutó Szövetség (TEFUTSZ) tovább folytatja azt a szakmai munkát, amely egyre népszerűbbé teszi itthon is a terepakadályfutást. A OCR-szabályrendszerre épülő versenyekből hármat is rendeznek az ősz folyamán.

Szeptember 1-én kupafutamnak ad otthont Celldömölk. A Military Survival Run jóvoltából bonyolítják le ezt a viadalt, a verseny neve pedig Vulcan Run lesz, valamint szeptemberben további két bajnoki futamot rendeznek – jelentette be Rozina Tamás, a TEFUTSZ alelnöke.

„Ebben az évben nagyon komoly változás lesz a versenyszervezés illetve az OCR akadályok tekintetében. Az Európa-bajnokság után nagyon sok versenyzőben beindult az OCR iránti érdeklődés ezt az utat kell a szövetségnek követni” – mondta Rozina Tamás.

A bajnoki futamok:

  • Szeptember 15. – Brutálatom – Paks – középtáv (8+ km)
  • Szeptember 22. – Extreme trail – Tokaj – hosszútáv (15+ km)

Az Obstacle Course Racing (OCR) olyan sport, amelyben a versenyzőnek futás közben akadályokat kell le küzdeniük. Az akadályok lehetnek különböző épített és természetes. A futóversenyeken gyakran összekeverik a nyomvonalakon lévő akadályokat. Törekedve arra, hogy a futásból kialakult sebességet, és lendületet megtörjék. Az épített vagy természeti akadályok a versenyző szellemi és fizikai képességét kifejezetten megterheli. Az akadályok magukban foglalják az akadályok mászását, nehéz tárgyak mozgatását, saját testsúly mozgatását, és a vizes akadály leküzdését.

Bővebb infók a versenyekről itt!

0 Tovább

Szumó-vb: Végh Richárd junior világbajnok lett!

Fantasztikus magyar siker a Taipeiben zajló szumó-világbajnokságon! Végh Richárd a juniorok 85 kilogrammos kategóriájában világbajnoki címet szerzett.

Az érdiek 17 és fél éves klasszisa imponáló magabiztossággal versenyezett egész nap, a döntőben aztán az ukrán Makszim Csibulnyak ellen lépett küzdőtérre, ahol – döntetlen után – megismételt fináléban, kiélezett küzdelemben megszerezte az aranyérmet. Szilágyi Erik is közel volt az éremszerzéshez, de végül a junior mezőny 115 kilogrammos kategóriájában végül ötödik lett.

Ancsin László, a Magyar Szumó Szövetség elnöke elmondta, a Taipeiben jelenleg küzdőtérre lépő magyar válogatottban több olyan alapember van, akik a jövő magyar szumósai lehetnek.

„Végh Richárd teljesítménye fantasztikus. Ő is, és Szilágyi Erik is indult már korábban – többek között – felnőtt versenyeken is, ahol szintén letették a névjegyüket. Bízom benne, hogy Végh sikere erőt ad a többi magyar indulónak is, hiszen ne feledjük: Ázsiában egy nagyon népszerű sportágról beszélünk. Nagyon erős mezőny jött össze gyakorlatilag mindegyik súlycsoportban.” – nyilatkozta Ancsin László.

Kovács János aranyérmes tanítványán és Szilágyi Eriken kívül Forgó Fruzsina (65 kg), Kerstner Róbert (open kategória), Molnár Tamás (115 kg), Délceg József (85 kg) és Nemes Dávid (+115 kg) szerepel a világbajnokságon.

A szumósknál egyébként már zajlik a Világjátékokra kvalifikáló sorozat is, a magyar válogatott eddig több ilyen Európa-kupán vett részt, ahol több érmet szerzett. A következő Világjátékokat 2021-ben, az egyesült államokbeli Birminghamben rendezik meg.

0 Tovább

Sárkányhajó-vb: A Tiszát is felavatták a dragonosok szombaton

Mozgalmas éjszaka után mozgalmas délelőttel folytatódott a 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság. Egyetlen éjszaka alatt átköltözött a világbajnokság a Maty-éri pályáról a Tiszára, hogy Szeged belvárosát is megtöltse a lelkes hazai és nemzetközi szurkolók hangja – tudósították a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) Sajtószolgálatát a szervezők.

 

Az egész nap ingyenesen látogatható esemény a kánikula ellenére sokakat kicsalogatott a Huszár Mátyás rakpartra, ahol izgalmas és látványos futamokat láthattak a szurkolók. A fergeteges pillanatok holnap 10 órától tovább folytatódnak az élő Tisza vizén.

A rendkívül erős mezőnyben a magyarok két aranyéremmel gyarapították az eddigi érmek mérlegét, melyeket a Dunai Sárkányok Vác (senior A mixed standard boat) csapata és a Dunai Sárkányok Vác (Senior A open standard) legénysége szereztek.

0 Tovább

Weiler Virág egyetemi világbajnok lett

Óriási meglepetésre aranyérmet szerzett Weiler Virág, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója Finnországban. A Kuortane-ban zajló XXI. Tájfutó Egyetemi Világbajnokságon a Világjátékok-résztvevő Weiler a rendkívül melegnek mondható időjárás miatt különösen nehéz versenyben, a 3,5 km-es sprint távon győzött – tudósít a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS).

 

A mezőny másik magyarja, Egei Petra (ELTE), az 54. helyen ért célba. A verseny erősségét mutatja, hogy az első 16 helyezett 1 percen belüli különbséggel ért célba.

Az eredményhirdetés után Weiler Virág elmondta: az első hatba várta magát. „A két nappal korábbi sprintváltó alapján tudtam, hogy fizikailag ott vagyok az élmezőnyben, ezért igyekeztem a minél hibátlanabb tájékozódásra koncentrálni. Az első 6-ba vártam magam, de arra nem gondoltam, hogy nyerhetek is.” – mondta az újdonsült világbajnok.

Háttér:

Tájfutó Egyetemi Világbajnokság

A kétévente megrendezésre kerülő Universiadék közötti években kerülnek lebonyolításra az Egyetemi Világbajnokságok. Érdekesség, hogy 1986-ban Miskolcon rendezték meg az első Tájfutó Egyetemi Világbajnokságot, majd 20 évre rá, 2016-ban ugyancsak ez a város adott otthont a XX. Tájfutó Egyetemi Világbajnokságnak, amely abban az évben a FISU (Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség) szerint a világ legjobb egyetemi világbajnoksága volt. Sajnos akkor nem sikerült magyar győzelemnek örülni, Weiler Virág a sprint számban a 13. helyen végzett. Az eddigi legjobb egyéni helyezés Lenkei Zsolté (NKE) volt, aki 2012-ben a Spanyolországi Alicantéban középtávon (5.4 km) szerzett ezüstérmet.

XXI. Tájfutó Egyetemi Világbajnokság

Az idei versenyen 11 magyar egyetemista vesz részt a világbajnokságon.

Becze Rita (PTE) - középtáv, hosszútáv

Egei Petra (ELTE) - középtáv, sprint

Fehérvári Dániel (TE) - középtáv, sprint, sprint váltó, A váltó

Mantuano Eszter (BME) - sprint, hosszútáv

Miavecz Balázs (BME) - középtáv, hosszútáv, B váltó

Peregi Dániel (BCE) - sprint, hosszútáv, B váltó

Porgányi Márk (BME) - középtáv, hosszútáv, B váltó

Szuromi Luca (KGRE) - középtáv, sprint, hosszútáv, sprint váltó, A váltó

Tölgyesi Tamás (ME) - középtáv, sprint, A váltó

Tugyi Levente (ME) - sprint, hosszútáv, sprint váltó, A váltó

Weiler Virág (BME) - középtáv, sprint, hosszútáv, sprint váltó, A váltó

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum