Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Megvannak a magyar bajnokok a teqballosoknál!

A teqballosoknál az I. osztályú páros mezőnyt leszámítva megvannak a 2020-as bajnokok. A magyar fejlesztésű sportágban egyéniben a sportág egyik magyar világbajnoka, Blázsovics Ádám szerezte meg az összetett aranyérmet, miután az országos bajnokság utolsó fordulójában győzni tudott vb-aranyérmes társa, Bányik Csaba előtt. Mindkét játékos a Phoenix Teqball Akadémia játékosa. A nőknél a vb-döntős Janicsek Zsanett lett magyar bajnok, megelőzve Izsák Annát. Előbbi játékos a Phoenix Teqball Akadémia, utóbbi pedig a Balatonakarattya teqballosa.

Bajnokot avattak a junioroknál is, miután Tóth Benjamin Patrik (Infinity) nyerte az utolsó fordulót, ezzel magyar bajnok lett a tokaji Levik Boldizsár előtt.

A másodosztályban Horváth Márton (Infinity) lett bajnok, míg a párosoknál Katz Balázs és Szegedi Zalán (Phoenix Teqball Akadémia) győzött.

A sportágban egy számban nem dőlt még el a bajnoki cím, ez az első osztályú páros kategória. Az utolsó fordulót itt az előttünk álló hétvégén rendezik meg.

0 Tovább

Érdi Mária egy negyedik hellyel zárta a 2020-as évet

Érdi Mária lezárta a 2020-as versenyek sorát. A tokiói olimpiára készülő vitorlás versenyző Gran Canarián ült hajóba. A XXII. Olympic Week elnevezésű regattán a női Laser Radial hajóosztályban, itthon az idén is a legjobb női vitorlázójának választott klasszis végül negyedik lett.

„Azt hiszem, nagyon sok élsportoló nevében mondhatom: nem ilyen évet terveztem. Rendhagyó szezont zártam. Ez volt az utolsó idei versenyem” – fogalmazott tömören az MVM Zrt. támogatásával a 2021-re halasztott nyári játékokra készülő Érdi Mária.

Gran Canarián a görög Vasileia Karachaliou szerezte meg az aranyérmet a német Svenja Weger és a litván Viktorija Andrulyte előtt.

A XXII. Olympic Weeken – ebben a hajóosztályban – 39 versenyző indult. 

0 Tovább

Futball akadémia épül Kassán magyar befektetőkkel!

Miután 2019 decemberében a nagy hagyományokkal rendelkező, korábban a Bajnokok Ligájában is szereplő FC Kassa legnagyobb tulajdonosa a magyar Arago Csoport lett, a közeljövőben futball akadémia épül a magyar befektetők jóvoltából a Kassai Labdarúgó Aréna közelében. 

Az erről szóló megállapodást Kassa városának, az FC Kassa labdarúgócsapatának és a Slovak Sport Development s.r.o.-nak a képviselői írták alá a napokban.

A beruházás finanszírozója, megvalósítója a magyar tulajdonban lévő Slovak Sport Development s.r.o. lesz Kassa városával együttműködve, mely a beruházáshoz szükséges földterületet biztosítja.

“A kassai régióban óriási szükség van egy nemzetközi szinten is számottevő labdarúgó akadémiára. Azt szeretnénk, ha a helyi tehetségeknek nem kellene elhagyniuk családjukat, hogy megvalósíthassák álmaikat. Köszönettel tartozunk Kassa város vezetésének az együttműködés lehetőségért.”-mondta Szabó Tamás a Slovak Sport Development s.r.o. ügyvezetője és az FC Kassa elnökségének tagja.

“Nagyon örülök hogy nem csak a Kassai Labdarúgó Aréna építése halad előre, hanem aláírtuk ezt az utánpótlást segítő megállapodást is, amely reményeim szerint örömmel tölti el Kassa futball szerető közönségét.”- mondta Jaroslav Polaček, Kassa polgármestere.

“Szeretnénk minőségi körülményeket teremteni a helyi tehetségeknek, hogy ne kelljen máshová menniük futballozni. A kassai futball gazdag és sikeres történelemmel rendelkezik, úgy gondolom ezzel az akadémiával és az akadémia saját nevelésű játékosaival elindíthatjuk majd a futball újabb sikeres korszakát a városban.”-tette hozzá Marcel Gibóda Kassa alpolgármestere.

"Ezt a projektet történelmi mérföldkőnek tartjuk, amelyre a város futballja már régóta várt. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Kassa városának a földterület, a magyar befektetőknek pedig az akadémia építéséhez szükséges pénzügyi forrásokért. Hisszük, hogy ettől a pillanattól kezdve a város futballjának szebb jövője kezdődik.”- mondta Dušan Trnka az FC Kassa elnöke.

"A sport és különösen a futball a szlovákok és a magyarok életének is fontos eleme. Külön örülök, hogy ez a megállapodás a hosszú távú együttműködés alapja lesz ezen a területen. A leendő akadémia befektetés a jövőbe, befektetés tehetséges gyermekekbe és velük együtt a közös szlovák-magyar jövőbe "- tette hozzá Hetey Ágota, Magyarország kassai főkonzulja.

0 Tovább

Vitorlázás - Érdi Mária a második nap után is élen áll Gran Canarián

Érdi Mária továbbra is magabiztosan vezet Gran Canarián! A XXII. Olympic Week-en a tokiói olimpiára készülő magyar klasszis a második versenynapot is az élen zárta. Vasárnap újabb három futamot rendeztek, ebből Érdi Mária kettőt megnyert, egy alkalommal pedig ötödik lett.

„Úgy gondolom, hogy ez kiváló felkészülés az olimpiára, ugyanis kiszámíthatatlan, trükkös szél van, mindezek ellenére úgy gondolom, hogy a sebességem továbbra is jó” – fogalmazott az MVM Zrt. támogatásával a jövő évi olimpiára készülő vitorlásversenyző.

Hat futam után Érdi Mária vezet a görög Vasileia Karachaliou előtt a Laser Radial hajóosztályban. A második versenynapon a harmadik helyre a német Svenja Weger jött fel.

A görög versenyző óvása után utólag az egyik vasárnapi futamból kizárták Érdi Máriát, de így is magabiztosan vezet.

A XXII. Olympic Week-en a Laser Radial hajóosztályban 39 versenyző ült hajóba. 

0 Tovább

Esküvőt és történelmi versenyt tervez a kick-boxos Mórádi Zsolt

Ezer szállal kötődik a kick-boxhoz az év elején a TV2 Exatlon sport reality-jét is megjárt Mórádi Zsolt. Aktív pályafutását pár éve a sportág történetének legeredményesebb versenyzőjeként zárta. Azóta a világ különböző pontjairól hívják szemináriumokat tartani, a WAKO világszövetség sportolói bizottságának elnöke lett, bekerült a szervezet elnökségébe, és utazó nagykövete is a sportágnak. Miközben éppen egy új kezdeményezéssel próbálja a sportágat segíteni, szövődött egy ezeregyedik szál: a közelmúltban eljegyezte párját, akit szintén a kick-box révén ismert meg, lévén Barbara a Magyar Kick-box Szakszövetség titkárságvezetője – adta hírül az MKBSZ.


A sportban is rendre a csúcsra törő Mórádi Zsolt ezúttal is egy csúcson, Magyarország tetején, a Kékestetőn húzta szerelme ujjára a gyűrűt.

„Elhatároztuk magunkat egy életre, megtörtént az eljegyzés” – mesélte a boldog vőlegény. – „Az esküvőt szeretnénk jövőre megtartani, de pontos dátumot még nem jelöltünk ki, hiszen a jelenlegi covidos helyzetben egyelőre sok a bizonytalan tényező.”

Hiába vonult vissza 2018-ban a Halker-Király Team kiválósága, azóta is heti kétszer szigorúan lejárt csepeli klubjához, ahol volt csapattársaival edzett.  Ezért aztán a koronavírusos időszak beköszöntével – ahogyan fogalmazott – a saját bőrén érezte, hogy a versenyek megszűnése miatt a versenyzőknek mennyire hiányzik a rendszer az életükből: nem tudnak lépésről lépésre tervezni, nemhogy egy világversenyig, de meg a következő megmérettetésig sem.

„Hihetetlen fegyelmezettséget követel a mostani szituáció a versenyzőktől” – jelentette ki Mórádi Zsolt, aki a világszövetség vezetőségének tagjaként és a sportolói bizottság elnökeként minden erejével azon munkálkodik, hogy motivációt adjon a versenyzőknek. Körvonalazódik is egy terv – árulta el.

„A nemzetközi kick-boxban formagyakorlatban március óta már számos online bajnokságot rendeztek meg. Mi most a bizottságban a bunyósoknak is szeretnénk létrehozni egy virtuális tornát. Egy olyan versenyrendszert kialakítani, ami nekik is kihívást és versenyzési lehetőséget jelent.”

Elképzeléseik szerint az indulókat – akárcsak a hagyományos viadalokon – párba sorsolják. A felek aztán az online térben egy időben árnyékküzdelmet folytatnak, a szakértő bírók pedig meghatározott szabályok szerint értékelik a sportolók mozgását.

„Most véglegesítjük, pontosan hogyan is működjön ez a szisztéma. Szeretném még az idén a WAKO elé vinni a kezdeményezést, és jó esélyt látok arra, hogy megkapjuk hozzá az elnökség támogatását. Amennyiben rábólintanak, akkor talán már jövő év elején lebonyolíthatjuk a sportág történetének első online küzdelmi versenyét. Nyilván nem helyettesíti ez az igazi harcot, de most azt korszakot éljük, amikor a sportolók minden apró lehetőségért hálásak” – mondta Mórádi Zsolt.

A kick-boxos klasszisból lett sportdiplomata igyekszik hasznosan felhasználni a felszabadult időt, amelyet a járványhelyzet előtt utazásokkal, szemináriumok tartásával töltött. Posztgraduális sportdiplomáciai szaktanácsadó képzésen vesz részt, ahol olyan szaktekintélyektől tanul, mint például Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. Mint kijelentette, óriási ambíciókat dédelget ezen a szerinte egyre fontosabb szakterületen: a tanultakat a jövőben egyaránt szeretné felhasználni a kick-box sportág fejlesztésére, és a magyar sport előmenetelének a támogatására.

0 Tovább

Vitorlázás - Érdi Mária vezet Gran Canarián!

Érdi Mária magabiztosan kezdett Gran Canarián. A XXII. Olympic Week elnevezésű nemzetközi verseny első napján három futamot rendeztek, és mindhármat a tokiói olimpiára készülő magyar vitorlásversenyző nyerte meg a női Laser Radial hajóosztályban.

Másodikként a görög Vasileia Karachaliou kezdheti meg a második versenynapot, megelőzve az indiai Nethra Kumanant.

„Egy hosszabb edzőtábor van mögöttem. Jó ismét versenyezni, és bízom benne, hogy ez a viadal is hozzásegít ahhoz, hogy minél jobb formában vágjak neki a 2021-es évnek” – mondta az első nap után Érdi Mária, aki az MVM Zrt. támogatásával készül a jövőre halasztott olimpiára. 

0 Tovább

Halasztás és névváltás – jönnek az Egyetemi Világjátékok!

Jövő decemberre halasztották a januárra tervezett téli Universiadét, amely 2021-ben még ezen a néven lesz megrendezve, az egyetemisták és főiskolások seregszemléje jövőre ugyanakkor már a megújult névvel, azaz Egyetemi Világjátékokként vonul be a sporttörténelembe – adta hírül a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS).

„Bízva a járványhelyzet javulásában 2021. augusztus 18.-29. között – az olimpia után - a tervek szerint megrendezik az Egyetemi Világjátékokat a kínai Chengduban. Tizennyolc sportágban avatnak bajnokokat, a MEFS már október elején tájékoztatta az érintett sportszövetségeket az esemény előkészületeiről, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) által szabott részvételi feltételekről.” – mondja Juhász Péter, a MEFS főtitkára.

„Összességében 13-14 sportág és 150-200 fő részvételére számítunk, január 18-án kell leadnunk az elvi nevezéseket, mely egyben a sportágankénti részvételi szándék megerősítése. Bízunk benne, hogy addigra valamennyire letisztulnak a koronavírus járvány okozta, a sportot is jelentős mértékben érintő kaotikus állapotok. A téli játékok – a halasztás miatt még Téli Universiade néven – a tervek szerint december 11-én kezdődnek Luzernben” – tette hozzá a sportvezető.

 

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb: Pigniczki a mezőny első felében

Pigniczki Fanni jól teljesített a TOP Európa-bajnokságon, és az előkelő 11. helyet szerezte meg a felnőttek egyéni összetett versenyében a ritmikus gimnasztikázók Kijevben zajló kontinensviadalán.

Az Eb zárónapja Pigniczki Fanni miatt volt érdekes, aki a felnőttek mezőnyében az egyéni összetett versenyszámban indult. Az úgynevezett TOP Eb-n csak a legjobbak vehettek részt, korábbi kvalifikáció alapján. Az MTK Budapest és a válogatott kiválósága szigorú biztonsági intézkedések mellett, gépkocsival, két sofőr társaságában érkezett meg Kijevbe, a verseny helyszínére még pénteken. Szombaton pódiumedzés és Covid-tesztek elvégzése szerepelt a programban, ezt követte a vasárnapi viadal.

Pigniczki a három részre osztott egyéni összetett verseny középső etapjában lépett szőnyegre. A magyar sportoló karikával 20.950, labdával 22.450, buzogánnyal 23.100, szalaggal 21.150 pontot kapott, ez pedig azt jelentette, hogy 87.650 ponttal zárta az Eb-t, ami egyéni összetettben az előkelő tizenegyedik helyre volt elegendő a 25 fős mezőnyben.

Pignicki Fanni: Nagyon más volt ez a verseny minden tekintetben, mint a korábbiak. Fura volt egy év után megint szőnyegre lépni nemzetközi viadalon, kicsit szokatlan volt, és idegenül mozogtam. Ez látszott is, mert az első két szernél bizonytalan voltam, féltem, rontottam is. Az Eb előtt nem tűztem ki magamnak semmilyen előzetes eredményt, nyilván, ha nem rontok, ez a tizenegyedik hely lehetett volna szebb is, de összességében ilyen körülmények után úgy gondolom ez egy jó eredményt.

Koch-Tiringer Tímea, edző: Összességében úgy vélem, elégedettek lehetünk! Persze megelégedni soha nem szabad, mindig törekedni kell, hogy jobbak legyünk. De egy nehéz 2020-as év van mögöttünk, mi viszont be tudtuk bizonyítani, hogy a magyar ritmikus gimnasztikával, junior és felnőtt tornászainkkal az élmezőnyben igenis számolni kell!

(Fotó: UEG)

0 Tovább

Teqball – Közel az újabb bajnoki cím

Karnyújtásnyira került a címvédéstől a Blázsovics Ádám, Bányik Csaba kettős az országos teqball-bajnokságban. A világbajnokok ugyanis megnyerték a legutóbbi fordulót Budapesten, így magabiztosan vezetnek a záróforduló előtt.

A második helyet a Murvai Kristóf, Velkey Balázs duó szerezte meg, megelőzve a Csereklye Martin, Bene Zsombor párost.

A sportágban egyébként a következő hétvégén bajnokot avatnak, ugyanis egyéniben kiderül, hogy ki nyeri a decemberben záruló bajnokságot. A párosoknál a december 11-i hétvégén avatnak bajnokot.

„Természetesen az a célunk, hogy megvédjük a címünket a bajnokságban. Blázsovics Ádámmal sokat dolgozunk a sportágban, szervezünk és játszunk. Örülök annak, hogy ebben az évben ilyen sokat fejlődött a teqball” – mondta Bányik Csaba. 

0 Tovább

Ritmikus gimnasztika Eb: Kocsis Evelin történelmet írt

Kocsis Evelin elképesztő teljesítményt nyújtva bronzérmet szerzett a buzogány döntőjében a juniorok között, ezzel sporttörténelmi tettet hajtva végre a kijevi ritmikus gimnasztika Európa- bajnokságon, ahol labdával hetedik, míg kötéllel ötödik pozícióban zárt.

A szerenkénti finálékkal folytatódott a juniorok számára szombaton a kijevi kontinensviadal. A mieink közül az MTK Budapest kiválósága, Kocsis Evelin három szer (buzogány, kötél labda) döntőjébe is kvalifikált, és már ezzel pénteken sporttörténelmet írt, hiszen erre eddig korábban még nem volt példa.
Kocsis kötéllel kezdett, ahol 1 teljes pontot javított selejtezőbeli teljesítményéhez képest, és 19.950 ponttal az előkelő 5. helyen fejezte be a versenyt.  Labdagyakorlata végébe egy kis hiba csúszott, így 19.600 ponttal hetedikként zárt. Sorrendben a harmadik szer döntője, a buzogány következett, amelynek már a selejtezőjében is magas pontszámot szerzett (23.150) Kocsis, és harmadik helyen került be a legjobbak közé. A fináléban utolsónak szólították, és egy szép gyakorlatot bemutatva 22.900 ponttal a dobogó harmadik fokára állhatott, megszerezve ezzel a magyar ritmikus gimnasztika első junior Európa-bajnoki érmét.

A kontinensviadal zárónapján is lesz magyar érdekeltség, Pigniczki Fanni ugyanis mind a négy szeren szőnyegre lép a felnőtteknél a TOP Európa-bajnokságon.

Koch-Tiringer Tímea, edző: Fantasztikus napot zártunk, minden várakozásunkat felülmúlta Evelin teljesítménye. Egy nagyon jó kötélkezdés után jött egy labdagyakorlat, aminek a vége nem úgy sikerült, ahogy terveztük. A buzogány döntőjében Evelin volt az utolsó, ezért mi edzők már számolgattuk, hogy ha jól megcsinálja a gyakorlatát, akkor meg lehet a harmadik hely. Persze ezt neki nem mondtuk, igyekeztünk róla minden nyomást levenni. Ez bejött, és megtörtént a csoda, tényleg nagyon boldogok vagyunk.

Kocsis Evelin: Elképesztő dolog az, hogy sikerült megszereznem a bronzérmet. Utolsó voltam a buzogány döntőjében, és bár tudtam, hogy a többiek milyen pontszámokkal állnak, igyekeztem csak magamra figyelni, és a saját teljesítményemmel foglalkozni. Az edzőim, a társaim bíztattak, és nyugtattak, hogy legyen ez egy örömtorna, és hihetetlen az, hogy most itt lóg a nyakamban egy bronzérem. Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki ehhez hozzátett bármilyen formában. Ilyen előjelek után, ilyen felkészülési időszakkal a hátam mögött, ha valaki ezt az Eb előtt mondja nekem, biztosan nem hiszem el.

(fotó: UEG)

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum