Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fallabda ob – Meglepetés nélküli első nap, kezdenek a nők!

A Százhalombattán zajló Omega 32. Országos Egyéni Squash Bajnokság első napja előtt a legnagyobb meglepetést az okozta, hogy a férfi mezőnyben az első helyen kiemelt Boros Dávid nem tudott elindulni egészségügyi problémák miatt, így a sorsolás után kialakult párharcok némileg változtak.

„Pénteken aztán kialakult a legjobb 16-os mezőny a fiúknál, szombaton pedig a nők is pályára lépnek. Közben zajlik egy szavazás, amely azt hivatott eldönteni, hogy a polgármesteri különdíjat mivel lehet kiérdemelni az országos bajnokságon. Vezér Mihály polgármester úr ugyanis csak a díjat jelentette be, annak kritériumait nem határozta meg, erről a játékosok és a közönség dönt. Vasárnapig lehet szavazni” – mondta Udvardi Leonóra, a verseny háziasszonya.

0 Tovább

Kezdődik a fallabda ob!

Ma megkezdődik és vasárnapig tart az országos bajnokság a fallabdázóknál. Az Omega 32. Országos Egyéni Squash Bajnokságot Százhalombattán rendezik meg.

Az ország legjobbjai közül közel hetvenen ragadtak ütőt a rendhagyó versenyen, hiszen a koronavírus járvány miatt egy sor „új szabályt” vezettek be a szervezők. Tilos például a játékosoknak a kezüket az üvegfalba törölniük (ez a mozdulat a fallabdázók körében szinte reflexszerű mozdulatnak számít), továbbá a verseny helyszínén kötelező a maszkviselés, és folyamatos fertőtlenítés lesz. A versenyt egyenes kieséses rendszerben bonyolítják le, a döntők vasárnap lesznek.

Az egyéni országos bajnokság győztesei jó eséllyel pályáznak arra, hogy Világjátékok-szabadkártyához jussanak.

A következő Világjátékokat a tokiói olimpia halasztása miatt egy évvel később, 2022-ben rendezik meg az egyesült államokbeli Birminghamben. Érdekesség, hogy azóta, amióta Magyarország egységes csapatot küld a játékokra, azaz 2005 óta, minden alkalommal volt magyar fallabdázó az olimpián kívüli sportágak seregszemléjén.

0 Tovább

Elmarad az idei kick-box Európa-bajnokság

Hiába próbálták korábban megmenteni, végül törölni kellett az idei kick-box Európa-bajnokságot, amelynek a törökországi Antalya adott volna otthont. A magyar Király István vezette WAKO Europe még májusban a koronavírus-járvány miatt őszről decemberre halasztotta az Eb-t, ám most a kontinentális szervezet úgy döntött: a jelenlegi helyzet nem teszi lehetővé a világverseny megtartását – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

Király István a nemzeti szövetségekhez írt levelében az Európa-bajnokság törlése mellett beszámolt arról is, hogy megállapodtak a török és a görög szövetséggel, hogy Törökország az elmaradó esemény helyett megkapja a két év múlva sorra kerülő Eb-t, míg a 2022-es kontinensbajnokság eredeti házigazdája, Görögország 2024-ben bonyolíthatja le a rangos megmérettetést.

Várható döntés volt a törlés a jelenlegi Covid-világhelyzet fényében – jelentette ki Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke.

„Nagyon sajnáljuk az Európa-bajnokság elmaradását, hiszen a sportágunkban mindig az év végi világverseny jelenti a csúcspontot. A fájdalmat valamelyest tompítja az a tény, hogy egészen biztosan nem tudtunk volna teljes csapattal részt venni az Eb-n, hiszen egy törökországi utazást mindenki csak saját felelősségre tehetett volna meg, vállalva hazajövetelkor a karantént vagy a két negatív tesztet” – mondta a sportvezető.

Galambos Péter hozzátette: reméli, hogy a körülmények lehetővé teszik majd a már meghirdetett országos bajnoki döntők megrendezését.

„Hosszú ideje tart a sportágban a takaréklángon való működés, ami az Európa-bajnokság törlésével kapott még egy pofont. Így elég nehéz a sportolóinkat megtartani, motiválni és valamilyen tevékenységre bírni. Az október-novemberi országos bajnoki döntők alapesetben az Eb-felkészülést szolgálták volna, jelen helyzetben azonban ezek lesznek a topversenyek az idén, ha meg tudjuk őket tartani” – nyilatkozta Galambos Péter.  

0 Tovább

Gokart – Érmes helyezésekkel zártak a Nagy Norbi Racing Team versenyzői

Dobogós helyeken zártak a Nagy Norbi Racing Team gokartosai. Az utánpótlás magyar bajnokság legutóbbi állomásán Lantos Szabolcs az összetett harmadik helyen végzett.

„Szabinak nem volt könnyű dolga, hiszen kapott egy másik vázat, így gyakorlatilag egy teljesen új gokarttal kellett megismerkednie. Úgy gondolom, hogy az új helyzethez jól alkalmazkodott, és ez egy újabb dobogós helyezéssel realizálódott” – értékelt Nagy Norbert szakmai vezető a kecskeméti ob-állomás után.

„Még egy futam van hátra a bajnokságból, bízunk abban, hogy a dobogós helyezést tartani tudja, hiszen a nemhivatalos összesítésben jelenleg a bronzérmes pozícióban van” – tette hozzá Nagy Norbert.

Lantos Szabolcs öccse, Balázs is gokartba ült Kecskeméten, ő a félamatőr kategóriában ugyancsak a harmadik helyen végzett. 

0 Tovább

IFBB Testépítő és Fitness Európa-bajnokság: Két érem és hat döntős helyezés

Kiemelkedő magyar eredmények születtek a Spanyolországban megrendezett IFBB Testépítő és Fitness Európa-bajnokságon.

A hatfős magyar válogatottból Szalai Evelin ezüstérmet, Ágoston Dorottya bronzérmet szerzett, ezenkívül hat döntős helyezést értek el a magyarok.

A Santa Susanában megrendezett Európa-bajnokságon Szalai Evelin fitmodel kategóriában állhatott fel a dobogó 2. fokára, Ágoston Dorottya pedig a junior fitness kategóriában lett bronzérmes.

„Az Európa-bajnokság eredetileg tavaszra volt kiírva, amelyre 20 fős válogatott készült, a COVID-19 miatt kialakult bizonytalan helyzet kapcsán először júniusra, majd szeptemberre lett halasztva, amely rendkívüli módon megnehezítette a sportolók felkészülését. A szép eredmények láttán bizakodva tekintünk a junior és felnőtt világbajnokság elé.” – összegzett a kontinensbajnokság után Vargha Viola, a Magyar Testépítő és Fitness Szövetség főtitkára. 

0 Tovább

Teqball – Véget ért a bajnokság

A teqballosoknál megvannak a páros feljutók! Budapesten véget ért a bajnokság a másodosztályban, és második tornagyőzelmével magabiztosan jutott fel az I. osztályba a Phoenix Teqball Akadémia kiváló párosa, Murvai Kristóf és Velkey Balázs.

A második, szintén feljutást érő helyen Bajor Gábor és Pál Zoltán kettőse végzett. A magyar fejlesztésű sportágnak ez volt az első hivatalos bajnoksága.

Egyéniben korábban Bányik Csaba lett magyar bajnok, míg a párosok között a Blázsovics Ádám, Bányik Csaba kettős nyert aranyérmet.

Ezzel befejeződött a sportág első bajnoki sorozata. A sportágban ugyanis a 2020-as esztendő hozta el a bajnokságot. Korábban voltak már bajnoki tornák, de idén először láthattak a szurkolók magyar bajnoki sorozatot. 

0 Tovább

Öt meghívásos sportág lesz a Világjátékokon

Véglegessé vált a 2022-es Világjátékok sport programja. Az egyesült államokbeli Birminghamben sorra kerülő multisport-eseményen a korábban bejelentett 30 hivatalos sportág mellett öt meghívásos sportág jut lehetőséghez: a duatlon, a flag football, a férfi lacrosse, a kerekesszékes rögbi és a wushu. Az olimpiai programban nem szereplő sportágak legnagyobb, négyévenkénti seregszemléjén első ízben kapnak helyet kerekesszékesek.

"Nagy várakozással tekintünk a kerekesszékes rögbi bemutatkozása elé, hiszen a fogyatékosok sportja most először szerepel együtt a Világjátékok hagyományos sportágaival" – fejezte ki örömét Sebastian Garvens, a Világjátékok Nemzetközi Szövetségének, az IWGA-nak a játékok lebonyolításáért felelős vezetője.

Az öt kiválasztott sportág között akadnak visszatérők, hiszen a duatlon 2013-ban, a wushu – más néven a kungfu – pedig 2009-ben és 2013-ban is bekerült a bemutató sportágak közé. A férfi lacrosse ugyanakkor most mutatkozik be a Világjátékokon, csatlakozva a női szakághoz, amely a 2017-es debütálás után Birminghamben immár a hivatalos program része. Szintén újonc a flag football, az amerikaifutball testi ütközés nélküli, dinamikusan fejlődő, modern változata, amelynek anyasportága 2005-ben és 2017-ben egyaránt a meghívott sportágak egyike volt.

"Nagyszerű elegyét sikerült kialakítani a 2022-es Világjátékok meghívásos sportágainak" – jelentette ki az IWGA vezérigazgatója. Joachim Gossow emlékeztetett rá, hogy a rendezők javaslatot tehettek meghívásos sportágakra, hogy az adott térségben népszerű vagy sikeres sportok is megmutathassák magukat.

A birminghami Világjátékokon így immár összesen 35 sportágban várhatóan több mint 100 ország 3600 sportolója lesz érdekelt. Magyarországon az 56 sportágat összefogó Nemzeti Versenysport Szövetség feladatkörébe tartozik az eseményre való felkészülés és az azon való részvétel.

0 Tovább

IFBB Testépítő és Fitness Európa-bajnokság – Egy ezüst és több pontszerző helyezés az első nap

Magyar ezüstérem a spanyolországi IFBB Testépítő és Fitness Európa-bajnokságon! A Magyar Testépítő és Fitness Szövetség információi szerint Szalai Evelin fitmodel kategóriában lett második.

A Santa Susanában zajló kontinensbajnokságon Nyircsák József junior klasszik testépítésben pontszerző lett, akárcsak a felnőtt kategóriában.  A magyar klasszis ugyanis mindkét kategóriában Európa-bajnoki ötödik lett.

Kovács Krisztián a felnőttek klasszikus testépítő versenyében szintén pontszerzőként fejezte be a versenyt, miután hatodik lett.

0 Tovább

Jön az idei Sárkányhajó Magyar Bajnokság

Bajnokokat avatnak a sárkányhajósoknál. Szeptember 18. és 20. között ugyanis megrendezik a 18. Sárkányhajó Magyar Bajnokságot és a 6. 10 személyes Sárkányhajó Magyar Bajnokságot, amelynek Fadd-Dombori ad otthont.

A vírus miatt a nemzetközi nagy versenyeken a válogatottak nem tudtak részt venni, de a hazai bajnokság nem marad el. Igaz, ezúttal csak magyarok ülnek hajóba. Korábban – nyílt magyar bajnokság lévén – külföldi és szabadidős legénységek is indultak a versenyen, de idén a járványügyi helyzetre való tekintettel ez most nem kivitelezhető.

Járosi Péter szerint szigorú szabályozás mellett bonyolítják le a bajnokságot. „Igyekeztünk egy minden részletre kiterjedő protokollt összeállítani, amely betartását mindenkitől elvárjuk. Bízom benne, hogy a kialakult járványhelyzet ellenére is a magyar sárkányhajós társadalom a bajnokság eredményeire, sportértékére emlékszik majd vissza évek múltán” – nyilatkozta a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke a Nemzeti Versenysport Szövetség Sajtószolgálatának.

A versenykiírás szerint pénteken 2000, szombaton a 200 méteres távokon rendeznek versenyeket nagyhajós kategóriában. Vasárnap a 10 fős sárkányhajó legénységek küzdenek meg a bajnoki címekért.

0 Tovább

IFBB Testépítő és Fitness Európa-bajnokság - Érmekért utaztak Spanyolországba a magyarok!

Hat fős magyar válogatott indul az IFBB Testépítő és Fitness Európa-bajnokságon. A Magyar Testépítő és Fitnesz Szövetség információi szerint a kontinensbajnokság szerdán kezdődött és hétfőig tart.

Vargha Viola, a hazai szövetség főtitkára kiemelte: felkészült és sikeréhes csapat érkezett meg Spanyolországba.

„Az előírásokat betartva, igyekszünk maradandót alkotni ezen az Eb-n is. Több magyar érdekeltségű kategóriában is bízunk abban, hogy a mieink felállhatnak a dobogó valamelyik fokára” – mondta a sportvezető.  

A magyar versenyzők: Ágoston Dorottya (képünkön) Szalai Evelin, Nyircsák József, Berecz Sándor, Kardos Gergely és Kovács Krisztián.

Ágoston Dorottya junior és felnőtt fitness-ben, Szalai Evelin bikini fitness és fitmodellben, Nyircsák József junior testépítés (klasszik) és games classic testépítésben indul, akárcsak Kovács Krisztián. Berecz Sándor a men’s physique, Kardos Gergely pedig a junior men’s physique-ben mérettetik meg. Az Európa-bajnokságnak Santa Susanna ad otthont. 

Fotó: Fitnessandmass/ Várszegi Gábor

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum