Két magyar érem született a fiatal karatésok legrangosabb sorozata, a Karate1 Youth League széria idei utolsó állomásán. Az olaszországi Jesolóban megrendezett ifjúsági karate világkupán a kadet (14-15 évesek) lányok küzdelmeiben Török Panka ezüstérmes lett, míg a junioroknál (16-17 évesek) Gáspár Laura bronzérmet nyert.

A verseny hatalmas mezőnyeit mutatja, hogy mindkét érmesünknek hat győzelem kellett a dobogós helyhez! 

 

Török Panka a kadet lányok 54 kg-os súlycsoportjában sorrendben montenegrói, szlovén, belga, bolíviai, spanyol és chilei ellenfelet győzött le, mígnem a fináléban alulmaradt egy újabb montenegrói karatéssal szemben.

A junioroknál a 48 kg-ban Gáspár Laura algériai, olasz, lengyel és német riválisának legyőzése után 3-2-re kikapott egy olasz lánytól. Mivel azonban ellenfele bejutott a döntőbe, a magyar tehetség a vigaszágon folytathatta, ahol szlovén és német ellenfelét felülmúlva megszerezte a bronzérmet. 

A harmadik helyért mérkőzhetett az U21-eseknél – az október végi nagysikerű budapesti felnőtt világbajnokságon is tatamira lépett – Fleischer Dóra is, ő azonban végül nem állhatott fel a dobogóra a +68 kilogrammosok mezőnyében, hanem az ötödik helyen végzett.