Szombaton elutazott Londonba a magyar tornász különítmény. Böczögő Dorina, Berki Krisztián, és Hivégi Vid mostantól az olimpia helyszínén készül a versenyig.

Berki nem izgul. „Azt a munkát, amit szerettünk volna elvégezni, azt elvégeztük. Voltak ugyan kisebb nagyobb problémák, amelyek nehezítették a felkészülést, de összességében jó szájízzel utazunk el Londonba” – mondta lólengés világ- és Európa-bajnoka.

Hidvégi Vid, aki Berkihez hasonlóan lólengésben indul, mostanra került olyan állapotba, hogy kifejezetten várja a játékokat. „Másfél, két héttel ezelőtt nem éreztem felkészültnek magam, sőt, nem is nagyon vártam az olimpiát, de mára már fordult a kocka, alig várom, hogy már kint készülhessek, és minél közelebb legyek a versenyhez” – nyilatkozta az elutazás előtt a tornász..

Böczögő Dorina is felkészültnek érzi magát. „Elkészültünk a gyakorlatokkal. Lépésről lépésre sikerült összeraknunk mindent. Kérdés, hogy ez mire lesz elég, hiszen Londonban mindenki ott lesz, aki számít” – tette hozzá a magyar olimpiai csapat egyetlen női tornásza.

Altorjai Sándor szerint a tornászok örömteli várakozással ültek fel a repülőgépre, különösebben nem lehetett rajtuk látni feszültséget. „Bízom benne, hogy ez a hangulat végig kitart a magyar csapat háza táján. Mostantól itthonról izgulok értük, illetve segítek, ha a bármilyen adminisztrációs feladatban szükségük lesz rám” – nyilatkozta a magyar szövetség főtitkára.