Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

HunChallenge Torna Világkupa – Tizenhét nemzet sportolói érkeznek

Dévai, Kovács, Vecsernyés és Mészáros után később kerülnek be tornászok a VK-keretbe!

Hat férfi és négy női versenyző indul majd a HunChallenge Torna Világkupán. A világversenyt október első hétvégéjén rendezik meg Szombathelyen. Jelen állás szerint Dévai Boglárka, Kovács Zsófia, Vecsernyés Dávid és Mészáros Krisztofer indulása tűnik biztosnak, de mind a férfi, mind a női szakvezetés a későbbiekben jelöli ki a Világkupa-keretet.

Ami még biztosnak mondható: úgy néz ki, hogy 17 nemzet legjobbjai indulnak a vasi megyeszékhelyen, ahol szigorú járványügyi előírások szerint zajlik majd a verseny – tudtuk meg a szervezőktől. A HunChallenge Torna Világkupának október 2. és 4. között ad otthont Szombathely.

0 Tovább

HunChallenge Torna Világkupa – Az egészségvédelemről is szól ez a VK!

A tornászok ki vannak éhezve a versenyre, így nem csoda, hogy nagy az érdeklődés a HunChallenge Torna Világkupa iránt. A rangos nemzetközi versenyt október első hétvégéjén rendezik Szombathelyen.

Altorjai Sándor szerint ez a VK merőben más lesz, mint az eddigi hazai nagy világversenyek. Hiába van több évtizedre visszamenőleg rutinunk szervezőként, a mostani másról is szól. Mégpedig az egészségvédelemről. Ha a versenyzőket nézzük, akkor biztos lesznek olyan országokból érkezők, akik lazábban kezelik az előírásokat, és lesznek olyanok, akik talán túlzottan elővigyázatosak. Nekünk, házigazdáknak az a legfontosabb feladatunk, hogy mindenkivel szót értsünk, és a teljes mezőnnyel megértessük: mindannyiunk érdekében mindenkinek be kell tartani Magyarország járványügyi előírásait” – mondta a Magyar Torna Szövetség főtitkára.

A HunChallenge Torna Világkupára vonatkozó protokoll elkészült. A mintegy 11 oldalnyi előírás összeállítást minden delegáció megkapja.

„Nem lehet hibázni. Úgy készülünk, mint egy diplomavédésre. Igyekeztünk a legaprólékosabban összeállítani a teljes versenykiírást.” – összegzett Altorjai Sándor.

A HunChallenge Torna Világkupának október 2. és 4. között ad otthont Szombathely.

0 Tovább

HunChallenge Torna Világkupa – Alakul a magyar csapat

Szó szerint hazai környezetben térhet vissza Dévai Boglárka! Az Európa-bajnok tornász egy hosszú sérülés után az októberi szombathelyi HunChaellenge Torna Világkupán versenyezhet ismét.

A Magyar Torna Szövetség (MATSZ) információi szerint a szombathelyi rangos nemzetközi versenyen közel 20 ország képviselteti magát, köztük természetesen a magyarok is indulnak majd.

Jelenleg Vecsernyés Dávid és Kovács Zsófia indulása mondható biztosnak, de minden bizonnyal Dévai Boglárka is bemutathatja gyakorlatát. Ráadásul az Európa-bajnok, szombathelyi születésűként, hazai környezetben versenyezhet. Dévai a 2018-as glasgow-i kontinensbajnokságon ugrásban lett aranyérmes. Ezt követően egy makacs sérülés miatt egészen mostanáig nem láthatta őt a közönség.

A MATSZ tájékoztatása szerint összesen hat férfi és négy női tornász vesz részt a Világkupán, a végleges csapatkijelölés későbbre várható.

A 2020-as HunChallenge Torna Világkupát október 2. és 4. között rendezik meg Szombathelyen.

0 Tovább

HunChallenge Torna VK – Olyan Világkupa lesz, amilyen még nem volt…

Hosszú kihagyás után ismét versenyre készülnek a tornászok. Október 2. és 4. között rendezik meg a HunChallenge Torna Világkupát. A rangos versenynek Szombathely ad otthont.

Altorjai Sándor szerint rendhagyó verseny elé nézünk. „Azt már korábban megszokhattuk, hogy a szombathelyi VK mindig valamilyen szempontból érdekesebb volt, mint nagyon sok nemzetközi világverseny. Például itt léphettek korábban szerekhez azok a kiválóságok, akik közvetlenül olimpia, világbajnokság, vagy Eb előtt álltak. Arra is volt példa, amikor egy-egy olimpia után, az egyes válogatottak esetében a generációváltás első lépcsőfoka volt a szombathelyi világverseny. Most azonban egyrészt több hónapja nem volt sehol sem ilyen nagy nemzetközi verseny, és október elején először indulhatnak a tornászok VK-n, másrészt a járványügyi előírásokat betartva olyan Világkupát kell rendeznünk, amilyenre korábban még nem volt példa” – számolt be az előkészületekről a Magyar Torna Szövetség főtitkára.

Jelen állás szerint több, mint 20 nemzet legjobbjai indulnak a hazai rendezésű Világkupán.

0 Tovább

Boldog Születésnapot Bajnok! 

Ma ünnepli 34. születésnapját az olimpiai bajnok, háromszoros világbajnok és hatszoros Európa-bajnok, Universiade-győztes, többszörös magyar bajnok, tornász, a lólengés-specialista, az Újpesti TE sportolója, Berki Krisztián!

A Sportmenü születésnapi összeállítása itt található!

0 Tovább

Berki: Könnyen ráhangolódtunk Londonra

Gyorsan megszokták a londoni körülményeket a magyar tornászok. Szerdán Berki Krisztiánnak és Hidvégi Vidnek pódiumedzése volt, mindkettejüknek kifejezetten jól ment a gyakorlás. A lólengés világ- és Európa-bajnoka a 6.9-es gyakorlatát úgy csinálta végig, ahogy azt a ’nagykönyvben megírták’.

Jól érzem magam, és jól sikerült a szerdai edzés. Könnyen ráhangolódtunk Londonra. Egy picit a sok biztonsági ellenőrzés miatt nehézkes A-ból B-be eljutni, de mindennel elégedettek vagyunk” – nyilatkozta a pódiumedzés után Berki.

Hidvégi Vid is odatette magát. „Elég jól sikerült az gyakorlásom. Az edzőm, Laufer Béla is elégedetten elemzett a végén. Jó azt látni, hogy az olimpiai falu benépesedett, és nagyon várom már a versenyt” – tette hozzá Hidvégi. Böczögő Dorináék csütörtökön bonyolítják le a pódiumedzést.

0 Tovább

Elmentek a tornászok

Szombaton elutazott Londonba a magyar tornász különítmény. Böczögő Dorina, Berki Krisztián, és Hivégi Vid mostantól az olimpia helyszínén készül a versenyig.

Berki nem izgul. „Azt a munkát, amit szerettünk volna elvégezni, azt elvégeztük. Voltak ugyan kisebb nagyobb problémák, amelyek nehezítették a felkészülést, de összességében jó szájízzel utazunk el Londonba” – mondta lólengés világ- és Európa-bajnoka.

Hidvégi Vid, aki Berkihez hasonlóan lólengésben indul, mostanra került olyan állapotba, hogy kifejezetten várja a játékokat. „Másfél, két héttel ezelőtt nem éreztem felkészültnek magam, sőt, nem is nagyon vártam az olimpiát, de mára már fordult a kocka, alig várom, hogy már kint készülhessek, és minél közelebb legyek a versenyhez” – nyilatkozta az elutazás előtt a tornász..

Böczögő Dorina is felkészültnek érzi magát. „Elkészültünk a gyakorlatokkal. Lépésről lépésre sikerült összeraknunk mindent. Kérdés, hogy ez mire lesz elég, hiszen Londonban mindenki ott lesz, aki számít” – tette hozzá a magyar olimpiai csapat egyetlen női tornásza.

Altorjai Sándor szerint a tornászok örömteli várakozással ültek fel a repülőgépre, különösebben nem lehetett rajtuk látni feszültséget. „Bízom benne, hogy ez a hangulat végig kitart a magyar csapat háza táján. Mostantól itthonról izgulok értük, illetve segítek, ha a bármilyen adminisztrációs feladatban szükségük lesz rám” – nyilatkozta a magyar szövetség főtitkára.  

 

0 Tovább

Bizakodás és gyakorlatcsiszolgatás a tornászoknál

Jól halad az utolsó simításokkal Hidvégi Vid és Böczögő Dorina (képünkön). Tornászaink – Berki Krisztiánhoz hasonlóan – július 21-én utaznak el a londoni olimpiára, addig az előzetesen meghatározott edzéstervnek megfelelően készülnek.

A magyar olimpiai csapat egyetlen női tornásza Békéscsabán csiszolgatja az egyes gyakorlatokat. „Jó ütemben haladunk, mind a négy gyakorlattal. Amennyi munkát előzetesen elterveztünk, azt úgy néz ki, hogy el is tudjuk végezni. A lényeg, hogy Londonban a tőlem telhető legjobb gyakorlatokkal rukkoljak elő, és az összes szeren jól teljesítsek” – mondta Böczögő Dorina, aki elsősorban az összetettre koncentrál, így ugrásban, gerendán, felemáskorláton és talajon is maradandót kell alkotnia.

Hidvégi Vid Budapesten izzad az edzőteremben. „Örülök, hogy egy picit alább hagyott az időjárás, és nem kell megfulladni a melegtől. Jó formában vagyok, és bízom abban, hogy a hátralévő kis idő alatt is tökéletesíteni tudjuk a gyakorlatomat” – nyilatkozta Hidvégi.

0 Tovább

Berki: A legapróbb hibalehetőségeket is végigbeszéljük

A fog-, és vállfájás már a múlté, a lólengés kétszeres világbajnoka maximálisan hisz az elvégzett munkában. Berki Krisztián a tornász különítmény tagjaként július 21-én repül Londonba, addig még – ugyanúgy, ahogy eddig – komoly, precíz munkát végez edzőjével, Kovács Istvánnal.

„Az edzéseimnek vannak olyan fázisai, amikor csak teljes gyakorlatotokat végzek egymás után, ezekre százalékos értékelést kapok az edzőmtől, de gyakorlatrészleteket is tökéletesítjük folyamatosan” – árulta el Berki Krisztián.„Egyetlen ’halvány’ hibát sem hagy szó nélkül az edzőm. A legapróbb hibalehetőségeket is végigbeszéljük. Igyekszünk minden lehetséges körülményre felkészülni” – tette hozzá a világbajnok.

Kovács István szerint minden az előre megírt kotta szerint zajlik. „Olimpikonjaink kiegyensúlyozottak, és teljes erőbedobással edzenek. A kánikulában kaptunk ventilátorokat, amelyek sokat segítettek abban, hogy a rekkenő hőség miatt ne kelljen edzést kihagynunk. Jó, hogy már fellélegezhetünk” – mondta a világbajnok edzője. (fotó: http://ferfitorna.hu)

0 Tovább

Berki ott lesz a szeren

Két hete a tatai edzőtáborban gyakorol Berki Krisztián és a magyar férfi tornászválogatott Kovács István vezetőedző irányításával. A csapat pénteken érkezik Budapestre, hogy induljon a hétvégi csapatbajnokságon és a szerbajnokságon.

A világbajnok Berki Krisztián (képünkön) január óta már három szeren gyakorol, az őszi tokiói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a ló mellett még további 2 szeren kell bemutatkoznia.  Berki nyújtón és ugrásban készül még, ez azonban a finom koordinációt némileg széttörte.

A vezetőedző szerint ezek a szerek egyelőre a ló rovására mennek, hiszen megerősödött Berki lába, változott testsúlya és a súlypontok is gyakorlat közben. Persze a világbajnok és edzője is tudták, hogy nehéz félév vár rájuk.  Berki a vasárnapi, az FTC Kőbányai úti Kézilabdacsarnokában 10.30-tól rendezendő szerbajnokságon indul, ahol a jelenlegi álláspont szerint a ló mellett nyújtón és ugráson is a szerekhez lép, amennyiben a következő napokban a lába bírja a leugrásokat.
A válogatott tagjainak a gyakorlatok jól mennek, a cél, hogy mindenki hozza vissza a régi, hibátlan elemeit. Hídvégi Vid mind a 6 szerre koncentrál, de a ló megy eddig neki a legjobban. A korábbi sérültek közül Rácz Attila és Czingli László is lent töltött 1-1 hetet, még nem egészségesek, de bíztató a javulásuk. Marján Pétert később műtötték, így ő még nem tudott csatlakozni a csapathoz. Sajnos, újabb sérült is van Kállai Zoltán személyében, akinek kificamodott a térdkalácsa, pedig meghívást kapott a márciusi párizsi Világkupára, ahol így nem tud indulni.

(Kaszala Claudia)

Fotó: Vörös Nándor

0 Tovább
«
12

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum