Nagy Norbert Európa-bajnok lett! A magyar autóversenyző a hegyi Eb-sorozat nyolcadik állomásán – két versenyhétvégével a kontinensbajnokság vége előtt – megszerezte az 5-ös kategóriában az aranyérmet, mivel 147 pontjával behozhatatlan előnyre tett szert az őt „üldözőkkel” szemben. Ezt a Saint-Ursanne-ben megrendezett futamon elért ezüstérmével biztosította be. Ez Magyarország első Európa-bajnoki címe a szakágban.

„Óriási érzés kimondani, hogy megnyertem. Fantasztikus, hogy ezt így sikerült megcsinálnunk. Ebben a szezonban minden versenyt úgy zártam, hogy dobogón álltam. Természetesen a hátralévő két futamon sem állok le...” – mondta Nagy Norbert.

„Hosszú sorozat hajrájában vagyunk, és így képzeltük el ezt az időszakot, hogy mostanra eldől a bajnoki cím sorsa. Igyekeztünk az egész szezonban olyan autót versenyeztetni, amely bírta a tempót. A legnehezebb dolgom az új pályákon volt, de sikerült mindenhol megoldani a feladatokat. Nagyon boldog vagyok!” – zárta összegzését Nagy az eredményhirdetés után.

A BMW-vel versenyző magyar klasszis előtt Svájcban az olasz Lukas Bicciato (Renault) nyert. A hegyi Európa-bajnokság következő állomása Szlovéniában lesz.