Nagy Norbert úgy zárta le a versenyszezont, ahogy végigversenyezte azt. A Nagy Norbi Racing Team (NNRT) szakmai vezetőjeként is tevékenykedő autóversenyző már Európa-bajnokként aranyérmes lett a hegyi Eb horvátországi állomásán.

A kontinensbajnoki arany a svájci futamon dőlt el, ahol Nagy behozhatatlan előnyre tett szert az 5-ös kategóriában. A horvátországi Buzet a magyar klasszis kedvenc pályájának számít, nem véletlen hogy a győzelem mellé kategóriája pályacsúcsát is megdöntötte.

„Jó volt így lezárni az idei Eb-sorozatot. Úgy gondolom, hogy végig kiegyensúlyozott teljesítménnyel toltam végig a szezont, és ez egy-két kisebb technikai nehézség ellenére az eredményeken is meglátszott. Fantasztikus sorozat van mögöttem, nyilván fogom még elemezni az egészet, de most az ünneplésnek van itt az ideje. Ha visszagondolok az évre, a portugáliai futam volt a legjobb. És nem azért, mert ott is nyertem, hanem mert az a versenyhétvége hangulatában jelentett sokat. Eszméletlen tömeg volt, egyerűen nem lehetett megmozdulni a pálya mellett.” – emlékezett vissza Nagy Norbert.

A Nagy által megszerzett hegyi Európa-bajnoki arany az első összetett magyar győzelem a szakágban.