Továbbra is eredményesek a magyarok a hazai rendezésű uszonyosúszó Európa-bajnokságon. A második versenynapon Pernyész Dorottya és Kiss Nándor is megszerezte második aranyérmét a gödöllői kontinensbajnokságon. Pernyész a 200 méteres uszonyos gyors döntőjében győzött, Kiss pedig a 200-as felszíni finálét nyerte meg. A harmadik csütörtöki aranyat Mozsár Alex nyerte, aki az 1500 felszíni kategóriában volt a leggyorsabb.

Cséplő Kelen a férfi 200 uszonyos gyors mezőnyében második lett, ugyanitt Lengyeltóti Bence is dobogóra állt, ő a bronzérmet szerezte meg. Érmes lett Blaszák Lilla is, miután a női 200 felszíni döntőben a harmadik legjobb idővel csapott célba, mint ahogy bronzot gyűjtött be a 4X100-as mix váltó Cséplő Kelennel, Suba Sárával, Wórum Regővel és Pernyész Dorottyával. További magyar helyezések csütörtökön: Suba Sára (4., 200 m. felszíni), Bukor Ádám (7., 200 m. felszíni), Semostyán Róbert (9. 1500 m. felszíni).

Az Eb félidejénél Papp Gábor, a Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) elnöke értékelte a magyarok eddigi szereplését. „Előzetesen sok dobogós helyezésre számítottam, és úgy fogalmaztam, hogy öt Eb-győzelem benne van ebben a válogatottban. Most, a félidőben már megvan az öt arany, és a csapatban vannak még tartalékok. Tudom, hogy egy-egy versenyzőnknek nem teljes az öröme, mert nem a remélt időeredménnyel győzött, vagy állt dobogóra, a lényeg azonban az, hogy a világversenyek eredményességét elsősorban az érmek száma határozza meg, és ebből a szempontból jól teljesítünk.”

A magyar válogatott mérlege két nap után: 5 arany, 2 ezüst és 3 bronz.

Fotók: Róth Tamás