Hamarosan megkezdődik a MOL Országos Teqball Bajnokság. Az 1. fordulónak a fővárosban a Nemzetközi Közszolgálati Egyetem ad otthont április 20-án és 21-én.

A Ludovika Arénában asztalhoz állók az országos bajnoki cím mellett a világbajnoki részvételért is harcolnak – adta hírül a Magyar Teqball Szövetség.

A mezőnyben többszörös világbajnokok, Európa-bajnokok, világbajnoki helyezettek lesznek. A közönség láthatja Blázsovics Ádámot (4-szeres vb-aranyérmes), Bányik Csabát (3-szoros világbajnok, emellett Európa-bajnok) és Janicsek Zsanettet (2-szeres világbajnok és kontinensbajnok).

Indul az ob-n Katz Balázs (világbajnok és 2-szeres Európa-bajnok), Vasas Lea (kétszeres világ- és Európa-bajnok), Bakó Ádám (vb-aranyérmes), Vicsek Nóra és Péchy Petra (a 2023-as vb ezüstérmesei) és Ács Krisztina (a 2023-as vb vegyes ezüstérmese).

A szervezők a profik mellett ugyanúgy az amatőröket is várják 2 kategóriában, azaz egyéniben és párosban.

Megreformálták a junior kategóriát is, ahol szintén 2 kategóriában várnak minden szárnyát bontogató fiatalt, aki szívesen kipróbálná magát versenyhelyzetben.

Mindezek mellett az aktív, sportot szerető iskolák részvételére is számítanak. A leglelkesebb sulik – a tavalyhoz hasonlóan – ismét nyerhetnek teqball asztalt.

A program:

Ápr 20. (szombat): Profi kategóriák egészen addig amíg meg nem születnek a döntősök, a finálék vasárnap lesznek

Április. 21 (vasárnap): Amatőr és junior verseny, plusz profi döntők.

Az ob-állomás egyben kitűnő lehetőség arra, hogy bárki kipróbálja a magyar fejlesztésű sportágat.

Bővebb információk a teqballhungary.hu oldalon.