A teke Bajnokok Ligájában megrendezték a nyolcaddöntők első meccseit, a férfiaknál összekerültek a szegediek a zalaiakkal, így biztos, hogy lesz magyar negyeddöntős a legrangosabb európai kupasorozatban.

Nagyon szoros és izgalmas mérkőzést játszott egymással a Zalaegerszegi TK és a Szegedi TE csapata, ahol kiváló teljesítmények születtek. A mérkőzés legjobbja a zalai csapat játékosa, Kakuk Levente lett 710 fás eredménnyel, de nem sokkal maradt el tőle csapattársa, Nemes Attila sem (693 fa). A szegediek legjobbja a játéknapon Szél Tibor (671 fa) volt, de Zapletán Zsombor (657 fa) és Karsai László (646 fa) is említésre méltó egyéni teljesítményt nyújtott. A mérkőzést végül a Szegedi TE csapata nyerte meg, mindössze 10 fa különbséggel 5-3-ra, így minimális előnnyel utazhatott haza az első mérkőzésről.

Az SKK Raindorf otthonában lépett pályára az Investment Közutasok Kaposvári TK csapata. A Somogy megyei együttes történetének első BL mérkőzésén szépen küzdött és helytállt a rutinosabb ellenfele ellen. A mérkőzésen végül 6-2-es hazai győzelem született, de a kaposvári játékosok teljesítménye mutatja, van keresnivalójuk a Bajnokok Ligája sorozatában. A magyar csapat legjobb játékosa Botházy Péter volt 654 fás egyéni teljesítménnyel.

Az SK FWT - Composites Neunkirchen játékosaként pályára lépett Cserpnyák Martin, aki végül 636 fás eredménnyel szerzett csapatpontot. Együttese 5.5-2.5 arányban győzedelmeskedett ellenfele ellen. A KK Neumarkt tagjaként a már olasz színekben versenyző Kiss Tamás (643 fa) is győzedelmeskedett a VfB  Hallbergmoos csapatával szemben.

A női mezőnyben a Ferencvárosi TC lépett pályára idegenben, a KK Alimenta vendégeként. A zöld-fehérek legjobbja Hári Boglárka lett 576 fával. A magyar együttes végül 7-1-re alulmaradt.

A CS Electromures Romgaz együttesét győzelemre vezette Méhész Anita és Sáfrány Anita. Az erdélyi egyesület 6-2-re győzött hazai pályán a BBSV Wien ellen, a hazaiak legeredményesebb játékosa Méhész Anita (587 fa) lett. A Nemes Irénnel felálló KK Mlaka Rijeka is megnyerte mérkőzését a ZKK Vojvodina csapata ellen, 7-1-re.