Új elnöke van a Magyar TáncSport Szakszövetségnek (MTáSz). A szövetséget mostantól Zsámboki Marcell irányítja. Az MTáSz korábbi elnöke, Sági István lemondott, Zsámboki Marcell egyedüli jelöltként indult az elnöki székért.

 

 

Zsámboki Marcell a Magyar Táncművészeti Egyetem docense a Koreográfus- és Táncpedagógus Intézet korábbi igazgatója. Kétszeres világ- és Európa-kupa-győztes, Európa-bajnok divattáncos, hatszoros amatőr és háromszoros profi magyar bajnok versenytáncos. A versenytáncban eltöltött húszévnyi versenyzői múlt, valamint a korábban az MTáSz-ban betöltött alelnöki pozíció után közel egy évtized után visszatért a szakszövetség élére.

 

A táncsport így ismét egy szakmabeli elismert sportvezetőt választott 90 százalékos támogatottsággal. Munkájában - többek között - az egység megteremtését, az utánpótlás és a válogatott szintű versenyzők felkarolását, valamint a színvonalasabb hazai rendezésű nemzetközi versenyek megrendezését tűzte ki célul. Személye új lendületet adhat a hazai táncmozgalom megerősödéséhez.