Megrendezték a szkanderosoknál az idei országos bajnoki sorozat utolsó állomását. Az versenynek Bakonyszentiván adott otthont. Az ob-n rekord mezőny vett részt, miután 308 nevezés érkezett a megmérettetésre.

A színvonalas küzdelmeket hozó országos bajnoki forduló után Csabai Atilla, a Magyar Szkander Szakszövetség elnöke így értékelt: Ez volt az idei utolsó versenyünk. „Mozgalmas szezon van mögöttünk, és méltóképpen sikerült a lezárás. A népes mezőnyben ott volt például mindhárom versenyzőnk, akik indultak a Küzdősportok Világjátékán, és jól teljesítettek, de gyakorlatilag a válogatott gerince ezúttal is asztalhoz állt. Gratulálok mindenkinek, aki felkészült, és elindult a 2023-as év utolsó ob-állomásán” – mondta Csabai Atilla, aki a világ-, és az európai szövetség alelnöke is egyben, valamint a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) elnökségi tagjaként is segíti az olimpia programján nem szereplő sportágakat.

A szkanderosok nem sokat lazíthatnak az ünnepek alatt sem, hiszen számukra január 27-én Szegeden kezdődik a 2024-es szezon.