Komoly nemzetközi érdeklődés övezi az áprilisban megrendezendő asztalitenisz-világbajnokságot. A budapesti világverseny sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy két lépcsőben kezdték értékesíteni a jegyeket a vb-re.

Felegyi Gábor, a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) főtitkára elárulta: a nemzetközi jegyértékesítés hétfőn kezdődött. „A bérletek 80 százaléka rövid idő alatt gazdára talált, és kedden megkezdődött a jegyértékesítés itthon is. Minden túlzás nélkül kijelenthető: hatalmas az érdeklődés” – tette hozzá a sportvezető. A különböző jegy- és bérletkonstrukciókat a jegy.hu-n online és az irodákban, illetve a vb honlapján, a wttc2019.hu-n lehet megvásárolni.

Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke leszögezte: ez a világbajnokság lesz Magyarország történetének legnagyobb asztalitenisz eseménye. „A számok szintjén ez azt jelenti, hogy több, mint félmilliárd tévénézőre számítunk világszerte. A világbajnokságot előkészítő csapat jelenleg száz fős, és mindenki azért dolgozik, hogy Magyarország egy újabb jól sikerült világversenyt rendezzen.” – mondta az elnök.

Lajtai Kristóf versenyigazgató ismertette, hogy a nemzetközi szövetség egy teljesen új informatikai rendszert fejlesztett erre a világbajnokságra. „Bízom benne, hogy a rendszer és rendezőként mi is jól vizsgázunk áprilisban” – jelentette ki a versenyigazgató.

A sajtórendezvényen kiderült többek között az is, hogy megvan a világbajnokság kabalafigurája. A vörös rókát be is mutatták az újságíróknak. A kabalafigurának nincs még neve, ebben a szurkolók segítségét kérték, illetve kérik. Két lépcsőben dől el, hogy mi lesz a vb kabalájának a neve. A Facebookon leadott voksok alapján három név közül választhatnak a szurkolók, így eldőlt, hogy Ropi, Pongi vagy HUba lesz a róka neve.

Az április 21. és 28. közötti egyéni asztalitenisz-világbajnokságot a Hungexpón rendezik meg.