Eddig nem telt magyar éremszerzés nélkül egyetlen versenynap sem az Egyetemi Világjátékokon, így Magyarország 5. helyen áll az éremtáblán az EVJ 3. napján.

Pigniczki Fanni - aki idén diplomázott a Magyar Testnevelési és Sporttudományi EgyetemMsC ritmikus gimnasztika szakedzőként és tavaly szeptemberben kezdte el a harmadik diplomájának megszerzését a Károli Gáspár Református Egyetemen- a tegnapi összetett aranyérem után ma egy fantasztikus labdagyakorlattal aranyérmet szerzett. Szalag és buzogány gyakorlataival éppen csak lecsúszott a dobogó harmadik fokáról, így a 4. helyen zárt, míg karikában rontott, ami csak a 7. helyre volt elég. Fanni jelenleg az egyetlen olyan magyar egyetemi sportoló, aki két aranyérmet is szerzett a csengtui Egyetemi Világjátékokon.

Judósaink közül ma Gőz Roland (Wekerle Sándor Üzleti Főiskola) 90kg-ban szerzett aranyérmet, Sipőcz Richárdnak sajnos a mai szereplése viszont csak az 5. helyre volt elég.

Sportlövészeink (Hammerl Soma (BGE), Kiss Viktor (The Ohio State University), Dénes András (MATE)) férfi 10 m légpuska csapatversenyében a 6. helyet szerezték meg. Egyéniben Hammerl Soma (BGE) 627.1 ponttal a 9., Kiss Viktor 623.4-el a 24. és Dénes András a 28. helyen zárt 620.9 pontjával. A nőknél 25m pisztolyban Fábián Sára (NKE) a 12., míg Domsits Olívia (NKE) a 28. helyen zárt.

Asztaliteniszben megkezdődtek a férfi egyéni mérkőzések, ahol mind a négy magyar egyetemi induló 2-2 meccset játszott:

Kovács Sebestyén (PTE): 3-1 (HUN-MNG);3-0-ra (TUR-HUN)

Huzsvár Erik (KRE): 0-3 (JPN-HUN), 3-0 (AZE-HUN)

Molnár Dávid (PTE): 3-0 (HUN-MNG), 3-2 (HUN-CHN)

Mihalovity Dominik (PTE):3-1 (NOR-HUN), 0-3 (SVK-HUN)

A mai nap találkozott a magyar delegáció tagjaival és az eddigi érmesekkel a csunkingi magyar konzul is.