Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Balogh Eszter világbajnok lett az Arnold Classicon

Balogh Eszter világbajnok lett. A magyar versenyző a Sevillában megrendezett Arnold Classicon lebonyolított profi világbajnokságon az acrobatic fitness kategóriában győzött. Emellett a magyar klasszis az amatőrök között megrendezett rangos nemzetközi megmérettetésen pedig ezüstérmesként zárt. Az Arnold Schwarzenegger nevével fémjelzett Arnold Classic a világ egyik legrangosabb versenye.

„Felfoghatatlan! Még mindig nem hiszem el, hogy sikerült. Ez versenyzői karrieremben a ’non plus ultra’. Kemény felkészülésen vagyunk túl, és nem sokat pihenhetek, mert jövő hétvégén magyar bajnokság következik, és ebben az évben ott lesz még a koreai amatőr világbajnokság” – értékelt Balogh Eszter, aki elárulta, hogy egy visszafogott pizzázás a győzelem után belefért az ünneplésbe.

Ebben a kategóriában a versenyzők testforduló után másfél perces akrobatikus elemekkel teletűzdelt gyakorlatot mutatnak be. Balogh Eszter koreográfiáját Cservenyák Gabriella állította össze.

0 Tovább

Táncsport – Európa-bajnok lett a Silvestri-Váradi kettős

Európa trónjára ült a legjobb magyar táncospár. Andrea Silvestri és Váradi Martina megnyerte a profi latintáncok Európa-bajnokságát. A kontinensbajnokságnak Szombathely adott otthont a legendás Savaria Nemzetközi Táncfesztivál keretében. A magyar páros a döntőben német, román, izlandi, szlovák és lengyel duókat előzött meg.

A Silvestri-Váradi kettősön kívül a mezőnyben volt még két magyar páros: Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes a 9., Gombkötő Balázs és Balogh-Laskovics Petra pedig 14. lett.

Az újdonsült profi Európa-bajnok kettős a nyáron másodszor képviselte a magyar színeket a nem olimpiai sportok négyévente megrendezendő világversenyén, a Világjátékokon. Birminghamben döntőbe jutott és negyedik lett a magyar duó, ezt követően Bécsben megnyerte a latin kűr világbajnokságot. (Magyar TáncSport Szakszövetség)

0 Tovább

Hegyi Európa-bajnokság – Nagy Norbert 2. lett Horvátországban

Magyar dobogós hely az autós hegyi Európa-bajnokságon. Nagy Norbert a sorozat horvátországi állomásán mindössze hét tizeddel lemaradva a győztes mögött ezüstérmet szerzett.

A horvátországi Buzetben minden összejött a Nagy Norbi Racing Team pilótájának. „Lehet, hogy elkoptatott egy picit, de ez volt a 110 százalék. Boldog vagyok, hogy ilyen versenyzés után tudtam felállni a kategória eredményhirdetésekor a dobogó második fokára. Ami még örömtelibb, hogy ebben az autóban vannak még tartalékok, és különböző fejlesztésekkel sok minden kihozható belőle” – mondta Nagy Norbert a BMW 330i típusú versenyautójáról. Az első  helyen a szlovén Ales Prek végzett Buzetben.

(Nagy Norbi Racing Team)

0 Tovább

Ilyen volt a VIII. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvége!

A helyenként barátságtalan időjárás sem akadályozta meg az agráriumban dolgozókat, hogy egy tartalmas napot töltsenek el Tatán, az Olimpiai Központban. A VIII. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégén ezúttal is több száz sportolni vágyó húzott sportcipőt.

Most egy sportággal többet lehetett űzni Tatán, ezúttal először az agrársportnap történetében SUP-ra is lehetett állni. Ezenkívül asztaliteniszben, fogathajtásban, futásban, kispályás labdarúgásban, parkröplabdában, sárkányhajóban, streetballban és teniszben mérhették össze tudásukat az indulók.

Ez a rendezvény amellett, hogy sportolási lehetőséget nyújtott, közösségépítő is volt. Michl József, Tata város polgármestere, aki egyben az egyik védnöke is volt, a sportnapnak elmondta, a város örömmel fogadta az agráriumban dolgozókat. „Jó látni ezt a sikertörténetet, immár nyolcadik alkalommal a sporton és a kikapcsolódáson volt a hangsúly, és az agrárszektor ismét a sportpályákon bizonyította: szeret mozogni. Gratulálok dr. Bándy Pál főszervezőnek, aki megvalósította az ötletét, és egy szép hagyományt teremtett” – mondta Michl József.   

A rendezvénynek idén is két fővédnöke volt. Elvállalta a felkérést dr. Nagy István agrárminiszter, valamint ugyancsak fővédnök volt dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora.

Védnökök:

Dr. Bognár Lajos, országos főállatorvos

Dr. Gönczi Gábor, a Magyar Állatorvosi Kamara elnöke

Dr. Magyar Zoltán, a Nemzet Sportolója, kétszeres olimpiai bajnok tornász, állatorvos

Dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora

Győrffy Balázs, országos elnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke

Michl József, Tata város polgármestere

 

Bővebb infók a rendezvényről: http://oaas.hu/

0 Tovább

Állatorvosok, szőlészek, borászok sportolnak Tatán – többek között

A hétvégén Tatára figyel az agrárszektor! Az Olimpiai Központban ugyanis megrendezik a VIII. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégét!  Dr. Bándy Pál főszervező szerint idén is sok fiatal várható Tatára. „Idén egy sportággal többet lehet űzni Tatán. Ezúttal először az agrársportnap történetében, SUP-ra is lehet állni. Ezenkívül asztaliteniszben, fogathajtásban, futásban, kispályás labdarúgásban, parkröplabdában, sárkányhajóban, streetballban és teniszben mérhetik össze tudásukat az indulók.” – mondta dr. Bándy Pál.

Ez a rendezvény amellett, hogy sportolási lehetőséget nyújt, közösségépítő is. Valójában itt hivatásrendek találkoznak. Mérnökök, állatorvosok, egyetemisták, minisztériumi dolgozók, akik lehet, hogy távoli munkakapcsolatban vannak, de ezúttal egy pályán lesznek.

A rendezvénynek idén is két fővédnöke lesz. Elvállalta a felkérést dr. Nagy István agrárminiszter, valamint ugyancsak fővédnök lesz dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora.

Bővebb infók a szombati rendezvényről: http://oaas.hu/

0 Tovább

Edzésnapot tartottak a kick-box vb-re készülő pointfightingosok

A kick-box utánpótlás pointfighting válogatott felkészülési edzésnapot tartott szeptember 10-én, szombaton. Az eseménynek a Halker-Király Team adott otthont csepeli termében, amely – a versenynapokat tekintve – az október 3. és 8. közötti utánpótlás világbajnokságra való felkészülés egyik fontos állomása volt.

A csapatot összekovácsoló edzéseken szinte a teljes utánpótlás (gyerek, kadet1, kadet2, junior) válogatott részt tudott venni. Így közel 70 sportoló, és az őket kísérő klubedzők érkeztek az ország minden részéből.

A munkát Csikós Péter szakágvezető és két segítője, Jároszkievicz Krisztián és Debreczeni Dezső edzők irányították, akik az edzésnapot két részre bontották. A délelőtti tréning technikai jellegű, küzdelmi szituációkra épülő, míg a délutáni küzdelmi edzés volt, ahol a különböző klubok különböző korú harcosai mérkőzhettek meg egymással.

A világbajnokságra való felkészülésben a sportolók kiváló formát mutattak, ami köszönhető a nyári felkészítő tábornak, valamint a klubokban zajló magas szintű munkának is. A fiatalok fizikai és mentális állapota megfelel a felkészülési periódusnak és nagy reményekkel kecsegtet a világverseny tekintetében.

0 Tovább

Jön az év legnagyobb hazai karate versenye

A hétvégén, szombaton és vasárnap a Vasas Jégcsarnokban rendezik a Budapest Open nemzetközi karate versenyt, amely az idén immár 25-dik alkalommal kerül lebonyolításra. A versenyen 36 ország mintegy 1700 versenyzője lép tatamira formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban. A hatalmas létszám mellett a minőség is garantált, hiszen a mezőnyben számos világklasszis, több, a tavalyi tokiói olimpián érmet nyert sportoló is található, köztük a magyar Hárspataki Gábor.

A versenyen szombaton rendezik a felnőtt, az U21-es korosztály és a juniorok küzdelmeit, míg vasárnap a kadet és a gyerek kategóriák következnek, összesen 10 küzdőtéren.

A felnőttek mezőnyében a sportág legjobbjai közé tartozó, korábbi világversenyeken érmes versenyzők sora jön el Budapestre. Ott lesz a férfiaknál az olaszok világbajnoka, Angelo Crescenzo és honfitársa Luca Maresca, az ukrán Eb-bronzérmes Rizvan Talibov, akárcsak a nőknél az egyaránt Európa-bajnok ukrán Anita Serogina és a svájci Elena Quirici.

Magyar klasszisokból sem lesz hiány, a nevezők között van többek között az ötkarikás bronzérmes Hárspataki Gábor, a nyári birminghami Világjátékokon második helyet elért Tadissi Martial, és az idén Európa-bajnoki címet nyert György Dániel is.

0 Tovább

Socca vb -  Vereség a bolgárok ellen

Második meccsén kikapott a magyar válogatott a hazai rendezésű 5+1-es kispályás labdarúgó-világbajnokságon (socca). A mieink Bulgáriától szenvedtek 3-1-es vereséget.

Schrancz Balázs szövetségi kapitány elmondta, jól kezdtünk, és a „pofon” lehet hogy időben érkezett. „Most lesz két napunk arra, hogy összerakjuk magunkat az egyiptomi csoportmeccsre, és ott meglehet a továbbjutás” – értékelt a szakember.

A magyarok egy 7-1-es Szerbia elleni sikerrel kezdték a vb-t, és ha összejön az Egyiptom elleni győzelem, akkor hat ponttal továbbjuthatnak a csoportjukból.

A nézőknek a Mázsa téri pályára ingyenes, de helyszíni regisztrációhoz kötött a belépés. A magyarok mérkőzéseit a Spíler Tv közvetíti.

0 Tovább

Fallabda – Farkas Balázs 10 ezer dolláros tornát nyert Madeirán!

Farkas Balázs tornagyőztes lett Madeirán! A magyar fallabdázó megnyerte a 10 ezer dollár összdíjazású versenyt, miután magabiztosan menetelt a döntőig, ahol négyszettes csatában legyőzte az első kiemelt portugál Rui Soarest.

A világranglista 65. helyezett magyarja a 3. kiemeltként lépett pályára. A 2. körben kapcsolódott be a küzdelmekbe, ahol a cseh Marek Panaceken lépett túl egy négyszettes meccsen, majd a walesi Emyr Evans következett, az elődöntőben pedig az egyiptomi Aly Abou Eleinent verte egy maratoni összecsapáson, végül öt szettet követően a kétszeres Világjátékok-résztvevő magyar bajnok jutott döntőbe. Ott a portugál Rui Soares sem jelentett akadályt, így Farkas felállhatott a dobogó legmagasabb fokára.

„Az utóbbi időben törekszem arra, hogy a rangosabb versenyeken minél jobban teljesítsek. Ez most nagyon kellett. A célom az, hogy a jövő év elején a legjobb 50-ben legyek a világranglistán, és onnantól a nagy tornákon  tovább gyűjtögethetem a világranglista pontokat” – értékelt az eredményhirdetés után Farkas Balázs.

0 Tovább

Socca vb -  Kiütéses magyar győzelem a szerbek ellen!

Szenzációs magyar kezdés a hazai rendezésű 5+1-es kispályás labdarúgó-világbajnokságon (socca). A magyar válogatott 7-1-re győzött a szerbek ellen.

Kőbányán, a Mázsa téren felépített arénában a magyar válogatott a Szacskó –Fekete, Sámson – Bognár, Nyilas – Fischer összeállításban lépett pályára.

Később csereként Lieszkovszky, Bartucz, Huszty, Petric, Hollauer, Beliczky, Bánfalvi, Gerebenics és Somogyi is lehetőséget kapott.

Schrancz Balázs szövetségi kapitány elmondta, agresszív kezdést kért a csapattól. „Az elején sikerült a megbeszélt taktikát hozni, a második 20 percre egy picit megfontoltabb játékot mutatott a nemzeti csapat. Mindenesetre jó kezdésen vagyunk túl, bízom benne, hogy ez a nyitány kellő önbizalmat ad majd a válogatottnak. Külön köszönjük a közönségnek a támogatását.” – értékelt a szövetségi kapitány.

Bognár háromszor is betalált, míg Petric, Beliczky, Fekete és Hollauer egyszer-egyszer volt eredményes.

A magyar csoportban eredetileg szereplő Elefántcsontpart nem kapott vízumot, így vasárnap a mieink egy edzőmeccset játszanak Irán ellen. 

Fotó: Zsigmond László

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum