Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szkander-vb: Fantasztikus siker, 16 érmet szereztek a magyarok

Tizenhat érmet szereztek a magyar válogatott tagjai a 39. szkander-, és paraszkander-világbajnokságon! A budapesti világversenyt a MOM Sportközpontban rendezték meg, ahol 56 ország 1200 szkanderese állt asztalhoz. Ez volt minden idők legsikeresebb magyar szereplése.

 

A felnőtteknél az Európa-bajnok Kőváriné Ivánfi Brigitta és Barzsó Henrietta állt dobogóra. A 70 kilogrammos kategóriában induló Ivánfi bronzérmes lett, míg Barzsó Henrietta megszerezte harmadik érmét ezen a vb-n. Barzsó a női 60 kilósok között lett bronzérmes. Mindketten bal kézzel voltak eredményesek.

Ebben a sportágban egységesen kezelik a versenyzőket az összes kategóriában, így hihetetlen hangulat volt a mozgáskorlátozott és az utánpótlás korosztály küzdelmein is. A junior mozgáskorlátozottak 55 kilós kategóriájában Simon Dániel egy aranyat és egy ezüstöt nyert, ugyancsak aranyérmes lett Józsa Mihály, aki a senior grand masters 75 kilós kategóriában győzött, valamint Farkas István (junior mozgáskorlátozott +55 kg) se talált legyőzőre. Ezüstérmes lett Ahmed Zsuzsa (női masters, 80 kg) és Fenyvesi József (hallássérült, 60 kg). Barzsó Henrietta a szombati felnőtt érme mellett egy ezüstöt és egy bronzot szerzett a héten az U21-es korosztályban.

A dobogó harmadik fokára állhatott fel Dobos Attila (masters, +100 kg), Simon Ferenc (grand masters, 100 kg), Fazekas Andrea (női masters, 60 kg) és Rojkó Zoltán (mozgássérült, 90 kg). Nánási István a hallássérültek között a +100 kilogrammos kategóriában két bronzérmet is begyűjtött, miután jobb kézzel és bal kézzel is eredményes volt.

A magyar válogatott így 16 éremmel zárta a 2017-es világbajnokságot. Korábban soha nem szerzetek ennyi érmet a magyarok egy vb-n.  

„Gratulálok a magyar válogatott tagjainak, nagyon erős volt a mezőny. Előzetesen 10 érmet várt a szakvezetés a versenyzőinktől, de felülmúltuk legmerészebb álmainkat is. Tizenhat éremmel zártunk, és egy számunkra eredményes világbajnokságon végre itthon is megmutathattuk ezt a gyönyörű sportágat” – nyilatkozta Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke.

0 Tovább

Remek első futam és pontszerzés Keszthelyi Vivientől a Nürburgringen

Kiválóan kezdett és versenyzett az Audi TT Cup nürburgringi versenyhétvégéjének első futamán Keszthelyi Vivien, míg a második viadalon egy szerencsétlen baleset idő előtt vetett véget a magyar pilóta szereplésének.

Már a pénteki szabadedzésen is jól teljesített a 16 éves versenyző, szombaton pedig eddigi pályafutása egyik legnehezebb feladata előtt állt, miután szakadó esőben rendezték meg az időmérőt. Ennek ellenére kiválóan szerepelt a sorozat történetének első magyar versenyzője, hiszen a szélsőséges körülmények mellett saját maga eddigi legjobb kvalifikációs eredményét elérve a nyolcadik helyet szerezte meg.

Az első futam ugyanakkor nem kezdődött jól számára, kisebb hiba csúszott be a rajtnál, ami miatt egy boxutca áthajtásos büntetést kapott. A Szerencséjére jó érzékkel töltötte le a magyar pilóta a büntetését, ugyanis egy ütközés miatt éppen ekkor kellett a pályára gurulnia a safety carnak, így értékes másodperceket nem, "csak" helyezéseket veszített. Ennek ellenére Keszthelyi Vivien a 14. helyről végül a 9. pozícióba hozta be autóját, egy nagyobb bolyban csatázott végig, köztük az egyik vendégpilótával, az olasz Marco Melandrival, minden idők legfiatalabb világbajnokával a gyorsaságimotorosok 250 kcm-es kategóriájában. A 16 éves magyar pilóta ráadásul a leggyorsabb volt a második szektorban, a harmadikban pedig - ahogyan egész hétvégén - az övé volt a legnagyobb sebesség.

Keszthelyi Vivien így jó hangulatban, kedvező előjelekkel készülhetett a vasárnapi második futamra, azonban sajnos egy versenybaleset közbeszólt: a jó pozícióból rajtoló Melandri, valamint a négyszeres Forma-1-es világbajnok Sebastian Vettel öccse, Fabian, megcsúszott és keresztbe állt a pályán, a magyar pilóta számára pedig elkerülhetetlen volt az ütközés.

"Nagyon jól sikerült eltalálni a beállításokat már a szabadedzésre és az időmérőre is, utóbbin akár még gyorsabb is lehettem volna. Az első verseny a rajtbüntetés ellenére jól sikerült, a másodikon viszont nem tudtam elkerülni a balestet. A célom továbbra is az, hogy a hátralévő versenyek mindegyikén pontokat szerezzek" - mondta Keszthelyi Vivien.

Érdekesség, hogy a második futamon történt balesetet a versenybíróság megvizsgálta, ezt követően pedig úgy döntött, hogy a vendégpilóták csak az utolsó három helyről rajtolhatnak majd a további futamokon. A TT Cup soron következő versenyét a Red Bull ringen rendezik Spielbergben szeptember 22. és 24. között.

0 Tovább

Chacco Blue II csapatban már aranyérmes!

Kiskunhalason zajlik a Díjugrató Magyar Bajnokság, melyen az Európa-bajnokság legsikeresebb magyar lova Chacco Blue II csapatban és egyéniben is rajthoz állt Krucsó Szabolccsal a nyeregben. A bajnokságon Fejér megye csapata szerezte meg az aranyérmet.

 

A bajnokcsapatban Krucsó Szabolcs (Chacco Blue II), Reishl Márton (Latino), Gombos László (Bukfenc) és Varga Balázs (Jlo) kapott helyet.

Szerdán az úgynevezett 0. nappal, az orvosi vizsgálatokkal kezdődött az országos bajnokság, majd csütörtökön a felnőtt elődöntők következtek.

„A vadászugratás volt a csütörtöki program, Chacco Blue II remek formában teljesítette a pályát, egy hibát vétettünk, így a 4. helyről várjuk a vasárnapi döntőt. Azt gondolom, hogy a dobogóra minden esélyünk meg van, az első helyhez viszont már a szerencse is mellénk kell, hogy szegődjön. ” – mondta Krucsó Szabolcs.

„Először az volt a tervünk, hogy pihentetjük Chacco Blue II-t az EB szereplés után, ám Szabolcs kérésére mégis elindultunk. Ez a verseny is ugyan olyan felkészülést igényelt, mint az európai szintű megmérettetések. Formában kellett tartanunk a lovat, aki azt gondolom, hogy idén jó eséllyel indul, hogy megszerezze Szabolcsnak a régen vágyott országos bajnok címet.” – mondta Kórusz Attila, Chacco Blue II. tulajdonosa.

0 Tovább

Ivánfi és Barzsó is bronzérmes a vb-n

A felnőtt korosztályban is eredményesek a magyarok a Budapesten zajló 39. szkander-, és paraszkander-világbajnokságon.

Szombaton az Európa-bajnok Kőváriné Ivánfi Brigitta és Barzsó Henrietta is dobogóra állt. A 70 kilogrammos kategóriában induló Ivánfi bronzérmes lett, míg Barzsó Henrietta megszerezte harmadik érmét ezen a vb-n. Barzsó a női 60 kilósok között lett bronzérmes. Mindketten bal kézzel voltak eredményesek.

Ivánfi Brigitta elmondta, hogy egy erős mezőnyben lett bronzérmes. „Most örülnöm kellene ennek a bronzéremnek, hiszen egy kőkemény mezőny érkezett Budapestre. Mostantól a jobb kezes versenyemre koncentrálok, amelyet vasárnap rendeznek meg” – nyilatkozta az Európa-bajnok magyar klasszis.  

Barzsó Henrietta ezt a világbajnokságot tartja sportkarrierje eddigi legjobb versenyének. „Ha valaki a vb előtt azt mondja, hogy három érmet szerzek ezen a vb-n, ráadásul úgy, hogy az egyiket a felnőttek között gyűjtöm be, valószínűleg megmosolyogtam volna, de hát evés közben jön meg az étvágy. Fantasztikus érzés, hogy hazai közönség előtt tudtam háromszor dobogóra állni” – mondta a Sárosdi Szkander Klub Animal Arms versenyzője.

Korábban a junior mozgáskorlátozottak 55 kilós kategóriájában Simon Dániel egy aranyat és egy ezüstöt nyert, ugyancsak aranyérmes lett Józsa Mihály, aki a senior grand masters 75 kilós kategóriában és Farkas István (junior mozgáskorlátozott +55 kg). Ezüstérmes lett Ahmed Zsuzsa női masters, 80 kg), Fenyvesi József (hallássérült, 60 kg). Barzsó Henrietta a szombati felnőtt érme mellett egy ezüstöt és egy bronzot szerzett a héten az U21-es korosztályban.

A dobogó harmadik fokára állhatott fel Dobos Attila (masters, +100 kg), Simon Ferenc (grand masters, 100 kg), Fazekas Andrea (női masters, 60 kg) és Rojkó Zoltán (mozgássérült, 90 kg). Nánási István a hallássérültek között a +100 kilogrammos kategóriában két bronzérmet is begyűjtött, miután jobb kézzel és bal kézzel is eredményes volt.

A magyar válogatott így egy nappal a világbajnokság vége előtt 16 éremmel büszkélkedhet az 56 ország 1200 versenyzőjét felvonultató világversenyen.

0 Tovább

Újabb aranyak a szkander-, és paraszkander-világbajnokságon!

Továbbra is bomba formában versenyeznek a magyar válogatott tagjai a Budapesten zajló 39. szkander-, és paraszkander-világbajnokságon.

 

Simon Dániel a csütörtöki bronzérme után aranyérmes lett, miután a junior mozgáskorlátozottak +55 kilogrammos kategóriájában jobb kézzel nem talált legyőzőre. Ugyancsak aranyérmes lett Józsa Mihály, aki a senior grand masters 75 kilós kategóriában győzött. Fináléba jutott Ahmed Zsuzsa is a női masters korosztályban, azonban a 80 kilós magyar versenyző kikapott a döntőben, így ezüstérmes lett.

A világbajnokság negyedik napján további négy magyar éremnek örülhettek a szurkolók: Dobos Attila (masters, +100 kg), Simon Ferenc (grand masters, 100 kg) állhatott fel a dobogó harmadik fokára, valamint Nánási István a hallássérültek között a +100 kilogrammos kategóriában két bronzérmet gyűjtött be, előbb bal kézzel, majd jobb kézzel lett éremtulajdonos.

Pénteken Nánásin Istvánon kívül – aki mindkét kézzel érmet szerzett - valamennyi magyar jobb kézzel volt eredményes.

A vasárnapig tartó világbajnokságon a magyar válogatott 14 érmet szerzett eddig. Korábban az U21-eseknél Barzsó Henrietta egy ezüstöt és egy bronzérmet szerzett. Farkas István (junior mozgáskorlátozott +55 kg) aranyérmet, Fenyvesi József (hallássérült, 60 kg) ezüstérmet, Simon Dániel (junior mozgáskorlátozott +55 kg), Fazekas Andrea (női masters, 60 kg) és Rojkó Zoltán (mozgássérült, 90 kg) pedig bronzérmet szerzett.

„Úgy gondolom, hogy két versenynappal a világbajnokság vége előtt bőven túlteljesítettük az elvárásokat, ugyanis 11 éremre számítottunk a világverseny előtt. Az érmeken túl további értékes pontszerző helyetek gyűjtöttek be a magyarok” – nyilatkozta Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke.

0 Tovább

Elképesztő magyar fölény a kick-box Eb-n

Nem kevesebb, mint 37 magyar vívhat döntőt a Szkopjéban zajló korosztályos kick-box Európa-bajnokságon. A macedóniai kontinensviadalon 37 ország közel 1500 sportolója indult három korosztályban és hat szabályrendszerben. Magyarországot 105 versenyző képviseli.

 

A szokatlanul nagy számok mögött az áll, hogy az Eb-n összevontan kadet1 (10-12 évesek), kadet2 (13-15), illetve junior (16-18) korosztályban is rendeznek versenyeket, ráadásul a sportág mind a hat küzdelmi szakágában – és valamennyiben a fiúknál és a lányoknál is több súlycsoportban – avatnak bajnokokat, egy nemzetből pedig kategóriánként két versenyző indulhat. A félerős ütéseket és rúgásokat engedélyező pointfighting, light-contact és kick-light kategóriák tatamin zajlanak, míg a kiütésre menő full-contact, low-kick és K1 szabályrendszereket ringben bonyolítják le.

A magyar válogatott tagjai közül 15-en pointfightingban, 14-en kick-lightban, 7-en light-contactban jutottak a döntőbe, míg full-contactban is van egy magyar finalista. Utóbbi a tavaly a felnőttek között is három Európa-bajnoki címet szerzett Veres Roland, aki a korosztályos tatamis vb- és Eb-aranyak után ezúttal a ringben próbálta ki magát.

„Minden korosztályban vannak döntőseink” – számolt be Király István, a Magyar Kick-Box Szakszövetség alelnöke, akit a napokban választottak az európai szervezet első alelnökének. – „Nagyon-nagyon sokat számított, hogy a hazai szövetség jelentős mértékben támogatni tudta az utánpótlás felkészülését. Ennek meg is lett az eredménye, nemigen látok olyan országot, amely hasonlót produkált volna. És ez nem jelenti azt, hogy könnyű meccseink lettek volna. Viszont hátborzongató, amilyen szurkolást rendez a csapat, a srácok egy emberként drukkolnak mindenkinek. Nyilván az eredmények eloszlanak három korcsoport és hat szabályrendszer között, de így is minden idők legjobb szereplése körvonalazódik.”

A korosztályos Európa-bajnokság kedden kezdődött és szombatig tart.

0 Tovább

Szkander-vb: Aranyérem a harmadik napon

Öt érmet szereztek a magyarok a budapesti szkander-vb 3. napján. Farkas István személyében megvan az első magyar aranyérmes is.

Farkas István szerezte az első magyar aranyérmet a 39. szkander-, és paraszkander-világbajnokságon. A Budapesten zajló világversenyen a 17 éves sportember a junior mozgáskorlátozottak +55 kilogrammos kategóriájában állhatott a dobogó tetejére. Ugyanebben a kategóriában Simon Dániel bronzérmes lett.

Az újdonsült világbajnok elmondta, hogy idő kell, amire a sikert feldolgozza. „Még mindig nem fogom fel, hogy mi történt. Kemény verseny volt, a döntőbeli ellenfelem egy török szkanderes volt, ő nem tett annyira próbára, mint Simon Dani, akivel a legnehezebb meccset vívtam ezen a világbajnokságon” – értékelt Farkas István.

A hallássérültek 60 kilós kategóriájában döntőbe jutott Fenyvesi József is, aki végül kikapott grúz ellenfelétől, így ő ezüstérmet szerzett.

A női masters 60 kilósok között Fazekas Andrea bronzérmes lett, akárcsak Rojkó Zoltán a mozgássérültek 90 kilogrammos kategóriájában. Valamennyien bal kézzel lettek érmesek.

A 39. szkander-, és paraszkander-világbajnokságon a magyar válogatott összesen hét éremmel büszkélkedhet. Korábban az U21-eseknél Barzsó Henrietta egy ezüstöt és egy bronzérmet szerzett.

0 Tovább

Majthényi bízik Berecz felzárkózásában

Az Opel Finn Gold Cup operatív igazgatója bízik Berecz Zsombor előrelépésében. Majthényi Szabolcs szerint a magyar versenyző jó átlagot fut.

 

 

„Van egy 36. helye, ami kilóg a sorból, de ha a tízedik helyek körül átlagolunk, akkor végig ott van elől. Zsombor nagyon jókat tud javítani, tehát amikor nem jön be neki egy oldalválasztás, utána is fel tud zárkózni, érzem benne az erőt, hogy most megint fog egy nagyot villantani. Az első nap nagyon jól sikerült neki, és szerintem, ha látja, hogy nincs szerencséje, de ennek ellenére elől tud maradni, akkor abból erőt meríthet. Úgy gondolom, egy konzervatív vitorlázással ott tud lenni az első tízben, onnan pedig fel tud jönni” – mondta Majthényi Szabolcs.

 

A magyar versenyző az ötödik és hatodik futamban 10. és 16. helyen ért célba, ezzel összetettben a 6. helyen áll. A vasárnapig tartó világversenyen 32 ország 124 sportolója indult.

0 Tovább

Szkander-világbajnokság: Barzsó Heni ismét a dobogón!

Barzsó Henrietta megszerezte második érmét a 39. szkander-világbajnokságon. A magyar versenyző a budapesti vb második napján az U21-es korosztályban a 60 kilósok között jobb kézzel bronzérmes lett.

Barzsó utolsó éves ebben a korosztályban, és elmondása szerint sportkarrierje két legfontosabb érmét gyűjtötte be a fővárosban. A MOM Sportközpontban zajló vb nyitónapján ezüstérmes lett ugyanebben a kategóriában.

Álmodni sem mertem arról, hogy egy hazai rendezésű világbajnokságon mindkét kézzel érmet szerzek. Ráadásul úgy, hogy két napja még lázam volt. Elmondhatatlan az az öröm, amit most érzek. A hétvégén a felnőtt mezőnyben is asztalhoz állok, ott a célom az, hogy benne legyek a legjobb hatban” – összegzett Barzsó Henrietta.

A Magyar Szkander Szövetség elnöke szerint jól kezdték válogatottjaink a világbajnokságot. „Két nap, két érem, de Barzsó Heni dobogós helyezésein kívül számos pontszerző pozíciót könyvelhetett el eddig a magyar válogatott. Bízunk a jó folytatásban…” – nyilatkozta Csabai Attila, aki a nemzetközi szövetség alelnöke is egyben.

A 39. szkander-, és paraszkander-világbajnokságon több mint félszáz ország 1200 versenyzője indult.

0 Tovább

Brencsán Ábel: fantasztikus dolog, hogy Magyarország rendezheti meg a Finn-világbajnokságot

Egyelőre jó arcát mutatja a Balaton az Opel Finn Gold Cupon. A balatonföldvári világbajnokság szeptember 10-én zárul.

 

 

Fotó: Cserta Gábor

Zajlik a Finndingi-világbajnokság! Az olimpiai hajóosztályban a világ legjobbjai versenyeznek, köztük az Eb-ezüstérmes Berecz Zsombor is vízre szállt. Az első nap után a magyar klasszis a második helyen állt.

 

Brencsán Ábel szerint fantasztikus dolog, hogy idén Magyarország rendezheti meg ezt a világversenyt. A Magyar Vitorlás Szövetség versenysport-menedzsere úgy látja, hogy a Balaton eddig kifejezetten jó arcát mutatja. „A Balatont vitorlázók általában a kiszámíthatatlan jelzővel szokták illetni. Volt olyan világverseny, amikor a mezőny a gyenge szél miatt nem jó szájízzel távozott Magyarországról. Ezúttal eddig kifejezetten jó szél volt, úgy néz ki, hogy Berecz is jól szerepel” – mondta a Magyar Vitorlás Szövetség versenysport-menedzsere.

 

Az első versenynap után összetettben a horvát Nenad Bugarin állt az élen. A vasárnapig tartó versenyen 32 ország 124 sportolója indult.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum