Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fekvenyomó-világbajnokság 2018: Egy arany, két ezüst a magyar mérleg

Három érmet szereztek a magyarok a dél-afrikai fekvenyomó-világbajnokságon – adta hírül a Magyar Erőemelő Szövetség.

 

A világbajnokságon, amelynek Potchefstroom városa adott otthont, a magyar színeket három fekvenyomó képviselte. Az ifjúsági korosztályban a 66 kilósok között Balog Nátán megvédte világbajnoki címét, miután 180 kilogrammos eredményt ért el.

Ugyancsak az ifjúságiaknál a 72 kilósok között Szabó Lili ezüstérmes lett, 90 kilogrammos teljesítménnyel.

A harmadik magyar érmet Cserna János szerezte. A masters 2-es korosztályban a 120 kilós kiválóság 270 kilogrammig jutott. Mindhárman a vésztői Marvel Team SE sportolói.

0 Tovább

Egy legény a magyarok és Európa ellen

Magyar János 2018-ban a tavalyi évhez hasonlóan újra 3 sorozatban kezdi meg a szezont. A Hungaroringi nyitányon az FIA által elismert Közép- Európai Zóna Bajnokság mellett az ESET kupában és a magyar mezőnyben is rajthoz áll.

 

2017-ben hiába nyerte meg mind a három sorozatot az őrbottyáni versenyző maradtak benne hiányérzetek.

„Bennem és az autóban is maradt még tavaly. Szeretném mindenképpen a lehető legjobbamat nyújtani. Igaz tavaly nem volt maximálisan hibátlan évünk, hiszen technikai sportról beszélünk és voltak izzasztó hétvégéink idén szeretném a maximumot kihozni az összes versenyhétvégéből.”

A magyar mezőnyt jól ismeri, de az FIA CEZ sorozatban érhetik meglepetések.

„A Zónában minden évben van egy-két olyan versenyző, aki meglepetést okozhat. Nem számítok könnyű szezonra, hisz a nemzetközi szériákban egész Európából versenyezhetek pilótákkal. Remélem, hogy idén elkerülnek a technikai gubancok és igazán élvezetes 2018-at zárhatunk.”

Mint eddig minden szezonját, Jani 2018-at is a Hungaroringen kezdi.

„Ez nekem szinte hazai pálya, hiszen csak pár percnyire lakom a pályától. Már gyermekkorom óta sokat jelent számomra ez a helyszín. Természetesen mindenki otthon szeretné a leges legjobb formáját nyújtani, nem vagyok ezzel másként én sem. A cél a dobogó és annak is a legfelső foka. De talán, ami még nagyobb cél egy köridő, amit kitűztem magamnak célul, amit most hétvégén szeretnék megfutni. De ez egyelőre maradjon titok.”

Az előrejelzések szerint esőben is lesz lehetősége Janinak versenyezni.

„Várom, hogy essen. Szeretném megmutatni, hogy esőben sem kell engem félteni. Azért persze jól jönne egy száraz pályás futam is, de ha csak egyszer versenyezhetek napsütésben, akkor sem leszek csalódott.”

Jani számára a hétvége csütörtökön a szabadedzésekkel kezdődik. Pénteken két időmérőt, majd szombaton és vasárnap egy-egy futamot teljesíthet a Hungaroringen.

0 Tovább

Megvannak a birminghami Világjátékok sportágai

Kihirdették a 2021-es Világjátékok hivatalos programját a játékok nemzetközi szervezete, az IWGA éves közgyűlésén. A 11. alkalommal – a Nemzetközi Olimpiai Bizottság védnöksége alatt - sorra kerülő multisport-eseményt 2021. július 15. és 25. között rendezik az egyesült államokbeli Birminghamben, ahol 30 sportágban 100 ország 3600 versenyzőjére számítanak.



Az alabamai esemény alkalmával ünneplik egyúttal a Világjátékok elindításának 40. évfordulóját. Érdekesség, hogy az első játékoknak is egy egyesült államokbeli helyszín, Santa Clara adott otthont. Birminghamben - amelynek magyar vonatkozása, hogy Székesfehérvár testvérvárosa - a hivatalos versenyprogramban tíz olyan sportág is helyet kap, amelyek már az 1981-es játékokon is ott voltak: a bowling, a búvárúszás, a torna, a karate, az erőemelés, a racquetball, a görkorcsolya, a softball, a kötélhúzás és a vízisí.

A 2017-es wroclawi Világjátékokon a magyar sportolók 12 hivatalos sportágban vettek részt, amelyek mindegyike szerepel a birminghami listán is. A Nemzeti Versenysport Szövetség számára jó hír, hogy a Wroclawban magyar versenyzőt is felvonultató karate a 2020-as tokiói nyári olimpiai bemutatkozás után is ott lehet a Világjátékokon, valamint, hogy az NVESZ-hez tartozó sportágak egyik legsikeresebbjének számító kick-box pedig a tavalyi bemutató sportági státusz után 2021-ben már a hivatalos versenyprogramban kap helyet.

"Biztos vagyok benne, hogy ez a program vonzó lesz a nézők számára, mind a helyszínen, mind pedig a televíziók képernyőjén. A kínálat egyensúlyt teremt az egyéni és a csapatsportok között, és olyan széleskörű készségeket vonultat fel, mint az erő, a pontosság, a fegyelem, a művészi hajlam, a kitartás, a bátorság és a gyorsaság. A program összeállításakor figyelembe vettük a tavalyi Világjátékokról és az egyes sportági világszövetségek teljesítményéről szóló jelentéseket. Ezek alapján kell finomítanunk a konkrét versenyprogramot, együttműködve a szövetségekkel. Mindannyian arra készülünk, hogy nagyszerű versenyt rendezzünk 2021-ben Birminghamben” – nyilatkozta José Perurena, az IWGA elnöke.

Már várták a hivatalos lista megjelenését - mondta az NVESZ főtitkára. Bóné Zoltán kijelentette: rövidesen sor kerül az érintett szövetségekkel és a sportért felelős állami szervvel való egyeztetésre a felkészülési időszak tervezéséről és elindításáról.

A 2021-es Világjátékok hivatalos sportágai:

Művészi sportok:
Táncsport
Tornasportok

Küzdősportok:
Ju-jitsu
Karate
Kick-box
Muaythai
Szumo

Labdajátékok:
Kajakpóló
Fistball
Floorball
Strandkézilabda
Korfball
Lacrosse
Racquetball
Softball
Fallabda

Precíziós sportok:
Íjászat
Biliárd
Golyósportok
Bowling

Erősportok:
Erőemelés
Kötélhúzás

Trendsportok:
Repülősportok
Búvárúszás
Frizbi
Életmentés
Tájfutás
Görkorcsolya
Sportmászás
Vízisí és wakeboard

0 Tovább

Horgászat – Világbajnokságot rendez Magyarország!

Rangos világbajnokságot rendeznek a horgászok júniusban! A szegedi Maty-ér ad otthont a 28. Klubcsapat Világbajnokságnak, amelyen közel harminc ország legjobb klubcsapata indul.

 

Kozári Miklós, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHSZ) alelnöke elmondta: várhatóan nagyon erős mezőny jön majd össze Szegeden, ahol a magyar együttes a pontszerzésben, vagy akár a dobogós helyezésben is reménykedhet.

„Bár nem a nemzeti válogatottak vesznek részt ezen a világbajnokságon, mégis itt lesz a versenyhorgászat krémje, mivel minden ország a legjobb klubcsapatával képviselteti magát. Ezekben a klubcsapatokban nagyon sok világ és Európa bajnok horgászik,  így nagyon színvonalas verseny várható, hiszen a sportág világklasszisai teszik tiszteletüket Szegeden. A tavalyi évben győztes magyar klubcsapat ezen a pályán már megnyert egy rangos versenyt, így abban bízom, hogy az élmezőnyben végeznek, és a dobogós helyezés sem kizárt.” – mondta Kozári Miklós.

A 28. Klubcsapatok Horgász Világbajnokságát június 23-án és 24-én rendezik meg a Tisza-parti városban, ahol a magyar színeket a Hungarian Colmic Team képviseli.

0 Tovább

A nemzeti bajnokság a vb-kvalifikáció fő állomása lett!

Eb-re készülnek a szkanderosok! A sportág nyílt nemzeti bajnokságát Kadarkúton rendezték meg, ahol több horvát válogatott is asztalhoz állt.

 

Május 26-án kezdődik a szkander Európa-bajnokság, amelynek Szófia ad otthont. A kontinensbajnokságra készülő magyar válogatott versenyzők számára jó felkészülési lehetőség volt a kadarkúti nemzeti bajnokság, ahol a horvátokkal kiegészülve erős mezőny alakult ki.

 „A kadarkúti helyszínre azért esett a választás, mert az ott működő klubot és a térséget akartuk erősíteni, népszerűsíteni. Színvonalas bajnokságot bonyolítottunk le izgalmas versenyekkel, és különböző show-elemek beiktatásával. Az Eb-keret már április elején konkretizálódott, így a nemzeti döntő a vb-kvalifikáció fő állomása lett” – mondta Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke.

A nemzeti bajnokságon a válogatott tagjai hozták a tőlük elvárt eredményt, de nagyon sok versenyző túlteljesítette a tőle elvártakat, így a szövetség nagyobb figyelmet fordít rájuk, és megpróbálják akár egy ösztöndíj segítségével segíteni az életüket, hogy még több időt tudjanak fordítani az edzésre és a versenyzésre.

0 Tovább

Egy órát sem tölthetett szüleivel Budapesten a magyar pilóta

A túraautós-viadalok közül a TCR-kategóriájú szériákban szinte egyáltalán nem, de még a GT-sorozatban is csak a kifejezetten nagy presztízzsel bíró viadalokra jellemző, hogy a pilóták az egyes versenyeken megnyerhető pontokon és kupákon kívül komoly díjakért ülnek a volán mögé.

 

Keszthelyi Vivien számára ilyen volt tavaly a TT Cup, a hamarosan induló Audi R8 Cup összetett bajnoka pedig egy, a sorozatban is használt R8-assal térhet majd haza. Az autó utcai változatának értéke is meghaladja a 70 millió forintot.

       

Mindez azt jelenti, hogy a bajnoki címmel járó komoly szakmai elismerés mellett - hisz kiegyenlített technikai feltételek mellett küzdenek majd a pilóták - egy rendkívül értékes nyeremény is vár a győztesre.

       

Keszthelyi Vivien számára ugyanakkor továbbra is a folyamatos tanulás és fejlődés a legfontosabb feladat, ugyanis ebben a sorozatban szerepelni már önmagában is rendkívül nagy kihívás. Ráadásul 17 évesen a világ legfiatalabb női pilótájaként lesz egy hátsókerék-meghajtású GT-széria résztvevője. Egyelőre még azt sem lehet tudni hivatalosan, hogy kik állnak fel a rajtrácsa, ugyanis a promóter egészen a jövő heti hockenheimi nyitóhétvégéig szeretné titokban tartani a résztvevők teljes névsorát.

       

Keszthelyi Vivien mögött rendkívül kemény hetek állnak, azt követően ugyanis, hogy Budapesten óriási érdeklődés mellett bejelentették az R8 Cupban való szereplését, folyamatosan külföldön tartózkodott. Hétfőn tért haza Magyarországra, de szüleivel még egy órát sem tölthetett együtt, amikor a német gyártól érkezett a hír, miszerint azonnal vissza kell térnie Hockenheimbe további hivatalos közös tréningekre. Többek között az ilyen nem várt események miatt is döntött úgy néhány hónappal korábban a debreceni születésű pilóta menedzsmentje és az Audi, hogy a versenyző ne egy ázsiai sorozatban folytassa pályafutását, annak ellenére, hogy karrierje során az eddigi legkomolyabb megkeresése érkezett.

       

Az R8 Cup május elején Németországban, Hockenheimben rajtol el, ezt követi a Lausitzring, a harmadik versenyhétvégén, júniusban érkezik Magyarországra, majd Anglia és Olaszország következik, a szezonzáróra pedig a Nürburgringen kerül majd sor.

0 Tovább

Új időszámítás veszi kezdetét a birkózásban

Kiss készül a csodára, Lőrincz Tamás a sportág felemelkedését várja

 

A magyar birkózó-válogatott tagjai hamarosan megkezdik a küzdelmeket az Eb-n, de számukra az év versenye az októberi világbajnokság lesz, amelyet Budapest rendez meg. Kiss Balázs szerint az Eb jó lehetőség arra, hogy az új szabályokat tesztelhessék, Lőrincz Tamás pedig a hazai vb pozitív hatásait taglalta. Gulyás István szerint ezzel az Eb-vel – a szabálymódosítások miatt – új időszámítás veszi kezdetét a birkózásban.

 

 

Kiss Balázs készül a csodára. A 97 kilogrammos kötöttfogású világbajnok hazai rendezésű vb-n már szerzett érmet, ezt idén is megismételné. „A 2013-as világbajnokságon, Budapesten bronzérmes lettem. Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy hazai közönség, a szülők, a barátok előtt birkózhattam, és akkor bronzérmet szereztem. Öt évvel ezelőtt egy óriási gödörből tértem vissza. Most is ilyen csodát szeretnék átélni” – mondta a magyar klasszis, aki hozzátette: nem sok olyan élsportoló van, akinek megadatik kétszer is az, hogy hazai környezetben szerepeljen. „Én részese akarok lenni a csodának, és az akkori eredménnyel is megelégednék” – jegyezte meg Kiss Balázs. A világbajnok kitért az április 30-án kezdődő oroszországi Európa-bajnokságra is. „Remek lehetőség arra, hogy az új szabályokat világversenyen tesztelhessük. Többek között a súlycsoportokat határozták meg másképp, és újdonság az is, hogy a mérlegelés az adott versenynap van” – tette hozzá Kiss.

 

Lőrincz Tamás a sportág szempontjából kulcsfontosságúnak tartja az őszi budapesti világbajnokságot. „Persze ilyenkor minden birkózó a saját felkészülésére koncentrál, és megpróbál majd mindent megtenni a sikerért, de ne feledjük el, hogy ennek a sportágnak a hazai jövőjéért is felelősek vagyunk. Most a figyelem középpontjába kerül a birkózás. Sok szurkolóra, érdeklődőre számítunk, és felemelő érzés ebben a tudatban készülni” – mondta az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok magyar birkózó.

 

A szabadfogásúak már Vlagyikavkazból jelentkeztek. Gulyás István szövetségi kapitány elmondta, ezzel az Eb-vel új időszámítás kezdődik a sportágban. „Bevezették a verseny napján végrehajtandó mérlegelést. Ilyen utoljára harminc éve volt. A cél az, hogy az európai mezőnyt alaposan feltérképezzük. Ezen a héten még csúcsterhelést kapnak a srácok, majd elutazunk a kontinensbajnokság helyszínére, Kaszpijszkba” – mondta Gulyás István.

 

A magyar birkózó válogatott huszonegy fővel vesz részt az április 30-án kezdődő Európa-bajnokságon. A kaszpijszki kontinensbajnokságon a kötöttfogású mezőnyben kilenc, a szabadfogásban hét magyar indul, míg a nőknél öt birkózóért szoríthatunk.

 

A mindhárom szakág legjobbjait felvonultató birkózó-világbajnokságot október 20. és 28. között a Papp László Budapest Sportarénában rendezik meg.

0 Tovább

Sikeres főpróba a budapesti kick-box Világkupa előtt

Kilenc arany-, négy ezüst- és tizenöt bronzérmet nyertek a felnőtt magyar versenyzők a kick-box Világkupa-sorozat ausztriai állomásán. Az innsbrucki viadal válogatottjaink számára kiváló főpróba volt az év egyik fő megmérettetése, a május 18-20-án sorra kerülő budapesti Világkupa előtt.

 

A 28 ország közel 1200 versenyzőjének részvételével lebonyolított viadalon a pointfighting szakágban a tavalyi budapesti vb-n négy aranyat nyert Veres Roland 57 kilós létére diadalmaskodott a Grand Champion elnevezésű abszolút kategóriában. A Halker-Király Team fiatalja idei nyolc versenye mindegyikén megnyerte a Grand Champion versenyszámot!

Veres Roland emellett társaival együtt győzött a csapatversenyben is. Az együttes tagja volt a sportág történetének legeredményesebb versenyzője, Mórádi Zsolt is, aki a novemberi vb után hosszabb kihagyást követően most tért vissza a Világkupa-sorozatba.

A light-contact szakágban Fésű Lajos és Masimov Tural állhatott fel a dobogó felső fokára.

A várakozásokat felülmúlóan teljesítettek a magyarok a ringben is. A budapesti világbajnokságon a light-contactban és a kick-lightban aranyérmes Busa Gabriella ezúttal a kiütésre menő full-contactban tudott nyerni. Ugyanebben a szabályrendszerben lett első dr. Megyeri Csilla is, Novák Jenő pedig duplázni tudott a férfiaknál.

A szintén a ringben zajló K1 szakágban is akadt magyar győztes: a nemrég a budapesti Bellator gálán is szerepelt Rákóczi Renáta személyében.

Az éremtáblázaton – valamennyi korosztályt beleszámítva – Magyarország végzett az élen, megelőzve Olaszországot és Németországot. A klubok listáját is a magyarok uralták: a csepeli Halker-Király Team lett a legeredményesebb.

Az eredmények több mint biztatóak a májusi budapesti Világkupa előtt: a magyarországi verseny lesz a sorozat legnagyobb és legrangosabb állomása, ahol a vb-t is felülmúló létszám, 40 ország legalább 1800 sportolójának indulása várható.

Kick-box Világkupa, Innsbruck, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:
Férfiak:
57 kg: 3. Cselovszki Patrik
89 kg: 3. Opauszki Dávid
Abszolút kategória: 1. Veres Roland

Nők:
60 kg: 3. Laurincz Boglárka
Csapat: 1. Halker-Király Team (Mórádi Zsolt, Veres Alex, Veres Richárd, Veres Roland, Nagy Henrietta)

 

Light-contact:
Férfiak:
63 kg: 1. Fésű Lajos
69 kg: 1. Masimov Tural
74 kg: 3. Kajtár Bence
79 kg: 2. Bolfán Ádám
94 kg: 3. Balassa Tibor

Kick-light:
Férfiak:
63 kg: 3. Csorba Ádám
69 kg: 3. Bolfán Ákos
74 kg: 3. Bárdosi Sándor
89 kg: 3. Kovács Imre és Vígváry Viktor
Nők:
60 kg: 2. Nagy Rita
+65 kg: 3. Osváth Dóra

Full-contact:
Férfiak:
91 kg: 1. Novák Jenő
+91 kg: 1. Novák Jenő, 2. Sallai Bence

Nők: 

52 kg: 1. Busa Gabriella, 3. Zsiga Melinda

56 kg: 3. Rákóczi Renáta és Bordás Annamária

65 kg: 1. Dr. Megyeri Csilla

 

K1:
Férfiak:
57 kg: 3. Petrina Pál
Nők:
52 kg: 2. Zsiga Melinda
56 kg: 1. Rákóczi Renáta

0 Tovább

A sárkányhajózás legnagyobb világbajnoksága lesz Szegeden

Harminc ország több mint ötezer versenyzőjét várják Szegedre a Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség és a Magyar Sárkányhajó Szövetség által közösen szervezett 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokságra. A Tisza-parti város július 17. és 22. között ad otthont a rendkívül színesnek és látványosnak ígérkező megmérettetésnek, amely a versenyzőszámot tekintve vetekszik a tavalyi budapesti vizes világbajnoksággal is.

A nevezések alapján mintegy 150 legénység mérheti össze tudását Szegeden, ahová a világ összes meghatározó sárkányhajós nemzetéből érkeznek majd csapatok. Óriási küldöttséggel jönnek például a kanadaiak, akiknek közel 1500 sportolója ül majd hajóba. Az ötezer feletti indulói létszám azt jelenti, hogy magyarországi esemény a sportág történetének eddigi legnagyobb világbajnoksága lesz.

Nagyon komoly kihívás egy ekkora világbajnokság megszervezése, hiszen több ezer embert kell kezelni, nagy szeretettel vendégül látni és utaztatni, mindemellett pedig egy jó sportversenyt rendezni. Rengeteget dolgozunk ezért, és örömmel mondhatom, hogy mindenki, aki szerepet vállal benne, szívügyének tekinti ezt a versenyt, az államtól az önkormányzaton át a legutolsó önkéntesig. 2013-ban egyszer már ugyanitt sikeresen levezényeltünk egy nemzetek közötti világbajnokságot, és most is beleadunk mindent” - mondta a hazai szövetség elnöke. 

Járosi Péter hozzátette: a vb fantasztikus lehetőség Magyarországnak, a sportágnak és nem utolsósorban a közönségnek is, amely a Maty-éri pálya mellett a viadal hétvégéjén a Tisza szegedi belvárosi szakaszán is szemtanúja lehet a különleges hangulatú futamoknak.

A magyar sárkányhajós csapatok összesen körülbelül 350 fős versenyzői gárdával vághatnak neki a klub legénység világbajnokságnak. Az U18-astól egészen a szeniorig gyakorlatilag minden korosztályban és kategóriában rajthoz áll majd hazai hajó is. Az indulók egy részének a kiléte még kérdéses, az ő sorsuk csak a válogató versenyek után dől el. Ilyen lesz például a május 5-én sorra kerülő, idén V4-es eseménnyé bővített Dunai Regatta, ahol az egyetemi csapatok a vb-szereplésért is harcolnak majd, valamint a május 12-én a 10. Budapesti Sárkányhajó Fesztivál a Lágymányosi-öbölben, ahol szintén rendeznek válogató versenyeket.

Roppant erős mezőny várható a világbajnokságon, ami kemény felkészülést igényel a magyar versenyzőktől is. Ha megnézzük, hol tart ma a sportág a világ különböző pontjain, hogy kinek milyen lehetőségei vannak és ki mit tud, azt kell mondjam, nem lesz könnyű a dobogó közelébe kerülni, de természetesen mindenki meg fogja próbálni.” - jelentette ki a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke.

0 Tovább

Soha nem látott mezőny a karate magyar bajnokságon

Rekordlétszám, közel 900 versenyző részvételével rendezték meg a hétvégén az idei karate magyar bajnokságot. A szombati felnőtt finálék során megvédték címüket a jelenlegi legjobb, a 2020-as olimpiai kvalifikációra készülő versenyzők. A döntőket megtekintő MOB-elnök Kulcsár Krisztián beszédében kijelentette: bízik benne, hogy lesz magyar karatés Tokióban.

 

A mb a felnőttek számára az utolsó válogató viadal volt a májusi Európa-bajnokságra, egyes fiatalok esetében pedig itt dőlt el, kik képviselhetik a magyar színeket az Ifjúsági Olimpia (amelynek programjában szintén helyet kapott a karate) kvalifikációs viadalán. A karatés versengések mellett a para-karatésok bajnokságát is láthatta a Megyeri úti Jégcsarnok közönsége.

A felnőtteknél jellemzően az MTK és az UTE sportolói uralták a mezőnyt. Megvédték magyar bajnoki címüket az esélyesek, köztük a sportág legrangosabb sorozatában, a Karate1 szériában az idén több érmet is nyert Tadissi Martial, Hárspataki Gábor és Molnár Dániel.

A versenyt megnyitó beszédében „üdvözölte a karatét az olimpiai családban” Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke, és az egész sportágnak gratulált ahhoz, hogy 2020-ban Tokióban történetében először ott lehet az ötkarikás játékokon.

„Sok sikert kívánok az elkövetkező olimpiai kvalifikációhoz. Az eddigi eredmények feljogosítanak minket arra, hogy bizakodóak legyünk, és én bízom is benne, hogy lesz magyar karatés Tokióban.” – jelentette ki a Magyar Olimpiai Bizottság vezetője.

A tavalyi magyar bajnokság óta a színvonal is és a létszám is tovább nőtt – állapította meg elégedetten Dr. Mészáros János.

Az MKSZ elnöke hangsúlyozta: itthon kiemelt sportág lett a karate, ami szerinte minden magyar karatésnak köszönhető, aki erőfeszítéseket tett az elmúlt húsz évben. Úgy vélekedett, hogy ugyanez a motiváció és hit lehetővé teszi majd, hogy ne csak a karate legyen ott Tokióban, hanem magyar versenyzők is eljussanak az olimpiára.

„Mostanában, ha a magyar válogatott elutazik egy világversenyre, szinte nincs olyan, hogy érem nélkül jöjjön haza.” – mondta, és reális kvótaszerzési esélyről beszélt annak kapcsán, hogy Tadissi, Hárspataki és Molnár is az első tízben van a világranglistán.

Dr. Mészáros János a MOB támogatását megköszönve példátlannak nevezte azt az integrációt, amellyel a karate itthon is olimpiai sportággá válhatott, és feltételei megegyeznek a többi ötkarikás sportágéval.

A Magyar Karate Szakszövetség elnöke arra is kitért, hogy azon túl, hogy a karate bekerült az iskolai kerettantervbe, elfogadták azt a javaslatot is, hogy a következő években ezer iskolában ott legyen a sportág.

„Nemcsak eredményesnek kell lennünk, hanem sokan is kell, hogy legyünk, hogy az utánpótlásunk biztosított legyen a tokiói olimpiát követő időszakra is” – fogalmazott Dr. Mészáros János.

A 2018-as felnőtt karate magyar bajnokok:

Formagyakorlat (kata): 

 

Férfiak: Nagy Botond (KSI)

Nők: Sterck Laura (MTK)

Férfi csapat: Vasas

Női csapat: MTK 

Küzdelem (kumite):

 
Férfiak:
60 kg: Fehér Péter (Koroibosz)

67 kg: Tadissi Martial (UTE)

75 kg: Hárspataki Gábor (MTK)

84 kg: Hidasi Tibor (UTE)

+84 kg: Molnár Dániel (UTE)

Nők: 
50 kg: Varga Fruzsina (UTE)

55 kg: Molnár Réka (UTE)

61 kg: Vajda Lilien (UTE)

68 kg: Czagány Dóra (MTK)

+68 kg: Bartha Nikola (BVSC-Zugló)

Férfi csapat: MTK

Női csapat: UTE

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum